0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben Küçük Bebek yokuşunu (İstanbulda oturanlar bilir) 1.3 Multi jet Linea ile 2. viteste gayet rahat çıkabiliyorken, Auriste daha yokuşun yarısına gelmeden motor tıkanıveriyor,
benim aracımda 2009 corolla D4D confort. D4D ile Dual VVT-i kıyaslamak gerekirse kalkışlarda benzinli Ali Rıza beyin dediği gibi az farkla önde gidebilir. Bunun sebebide bence d4d lerde kalkış esnasında motorun turboya hemen geçmemesidir. Zaten 2.nci vitese geçtiğin anda turboya da devrin 1800 ün üzerine çıktığı için doğal olarak geçiyorsun. Ondan sonrası malum. bence karşındaki çok profesyonel bir sürücü olmadığı sürece dizel benzinliyi geçer diye düşünüyorum. D4D'lerde bilhassa rampa çıkarken devir olayını ayarladıktan sonra vites bile yükseltebiliyorsun. birde ne olursa olsun bence yakıt konusunda dizel %40 oranında daha avantajlı.
ikiside çok ayrı sistemler.dual vvti vvt-i ın bir gelişmişi zaten.ilk vvt-i'ler emme supaplarını kontrol ediyordu.dual'de ise hem emme hemde egzoz supaplarını kontrol ediyor.valvematic hakkında fazla açıklama yapılmadı ama yeni nesil 1.6 132 bg'lik corolla ve auris motorlarında valvematic vardır.buda dual vvt-i gibi çalışma prensibine sahip + olarak gaz kelebeğinide kontrol ediyor
gaz kelebeğini değil, +subapların açılma yüksekliğini kontrol ediyor