Gönderen Konu: Toyota'm Benim :)) BRH 70  (Okunma sayısı 3005 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 Valvematic 132 HP ! 6 Speed !
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Toyota'm Benim :)) BRH 70
« : Ocak 05, 2009, 17:19:42 »
2000 Yılında başlayan Toyota sevdası aynı hızla devam ediyor :)

O daha bir bebek :) 3 yaşına bastı daha :)

Onunla bir sürü yeri gezdik zevkle :) Tam bir aile arabası :) Gerekse araziye girdik hiç girmem demedi

Yine bastı gazına :)

KiLis'e gittik uzunlar hiç sönmedi çünkü içindeki Japon enerjisi hiç bitmiyordu...Hep daha hızlı gitmek istiyordu..

Otoban gelince köprülere nasıl hızlı gideriz yarışması yapıyorduk Gülümle :)

Mersin çıkışından Kilis'e neredeyse 1 Saatte gittik daha doğrusu uçtuk :)

Aynı şekilde Kilisten Antalyaya gitti :) Yokuşlarda yorulmadı ses çıkarmadı :)

Hem Hiç Yolda Kalan TOYOTA gördünüz mü oda hiç kalmadı..
35 BRH 70 :) (: 79 AH 403

Toyota Club Türkiye

Toyota'm Benim :)) BRH 70
« : Ocak 05, 2009, 17:19:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Toyota'm Benim :)) BRH 70
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2009, 18:27:31 »
öncelikle aramıza hoş geldiniz wallahi araçınızın başka fotosu varsa onlarıda paylaşın derim bu arada mersinden kilise 1 saatte nasıl gittiniz ben orasınıda anlayamadım çünkü benim eniştem kiliste astsubaydı bizde kilise gittik gaziantep kilis arası 65 km yolda tam iyi değil mersinden antepi daha göz onune almadım
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2009, 19:11:38 »
Mehmet bey öncelikle aramıza hoş geldiniz.Eserinde dediği gibi nasıl oluyor bu Mersin-Kilis 1 saat.Gerçekte böyle bir şey yapmadıgınızı,sadece rüyanızda kaldıgı olsa gerek..Eğer öyleyse toprak gel gel demiş haberiniz yok...
  Unutmadanbu sitede hızı özendirici yazılar,fotolar ve videolar yayınlamak yasaktır....Yöneticiler uyarmadan ben söyleyeyim dedim...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2009, 19:53:31 »
Yok özendirici değil..Küçük bir gecikme yaşamıştık..Kilis yolunda ise Havaalanı yolundan direk otoban bağlantısı var.. Saat 2.30 gibi [Gece] yollarda boştu..Keşke geç kalmasaydıkda tıngır mıngır gitseydik :)

Mersin çıkış dedim ayrıntı olsun :)

Hızı seven biri değilim ama zorunluluk bazen insana kötü şeyler yaptırabiliyor..Zaten yol üstünde 3 defa ceza yedik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2009, 20:05:54 »
  Tabiiki de zorunlu haller ayrı bir durum.Allah muhafaza etsin...Yüksek hızlarda kurtulma şansı çok düşük....Bur da amaç insanların zarar görmemesi,,canların yanmaması...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2009, 20:12:59 »
Haklısınız aslında babamla birlikte hız yapmama kararı vermiştik..

2003 Yılında.. Pozantı'da 4 saniyelik bir dolu yağışında yaptığımız kazada.. Her nedense 8/8 suçlu biz çıktık :S

O zaman daha Yuvarlak varlı 2ooo model İLK Corolla'mız vardı..Aırbag patlamamıştı hayret etmiştik..

Sonrasında Toyota yetkilileri 60 km hızın altında gidildiğinde AIRBAG patlamıyor demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2009, 20:49:40 »
...
Yine bastı gazına :)

KiLis'e gittik uzunlar hiç sönmedi çünkü içindeki Japon enerjisi hiç bitmiyordu...Hep daha hızlı gitmek istiyordu..

Otoban gelince köprülere nasıl hızlı gideriz yarışması yapıyorduk Gülümle :)

Mersin çıkışından Kilis'e neredeyse 1 Saatte gittik daha doğrusu uçtuk :)
...

"Sonra da telefonumun alarmi çaldı, uyanıverdim..." şeklinde devam etmenizi temenni ederdim  ;)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2009, 21:44:40 »
Öncelikle aramıza hoşgelniz Mehmet bey, anlaşılan hızlı şöförlerdensiniz :) ama şu var ki Mersin-Kilis 310 Km hani mersin çıkışı dediniz tarsus sayalım orayı da 310-40 eder 270. 250 desek yuvarlak hesap yine imkansız :) Ayrıca nereye geç kalırsanız kalın hayatınızdan değerli değildir zaman siz en iyisi geç kalın gideceğiniz yere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2009, 21:49:50 »
Alıntı
Mersin çıkışından Kilis'e neredeyse 1 Saatte gittik daha doğrusu uçtuk

Allah kaza bela vermesin alçaktan uçun aman  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2009, 23:21:51 »
Sonrasında Toyota yetkilileri 60 km hızın altında gidildiğinde AIRBAG patlamıyor demişti.

60 km nin üstündede olsa, sensöre darbe gelmedikten sonra airbag patlamaz.....
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 06, 2009, 01:22:34 »
Ön hava yastıkları,50 km ve üstü hızlarda ve aracın burnuna 35 derecelik yan açılarladan gelen darbelerde açılır..Kamyona arkadan çarptınız ve kaput hasar gördü desek yinede açılmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2009, 16:38:54 »
Ben değil babam çok hızlı ve iyi bir şofördür :)

Ama daha önceki arabada dümdüz girmiştik..Dolu yağdığı için sağda ki bir dinlenme tesisine girmek istedik..Ancak araba kaymaya başlamıştı..Sağa veya sola çevirdiğinde her türlü bir kişinin gideceğini anladı..Belki dümdüz girersek araba dururdu :/

Karbüratör'de araba durdu..O zaman yine bir Toyota yardımcı olmuştu bize hiç unutmam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2009, 17:03:41 »
Ben değil babam çok hızlı ve iyi bir şofördür :)

Ama daha önceki arabada dümdüz girmiştik..Dolu yağdığı için sağda ki bir dinlenme tesisine girmek istedik..Ancak araba kaymaya başlamıştı..Sağa veya sola çevirdiğinde her türlü bir kişinin gideceğini anladı..Belki dümdüz girersek araba dururdu :/

Karbüratör'de araba durdu..O zaman yine bir Toyota yardımcı olmuştu bize hiç unutmam :)

Mehmet Bey, forum kuralları gereği siz yapmasanız da trafik kurallarına aykırı eylemleri teşvik etmeye yönelik mesajlardan kaçınırsanız çok memnun oluruz.

"Karbüratör'de araba durdu..." derken ne demek istediniz?
Folgsamkeit macht frei...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2009, 12:44:27 »
Benim en fazla 40 dı açtı. ama 80-90 arası bi hızdan yavaşlamıştım. Vurma anındaki hızı 30-40 filandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2009, 15:19:23 »
Şu Dinlenme tesisleri ile otoyolu ayıran sivri bölmeler oluyor ya :)  O araçları şişe dizer gibi alıyor..

Bizden yaklaşık 1 hafta öncede aynı yerde kaza olmuş..Sağolsun karayolları yeniden sivriltmişler... :)

Motora kadar gelmedi demek istedim..Karbüratör'de kalmış..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2009, 15:42:13 »
Şu Dinlenme tesisleri ile otoyolu ayıran sivri bölmeler oluyor ya :)  O araçları şişe dizer gibi alıyor..

Bizden yaklaşık 1 hafta öncede aynı yerde kaza olmuş..Sağolsun karayolları yeniden sivriltmişler... :)

Motora kadar gelmedi demek istedim..Karbüratör'de kalmış..
yan bariyerleri diyorsunuz.. kesinlikle çok tehlikeliler!

bu kazada bariye yolcuların ayağını koparmış.

bu kazada sürücü hayatını kaybetmiş
2007'de bariyerler sebebiyle yaşanan bazı kazalar:

2 Ocak 2007: Pendik TEM Otoyolu Kurtköy mevkiinde kontrolden çıkan araç bariyerlere girdi. Araçta sıkışan altı kişiden 2'si kazada can verdi.

2 Ocak 2007: Şanlıurfa'daki Birecik Köprüsü girişinde freni boşalan kamyon bariyerleri aşarak Sahil Yolu Caddesi'ne uçtu. Kazada ağır yaralanan kamyon sürücüsü Bozan Yolcu (47) öldü.

3 Ocak 2007: TEM Otoyolu Şekerpınar kavşağında Murat Ustaoğlu (31) ve ailesinin bulunduğu otomobil bariyerlere çarptı. Aracın ön tarafından giren bariyer, Ustaoğlu'nun bacağını koparırken, eşi Öznur Ustaoğlu'nun da ölümüne sebep oldu.

15 Ocak 2007: Sefaköy kavşağında yol ayrımını fark edemeyen sürücü, bariyerlere çarptı. Arabanın ortasından geçen bariyerler nedeniyle Serdar Amil ve Emre isimli vatandaş olay yerinde can verdi.

24 Ocak 2007: Avcılar'da E-5 Karayolu'nda seyreden Orhan Hacıosmanoğlu (43) direksiyon hakimiyetini kaybedince bariyerlere çarparak karşı yöne geçti. Kazada Hacıosmanoğlu hayatını kaybetti.

22 Şubat 2007: Şükrü Güzel'in kullandığı kamyon, TEM Otoyolu Sultanbeyli mevkiinde bariyerleri aşarak şarampole yuvarlandı. Güzel, ağır şekilde yaralanırken, Muharrem Yılmaz (63) olay yerinde öldü.

23 Şubat 2007: Sefaköy Basın Ekspres Yolu'nda meydana gelen trafik kazasında araca saplanan bariyerler Hülya Baskıcı'nın başını kopardı.

4 Mart 2007: Zeytinburnu Sahil Yolu'nda bariyerlere çarpan Halil İbrahim Yavuz (22) can verdi. Bariyerler otomobilin ön camından girip arka camından çıktı.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2009, 16:17:48 »
Yan değil :) Çizimle anlatayım :) Direk bariyerin başlangıcı olan sivri yere girdik :( Avrupada yerle birleştiriyorlar ancak onlar da tehlikeli hızlı giden bir aracı uçurabiliyor..

Hemen o sivri yere girdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2009, 16:25:26 »
Yan değil :) Çizimle anlatayım :) Direk bariyerin başlangıcı olan sivri yere girdik :( Avrupada yerle birleştiriyorlar ancak onlar da tehlikeli hızlı giden bir aracı uçurabiliyor..

Hemen o sivri yere girdik..

aslında benim anlattığım orayı da kapsıyor ;) 2 sene önce sanırım bi q7 girmişti oraya ama yol ayrımına değil ortada vardı barijer bitimine.. neyse bence o bahsettiğiniz yerler güney kore modeli diye anılan şekilde olmalı resim olarak göstereyim;

izmirde bikaç yerde gördüm bu yöntemi, mesela karşıyakadan gelirken kahramanlar tarafına dönüşte var böyle bir bariyer
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2009, 16:45:00 »
Bende rastladım.... Aslında Sulu bidonlar daha iyi diye düşünüyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2009, 16:53:54 »
Bende rastladım.... Aslında Sulu bidonlar daha iyi diye düşünüyorum :)
evet su dolu bidonları da izmirde sanırım otoban çıkışlarında kullanıyorlar, önde tek bidon su dolu, arkada 2 bidon kum dolu ;)