0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle teşekkürler Barış Bey... Ölçüm yapabiliyor mu? Sanayiide mi İletişim numarası varsa özelden atabilirseniz sevinirim...
Yok kış mevsimiyle alakalı bir şey değil. Kuruş olarak hesaplamadım hiç, sadece ben kullanıyorum yani huyunu suyunu bildiğim araç. Son zamanlarda sabahları ilk çalıştırmada rölanti dalgalanması da farkediyorum. Bir şeylerin ters gittiğinin farkındayım. Yılda 7000 gibi bir km yaptığım için LPG taktırmayı bile düşünmedim.
Serviste başustalık yapmışlara formen diyorlar. Servisten de çok araba geliyor.. Ölçüm yapıyor ben arabaya yaptırdım. Kendisi de uzun zamandır e12 kullanıyor. Özelden numarasını yolluyum. Beni söyleyin yardımcı olur.
Atilla abi kusura bakma dediğini tam olarak anlayamadım.
hava filtresinin içini çıkarıp biraz öyle kullan düzelirse servisten kargoyla iste.
Sedat bey genel olarak okudum ama şunu sormak istiyorum aracınız mesala 1 depo benzinle kaç km yapıyor .Mesela kaç km yolda kaç litre tüketim oluyor.E12 kullanıcısıyım 3 yıldır benzinli biniyorum senede 6-7 bin yapıyorum aynı sizin gibi bizim araçlar kullanıma göre yakıt çok farkediyor yazın uzun yol yaptım ,5,2 litre yaktı uzun yolda 90/110 arası ama kışın soğuklarda kısa mesafe kullanımlarda 14 litreyi bile gösterdi o derece .Mesela geçen ay şehir içi dışı 458 km de 36 litrelik yakıt tüketti yani 7,8 litre yakmış .Ama bu ay havalar soğudu ve full şehir içi kullandım muhtemelen 400 km ancak yapacağım yakıtım 9 litre civarı olacak .Sizde bu şekilde deponuzu full doldurun km yi sıfırlayıp çeyrek depoya düştüğünde götürün fulleyin depoyu bu esnada aracı 3000 devir üstüne çıkarmadan kullanmaya özen gösterin soğuk motora fazla gaza basmayın .Birde ben hafta sonu kendim bağaz kelebeğini söküp temizledim resmen katran olmuştu çok iyi oldu .Sizde mutlaka temizletin derim kelebek boğazının arka tarafı çok kötü durumda idi .Bu işlemden sonra aracın aküt kutup başlarını söküp 15 dakika bekleyin beyin resetlensin araç kendine gelsin . Ondan sonra ölçünüzü yapın .Sibop ayarı işine hemen girişmeyin .Hidrolik iticili siboplarda kolay kolay ayar bozulmaz
Yenisini eskisini bilmem ama , ben 2500 km de bir ekliyorum, bu kadar bariz fark ben görmedim daha önce.
nereden alıyorsun?bugün bir kaç benzin istasyonuna ve bauhausa baktım yoktu
Opetlere bakabilirsinizYada Würth kendi sitesinde online satış yapıyor
güncel:bulamadım hiç bir yerde,bende würth ü aradım sipariş verdim 3 adet elime geçti bugün.üzerinde performans arttırıcı yazıyor bakalım bu akşam bir fullerim :=)