Gönderen Konu: yeni aldığım 0 auris çok fazla yakıyor  (Okunma sayısı 17295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
yeni aldığım 0 auris çok fazla yakıyor
« : Kasım 10, 2015, 13:05:59 »
merhaba arkadaşlar..hemen konuya girim..geçen haftalarda 0 auris yeni makyajlı kasadan aldım..1.33 life modelinden...şu an aracım 470 km de yalnız çok yakıt tüketiyor.sizce düşermi ilerde ?..bayiyi aradım 5000 km den sonra düşer dediler..şu anda ekrana göre 100 km de 9.9 yakıyor aracım ..en fazla 9.8 e kadar düştü dahada düşmüyor...sizce fazla değilmi bu oran?..km de 45 kuruş yapar sanırım ...arkadaşımın bmw 116 sı var.onda bile bu kadar yakmıyormuş öyle diyor....biraz kafam karıştı su gibi içiyor yakıtı bu araba umarım düşer :((..fikirlerinizi öğrenebilirmiyim acaba ? :wacko:

Toyota Club Türkiye

yeni aldığım 0 auris çok fazla yakıyor
« : Kasım 10, 2015, 13:05:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni aldığım 0 auris çok fazla yakıyor
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2015, 13:15:30 »
rodaj süresi boyunca bu değerleri görmeniz gayet normal. km arttıkça yakıt düşer.

ancak eğer performanslı kullanıyor ve gaza fazla basıyorsanız düşeceği en alt seviye 7-7.5 lt gibi olur. aynı motor 2011 corolla ile şehir içi 5.2 lt ortalamayı çok kere gördüm. dikkat ederseniz eğer siz de zaman içinde 5 lt civarına düşersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2015, 13:22:18 »
rodaj süresi boyunca bu değerleri görmeniz gayet normal. km arttıkça yakıt düşer.

ancak eğer performanslı kullanıyor ve gaza fazla basıyorsanız düşeceği en alt seviye 7-7.5 lt gibi olur. aynı motor 2011 corolla ile şehir içi 5.2 lt ortalamayı çok kere gördüm. dikkat ederseniz eğer siz de zaman içinde 5 lt civarına düşersiniz.

umarım düşer :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2015, 13:27:32 »
 Lütfen imla konusunda özen gösterelim.
 Yakıt tüketim değerleri paylaşımları mevcut sitede. Önemli olan aracın kullanım tarzı ve güzergahtır. Sürekli kısa mesafelerde ve performanslı kullanılıyorsa çok yüksek değerler görülebilir. Uzun yol öncesi ortalama tüketimi sıfırlarsanız, daha sağlıklı ve beklediğiniz değerlere ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2015, 13:37:31 »
Aracınız hayırlı olsun. Sıfır km aracın yaklaşık 3000 km boyunca fazla yakıt tüketimi olabilir, telaşlanmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2015, 18:38:10 »
merhaba arkadaşlar..hemen konuya girim..geçen haftalarda 0 auris yeni makyajlı kasadan aldım..1.33 life modelinden...şu an aracım 470 km de yalnız çok yakıt tüketiyor.sizce düşermi ilerde ?..bayiyi aradım 5000 km den sonra düşer dediler..şu anda ekrana göre 100 km de 9.9 yakıyor aracım ..en fazla 9.8 e kadar düştü dahada düşmüyor...sizce fazla değilmi bu oran?..km de 45 kuruş yapar sanırım ...arkadaşımın bmw 116 sı var.onda bile bu kadar yakmıyormuş öyle diyor....biraz kafam karıştı su gibi içiyor yakıtı bu araba umarım düşer :((..fikirlerinizi öğrenebilirmiyim acaba ? :wacko:
Karşılaştırma yapmak amaçlı Daha önce aynı güzergahta kullandığınız bir aracınız oldu mu? Eğer olmadıysa tüketim size fazla gelebilir. İnsanlar genelde arabalarının az yaktığını söylerler. Benim 1.33 Cvt Yarisim şehir içi  9 - 10 litre tüketime sahipti. Satıp 1.6 manuel Astra sedan aldım. Bunda da ortalama 11-12 lt. Tüketim mevcut.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota rules
  • Kilometre: 9850
  • 48 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2015, 19:06:54 »
Aynısından arkadaşım aldı. ilk 500 km bitti ve yakıt şehir içi 7 lt civarı... orta düzeyde bir trafikte kullanıyor. Bol kasisli ama yollar. Performanslı kullanımlarda değerler hemen yükseliyor bu araçlarda sanırım. Gaz pedalına biraz daha nazik davranın. Hayırlı olsun aracınız. Çok güzel bir araba.. 
No Pain No Gain

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2015, 20:00:39 »
Ne 5000 km'si 1000 km yi gördüğünde bile düşer. Yol bilgisayarını sıfırlayın ve öyle deneyin. Aynı motora sahip benim arabam da. 1.33 motor ama Corolla. 2014 model ve 9 gün sonra tam bir yaşında olacak. 12976 km deyim bu akşam itibarı ile. İlk aldıktan 3 gün sonra Göztepe'den Okmeydanı'na geçmiştim FSM köprüsünü kullanarak ve daha 100 km'de filandı. Yol bilgisayarını sıfırlamıştım evden çıkarken ve araba da bir ben ve bir de annem vardı. Yer yer akıcı ve yer yer tıkalı trafik de 7.7'yi görmüştüm. 1000'li km'ler de ve hatta 1000 km'ye girdiğimde ücretsiz kontrol sonrası Göztepe - Kartal - Göztepe güzergahında toplam 55 km'lik yolda gidişi TEM'den dönüşü E-5'den olmak üzere 6.vites 90 - 100 - 110 km/h aralığında giderek 4.8'i görmüştüm. Zamanla 80 - 90 - 100 aralığında 4.2'yi bile gördüğüm oldu. Zamanla düşer tüketim. Alışın önce bir arabanıza. Şehir içinde ise sürekli dur / kalk trafik de 8.5 - 8.9 aralığında yakıyorum. Ve yine şehir içi akıcı trafik de zaman zaman kırmızı ışığa yakalanmalı yolda 6.7 - 7.1 gördüğüm oldu. Sahil yolunda ise Erenköy'den Kartal'a kadar 4.5 - 4.7 gördüm mesela. Artık ezberlediğim için tüketim ölçümü çok fazla yapmıyorum.  Ben bir depo ile şehir içinde 600 km yapabiliyorum. Şehirler arası yolda ise bu sene bir depo ile İstanbul Göztepe'den Bodrum Yalıkavağa gidebildim. 4 kişi + full bagaj ve İzmir sonrası klima açık. Ve hız sınırlarında da gitmediğim halde bir depo ile 710 - 720 km. yol gittim. Yalıkavak'da tekrar fulledim ve Bodrum'u gezdim, Marmarise gidip geldim ve 690 km yol yapmış oldum. Tekrar fulleyip İstanbula döndüm. Hatta iki kere gittim bu yaz Bodruma.  Unutmadan, range'yi çok fazla dikkate almayın. Range'nin yazdığı menzili sıfırlayıp üzerine 60 - 70 km. yol yapmış biriyim.

Güle güle kullanın bu arada.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 11, 2015, 21:06:39 »
istanbulda trafikte dizel araba bile 5.0 yakmaz kimse kimseyi kandirmasın  ama şuanda tüketimi fazla  arabaya aliştikca düşecektir diye düsünüyorum
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2015, 21:30:14 »
Eylül ayı, Bodruma gidiş ve Söke civarı. 6. vites / 4 yetişkin ve full bagaj ve CC açık. Hız sınırında gittiğim bir sırada çektiğim tüketim fotoğrafı.  4.2 olmuştu rekorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2015, 21:53:06 »
9.9 lt/100 km'den 9.8 lt/100 km değerine "en fazla" düşüyorsa ortada bence yol bilgisayarı kullanım hatası var. bunları elde etmeniz için geri geri gitmeniz gerek. hele ki mersin gibi rakımı düşük ve sıcak iklimde çok zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 180
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 12, 2015, 17:46:44 »
Merak etme zamanla düşecektir.. Eğer kullandığın şehirde kırmızı ışıkta fazla bekleme zorunluluğun , yolun yokuş kısmı fazla ise , önce şehir dışı uzun düz yolda 80-90 km de hız yap, devir hızını 2000 den ne kadar aşağıda tutabilirsen istediğin tasarrufu kolay yakalarsın.. Motor bu şekilde tecrübe yaptıktan sonra asıl katalog göstergesine yaklaşacaktır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 12, 2015, 18:00:32 »
Burak bey 4,5 litre hayli iyi değer gibi ama ben Ankara  / Kuşadası gittim geldim E12 Corolla 1.6 terra benzinli 93 binde yola çıkmadan bütün bakımlarını yaptırmıştım .667 km - 160 tl benzin aldım  5.3 gibi bir ortalama yakaladım 90-110 km arası hızla gittim bagaj dolu 2 yetişkin 2 çocuk .Ankara şehir içi de yazın 7,5 litre gibi rakamlarda dolaştım .Havalar soğuyunca 9 litre civarı tüketiyorum .

Ama 1.33  motor bir aracın 9,9 litre gibi bir değer tüketmesi hayli garip hani bu araçları tercih etmenizin nedeni tasarruf ama 1.6 yakıt tüketimi ile niye bu aracı tercih edilir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 13800
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 12, 2015, 18:27:16 »
Merhabalar benim aracın da 2015 1.33 Corolla Ankara da yasiyorum ortalamam havaların  şu  aralar soğuk geçmesinden biraz yükseldi 6.9-7 arasında
Birde aracı çok devirli kullanıyorsaniz ve yasadiginiz yerde yokus varsa katalog verilerini yakalamanız bir zor.Yakıt aldığınız yeri degistirip denemelisiniz 
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 14, 2015, 11:12:23 »
Merhabalar benim aracın da 2015 1.33 Corolla Ankara da yasiyorum ortalamam havaların  şu  aralar soğuk geçmesinden biraz yükseldi 6.9-7 arasında
Birde aracı çok devirli kullanıyorsaniz ve yasadiginiz yerde yokus varsa katalog verilerini yakalamanız bir zor.Yakıt aldığınız yeri degistirip denemelisiniz

devirli derken şmdi 3 bin devire gelınce vites değiştiriyorum ..fakat aracın shıft göstergesı 2 bın devırden sonra vıtes atmamı söyluyor...sizce 3 bın devırde vıtes yukseltmekle doğrumu yapıorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #15 : Kasım 14, 2015, 11:32:02 »
devirli derken şmdi 3 bin devire gelınce vites değiştiriyorum ..fakat aracın shıft göstergesı 2 bın devırden sonra vıtes atmamı söyluyor...sizce 3 bın devırde vıtes yukseltmekle doğrumu yapıorum

Bu durum da zaten fazla yakmaya etken. Düz yolda zaten 6. vitese kadar 2000 devir de shift ışığı yanar. 5. vites'de ise 2.500 devir de shift yanar ve 6. vitese at der sana. Ha, rampa çıkıyorsunuzdur hafif eğimli bir rampadır, yine 2000 devir de shift yanabilir. İşte o zaman vites büyütmeyin. 2200 devir de 2500 veta 2800 ya da 3000 devirde de shift yanar. Rampa çıkarken arabayı dinleyin ve hangi devir bandında motor verim veriyorsa o zaman vites büyütün. Yani atıyorum, 3. vites ile rampa çıkıyorsun ve shift yandı düşük devirde ve vites büyüttünüz. Çekmez araba bayılır. Maksimum devirde büyütün ki çeksin. Dediğim gibi düz yolda 2000 - 2200 devir idealdir vites büyütmek için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 14, 2015, 11:45:47 »
Sıfır araçlarda olan ilk sorun :D  km yaptıkça ve aracın motoru açıldıkça yakıt düşecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 14, 2015, 15:06:57 »
"shift" uyarısı için artık konu denk geldikçe bu başlığı paylaşacağım.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=29238.20

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Kasım 14, 2015, 16:45:09 »
Bu arada, shift lambasını takmıyorum ben şahsen. Ve zaten kullanma stilim zaman zaman shift lambasına da denk geliyor. Mesela E-5 ve TEM rampalarında 6. vites ile kaptırmış gidiyorum ve shift lambası aşağı ok gösterip vites küçült diyor. Ona uymam mesela. Çünkü zaten araba gidiyor, 5'e düşürüp bağırtmanın ne gereği var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 14, 2015, 17:18:50 »
Km yaptıkça biraz düşecektir ancak bariz bir düşüş beklemek biraz hayalcilik olur. Araca alışıp sürüş alışkanlıklarını ona göre ayarlamak yakıt tasarrufunda daha büyük etken.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.