Bugün aküye baktırdım %98 ile çok iyi durumda denildi test cihazı ile. Otoelektirikçisine gittim marş motorunun iyi çevirdiğini biraz yağsız olduğunu söyledi. Eğer böyle geç çalışmaya devam ederse kısa zamanda kömürleri bitirebileceği konusunda uyardı. Servisteki yetkili arkdaş istanbula eğitime gitmiş haftaya gelicekmiş. Bakalım süreç neler gösterecek.
Marş dinamosuyla dizel aracınızın rolantisini bağdaştıramadım.
Marş dinamosuyla dizel aracınızın rolantisini bağdaştıramadım.
Özür dilerim bu sorun rölanti ile başladı şu an rölanti sorunu MAF sensörünü temizledikten sonra azalsada tamamen kesilmedi. Son birkaç gündürde araç sıcak motorda geç çalışma başladı. Aynı sorun süreci devam ettiğinden bende aynı başlığa yazdım.
Yaptığım araştırmalarda EKSANTRİK MİLİ POZİSYON sensörü denilen bir parçadan şüpheledim. Bu parçayı değiştirsem mi? Parça kodunu nerden bulabilirim?
Yaptığım araştırmalarda EKSANTRİK MİLİ POZİSYON sensörü denilen bir parçadan şüpheledim. Bu parçayı değiştirsem mi? Parça kodunu nerden bulabilirim?
Bu sensörde sorun olsa, arıza ışığı yanmazmıydı?
Mazot Filtresi nerede değişti?
Aracınızda maf sensörü temizlenince düzeldi ise.aracı bilgisayara bağlayın.techstream programında live data bölümü var.buradan çalıştırman evvel ve çalıştırdıktan sonraki verilere bakılmalıdır.başka şekilde deneme yanılmayla asla bulamazsınız.çok para harcarsınız.ben bu şekilde ban geken 4- 5 arabayı çözdüm.ban gelene kdar 5000 tl masraf edilmişti.yokuş çıkmayan 3000 deviri geçmeyen hiç çalışmayan....o yüden o proram olmadan bişi denemez.programı arattırın netten.indirin çinden de kablosubu getirin.takın bilisayars...
Tekin bey ve saffet bey yanıtlar için teşekkür ederim. Yakıt filitresi yan sanayi ama geç çalışma için bir kez değişti ve sakura takıldı ama sorun devam etti. Orjinal 97 liraymış olmadı değiştiricem.
Saffet bey bahsettiğiniz set bu mu:
http://m.ebay.com/itm/121489916237 Sipariş edeyimmi?
set bu.17 usd ye var onu alın.ebay a techstream diye aratın çıkar...17*2,8=45 tl filan.bu kabo çok işinize yarayacak..
https://www.toyota-tech.eu/GTS/Wizard/Step5-Software.aspx buradan proramın en güncel versiyonunu indirin.crack cd de windows 10 da çalıştırabiliyorum ben..
bu programlala tüm soruarınızın yanıtını bulursunuz..
Yakıt filitresi yan sanayi ama geç çalışma için bir kez değişti ve sakura takıldı ama sorun devam etti. Orjinal 97 liraymış olmadı değiştiricem.
Not: Yakıt filtresi takılırken yeterince sıkılmadıysa yada sıkarken contası katlandıysa, içine alacağı hava nedeniyle geç çalışmaya neden olabilir.
Arkadaşlar araç yetkili serviste bilgisyara bağlanıp incelendi gelen verilerde bir sorun olmadığını bildirdiler. Geç çalışma için yakıt filitresi orjinali ile değiştirildi. Sonuç pek değişmedi.
1. Ana sorun zaman zaman sesli ve geç çalışma ama bu sorun bazen olmuyor.
2. sorun rölanti bazen sıcak motorda garip bir şekilde ufacık inip çıkıyor. 20-30 saniyede bir ritmik bir şekilde hafif yükseliyor.
Yetkili servisten sonuç alamayınca serviten ayrılma usatama gittim. Onun tespiti MAZOT FİLİTRESİ EL POMPASI oldu. El pompası ile popalayıp çalıştırınca sorunsuz çalıştı. Bu denemeye dayanarak sorun bu parçada dedi. Servise parçayı sordum 160 tl dendi. Değiştirebilirim sizce değiştiriyimmi?
2. düzensiz rölanti için çinden MAF sensörü sipariş etmiştim. O geldi ve parçayı değiştirdim ama ufak ritmik yükselmeler kesilmedi.
YArdımlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla
aracınıza gereksiz masraflar yapmayın.(maf sensörü)gibi.yakıt filtresi sakura makura bilmem orjinal servis malı olmalı.ayrıca yağ ve hava filtreside öyle olmalı.160tl değil fiyatı en son aldığımda 85 tl idi...olsun 105 şimdi...
Mesaj Birleştirildi: 01 Ara, 2015 20:39
eğer gene düzelmesse yakıt pompasının izerinde bulunan fuel return regulator valve bakılmalıdır......bakılmalıdır diyorum bozuk demek yanlış olur.bozuk olsa araba çalışmaz.araba çalışırken kablosu ile bir oynayın bakalım rolanti dalgalanacak mı?
aracınıza gereksiz masraflar yapmayın.(maf sensörü)gibi.yakıt filtresi sakura makura bilmem orjinal servis malı olmalı.ayrıca yağ ve hava filtreside öyle olmalı.160tl değil fiyatı en son aldığımda 85 tl idi...olsun 105 şimdi...
Mesaj Birleştirildi: 01 Ara, 2015 20:39
eğer gene düzelmesse yakıt pompasının izerinde bulunan fuel return regulator valve bakılmalıdır......bakılmalıdır diyorum bozuk demek yanlış olur.bozuk olsa araba çalışmaz.araba çalışırken kablosu ile bir oynayın bakalım rolanti dalgalanacak mı?
Üstadım orjinal olması gerektiğini böyle sorunlu dönemlerde daha iyi anlıyorum haklısınız. Şu an yakıt filitresi orjinali değiştirildi rölanti sorunu azaldı ama çalışma sorunu devam etmekte.
Bahsettiğiniz Fuel Return regulatör valve 'ı nete baktım ama gösteren bir şekil bile bulamadım. Bu parçayı ben kendimmi kontrol etmeliyim yoksa usta bunu açıp bakmalı mı? Bu parçanın fotoğrafını yollayabilirmisiniz?
resmi bu...gelen yakıtı pompaya gerektiği kadar verir gerekmediğini depoa gönderir...işi budur.rolanti dalgalanması veya çalışmama ilk semptomlarıdır.bozuk olduğu zor anlaşılırr....
Mesaj Birleştirildi: 02 Ara, 2015 21:50
motorda sağ tarafta yakıt pompasının üzerinde bulunur.zırr şırr diye ses yapar.buda çalıştığını gösterir...bi tane bulabilseniz deneme yanılma ile çözülür...
Mesaj Birleştirildi: 02 Ara, 2015 21:52
rolanti sorunun düzeldi ise demek ki senin sorunun yakıt hattı ile alakalı.burda yukarıdaki sensörden itibaren common rail basınç sensörleri 2 adettir rail borusunda sağda ve solda ve bu müşür basıncı miktarı ayarlar.yada enjektördür.başka bişi olma şansı yok..
Mesaj Birleştirildi: 02 Ara, 2015 21:57
https://www.youtube.com/watch?v=YvX0EfcwS5Ybu videoda da dpf temizliğine işaret ediyor.yani partikül filtreniz dolmuş olabilir...
filtre dolduğunda yüksek rolanti oluşmaktadır..
resmi bu...gelen yakıtı pompaya gerektiği kadar verir gerekmediğini depoa gönderir...işi budur.rolanti dalgalanması veya çalışmama ilk semptomlarıdır.bozuk olduğu zor anlaşılırr....
Mesaj Birleştirildi: 02 Ara, 2015 21:50
motorda sağ tarafta yakıt pompasının üzerinde bulunur.zırr şırr diye ses yapar.buda çalıştığını gösterir...bi tane bulabilseniz deneme yanılma ile çözülür...
Mesaj Birleştirildi: 02 Ara, 2015 21:52
rolanti sorunun düzeldi ise demek ki senin sorunun yakıt hattı ile alakalı.burda yukarıdaki sensörden itibaren common rail basınç sensörleri 2 adettir rail borusunda sağda ve solda ve bu müşür basıncı miktarı ayarlar.yada enjektördür.başka bişi olma şansı yok..
Mesaj Birleştirildi: 02 Ara, 2015 21:57
https://www.youtube.com/watch?v=YvX0EfcwS5Y
bu videoda da dpf temizliğine işaret ediyor.yani partikül filtreniz dolmuş olabilir...
filtre dolduğunda yüksek rolanti oluşmaktadır..
Saffet ustam yardımların için çok teşekkür ediyorum üşenmeden her soruma cevap verdin. 3 gündür ilginç gelişmeler oldu. Kayınpeder eski bir kamyon şoförü dizel filtresi el pompası arızası duyunca filtre nin girişlerinde hava yapabilir dedi. Filtreye giren hortum diplerine gres sürelim dedi. Kaybedecek birşey yok deyip denedik 2 gün rolanti sıcak motorda ip gibiydi. Geç çalışma hiç olmadı. Bugün uzun yol geldim sorun gene tekrarladı kafayı yiycem
araç hava alsa common rail basıncın düşer.buda arıza ışığını yakar.
Yanıtlar için teşekkürler. Arkadaşlar sorunu nasıl çözdüğünüzü öğrenebilir miyiz?
Bu titreme bende yok, ama benim rolanti de düşüyor, konuyu da açtım ama çözemedim.
Map sensörü değişti, boğaz kelebeği temizlendi. Sorun hala devam ediyor.
Motor ısındığında bu düşme oluyor. 1-2 saniyeliğine düşüyor devir, araç titriyor sonra düzeliyor. (klima açıkken sorun yok)
Bu code konusu benim aracımda da olabilir mi? Saffet Salihoğlu arkadaşın bahsettiği.
Enjektör temizleyici (würth) kullansam faydasını görebilir miyim?
(Aracım :2011 corolla 1.6 manuel benzin/tüp)
Konu ile ilgili video:
sabah motor soğuk olduğu için bu dalgalanmayı yapar.ısındığı zaman yapmaz.bu normal.eğer aracın rölantisi 1000' devir civarında çalışıyor ise büyük ihtimal egr valfi varsa dizel partikül filtresi (dpf) temizlenmek ister.tavsiyem aracınızı otoyolda 3.vites 3000'devirde devamlı 20 km daha sonrada allah ne verdiyse basınız.motor sıcaklığı kurumu temizleyecektir.başıma geldi bu şekilde çözdüm,ve aracımın rölantisi düzeldi + motor sesi azaldı.bu sıkıntıların bence sebebi araçları çok düşük devirlerde kullanmakdan oluyor umarım dener ve sorununuzu çözersiniz.
2005 model toyota corolla sol model arabamda yaklaşık 8-10 yıldır rölanti de titreme araç elektrik yüklenmesi (lamba , fan, cam ısıtma gibi ) olduğunda motor sıcakken araç kibardan gaz veriyor gibi oluyordu ardından rölantide titreme meydana geliyordu.Tamir yönünden birçok uygulama yapıldı fakat sorun hiç geçmedi.Ustanın biri şarj dinamosunun kablosunu araba çalışıyorken çıkardı arabada hiç bir sorun kalmadı.Ardından şarj dinamosunun çıkmasını üzerindeki bütün parçalar orjinal olanı ile değiştirdi.Hiç bir sorun kalmadı.