Gönderen Konu: Yeni auris otomatik 1.6 advance skypack  (Okunma sayısı 1608 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
Yeni auris otomatik 1.6 advance skypack
« : Kasım 08, 2015, 17:46:39 »
Merhaba arkadaşlar tanışma bölümüne de yazmıştım. Opel Astra 2012 classic Hatchback benzin lpg aracim var. Genel memnunum araçtan ancak lpg olması ve Manuel olması nedeniyle degistirmek istiyorum. Antalya'da bayiden advance skypack 1.6 otomatik için 71.000 fiyat aldım. Malum Türkiye şartlarında ciddi rakamlar öyle hemen alamıyoruz maalesef  kırk kere düşünmek gerekiyor. Muhakkak vardir ancak Forumda bayagi baktım ancak yeni auris ilgili pek paylasim bulamadım. Sizlerden ricam Auris bu rakama değecek bir araç midir?  Bu segmentte maksimum bu rakamlarda Alternatif olarak önerebileceginiz araç var mıdır? Suan ki aracim lpg olması nedeniyle yakıt konusunda uzmuyor hatta çok iyi diyebilirim. çok km yapmıyorum ancak  1.6 benzinli otomatik auris Yakıt çok zorlar mi ? Düşük motorlu otomatik araçlara mi yöneleyim kararsız kaldım. Siz  değerli forum üyelerinin konu hakkinda düşüncelerini merak ediyorum. Yardımcı olursanız, sevinirim. Saygılarımla..

Toyota Club Türkiye

Yeni auris otomatik 1.6 advance skypack
« : Kasım 08, 2015, 17:46:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni auris otomatik 1.6 advance skypack
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2015, 18:06:35 »
internet ortamlarında karşılaştırmalar mevcut. burada da bulabilirsiniz.
astra 1.6 motor tam otomatik de düşünebilirsiniz. mazda 3 otomatik de düşünebilirsiniz. Seçenek çok.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2015, 18:14:49 »
internet ortamlarında karşılaştırmalar mevcut. burada da bulabilirsiniz.
astra 1.6 motor tam otomatik de düşünebilirsiniz. mazda 3 otomatik de düşünebilirsiniz. Seçenek çok.
Mazda için 6 ay da bir servise gitmek gerektiği söyleniyor ne derece doğru bilemiyorum tabi arkadaşım honda Civic aldı yakın zamanda mazda 3 düşünüyordu kendisi ancak bayi bile biz servisten kazaniyoruz abi demiş bilemiyorum artık 2. El de biraz sıkıntılı gibi.  Astra yeni kasa çıktı onda da donanımlı paket fiyati epey fazla rakam olarak bazi 74 ten başlıyor.  Teşekkür ederim görüşleriniz için Mutlu Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2015, 18:22:25 »
Mazda için 6 ay da bir servise gitmek gerektiği söyleniyor ne derece doğru bilemiyorum tabi arkadaşım honda Civic aldı yakın zamanda mazda 3 düşünüyordu kendisi ancak bayi bile biz servisten kazaniyoruz abi demiş bilemiyorum artık 2. El de biraz sıkıntılı gibi.  Astra yeni kasa çıktı onda da donanımlı paket fiyati epey fazla rakam olarak bazi 74 ten başlıyor.  Teşekkür ederim görüşleriniz için Mutlu Bey.

bu mazdanın 6 ayda bir servise gittiğini söyleyenler genelde tok kapı sesi seviciler olsa gerek. Mazdanın dünyada en az arıza yapan araç olduğunu söylemek işlerine gelmemiş yada mazda alacak olma ihtimaliniz bile güçlerine gitmiş olabilir :D toyota kullanıcısı olarak şunu diyebilirim ki japonların en önemli özelliği arızayı mimimuma indirecek seviyede üretim ve güvenlik bence. Alman arabaları gibi boşunda 2 dolusunda 6 full pakette 9 airbag olayı yoktur. Mazdanın tek dezavantajı türkiyede piyasada fazla tutulmaması(! nedenini hala aklım almıyor!)  alan satmıyor bilmeyen almıyor değişik bir durum bilim çaresiz :D
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2015, 18:27:34 »

Mazda, Toyota, Honda 6 aya indirdi servisleri. Toyota da alsanız 6 ay. Ama 12 ay sonra gidince ve 10bin km.yi geçmediyseniz niye geç geldiniz, garanti kapsamından çıkarıyoruz gibi bir tavırları olmuyorlar, gördüklerim kadarıyla.
Öte yandan tam tersine Mazda dünyanın en sorunsuz aracıdır, İngiltere ve Almanya'da yapılan araştırmalarda da onaylandı. (Tüv dahi) Bu nedenle mazda servislerinde genelde in cin top oynar. Uzun süre kullanacaklar için 2. el pek sıkıntı olmuyor, al satçılar için evet sıkıntılı olabilir, ama temiz araçlarda 2. el sıkıntısı olmaz, mazdanın hayran kitlesi baya var ülkemizde.

Astra yeni kasa evet, ama 5bin tl ye yakın indirimleri var. En iyisi bayileri dolanıp araçları test edip , pazarlık yaparak iyi bir fikir edinebilirsiniz.

Toyota'nın cvt şanzımanı ise en konforlu ve yakıt ekonomisi dostu şanzımanlardandır.

Hasan hocam ben memnunum valla etrafta olmamasından. İlçemde benim gördüğüm tek benim araç, bir alt kasada da 3-4 araç vardı galiba. Uzun yola çıkıyorum aracımdan rastlamıyorum. Farklı olmak, her yerde kullandığım araçta denk gelmemek güzel bir şey bence.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 08, 2015, 18:46:17 »
Tok kapı sesine ben de tam aksine uzagim sevemiyorum bu kadsr ukala firma olamaz eski dönemlerdeki gibi yağ kuyruğuna ekmek kuyruğuna girer gibi araba kuyruğuna giriyor milletimiz şaşırıyorum. Indirim yok hediye yok üstüne bekleyeceksin aracın geldiği tarih fiyati geçerli oldu canım bizim milleti anlamıyorum.  mazda toyota honda cidden candir. Ama mazda 3 e gidip bakacağım bayiye mutlu bey al sat değil Uzun süre kullanım amacım var   bakalım. Hasan bey, mutlu bey teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 08, 2015, 19:01:58 »
Auris aldığınız da benzin tüketiminin opelde çok fazla az olacağını düşünmeyin. Bende Yaris 1.33 cvt şanzıman vardı sattım Astra 1.6 Sedan aldım. Birde test sürüşü yapmadan sakın araba almayın.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2015, 21:30:47 »
Opelden sonra Toyota sizi mutlu etmeyecektir. Auris'ten sonra Astra alan biri olarak diyorum bunu. Bir arkadas güvenlik donanimlarindan bahsetmis. En boşunda 2 havayastığı orta pakette 6 falan demiş. En boşundan dolusuna hepsinde güvenlik ekipmanları standart. Bunu da düzeltiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2015, 22:37:40 »
Opelden sonra Toyota sizi mutlu etmeyecektir. Auris'ten sonra Astra alan biri olarak diyorum bunu. Bir arkadas güvenlik donanimlarindan bahsetmis. En boşunda 2 havayastığı orta pakette 6 falan demiş. En boşundan dolusuna hepsinde güvenlik ekipmanları standart. Bunu da düzeltiyim.
Sirf yakit icin lpg arabadan keyif almanizi engelliyor suanki arabam benzinde ucak lpg de helikopter sanki bi daha tövbe lpg nin yanindan gecmem. Yeni Astra nin benzinli otomatik secenegi maalesef yok listede bulamadım dizel otomatik ise çok pahalı bütçemizi aşıyor. Mazda Auris gibi 71 72 gibi rakamlara inerse ki reflex modelinde liste fiyatı 79 bayi den fiyat alacağım yarın mazda için 2. Seçenek focus titanium 1.6 PowerShift oto onun icinde fiyat isteyeceğim makul fiyatlara inerlerse üç secenekten biri olacak Teşekkürler Faruk Bey..