Yedigöllere gidiş geliş yolu insanı öldürüyor. Ama altımızda Civic vardı baya eğlendim ben kullanınca, yolcular heyecanlıydı

Abant yolu mükemmel

devamında mudurnu yapılır birde ooo tam bir gezi

Ama günler uzun olacak yoksa olmuyor
Konuya "Kütük evi bizim arkadaşlar yapıyor." yazmak için girdim. Meğerse tatil planıymış
Bölge için benim tavsiyem bir gün Abant veya Yedigöllere gidip akşamında da Bartın-Amasra'ya geçmeniz. Akşam Çesm-i Cihan veya CanlıBalık ta meşhur Amasra salatasıyla birlikte taze çıkan mevsim balığı yemenizi tavsiye ederim. Kalınabilecek güzel oteller var ve fiyatlar fahiş değildir. Kırşehirden sonra deniz havası da gayet güzel olur bence. Geri dönüşte de Abant veya Yedigöllerden gitmediğiniz diğerini gezip Kırşehir'in yollarına düşersiniz yine.
fikir çok güzel, ikibuçuk kişi tatil yapacağız o yüzden hanimi yormak istemiyorum biraz dinlenme olacak bizimkisi yani

iste bulusmalara katilip öğrenemedik oralari yeni keşfediyoruz
fikir çok güzel, ikibuçuk kişi tatil yapacağız o yüzden hanimi yormak istemiyorum biraz dinlenme olacak bizimkisi yani
iste bulusmalara katilip öğrenemedik oralari yeni keşfediyoruz
2,5 kişi yani anladığım kadarıyla çocuk da var abi. O yüzden benim tavsiyem ikinci gün sabah gündüz gözüyle bir tur daha gezin Amasrada sonra yedigöller tarafına uğramadandirek Kırşehire gidin. Yani ilk gün Abant, akşamında Amasra. Diğer gün sabah tekrar kısa bir Amara turu ve geri dönüş şeklinde olursa en güzeli olur gibime geliyor.
Ankara-amasra 4 saattir gerede- safranbolu üstünden gidilecekse (Ankara-gerede 1-1.15 saat) bol virajlı bir yol.
Boludan gidilecekse yol nispeten daha iyi diye biliyorum, Bolu-Mengen-Devrek-Bartın-Amasra istikameti de bi 2 saat diye duymuştum.
Ben gezilecek yerleri yazayım, kararı siz verin.
Bolu: Yedigöller (üstte bir beyfendinin anlattığına göre asfalt yapılmış, fakat o kadar viraj vs, günübirlik gitmek için çok yorucu olur), Abant gölü, Gölcük, Seben gölü, Akkaya traverteni
Düzce: Samandere Şelalesi, Güzeldere Şelalesi, Kardüz yaylası, Bolu dağı yolu üstünde Düzce manzarasına karşı bir yemek yenebilir. Topuk yaylası soğuktur, gölü vardır, ama benim kamp yaptığım ve en çok sevdiğim bir yerdir, fenerbahçenin de tesisleri var. Tam kafa dinlemelik bence.
Amasra ise tüm günlük, çarşısı, ağlayan ağacı vs gezilecek bir sürü yeri var. 1 gün tam gelir, Yol üstünde ise safranbolu vardır.
Safranbolu: Eski çarşı, Hıdırlık tepesi, Yörük köyü (mevsimi bitti), Bulak mağarası, Kristal cam teras ve İncekaya Su Kemeri (cam terasın altına inip kanyonda gezebilirsiniz), Yenice ilçesinde Şeker kanyonu var.
Arkadaşın yazdığı güzeldere şelalesinin ordada kütük evler var yüksek olduğu için soğuk olur yalnız benim favorim kesinlikle Yedigöller tabi onun için çadır lazım
2,5 kişi yani anladığım kadarıyla çocuk da var abi. O yüzden benim tavsiyem ikinci gün sabah gündüz gözüyle bir tur daha gezin Amasrada sonra yedigöller tarafına uğramadandirek Kırşehire gidin. Yani ilk gün Abant, akşamında Amasra. Diğer gün sabah tekrar kısa bir Amara turu ve geri dönüş şeklinde olursa en güzeli olur gibime geliyor.
abi buçuk diyorum çünkü daha yolda, henüz gelmedi. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, yedigöllere varayım da, gerisini o zaman düşüneyim
http://karaaslankamping.comReklama girermi bilmiyorum ama.. Reklamsa kusura bakmayın...
Tavsiye ederim.. orman müthiş.. yemekleri harika..
Kocaeli yuvacık mevkiinde..
Merhaba arkadaşlar, sonunda döndüm. Fikir veren herkese çok teşekkür ederim. Çarşamba günü sabah Kırşehir'den yola çıktım ve öğleden sonra Mengen'e ulaştım. O gün Mengen'de kaldım. Niye Mengen'de kaldın derseniz, bungalov tarzı evleri olan Nesilce Tatil Köyü isimli bir yerde kaldık. Amacım biraz uyuklamak, vakit geçirmekti. Yer fena değildi ancak bungalovların ısınması klima ile ve açıkçası gözüm yemedi. Bu yüzden ana binada bir odada kaldık. Yer ile ilgili söyleyebileceğim fikir güzel, ancak kişi başı 100 lira istemek daracık bir bungalov için abartı bence. Ertesi sabah Yedigöller'e gitmeye niyetle kahvaltıya oturduk ancak pek ihtimal vermesem de don olayı olabileceğini ve bu yüzden dönüşün sıkıntı olabileceğini söylediler. Ben de yönümü Amasra'ya çevirdim. Tavsiye ettiğiniz üzere nefis balıklardan ve Amasra salatasından bol bol yedim. Şunu söyleyeyim, Kırşehir'de hamsi değil tahta yiyormuşuz meğer. Amasra için yarım gün bana fazlasıyla yetti. O akşam Amasra'da konakladıktan sonra cuma günü Bartın-Safranbolu-Karabük-Kırşehir şeklinde eve döndük. 1100 km yolu 210 lira civarı yakıtla tamamladım. Fotoğraf eklemek istiyorum ancak başaramadım bir türlü
Amasradan memnun olmanıza sevindim. Fotoğrafları da bekliyoruz.
Fotoğrafları tinypic veya hızlıresim gibi yerlere yükleyip ordan link vererek de paylaşabilirsiniz.