0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynı sorun benim otomatik accordumda da var. Dediğiniz gibi motor soğukken yapıyor bunu yani lpgye geçmeden. O yüzden LPG ile bir alakası yok durumun. Şükür benimki daha stop etmedi D veya R konumuna aldığımda ancak heran stop edecekmiş hissi veriyor. Arabayı bu yaz aldığım için geçmişinde nasıldı bilemiyorum ama ben soğuk havalara ve kullanılan motor yağının numarasına bağlıyorum. Şuan ben 10w40 yağ kullanıyorum bir sonraki yağ değişiminde 0-30 yada 5-30 kullanmayı düşünüyorum. Belki o zaman düzelir diye ümit ediyorum. Çünkü sabahları çalıştırırkende biraz nazlı çalışıyor.
LPG ile alakası yok demek başından savmaya çalışan ustaların çıkış noktasıdır abi. Hatalı lpg ayarı sonucu aylar sonra motorun stft ve ltft değerleri lpg nedeniyle fakir karışım algılama sonucu daha da artıyor ve bu benzindeki çalışmada da fakir ya da çok zengin çalışmaya neden oluyor. E benzin miktarı düzügün gönderilemediğinden problem oluyor fakat motor ısınıp lpg ye geçtiği zaman da rahatça çalışıyor. Aküyü bi reseyleyip deneyin. Benzinde kullanın 1 -2 gün. Akü resetlemesi sonucunda düzelecektir.
HONDA'lar subap ayarını çabuk bozar. Bana kalırsa olay subap ayarıyla alakalı.
N ve P'de motora yük binmez, boşta çalışır. O nedenle yük bindiğinde stop etme var. Bu da büyük ihtimal yanlış lpg ayarının yıllar sonucunda motorun kendi ayarında düzensizliğe yol açmasındandır. Akünüzü bir resetleyin, öyle deneyin. Sorununuz çözülürse lpg ayarını yolda yaptırırsınız.
motoru ısıtmadan mı yola çıkıyorsunuz ?
Evet.