Gönderen Konu: Aracım çekildi  (Okunma sayısı 1444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Aracım çekildi
« : Kasım 09, 2015, 23:51:57 »
Bugün sabah 3 araç arka arkaya araçlarımızı çektik.Sabah sınavım olduğu için aceleyle daha önce hiç park etmediğim bir yere park ettim.İşim bittiğinde sınavında iyi geçmesiyle keyifle arabama doğru giderken arabamın yerinde yeşil bir polo duruyordu:)İlk başta çalındı sandım çünkü önümdeki ve arkamdaki arabalar aynen duruyordu.Yakında duran bir trafik polisi plakayı sorgulattığında çekildiğini öğrendik.16 yıldır kendime ait aracım var ilk defa başıma geldi.Polis arkadaşlar heralde benim arabayı sevip özellikle çektiler.Çünkü önümdeki araç yaya geçidinin üzerinde duruyordu ona dokunmamışlar.Vardır bir hayır dedik. 95 tl çekici ve otopark parası ödeyerek aracıma kavuştum.Arkadan ne kadar ceza gelecek onuda bilmiyorum.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Toyota Club Türkiye

Aracım çekildi
« : Kasım 09, 2015, 23:51:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım çekildi
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2015, 23:54:03 »
Geçmiş olsun. Cezada sebebi belli olur. Ama park yerinin fotoğrafını çekseydiniz keşke. İtiraz ederken gerekebilirdi
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2015, 00:06:20 »
Fotoğrafını çektim.Çıkmaz sokak araç tarafiği yok herhangi bir tabela yok,herhangi bir yerin giriş çıkışı değil.Oradaki simitçiye sordum trafik polisi geldi motorundan indi senin arabanın etrafında dolandı sonra ekip çağırdı çektirdi dedi anlam veremedim.İşin ilginç tarafı sokak sağlı sollu araç ile dolu sadece benimki çekilmiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2015, 00:17:43 »
Engelliler için, bebek arabası için iniş olan bir yerin rampanın ya da o tarz bir kaldırımın önünü kapatmış olabilirsiniz. O yüzden çekmiş olabilirler.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2015, 00:22:10 »
Yolda kaldırım bile yoktu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2015, 00:35:16 »
PARALI OTOPARK girişi falanmıydı ki :) Bizim buralarda genelde otopark çevresini çekiyorlar  :islik: :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2015, 00:36:35 »
arkadaşiminda araci cekilmişti o ama yaya geçidine çekmişti, itiraz edebilirsiniz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 10, 2015, 06:51:30 »
esnaf var mıydı peki. esnaflar ayar olsun diye çektirebiliyorlar. zaten çekici dolaşıyor araları da iyi oluyor "al bunu hamit abi" oluyor finalde. aynısı bana da olmuştu eminönü'nde. o zaman kangoo aracımız vardı kapalı kasa. mal almaya gitmiştim eminönü'ne. aracı esnafların dükkanın önüne park etmiştim diğer araçlar gibi. yaklaşık üç saat sonra işim bittiğinde aracımın yerinde boşluk vardı. önümdeki arkamdaki tüm araçlar yerinde dururken benim aracım yoktu. zaten oradaki araçlar genel olarak sabittir. yabancı araç esnafların yönlendirmesiyle hemen çekilir. onuda böylece anlamış olduk. içinde mallarım vardı baya perişan olmuştum o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 10, 2015, 08:13:53 »
3-5 ayda bir arabam mutlaka biyerden çekiliyor. Otoparka haraç mezat 90 TL +10 TL ödüyoruz yetmiyor bide ceza geliyor.
Allah bildiği gibi yapsın ne diyim ki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.4 D-4D Terra(Manuel)
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 10, 2015, 08:56:44 »
Çekilme işine haksız isem çekilsin diyorum ama çekerken arabanın anasını ağlatıyorlar çekiciler ona kızıyorum.  Gözümle kaç kere gördüm arabanın arkadan çekerken araç viteste ise lastikleri kaydırarak asılması, sonra ön tamponun ucu yere değebiliyor ,çektikten sonra üzerinde arka tekerden zincir geçir sabitle aracı alırken niye böyle oldu diye soruncada abi biz yapmadık araba öyleydi demiyorlarmı bütün cinlerim başıma toplanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 10, 2015, 11:38:08 »
Bu sene benim araç da çekildi. Peşinden gelen ceza 88 tl idi yanılmıyorsam. İndirimli olarak 66 tl ödedim.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 10, 2015, 11:58:22 »
Çekilme işine haksız isem çekilsin diyorum ama çekerken arabanın anasını ağlatıyorlar çekiciler ona kızıyorum.  Gözümle kaç kere gördüm arabanın arkadan çekerken araç viteste ise lastikleri kaydırarak asılması, sonra ön tamponun ucu yere değebiliyor ,çektikten sonra üzerinde arka tekerden zincir geçir sabitle aracı alırken niye böyle oldu diye soruncada abi biz yapmadık araba öyleydi demiyorlarmı bütün cinlerim başıma toplanıyor.
Önden çekişli aracın ön tekerlekleri kaldırılıp arka tekerlekler üzerinde çekilir.
Arkadan itişli aracın arka tekarlekleri kaldırılıp ön tekerlekleri üzerinde çekilir.
Kullanım kitapçıklarında da yazar.
Ancak bu çekicileri kullanan şahıslar ve onların yanındaki polisler ... oldukları için (noktaları siz doldurursunuz) buna asla dikkat etmezler.
Çekici tekerlekler üzerinde çekildiğinde şanzıman içerisindeki dişli ve dişlileri millere sabitleyen mekanizmalar yağlanamadan döndükleri için kısa veya orta vadede problem yaşamak kuvvetle muhtemeldir.
Bu azotoksit türevleriyle muhatap olmamak için otopark ararım. Eminönü gibi bir yere ise asla arabayla gitmem.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 12, 2015, 16:10:37 »
Geçmiş olsun. Aracınız bir garaj veya depo girişinde ise bu da sebep olur. Ben bilmediğim yerde genelde etrafta insan varsa ceza ve çekme oluyor mu diye soruyorum. Malum, her gittiğim yerde plaka mecburen yabancı da olunca bu işler biraz daha kolay oluyor.
Büyük bir ihtimalle, sadece sizin aracınız çekildiyse bir ihbar sonucu çekilmiş olma olasılığı yüksek.
Ayrıca park yasağının 88 Tl cezası var. İndirimli 66 Tl oluyor.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"