0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar dün uzun 150km lik bi yolculuğa çıkmıştık yolun yaklaşık 100km sinde mola vermek için durduk ama bi gariplik vardı e12 sıcakken normalde 600-700 rölentide çalışıyor lakin 1850civarında gösteriyordu devir göstergesi ve gerçektende yüksek devirde çalışıyordu kaputu açtık babamla birlikte gaz teline falan baktık gayet normaldi sıkışma vs yoktu biraz baktık ama rölentiyi düşüremedik hala yüksekti gaza basıyorum redline'a giriyor bırakıyorum 1850de duruyor daha fazla düşmüyordu aklımıza hiçbişey gelmedi dahada 50km yol var arabayı stop edip tekrar çalıştırdım babamda bu sırada motor kaputuna bakıyor rölenti devri düştü 650 civarına sonrasında 50km yol yaptık evimize dönerkende 150km tekrar yani bu sorundan sonra 200km yol yaptık sorun tekrarlamadı sorun ne olabilir sorun olmadan önceki 100km de arabayı performanslı kullanmıştık bundan dolayı olabilirmi ve tekrar edip zor durumda bırakabilirmi teşekürler
antifrizi ne zaman değiştirdik bilmiyorum ama 1hafta önce bakım yaptırdığını söylemişti o zaman değişmiş olabilir
Rolanti takılı kalma veya yüksek kalma gibi olay hiç başıma gelmedi fakat .Şunu belirteyim köyüm Ankara- İstanbul yolu üzerinden köy dönüşü yola çıkarken haliyle biraz üst devirleri zorluyoruz malum yol üzerindeki araçlar 100-120 veya daha üst süratle geliyorlar. Neyse yola fırlar fırlamaz ilek 1-2-3 viteslerde 5500-6000 devre kadar basarım hız 120-130 civarına çıkar 4 takar biraz daha basarım akabinde ayağımı gazdan çekerim ama araç hız kesmez ufak bir süre motor devrini koruyor ve sonrasında düşmeye başlıyor .Ama bu devir koruduğu sırada gaz basarsanız araç anında roketliyor ha gaz basmaz bu esnada bola atarsanız devir 1900 civarında az bekleyip geri 1100 civarına düşüyor .Bu tamamen vvt-i teknolojisi ile alakalı bir durum bence bu benim 2 nci e12 aracın her ikisinde de durum aynıydı değişmedi
Vites değişim esnasında rölantinin yüksek kalması ile duran araçta rölantinin yüksek kalması farklı şeylerdir.