0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Marş dinamosuyla dizel aracınızın rolantisini bağdaştıramadım.
Yaptığım araştırmalarda EKSANTRİK MİLİ POZİSYON sensörü denilen bir parçadan şüpheledim. Bu parçayı değiştirsem mi? Parça kodunu nerden bulabilirim?
Yakıt filitresi yan sanayi ama geç çalışma için bir kez değişti ve sakura takıldı ama sorun devam etti. Orjinal 97 liraymış olmadı değiştiricem.
aracınıza gereksiz masraflar yapmayın.(maf sensörü)gibi.yakıt filtresi sakura makura bilmem orjinal servis malı olmalı.ayrıca yağ ve hava filtreside öyle olmalı.160tl değil fiyatı en son aldığımda 85 tl idi...olsun 105 şimdi...Mesaj Birleştirildi: Aralık 01, 2015, 20:39:31eğer gene düzelmesse yakıt pompasının izerinde bulunan fuel return regulator valve bakılmalıdır......bakılmalıdır diyorum bozuk demek yanlış olur.bozuk olsa araba çalışmaz.araba çalışırken kablosu ile bir oynayın bakalım rolanti dalgalanacak mı?
resmi bu...gelen yakıtı pompaya gerektiği kadar verir gerekmediğini depoa gönderir...işi budur.rolanti dalgalanması veya çalışmama ilk semptomlarıdır.bozuk olduğu zor anlaşılırr....Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2015, 21:50:14motorda sağ tarafta yakıt pompasının üzerinde bulunur.zırr şırr diye ses yapar.buda çalıştığını gösterir...bi tane bulabilseniz deneme yanılma ile çözülür...Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2015, 21:52:51rolanti sorunun düzeldi ise demek ki senin sorunun yakıt hattı ile alakalı.burda yukarıdaki sensörden itibaren common rail basınç sensörleri 2 adettir rail borusunda sağda ve solda ve bu müşür basıncı miktarı ayarlar.yada enjektördür.başka bişi olma şansı yok..Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2015, 21:57:43https://www.youtube.com/watch?v=YvX0EfcwS5Ybu videoda da dpf temizliğine işaret ediyor.yani partikül filtreniz dolmuş olabilir...filtre dolduğunda yüksek rolanti oluşmaktadır..