Arkadaşlar aşağıda modeli ve özellikleri belirtilmiş olan Toshiba laptop ikinci el olarak ortalama ne kadar eder acaba?
Bir de bilgisi olan arkadaşlar var ise, bu modelde 512 MB ram var mı yoksa sonradan mı yükseltilmiş olabilir?
Saygılar...
Toshiba Satellite A10
İşlemci : Mobil Intel Pentium 4 - 2.0 Ghz
sistem belleği : 512 MB
Ekran Kartı : 852GM, 16-64 MB, DDR-RAM (UMA) (paylaşımlı)
Ses Kartı : 16-bit Stereo
Modem / faks : 56K V.90 Modem
Network : 10 / 100 Ethernet
Wireless Ethernet
Sabit Disk kapasitesi : 40 GB
Cdrom / dvdrom / cdrw : DVD-ROM / CD-RW Combo Drive,
24x CD-ROM, 24x CD-R, 10x CD-RW, 8x DVD-ROM
Pil : 2 Saat
Klavye & pointing device : 86-tuş keybord, Touch Pad
Ekran : 15" TFT colour display
İşletim sistemi : Windows XP Home Türkçe
Geliştirilmiş Port'lar : 1 x headphone,1 x DC-in, 1 x external monitor,
1 x RJ-11, 1 x RJ-45, 1 x TV-out (s-video), 1 x external microphone, 2 x USB 2.0
Pcmcia : 2 x memory slots (1 to configure), 1 x PC Card Type II
Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklerine bakarsan orda ne kadar RAM olduğu yazar.
O laptop en fazla 300 lira eder diye tahmin ediyorum
İhtiyacım olsa ve temizse ben bu modeli 400-450 TL civarında bir fiyattan alabilirim Erhan Bey. Hatırladığım kadarıyla 2003 yılında piyasaya sürülmüş bir modeldir. (O dönemde laptop alacağım için piyasayı çok yakından takip ediyordum) Bu modelin RAM'ının 256 olması lazım. 1024'e kadar da yükseltme olanağı vardır tahminimce. Bu 512 ise büyük ihtimalle yükseltilmiştir.
Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklerine bakarsan orda ne kadar RAM olduğu yazar.
Bilgisayarı yakından görmedim hocam. O yüzden onu yapamıyorum şu an

Sadece genel özellikleri hakkında bilgim var.
İhtiyacım olsa ve temizse ben bu modeli 400-450 TL civarında bir fiyattan alabilirim Erhan Bey. Hatırladığım kadarıyla 2003 yılında piyasaya sürülmüş bir modeldir. (O dönemde laptop alacağım için piyasayı çok yakından takip ediyordum) Bu modelin RAM'ının 256 olması lazım. 1024'e kadar da yükseltme olanağı vardır tahminimce. Bu 512 ise büyük ihtimalle yükseltilmiştir.
Hakkı Bey, valla 385 YTL'ye anlaştık, alıcam sanırım. Cihaz tamir falan da görmemiş satıcının dediğine göre. Kozmetik olarak da temiz bir cihaz. Ciziği çarığı darbesi yok. Pili de yeni sanırım ki satıcı 2 saat civarı gittiğini söyledi. Bir de araştırdım biraz ve 2005 yılında piyasaya sürülen bir modelmiş.
Fiyat normal o zaman sanırım dimi hocam
Fiyatı bence iyi Erhan Bey. Şimdiden hayırlı olsun
çok pahalı kardeş hepmde toshiba alma ben bi ram degiştirdim laptop bi daha açılmadı kaldırdık attık servise bakmıyo tavsiye etmem yani
Toshiba piyasadaki laptopların içinde sağlamlık ve sorunsuzluk sınıfında ilk sıralarda yer alır. Fiyat makul bence.
Fiyat uygun gibi bana göre de. Fakat Pil ömrü çok önemli ikinciellerde. İnternet-ofis ve film-müzik için ideal bir makine. 40 GB bana düşük gibi geldi tabi kullanım amacına göre değişir.
Fiyat uygun gibi bana göre de. Fakat Pil ömrü çok önemli ikinciellerde. İnternet-ofis ve film-müzik için ideal bir makine. 40 GB bana düşük gibi geldi tabi kullanım amacına göre değişir.
Pili 2 saat demişti satıcı. Pilini de deneyip göreceğim artık. Şu an için deniyorum cihazı, bir sorun görünmüyor...
Dediğiniz gibi zaten sadece evde masaüstü pc yerine, internet, film ve müzik amaçlı kullanacağım...
Pili 2 saat demişti satıcı. Pilini de deneyip göreceğim artık. Şu an için deniyorum cihazı, bir sorun görünmüyor...
Dediğiniz gibi zaten sadece evde masaüstü pc yerine, internet, film ve müzik amaçlı kullanacağım... 
Deneyip gördüyseniz pil ve sisteminde hata yoksa ideal bence. Yinede karar sizin tabi.
Toshiba iyi markadır, bende 3 sene önce A100 modelini aldım gayet başarılı, şuana kadar işletim sistemini bile yeniden kurmak zorunda kalmadım. Çıkarttığı tek problem bataryanın ömrünün dolması oldu, onuda değiştirdim sorunsuz çalışıyor şimdilik (maşallah). Evde internet, filim ve müzik için kullandığımdan çok fazla özellikli olmasınada gerek olmadığından bana yetiyor.
Temiz bir cihazsa gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
Vatan bilgisyarada 600 Tl ye sıfırı var, ikinciele fazla güvenme
benzer özellikte dell i arkadaş 300 e ikinci ele vermişti.
Konu hortlamış.

Cihazı 385'e alıp 350'ye geri sattım 1 hafta içinde

Sonradan tekrar masaüstü topladım.
Pilinin 10 dk gitmesi dışında bir sorunu yoktu. Sanırım bütüm P4'lerin ortak sıkıntısıymış pilinin az gitmesi.
aldığın kişiyemi geri verdin, yoksa başkasına mı sattın, derdin neydi de 35 lira zarara girdin
250 fazla etmez ...yakın bı zaman sonra tarıhı eder sınıfına gırecektır...