Gönderen Konu: 2011 dizel Corolla Debriyaj  (Okunma sayısı 1532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eltfedai@gmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 86000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
2011 dizel Corolla Debriyaj
« : Kasım 06, 2015, 08:49:15 »
Merhabalar
2. el 2011 dizel 85 000 km de corolla aldım. araç boşta çalışırken ayagımı hafiften debriyaja koyduğumda ayağıma bir vuruntu geliyor. bu normal bir durum mudur yoksa problem olabilir mi?
sorumu cevaplarsanız müteşekkir olurum
Every Living Creature dies alone...

Toyota Club Türkiye

2011 dizel Corolla Debriyaj
« : Kasım 06, 2015, 08:49:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 dizel Corolla Debriyaj
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2015, 09:11:39 »
Kavramada, hızlanma ve devir almada sorun var mı? pedal sertleşmiş mi?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eltfedai@gmail.com
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2015, 10:28:19 »
Kavramada, hızlanma ve devir almada sorun var mı? pedal sertleşmiş mi?
Hherhangi kavrama, ivmelenme sıkıntısı yaşamadım, daha önce toyota kullanmadığm için bilmiyorum çalışma sistemini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2015, 16:29:05 »
fedai bey aynı araçtan benimde var 73500km de şu an bildiğim kadarı ile bizim araçların debriyajları otomatik ayarlı teknik olarak ne demek olduğunu bilmiyorum ama bahsettiğiniz vuruntuyu bende hissediyorum ve aracı aldığım günden beri var lan bir durum,beni rahatsız eden bir durum değil sürüş esnasında yada vites geçişlerinde herhangi bir sorun oluşturmuyor,belkide araçlarımızn kavrama mesafesi diğerlerine göre daha üst sevyilerde olduğu için olablir.dediğim gibi sorun teşkil eden bir durum yok diyebilrim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eltfedai@gmail.com
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2015, 12:16:17 »
fedai bey aynı araçtan benimde var 73500km de şu an bildiğim kadarı ile bizim araçların debriyajları otomatik ayarlı teknik olarak ne demek olduğunu bilmiyorum ama bahsettiğiniz vuruntuyu bende hissediyorum ve aracı aldığım günden beri var lan bir durum,beni rahatsız eden bir durum değil sürüş esnasında yada vites geçişlerinde herhangi bir sorun oluşturmuyor,belkide araçlarımızn kavrama mesafesi diğerlerine göre daha üst sevyilerde olduğu için olablir.dediğim gibi sorun teşkil eden bir durum yok diyebilrim:)
Seydi bey cevabınız için çok teşekkür ederim,
ayrıca bir sorum daha olacak cevaplarsanız müteşekkir olurum
ben bu zamana kadar hep sıfır araba aldım ve hepsi de benzini idi. bu benim ilk ikinci el ve dizel deneyimim. bu araçları nasıl kullanmam gerekiyor acaba? kaç devirde vites değiştirmem gerekiyor? bakımlarını hangi aralıklarla yaptırmam gerek? tavsiye edebileceğiniz herhangi özel bir tecrübeniz var mı? aracı çok sevdim ve uzun yıllar kullanmak istiyorum, bunun için ekstra yapmam gereken herhangi bir işlem var mı yoksa rutin bakımlarla uzun yıllar arıza çıkarmadan gider mi?
şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 09, 2015, 15:46:15 »
Seydi bey cevabınız için çok teşekkür ederim,
ayrıca bir sorum daha olacak cevaplarsanız müteşekkir olurum
ben bu zamana kadar hep sıfır araba aldım ve hepsi de benzini idi. bu benim ilk ikinci el ve dizel deneyimim. bu araçları nasıl kullanmam gerekiyor acaba? kaç devirde vites değiştirmem gerekiyor? bakımlarını hangi aralıklarla yaptırmam gerek? tavsiye edebileceğiniz herhangi özel bir tecrübeniz var mı? aracı çok sevdim ve uzun yıllar kullanmak istiyorum, bunun için ekstra yapmam gereken herhangi bir işlem var mı yoksa rutin bakımlarla uzun yıllar arıza çıkarmadan gider mi?
şimdiden teşekkürler.

rabbim güle güle hayırlı işlerde kazasız belasız kullanmayı nasip etsin:)) bende arab kullanmasını benzinlde öğrendiğim için dizel araçlarda ilk zamanlar zorlandım bundan önceki aracım corolla 1,9tlı idi ve inanaın ilk günler zorlanıyordum,sürücülüğüne güvendiğim bir arkadaşım şu ifadeyi kullandı " benzinli şöför seçmez amadizel seçer" :)) işin özünde yüksek devirli kullanmak var,benzinlide 1000-1500dk/d kullanırken dizeli 2000-2500dk/d kullanmanız gerekiyor ayrıca toyotanın internet sitesinde ekonomik kullanımla alakalı bir similasyon vardı bulursam paylaşırım şöylki yüksek vites düşük devir de araç kullanamk %20 ekonomik yaptığını gösteriyordu.Araçlarımız her 10000km de bir bakıma giriyor yetkili serviste yaptırdığınız sürece sorun yok ama özel serviste yaptırıyorsnız bakımlarınızı iyi bir usta ve orjinal yedek parça şart bunu göz önünde bulundurun,her nekadr mesfe giderseniz gidin arası stop etmeden önce mutlaka ama mutlaka 3-5dk boşta çalıştırdıkdan sonra kontağı kapatmayı alışkanlık haline getirin zira turboyu yersiniz:))son olarak ne durumda olursanız olun deponun dibini asla görmeyin:))) umarım işinize yarayacak bilgiler vermişimdir:) allaha emanet olun:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eltfedai@gmail.com
  • 10 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2016, 21:39:46 »
Seydi Bey merhaba,
uzun zamandır nete giremedim o yüzden size cevap yazamadım. öncelikle ayrıntılı ve özverili cevabınız için çok çok teşekkür ederim, inşaallah uzun zaman bu sitede görüşmeyi umuyorum belki belli mi olur reelde de görüşebiliriz.
Bi sorum daha olucak acaba ne yaparız?
sağ arka kapı bazen tutukluk yapıyor yani içerden ve dışardan açılmıyor. diğer kapılar açılırken sağ arka kapı açılmıyor.
sürücü yanındaki kumandadan bi kaç kez kapatıp açınca açılıyor ve sonra yine açılmıyor. bilginiz varsa ve paylaşırsanız duacı olurum.
ne yapmam gerekiyor?
Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '09
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2016, 12:00:45 »
Çocuk kilidi aktif mi? İçeriden açılmamasının nedeni çocuk kilidinin aktif halde olması olabilir. Arka kapının kilit motoru hatalı gibi duruyor. Diğer kapılar açılırken buna elektrik gitmiyor olabilir ya da kilit motorunun yağlanması lazım. bir de kapının içindeki kilit mekanizmasını sprey greslerle yağlamayı  deneyin.
2009 Toyota Corolla Comfort 1.4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2016, 19:16:55 »
debriyaj sorusunun cevabı bilya bozulmak üzere baskı da yarı ömür olmuş baskının yayları artık özelliğini kaybediyor.bilyada buna bağlı titretme yapıyor pedalda.sorn olmaz debr.balatası bitene dek kullanın...