Gönderen Konu: D4D ile Dual VVT-i Karşılaştırma  (Okunma sayısı 13223 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: D4D ile Dual VVT-i Karşılaştırma
« Yanıtla #20 : Şubat 27, 2009, 01:08:02 »
Yani yakıt tüketiminde tabi ki dizel daha iyi ama performans olarak benzinli daha iyi. Şimdi dizellerde Turbo mevcut, malum dizelin düşük devirdeki gücü zaten yüksek, fakat yüksek devirde gücü düşük olduğu için bu eksiği mühendislik açısından turbo ile kapatıyorlar (eskiden Ford Cargolar'da ve diğer uzun yol kamyonlarında turbo vardı, daha bizim binek araçlarda ve orta sınıf dizellerde yokken), VVT-i motora turbo koysanız onun da performansı hemen hemen ikiye katlanır, ama yakıt tüketimi artar maalesef, yokuş yukarı performans her zaman dizel iyidir, malum düşük devirdeki gücü ve torku daha yüksek, ben Küçük Bebek yokuşunu (İstanbulda oturanlar bilir) 1.3 Multi jet Linea ile 2. viteste gayet rahat çıkabiliyorken, Auriste daha yokuşun yarısına gelmeden motor tıkanıveriyor, otoyolda tabi ki VVT-i daha iyi, hız yapma açısından ivmelenmesi de daha yüksek, ara hızlanmalarda tabii ki benzinli daha seri, bunu uzun yolda farkedebilirsiniz, ilk hızlanma atikliğinde de VVT-i daha iyi, malum benzinli motor çalışma prensibinden dolayı daha hızlı..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 27, 2009, 01:08:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 27, 2009, 01:13:24 »
41 lt mazotla şehiriçi dışı karışık 750 km yol yaptım... Corollamı seviyorum.:) Bundan önceki aracım olsa 750 km'yi en az bir buçuk depo benzin (yaklaşık 70 lt) ile giderdim...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 27, 2009, 08:47:02 »
Ara hızlanmalarda D4D daha iyidir.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
« Yanıtla #23 : Nisan 07, 2009, 12:18:23 »
Haziran 2008 trafiğe çıkışlı 1.4d dizel MMT şanzımanlı arac kullanıcısım.Aracı hem şehir içinde hem de İstanbul-Alanya arasında ciddi test ettim ( maalesef aldıktan sonra).....
Auris dizelin 1. ve 2. vites performansları tüm samimiyetimle söylüyorumki tam bir felaket.
İşin gerçeği bu ;
Bunda aracın 1350 kg. ve 1.4 dizel olmasının etkisi çok büyük.
1.viteste bastımmı gidiyorum, dik rampada sorunsuz diyen arkadaşları çok çok rica ederek samimi olmaya davet ediyorum.
Auris 1.4 dizel MMT şanzımanlının 0-100 km hızlanması 14,7 küsur saniye:)))))) şaka gibi.....:))))
Bastımmı gidiyorumun öz be öz türkçesi 14,7 saniyedir :)))...lütfen 0-100 km'yi 14,7 sn.'de nihayet tamamlayabilen araçları bir araştıralım.Ben bir tane buldum belki bir fikir oluşmasında yardımcı olur.
"Yaptığımız hızlanma ölçümlerde Doblo 1,6 16V Malibu, 0-100 km/s hızlanmasını 13.1 sn'de tamamladı." :))))))))))))) Doblo :)))))))))
(Arabalar.gen.tr'den testler bölümünden alıntıdır).
Auris 1.6 benzinlinin 0-100 km  hızlanması ise 10,4 saniyedir.
Dizel Auris MMT şanzıman 14,7 sn. dir. Şimdi burada kalkışta benzinli birazcık önde gidiyor  demek......
Neyse......ben 9 aydır kullanıyorum...araç aynen kağnı gibi kalkıyor işin aslı gerçeği bu...0-100 km 14,7 sn....

Bir önceki dizelim 206 1.4 hdi 70 hp idi. Arac hafifti ve bu motorda bu hafiflikteki bir aracı çok güzel taşıyordu.
O zamanlar İstinyede oturuyordum. Bölgeyi bilen arkadaşlara bir yeri tarif edeceğim ne demek istediğimi çok iyi anlarlar. İstinye Maxi'nin hemen karşı çaprazından İstinye Gazeteciler sitesine kestirme çıkan çoooooookkkk dik bir yol vardır...yaklaşık 100-150 mt. kadar ...öyle dik bir yokuşturki bu yokuşu daha başından sonuna kadar donanımlı bir bisikletle çıkabilen sadece 2 kişi görebildim...bu yokuşu 1999 focus benzinli ile ancak 1. viteste motoru bağırtarak çıkabiliyordum,2.vitese atınca araç bayılıp kalıyordu...206 ile aynı yokuşu 2. vitesle güle oynaya çıkabiliyordum...aynı yokuşu Auris ile 1. viteste bağırta bağırta çıkabiliyorsun...2.vitese atınca bayılıyor :)))
Tekrar 1. vitese atmak zorunda kalıyorsun...

Tekrar ediyorum...Dizel Aurisi alacaklar lütfen performans, yok bastımmı gidiyor beklentisine girmesin...çünkü yok böyle birşey....

Umarım faydalı olmuştur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Nisan 07, 2009, 13:36:53 »
ben Küçük Bebek yokuşunu (İstanbulda oturanlar bilir) 1.3 Multi jet Linea ile 2. viteste gayet rahat çıkabiliyorken, Auriste daha yokuşun yarısına gelmeden motor tıkanıveriyor,

Hay ağzınla bin yaşa Fatih Bey kardeşim...yazını sonradan görebildim....seni çoooookkk ama çoooookkkk iyi anlıyorum....

Dik rampa ile ilgili bir örnek daha vereyim...işyerim Gayrettepede, garajımızın çıkışı hem çooook  dik hem de virajlı...otoparkımızda eski kasa Hyundai accent dizel ve eski kasa ford fiesta dizel iki araç ile geçenlerde aynı anda buradan sırası ile çıktık...ben özellikle bekledim onlar çıksın diye...her iki araç da bu dik yokuşun hemen başından araç dururken sıfırdan 1. vitesle gazlayıp çıktılar, aynen benim eskiden alışık olduğum gibi :))))...Auris ne yaptı tahmin edin....1. viteste çıkamadı yokuşun hemen başından...hem de el freni çekili ve manuel modda 1. viteste....evet şaka değil çıkamadı...el freni de çekikken hem de...aracı geri kaydırdım...geriye gittim iyice sonra da 1. vitesle kaptırdım ancak öyle çıkabildim...yerler de kuru idi...bir de benim aracın lastikleri daha yeni :)))))....Bakın ben 9 aylık 16.000 km deki aracımı satılığa çıkarttım...Tekrar ediyorum bu ağırlıktaki bir aracı bu motor taşımıyor...Ben buraya yazıyorum, eli kulağındadır...Auris için yakında 1.6, 100 küsur beygir ve 6 ileri MMT şanzıman çıkartmaları yakındır...

Bu sabah satılık Aurisim için bir arkadaş aradı...direk sorduğu "abi neden satıyorsun MMT şanzıman çok kasıyormuş ben de test ettim acayip sarsıntılı ve kasılıyor arac" deyince...evet dostum aynen öyle...dostane tavsiyem eğer Toyota fanatiği değilsen tavsiye etmem almanı dedim :))) çok teşekkür ederim abi dedi...gülerek telefonu kapattık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Nisan 07, 2009, 14:20:58 »
Bir tane daha buldum :) Evet bu sefer kalkışta geçebilecek bir araç buldum :) Ford Connect 0-100 km.15.2 sn.

FORD CONNECT
Motor
Motor Özellikleri: Sıralı 4 Silindir, Turbo
Motor Hacmi (cc): 1753 cc
Çap x Strok: 82.50 x 82.00
Sıkıştırma Oranı: 18.5:1
Motor Gücü (hp-d/d): 90 hp @ 4000 d/d
Maks. Tork (Nm-/d): 220 Nm @ 1700 d/d
Yakıt: Dizel

Şanzıman
Şanzıman: 5 ileri Manuel
Aktarma: Önden Çekiş

Performans
0-100 km/h (sn): 15.2 sn.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 07, 2009, 14:26:34 »
 :alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Nisan 07, 2009, 14:28:54 »
"Fiat Bravo 1.6 Multijet Dualogic, 0-100 km/s hızlanmasını 10.5 saniyede tamamlarken,"

of of offfffffffff :)))))) bu nedir yahuuuuuu :)))))))))...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Nisan 07, 2009, 14:39:29 »
 :) Teşekkür ederim Hakkı Bey kardeşim....umarım can sıkıntımı anlayabiliyor ve içimi sizlere dökebildiğimi anlayışla karşılayabiliyorsunuzdur... :)....ama şaka maka ben de çok güldüm....sonunda geçecek bir araç buldum ve sizlerle paylaşmak istedim... :)  ( bu arada ben aracımı çok sakin kullanıyorum 90-100 km yi ve 2.000 devir saati kesinlikle geçmiyorum Aurisle )...Allah korusun yanıma bir Doblo falan gelir de rezil olmak var işin içinde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 07, 2009, 14:52:31 »
Ahmet Bey, siz bu Auris'i zor satarsınız... İnsan satacağı arabayı bu kadar kötüler mi? :) :)

Golf TSI 160 HP tam size göre....
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 07, 2009, 15:08:24 »
ya ahmet bey, aracı alırken bakmadınız mı teknik verilere? sitesinde bile yazıyor yahu, bir de dizel aldınız, dizeli performans için almadınız sonuçta değil mi? bir de ben kullandım dizel corolla hiç de öyle kağnı durumu yok, iki araba var bizde, 98 corolla, 2009 corolla, geçenlerde otomatik vites focus kullandım o işte kağnıydı !!!
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Nisan 07, 2009, 16:00:32 »
 :D Ali Rıza Bey kardeşim çok haklısın...ben de ümitli değilim valla ne yalan söyleyeyim...ama ben işte doğrucu Davut...şimdi arayana ne diyeyim "harika, sakın kaçırma al " diyemem ben yani :D..sadece ben anlatayım da eğrisini doğrusunu alan alır almayan almasın...ama bu gidişle yeni alacağım araca takasa verebileceğim...bir önceki aracımı da satarken 140.000 km de tüm bakımlarını falan yaptırdım  640.-TL bayıldım, faturasını da torpidonun üzerine yapıştırdım,"aman alan adam arkamdan Allah razı olsun" desin yeter dedim...3 gün sonra da gittim aracı takasa verdim :D Yani o masrafı yapmasam da araç aynı fiyata takasa gidecekti...dedim ya ben yapamam :D
Türkay Bey kardeşim aracı nasıl aldığımı da anlatayım da bir de buna gülelim bari  :)
Aracı değiştirmeden önce babamın bir önceki kasa otomatik 1.6 benzinli Corollası ile Sivasa gidip geldim, oh be ne rahatmış bu deyip aklıma dizel otomatik geldi...
Kafamda da yeni alacağım dizeli mutlaka otomatik veya otomatikleştirilmiş şanzıman (veya herneyse) ondan alayım dedim..2 tane güvendiğim usta otomatik alacaksan Japondan şaşma deyince..ben de hemen Aurisin kampanyası var ogün ve son günü kampanyanın...alacağım yerin sahibini de tanıyorum...neyse para işini falan hallettim doğru atladım aracı alacağım yere, kampanyanın inan son saatleri...hemen yetkili satıcının sahibinin yanına çıktım, sohbet ederken Satış Müdürü işlemleri halletti...işlemler bitince yani ben aracı aldıktan sonra gittim galeriye...aaaaaaa alacağım araç bu mu, dur bi içine oturayım dedim  :D
İnan yeminle söylüyorum daha o ana kadar Aurise başka hiçbir yerde bakmamıştım...yolda bile dönüp de aaaa bu Aurismiş dediğimi hatırlamıyorum...yani okadar ilgisizdim araca :D
Ama alırken aklımda hep şu vardı..."ya Ahmet bu sefer de böle yap 6. aracı böle al...çok deşme...eski otomatik Corollayı kullandın, beğendin , bu yeni şanzıman, daha kötü olamaz ya,araç da yeni , eski araca göre de büyük sınıf, Toyota sorunsuz....amaaaaan  dedim........" :D
İnan yeminle söylüyorum anlşattıklarımın eksiği var fazlası yok...hep önceki yazılarımda da dediğim gibi hata bende...neyse bu da bana ders oldu...( biraz tuzluya patladı ama olsun ne yapalım )  :D
Aracı tabiki ben de ekonomik olsun için aldım, dizel almamın birinci sebebi ekonomik olsun için, öyle yollarda kimseyle kapıştığım falan da yoktur...sevmem çünkü...ama araç ciddi kasıyor...marka vermeyeyim ama yeni almayı düşündüğüm araçları da test ettikten sonra ciddi uyuz olmaya başladım ben bu 1.4d MMT ye...aslında bundan sonra ben Aurise Toyota da demeyeceğim valla...Toyotacı arkadaşların canını sıkmaya da hakkım yok...en iyisi bundan sonra ben Auris 1.4d MMT diyeyim şuna  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 07, 2009, 16:56:53 »
  Malesef insanın aldığı araçtan umduğunu bulamaması üzücü. Bunda vergi sistemininde etkisi var. 2.2L. dizel ve 6 ileri vitesli versiyonları olmasına rağmen bu sistemde iç piyasaya bunun sunulmaması normal.
 Bence yaşadıklarınızı, içinizden geldiği şekilde paylaşmışsınız ve sonuçta burası bir paylaşım portalı. Bundan da herkes olumlu ya da olumsuz şekilde faydalanabilir. Bende yeni kasa Corola'nın arka hoparlörleri görmüştüm ve mıknatıs bölümü çok komik gelmişti. Hatta bu yüzden Auris içinde müzük sisteminin performansını sorumuştum. Kullananalar genelde tatmin etmediğini söyledi. Her ne kadar çok gelişmiş bir sistem beklenmesede yeni bir araçta müzik sistemininde insanı tatmin etmesi beklenir. Yeni aracı alır almaz müzik sistemi yaptırmak biraz düşündürücü olur bence.
 Tabi aynı konuda farklı fikirleride almak en sağlıklısı olur/oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Nisan 07, 2009, 17:58:48 »
Hay ağzın bal yesin Hakan Bey kardeşim, ne güzel de özetlemişsin...

Bu aşırı yüksek vergiler olmasa neler var neler, alacak. Firmalar da hesaplı olsun için böyle yapmak zorunda kalmasalar. Bizler de şöyle güzel güzel keyifli araçlara binebilsek,kasmasak, kasılmasak.Yakışmazmı insanımıza şöyle güzelim araçlar.........yazık yahu ciddi üzülüyor insan...
Bir arkadaşım Almanya'da araç alıyor...BMW Z4 sıfır, özel sipariş veriyor... EUR 42.000.- gel de isyan etme, gel de çıldırma...daha ne yazayımki...
TOYOTA'nın mekanik sorunsuzluğuna şapka çıkararak, şu garip Auris 1.4D MMT'den bir hayırlısı ile kurtulmak ümidi ile herkese çok selam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #34 : Ocak 24, 2010, 04:09:43 »
Konuyla pek alakası yok ama beni tanıdın mı Adem Mezdeki? :) Osmaniyeye yerleşip, çolul çocuğa karışmışsın duyduğum kadarıyla..

benim aracımda 2009 corolla D4D  confort. D4D ile Dual VVT-i kıyaslamak gerekirse kalkışlarda benzinli Ali Rıza beyin dediği gibi az farkla önde gidebilir. Bunun sebebide bence d4d lerde kalkış esnasında motorun turboya hemen geçmemesidir. Zaten 2.nci vitese geçtiğin anda turboya da devrin 1800 ün üzerine çıktığı için doğal olarak geçiyorsun. Ondan sonrası malum. bence karşındaki çok profesyonel bir sürücü olmadığı sürece dizel benzinliyi geçer diye düşünüyorum.
   D4D'lerde  bilhassa rampa çıkarken devir olayını ayarladıktan sonra vites bile yükseltebiliyorsun. birde ne olursa olsun bence yakıt konusunda dizel %40 oranında daha avantajlı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 25, 2010, 11:31:13 »
Aykut Bey, konuyla pek alakası yok ama sizi tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 25, 2010, 13:01:25 »
ikiside çok ayrı sistemler.dual vvti vvt-i ın bir gelişmişi zaten.ilk vvt-i'ler emme supaplarını kontrol ediyordu.dual'de ise hem emme hemde egzoz supaplarını kontrol ediyor.valvematic hakkında fazla açıklama yapılmadı ama yeni nesil 1.6 132 bg'lik corolla ve auris motorlarında valvematic vardır.buda dual vvt-i gibi çalışma prensibine sahip + olarak gaz kelebeğinide kontrol ediyor
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 25, 2010, 23:39:18 »
ikiside çok ayrı sistemler.dual vvti vvt-i ın bir gelişmişi zaten.ilk vvt-i'ler emme supaplarını kontrol ediyordu.dual'de ise hem emme hemde egzoz supaplarını kontrol ediyor.valvematic hakkında fazla açıklama yapılmadı ama yeni nesil 1.6 132 bg'lik corolla ve auris motorlarında valvematic vardır.buda dual vvt-i gibi çalışma prensibine sahip + olarak gaz kelebeğinide kontrol ediyor

gaz kelebeğini değil, +subapların açılma yüksekliğini kontrol ediyor
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 26, 2010, 09:47:14 »
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Haziran 22, 2010, 00:20:26 »
 Ahmet BULUT beyin yazdıklarından yaşadığı sıkıntılara ve hayal kırıklıklarına üzülmemek elde değil . Büyük beklentilerle sırf markaya güvenerek aldığı araç onun beklentilerini karşılamamış . Bu ticari adı MMT olan şanzımanla ilgili Toyotanın radikal kararlar alması gerekiyor yoksa Toyota ucuza şanzıman mal edeceğim derken bindiği dalı keser . Toyota TC de kendisini diğer firmalardan farklı kılan unsurlar için yıllarca emek harcamışken bunlarla geri gitmemelidir .
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.