Gönderen Konu: Dizel corolla istikrarsız rölanti  (Okunma sayısı 18130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 84 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Dizel corolla istikrarsız rölanti
« : Kasım 11, 2015, 19:55:23 »
Merhabalar

Sürekli bu konu altına başlık açıp duruyorum kusuruma bakmayın. Bir sorunu çözdüm diyorum başka bir sorun karşıma çıkıyor.

En son sorunum ise istikrarsız rölanti. Kendi videom değil ama nette bu konuyu araştırıyordum buldum. Rölanti aynı benim arabamdaki gibi arasıra yükseliyor arasıra düşüyor çok kısa süreli. aklıma MAF sensörü geliyor ama 2-3 bin km öce temizlendi.

https://www.youtube.com/watch?v=Zr7nV-MgffQ

Bu sorunla bağlantılıdır diye diğer sorun listemide veriyim.

Sabah rölanti sorunu: 2. kez yetkili tarafından yazılım atıldı sorun şimdilik yok (ilk yazımılımdan 3-4 hafta sonra tekrarlamıştı)

P0236 kodu arızası MAP  (turbo basınç sensörü) temizlendikten sonra tekrarlamadı  ama zaten 2-3 ayda bir olup silince kayboluyor sorun.

Saygılarımla
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Toyota Club Türkiye

Dizel corolla istikrarsız rölanti
« : Kasım 11, 2015, 19:55:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyota cı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 60000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel corolla istikrarsız rölanti
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2015, 21:09:38 »
Bendede aynı sorun var sadece sabah ilk çalıştırmada hafif gaz verip bırakınca yapıyor biraz yol gidince düzeliyor, motor soğuk olduğu için yapıyor deyip önemsemiyordum. Acaba başka sorunlara sebep olurmu, birde yakıtı fazla galiba uzun yol 5,5 şehir içi 7 litre yakıyor normalmi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 12, 2015, 12:50:27 »
Merhabalar;

Aracım 2011 corolla comfort extra dizel benim aracıma serviste yapılabilcek herşeyi yaptılar motor blok değişimi intercoll değişimi en sonunda şanzıman uğultusu için bir kaç parça değişimi

Sorun şuki aracım 105.000 Km Aracıma 80.000km bakım yapıldığında aracımın rolanti sesi artmış daha gürültülü çalışıyordu servise bunu söyledim motorda hiçbir sorun yok size öyle geliyor diyorlar ama benim tahminin aracıma enjektör katkısı katmışlar bu katkı depo en az yarım depo iken katılması lazım değilmi benim aracımda mazot ışığı yanıyordu tabi ben böyle söyleyince alakası yok dediler sizce sorun ne olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2015, 20:19:29 »
Bendede aynı sorun var sadece sabah ilk çalıştırmada hafif gaz verip bırakınca yapıyor biraz yol gidince düzeliyor, motor soğuk olduğu için yapıyor deyip önemsemiyordum. Acaba başka sorunlara sebep olurmu, birde yakıtı fazla galiba uzun yol 5,5 şehir içi 7 litre yakıyor normalmi acaba?

Sabah rölanti dalgalanması için servisler yeni yazılım atıyorlar. Servislerinde kabul ettiği kronik bir sorun bence. Yakıt bence normal gibi.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2015, 20:21:25
Merhabalar;

Aracım 2011 corolla comfort extra dizel benim aracıma serviste yapılabilcek herşeyi yaptılar motor blok değişimi intercoll değişimi en sonunda şanzıman uğultusu için bir kaç parça değişimi

Sorun şuki aracım 105.000 Km Aracıma 80.000km bakım yapıldığında aracımın rolanti sesi artmış daha gürültülü çalışıyordu servise bunu söyledim motorda hiçbir sorun yok size öyle geliyor diyorlar ama benim tahminin aracıma enjektör katkısı katmışlar bu katkı depo en az yarım depo iken katılması lazım değilmi benim aracımda mazot ışığı yanıyordu tabi ben böyle söyleyince alakası yok dediler sizce sorun ne olabilir

Bu sesin artışına neden olan birçok şey olabilir ama benim başıma gelen şey yağ değişimi sesi değiştirmesidir. Toyotanın 5-30 orjinal yağıyla motor sesi kısılmış gibiyken castrol yada mobil 5-30 da tam tersi ses belirgin artıyor.

Bugün OBD ye bağladığım modül ile rölantiyi biraz izledim. 774-782 rpm arası stabil gidiyor 10-15 saniye daha sonra anlık olarak bir 790 ları görüyor. Bunu yükselişi devis saatinde net görebiliyorsunuz ani bir yükseliş oluyor. Sonra tekrar eski haline dönüyor. Anlık bir diken yapar gibi.
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2015, 20:50:12 »
şimdi iice dinleyin bu söylediğimi servis bile bilmiyor eminim.
Bizim motorlarda soğuk ilk çalıştırmalarda araba yaklaşık olarak ilk 15 sn Bosch ima code dediğimiz enjektör düzeltme kodlarını kullanmadan sarsıntılı gürültülü bir şekilde çalışıyor.15 sn sonra ise ima code(bosch injector compensation code) her enjektöre özel hata düzeltme kodları ki bunlar beyne girilir devreye giriyor.bu benim arabamda da aynı kendi kendine gaza basıyormuş gibi 1000 rpm olup aşağıya düşüyor.ben bunu keşfedene dek 2 sene geçti.ecu ilk kodları devreye almayıp sonra devreye sokuyor.hatta şarj dinamosun bilyasından ilk ses geliyor sonra kesiyorr.bu tecrübe uzun araştırmalar sonucu elde edilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2015, 21:29:30 »
şimdi iice dinleyin bu söylediğimi servis bile bilmiyor eminim.
Bizim motorlarda soğuk ilk çalıştırmalarda araba yaklaşık olarak ilk 15 sn Bosch ima code dediğimiz enjektör düzeltme kodlarını kullanmadan sarsıntılı gürültülü bir şekilde çalışıyor.15 sn sonra ise ima code(bosch injector compensation code) her enjektöre özel hata düzeltme kodları ki bunlar beyne girilir devreye giriyor.bu benim arabamda da aynı kendi kendine gaza basıyormuş gibi 1000 rpm olup aşağıya düşüyor.ben bunu keşfedene dek 2 sene geçti.ecu ilk kodları devreye almayıp sonra devreye sokuyor.hatta şarj dinamosun bilyasından ilk ses geliyor sonra kesiyorr.bu tecrübe uzun araştırmalar sonucu elde edilmiştir.

Saffet bey detaylı bilgi için teşekkür ederim. verdiğiniz bilgi sabah rölanti dalgalanmasının enden hemen değilde sonradan başladığını ve yazılım değişince çözüldüğünü gösteriyor. Benim daha önce başıma gelen şey ise yazılımla ilk etapta düzelmesi ama 4 hafta sonra sorunun geri gelmesi idi. Acaba bu kodlar ilerleyen dönemde değişiyor mu?

Ancak anlayamadığım konu ise bu ani kısa küçük rölanti yükselmeleri neden?
Sıcak yada soğuk motor fark etmeksizin oluyor. Benim MAF sensörü aklıma geldi bugün temizledim ama değişmedi. Acaba MAF'ın ömrümü doluyor yoksa bu enjektör ve kod ile mi ilgili sorun?
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '21
  • 25 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2015, 23:23:54 »
Benim Auriste de dalgalanma oluyor motor soğukken ilk çalıştırmada. Bu dalgalanmadan daha da fazla. El freni cekiliyken araba resmen ileri gitmeye çalışıyor. Tam da ara gaz çeker gibi araç 2 saniyede bir şiddetli sarsılıyor ve ileri zorluyor. Isındıktan sonra yapmıyor.

Birkac ustaya sordum bisey diyemediler. Tavsiyesi olan var mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2015, 00:25:19 »
Benim Auriste de dalgalanma oluyor motor soğukken ilk çalıştırmada. Bu dalgalanmadan daha da fazla. El freni cekiliyken araba resmen ileri gitmeye çalışıyor. Tam da ara gaz çeker gibi araç 2 saniyede bir şiddetli sarsılıyor ve ileri zorluyor. Isındıktan sonra yapmıyor.

Üstadım alttaki videoda paylaştığım ilk sorunum sabahları arabayı çalıştırdıkda birkaç saniye sonra başlayan rölanti dalgalanması idi.

https://www.youtube.com/watch?v=T5slWwzMOaA&feature=youtu.be

Bu sorun için yetkili servis 2 defa yazılım attı. En son yazılımdan sonra bu sabahları olan rölanti dalgalanması kayboldu ama rölanti ısındıktan sonra bile stabil değil. Kısa süreliğine yükselmeler gösteriyor. Bu başlığı açtıktan sonra aynı sorundan bahseden 5. kişisiniz. 2010-2011 model araçların tamamı zaten sonraki yıllarda enjektörler yenilenmiş. Bende bu fabrikasyon bir hata ve motorlarda verimsiz yanmaya sebep olup kurumlanmayı hızlandırıyor. Benim beklentim bu parçaların yetkililerce güncellenmesi.

Saygılarımla
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '21
  • 25 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2015, 10:53:09 »
Garantisi bitmiş araçlarda servisler sorumluluk alır mı peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 91000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 13, 2015, 11:11:17 »

İlk olarak cep telefonunuzla rölanti dalgalanması videosunu çekin. Daha sonra yetkili servise gidip ustaya videoyu gösterin. Yazılım güncellemesi yapıyorlar. Sıkıntı çözülüyor. Daha sonrada tekrar etmemesi için dua etmelisiniz  :)

Benim arabada bu rölanti dalgalanması sıkıntısında sanayide birkaç ustaya gösterdim normal, motor soğukken yapar, sürekli yapmıyorsa sıkıntı yoktur gibi cevaplar aldım. Ama can sıkıyor. Siteden çıkacaksınız, yavaşladığınızda gır gır gır sanki stop edecek gibi insanlar bakıyor falan moraliniz bozuluyor. Ben üstte anlattığım gibi yaptım ücretsiz yazılım güncellemesi yaptılar şuan için sıkıntı yok gibi.

Ahmet bey size bir sorum olacak. İlk yazılım güncellemesi yaptığınızda bu istikrarsız rölanti sıkıntınız aynen olmuş muydu? İkincisinde mi oldu? Çünkü benim arabada da yazılım güncellemesinden sonra motor soğukken aynı buradaki videonuz gibi biraz oynama var ama dalgalanma şeklinde olmadığı için ve motor çalışma sesi dalgalanmada ki gibi olmadığı için çok kafaya takmıyorum. Acaba ikinci yazılımda birinci attırdığınız yazılıma göre değişiklik mi yaptılar? Belki, inşallah, çözmüşlerdir de rölanti dalgalanması tekrarlamaz.
2011 Toyota Corolla Elegant 1.4 d-4d M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 13, 2015, 16:25:40 »
Her 5.000km'de düzenli olarak enjektör temizleyici kullanın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 13, 2015, 16:48:48 »
Her 5.000km'de düzenli olarak enjektör temizleyici kullanın.

Tekin Bey öneriniz için teşekkürler. Bu enjektör temizleyiciyi servis 10bin km de bir yapıyor herhalde. Bakım faturasında yazıyordu çünkü. Biz arada kendimizde kullanmalıyız diyorsunuz.

Enjektör temizleyici nasıl kullanılır? Hangi markayı öneriyorsunuz? Bu durum ile ilgili konu var mı forumda bakamadım ama bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 13, 2015, 20:40:21 »
bence konu yazılım.ve yazılımdan sonra ecu ya enjektö kodları yeniden girilmelidir.bunu servis bilir yapar diye düşünüyorum...mutlaka sorun.sizin yazılımınız yenilenmeli enjektör kodları tek tek giirilmelidir.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 13, 2015, 22:16:36 »
İlk olarak cep telefonunuzla rölanti dalgalanması videosunu çekin. Daha sonra yetkili servise gidip ustaya videoyu gösterin. Yazılım güncellemesi yapıyorlar. Sıkıntı çözülüyor. Daha sonrada tekrar etmemesi için dua etmelisiniz  :)

Benim arabada bu rölanti dalgalanması sıkıntısında sanayide birkaç ustaya gösterdim normal, motor soğukken yapar, sürekli yapmıyorsa sıkıntı yoktur gibi cevaplar aldım. Ama can sıkıyor. Siteden çıkacaksınız, yavaşladığınızda gır gır gır sanki stop edecek gibi insanlar bakıyor falan moraliniz bozuluyor. Ben üstte anlattığım gibi yaptım ücretsiz yazılım güncellemesi yaptılar şuan için sıkıntı yok gibi.

Ahmet bey size bir sorum olacak. İlk yazılım güncellemesi yaptığınızda bu istikrarsız rölanti sıkıntınız aynen olmuş muydu? İkincisinde mi oldu? Çünkü benim arabada da yazılım güncellemesinden sonra motor soğukken aynı buradaki videonuz gibi biraz oynama var ama dalgalanma şeklinde olmadığı için ve motor çalışma sesi dalgalanmada ki gibi olmadığı için çok kafaya takmıyorum. Acaba ikinci yazılımda birinci attırdığınız yazılıma göre değişiklik mi yaptılar? Belki, inşallah, çözmüşlerdir de rölanti dalgalanması tekrarlamaz.

İlk yazılım güncellemesinden sonra sabah rölantisi düzeldi. Diğer zamanlardaki rölanti çok dikkatimi çekmemişti.3-4 hafata sonra rölanti sabahları yine a-dalgalndı. Geçen haftalarda 2. yazılım atıldı. Şimdilik sabahları sorun yok ama şu rölanti dengesizliği belirgin var.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2015, 22:17:28
bence konu yazılım.ve yazılımdan sonra ecu ya enjektö kodları yeniden girilmelidir.bunu servis bilir yapar diye düşünüyorum...mutlaka sorun.sizin yazılımınız yenilenmeli enjektör kodları tek tek giirilmelidir.....

Servis yazılımı yeniledi ama enjektör kodlarını sorarım üstadım. teşekkür ederim
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 13, 2015, 22:34:44 »
@Ahmet şenses (26956) Bu dalgalanma ilerki zamanlarda motorun sağlığına zararlı olmazmı çok büyük bi dalgalanma söz konusu gibi geldi bana videoda bizim 2002 vvt-i corolladada çok küçük bir dalgalanma var ama motorun soğukluğundan kaynaklanıyor sanırım hatta dikkat edilmesse farkedilmiyor bile devir göstergesinde bide yazılım çözüm olmuyorsa servis neden 2.kez yazılım atıyorki sadece merakımdan soruyorum :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 13, 2015, 22:42:16 »
@Ahmet şenses (26956) Bu dalgalanma ilerki zamanlarda motorun sağlığına zararlı olmazmı çok büyük bi dalgalanma söz konusu gibi geldi bana videoda bizim 2002 vvt-i corolladada çok küçük bir dalgalanma var ama motorun soğukluğundan kaynaklanıyor sanırım hatta dikkat edilmesse farkedilmiyor bile devir göstergesinde bide yazılım çözüm olmuyorsa servis neden 2.kez yazılım atıyorki sadece merakımdan soruyorum :)

ilk yazılım işe yaramadığında merkeze bildirildi merkez yeni bir yazılım göndererek 2. kez yazılım atıldı. Kod girildimi bilmiyorum
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Kasım 14, 2015, 08:16:54 »
Tekin Bey öneriniz için teşekkürler. Bu enjektör temizleyiciyi servis 10bin km de bir yapıyor herhalde. Bakım faturasında yazıyordu çünkü. Biz arada kendimizde kullanmalıyız diyorsunuz.

Enjektör temizleyici nasıl kullanılır? Hangi markayı öneriyorsunuz? Bu durum ile ilgili konu var mı forumda bakamadım ama bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Sadece Opet istasyonlarında bulunan ROM ürünü Mor etiketli Injector Cleaner

Toyota aynı ürünü kullanmaktadır. Bakımda aynı ürüne 5 kat fazla ödemenize gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 14, 2015, 13:58:54 »
Sadece Opet istasyonlarında bulunan ROM ürünü Mor etiketli Injector Cleaner

Toyota aynı ürünü kullanmaktadır. Bakımda aynı ürüne 5 kat fazla ödemenize gerek yok.

@Tekin Bozbey (21136) internetten ROM ürünlerine aktım ama opettekiler aynıysa mor olan benzin için. Sarı gibi etiketi olan dizel araçlar için olanı şeklinde çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Kasım 14, 2015, 23:11:13 »
@Tekin Bozbey (21136) internetten ROM ürünlerine aktım ama opettekiler aynıysa mor olan benzin için. Sarı gibi etiketi olan dizel araçlar için olanı şeklinde çıkıyor.

Pazarlama politikası, kullanabilirsin, sorun değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 18, 2015, 17:29:28 »
Ufakta olsa sorunlar devam ediyor ve can sıkıyorlar. Birkaç gündür araba geç çalışıyor. Servisin ilk yazılımından sonrada böyle bir sorunlu dönem olmuştu ama 2. yazılım atıldıktan sonra geçmişti. Şimdi geç çalışma tekrarladı ve 2. marş gerekiyor. Garip olan bazende şak diye hızlıca alması. Marj motorunun sesini ve çevirmesinide duyuyorum sorunun o olduğunu düşünmüyorum.
2011 Corolla 1.4 D4D MMT