0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bendede aynı sorun var sadece sabah ilk çalıştırmada hafif gaz verip bırakınca yapıyor biraz yol gidince düzeliyor, motor soğuk olduğu için yapıyor deyip önemsemiyordum. Acaba başka sorunlara sebep olurmu, birde yakıtı fazla galiba uzun yol 5,5 şehir içi 7 litre yakıyor normalmi acaba?
Merhabalar;Aracım 2011 corolla comfort extra dizel benim aracıma serviste yapılabilcek herşeyi yaptılar motor blok değişimi intercoll değişimi en sonunda şanzıman uğultusu için bir kaç parça değişimi Sorun şuki aracım 105.000 Km Aracıma 80.000km bakım yapıldığında aracımın rolanti sesi artmış daha gürültülü çalışıyordu servise bunu söyledim motorda hiçbir sorun yok size öyle geliyor diyorlar ama benim tahminin aracıma enjektör katkısı katmışlar bu katkı depo en az yarım depo iken katılması lazım değilmi benim aracımda mazot ışığı yanıyordu tabi ben böyle söyleyince alakası yok dediler sizce sorun ne olabilir
şimdi iice dinleyin bu söylediğimi servis bile bilmiyor eminim.Bizim motorlarda soğuk ilk çalıştırmalarda araba yaklaşık olarak ilk 15 sn Bosch ima code dediğimiz enjektör düzeltme kodlarını kullanmadan sarsıntılı gürültülü bir şekilde çalışıyor.15 sn sonra ise ima code(bosch injector compensation code) her enjektöre özel hata düzeltme kodları ki bunlar beyne girilir devreye giriyor.bu benim arabamda da aynı kendi kendine gaza basıyormuş gibi 1000 rpm olup aşağıya düşüyor.ben bunu keşfedene dek 2 sene geçti.ecu ilk kodları devreye almayıp sonra devreye sokuyor.hatta şarj dinamosun bilyasından ilk ses geliyor sonra kesiyorr.bu tecrübe uzun araştırmalar sonucu elde edilmiştir.
Benim Auriste de dalgalanma oluyor motor soğukken ilk çalıştırmada. Bu dalgalanmadan daha da fazla. El freni cekiliyken araba resmen ileri gitmeye çalışıyor. Tam da ara gaz çeker gibi araç 2 saniyede bir şiddetli sarsılıyor ve ileri zorluyor. Isındıktan sonra yapmıyor. Birkac ustaya sordum bisey diyemediler. Tavsiyesi olan var mi?
Her 5.000km'de düzenli olarak enjektör temizleyici kullanın.
İlk olarak cep telefonunuzla rölanti dalgalanması videosunu çekin. Daha sonra yetkili servise gidip ustaya videoyu gösterin. Yazılım güncellemesi yapıyorlar. Sıkıntı çözülüyor. Daha sonrada tekrar etmemesi için dua etmelisiniz Benim arabada bu rölanti dalgalanması sıkıntısında sanayide birkaç ustaya gösterdim normal, motor soğukken yapar, sürekli yapmıyorsa sıkıntı yoktur gibi cevaplar aldım. Ama can sıkıyor. Siteden çıkacaksınız, yavaşladığınızda gır gır gır sanki stop edecek gibi insanlar bakıyor falan moraliniz bozuluyor. Ben üstte anlattığım gibi yaptım ücretsiz yazılım güncellemesi yaptılar şuan için sıkıntı yok gibi.Ahmet bey size bir sorum olacak. İlk yazılım güncellemesi yaptığınızda bu istikrarsız rölanti sıkıntınız aynen olmuş muydu? İkincisinde mi oldu? Çünkü benim arabada da yazılım güncellemesinden sonra motor soğukken aynı buradaki videonuz gibi biraz oynama var ama dalgalanma şeklinde olmadığı için ve motor çalışma sesi dalgalanmada ki gibi olmadığı için çok kafaya takmıyorum. Acaba ikinci yazılımda birinci attırdığınız yazılıma göre değişiklik mi yaptılar? Belki, inşallah, çözmüşlerdir de rölanti dalgalanması tekrarlamaz.
bence konu yazılım.ve yazılımdan sonra ecu ya enjektö kodları yeniden girilmelidir.bunu servis bilir yapar diye düşünüyorum...mutlaka sorun.sizin yazılımınız yenilenmeli enjektör kodları tek tek giirilmelidir.....
@Ahmet şenses (26956) Bu dalgalanma ilerki zamanlarda motorun sağlığına zararlı olmazmı çok büyük bi dalgalanma söz konusu gibi geldi bana videoda bizim 2002 vvt-i corolladada çok küçük bir dalgalanma var ama motorun soğukluğundan kaynaklanıyor sanırım hatta dikkat edilmesse farkedilmiyor bile devir göstergesinde bide yazılım çözüm olmuyorsa servis neden 2.kez yazılım atıyorki sadece merakımdan soruyorum
Tekin Bey öneriniz için teşekkürler. Bu enjektör temizleyiciyi servis 10bin km de bir yapıyor herhalde. Bakım faturasında yazıyordu çünkü. Biz arada kendimizde kullanmalıyız diyorsunuz.Enjektör temizleyici nasıl kullanılır? Hangi markayı öneriyorsunuz? Bu durum ile ilgili konu var mı forumda bakamadım ama bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Sadece Opet istasyonlarında bulunan ROM ürünü Mor etiketli Injector CleanerToyota aynı ürünü kullanmaktadır. Bakımda aynı ürüne 5 kat fazla ödemenize gerek yok.
@Tekin Bozbey (21136) internetten ROM ürünlerine aktım ama opettekiler aynıysa mor olan benzin için. Sarı gibi etiketi olan dizel araçlar için olanı şeklinde çıkıyor.