Gönderen Konu: D4D ile Dual VVT-i Karşılaştırma  (Okunma sayısı 13224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
D4D ile Dual VVT-i Karşılaştırma
« : Ocak 04, 2009, 18:44:07 »
  Selam.
 Her iki motor tipi hakkında da değişik görüşler forumda belirtilmişti. Ancak burada amacımız bu iki farklı motor tipini her yönü ile detaylı olarak karşılaştırmamızdır.
 Örneğin;
 -Şehiriçi tüketim değerleri,
 -Şehirlerarası tüketim değerleri,
 -İlk hızlanmadaki atiklikleri,
 -Ara hızlanmalardaki atiklikleri,
 -Yokuş yukarı performansları, (şehiriçi ve otoyol)
 -Otoyol hızlarındaki çekişleri,
 -Araç yüklü iken ki çekişleri, (şehiriçi ve otoyol)
 -Servis ücretleri,
 -Kasko değerleri,
 -vb.
 Aklınıza gelen diğer verileride ekleyebilirsiniz. Amaç her iki motor tipini iyice tanıyabilmek. Bu yüzden ne kadar ayrıntı verilirse o kadar açıklayıcı olur kanısındayım.

Toyota Club Türkiye

D4D ile Dual VVT-i Karşılaştırma
« : Ocak 04, 2009, 18:44:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: D4D ile Dual VVT-i Karşılaştırma
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2009, 20:11:44 »
2008 corolla class d4d

1. Şehiriçi: Şehiriçi ortalama 8,0 lt. civarı. İki üç günde bir sıfırlıyorum bazen 8,5 oluyor, bazen 7,5 arada geziyor. İki hafta kadar önce 8,8 lt yi bile gördüm. Bakalım inşallah havalar ısınınca düştüğünü görürüz biraz.  :( Yalnız 2.vitesten yukarı pek çıkamadığımı belirteyim. Küçük bir ilçede yaşıyorum.
2. Şehirler arası: En son ortalama 89 km/h hızla 4,7 lt yaktı. Aslında 110 - 130 km/h hızlarla gittim, ortalaması 89 km/h çıktı. Şehirler arası bayağı az yakıyor.
3. İlk Hızlanma: İlk hızlanmada 1800 devire kadar bayağı hantal kalıyor, sonrasında bayağı atak. Yani her şey turbo devreye girene kadar.
4. Ara Hızlanma: Vitesi 2000 devirin altına düşmeyecek şekilde değiştirdiğim zaman atik ama o zamanda 3500 devir civarında vites değiştirmen gerekiyor ki bu şehiriçinde yol bilgisayarının anlık yakıt tüketimine hiç bakmadan gitmek demek.  >:( Sollamalarda bu şekilde hiç sorun yaşamadım, gayet seri. :P
5. Yokuşyukarı: Valla yokuş yukarı kalkışlarda oldukça zorlanıyor ama gene her şey turbo devreye girene kadar. Geçenlerde aracımı çok virajlı bir dağ yolunda yokuş yukarı test ettim, performansı zayıf. Ama sehirlerarası yollarda rampa falan hak getire, Dinar'a giderkenki düz rampalarda 130 ile çıktım, daha hızlı gitmekten korktuğum için gazı kestim,  rampada hızlanması gayet iyi.
6. Otoyol: Bu d4d hızlandıktan sonra süper. Gidiyor araç daha ne diyeyim. Gerçi bunun benzinlisini hiç kullanmadım ama bence benzinlisiyle farkı hızlanma süresinde olur diye düşünüyorum.
7. Yüklü iken çekiş: Şehirçinde çok etkiliyor. Kurban etlerini parçaladıktan sonra (yaklaşık 120 kilo) güzelce poşetleyip bagaja doldurdum. rabada 4 kişi ile birlikte kalkışlarda epey bir zorlandı ama hız 90 falan olunca yük çekişi pek etkilemedi. Sadece yakıt tüketimini bayağı bir artırıyor.
8. Servis: En son 20000 bakımını lastik rotasyonu hariç (lastik rotasyonu:19 YTL) 324 YTL' ye yaptırdım. 30000 bakımının yaklaşık 250 YTL civarında olacağını söylediler. En sinir bozucu şey eğer 6 ayda 10000 km yapmıyorsan 6 ayda bir yağ değişimine çağırmaları. Ben buna bir anlam veremiyorum.
9. Kasko: Kasko değeri 2008 Kasım 28 itibariyle 34000 YTL.
10. Ses: Soğukta ilk çalıştırmada rölanti sesi içeri bayağı geliyor ama bir kaç dakika gidince ses çok azalıyor. Uzun yolda motor sesi önemsenmeyecek kadar düşük. Tabii hiç 130'un üzerine çıkmadım. Ondan sonraki sesini bilemem.

Valla benim aklıma başka birşey gelmiyor. Dilim döndüğünce bildiklerimi anlattım.
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2009, 08:37:05 »
  Bence çok faydalı ve detaylı bir bilgi paylaşımı olmuş, çok teşekkürler.
 Peki şu 6 ayda bir servis olayında sadece yağ değiştirip, onun mu ücretini alıyorlar acaba?
 Bakalım daha ne gibi bilgiler verilecek hem d4d için, hemde d4 benzinli Dual VVT-i için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2009, 10:19:22 »
8. Servis: En son 20000 bakımını lastik rotasyonu hariç (lastik rotasyonu:19 YTL) 324 YTL' ye yaptırdım. 30000 bakımının yaklaşık 250 YTL civarında olacağını söylediler. En sinir bozucu şey eğer 6 ayda 10000 km yapmıyorsan 6 ayda bir yağ değişimine çağırmaları. Ben buna bir anlam veremiyorum

6. ayda bir servise giden yok abi merak etme 10 bin dolunca gidersin :)

Diğer hususlara katılıyorum Benim şehir içi tüketim 6-6,5 civarı VVT-I için yorum yapamayacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2009, 11:17:22 »
Valla ben de 6 ayda bir yağ değişimine falan gitmeyi düşünmüyorum da ya bu 6 ayda bir değişim d4d için uzun vadede motorun verimi ve sağlamlığını koruması açısından önemli bir işlemse? İçimde bu kuruntu var sadece...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2009, 13:41:22 »
Merhaba,

Aracım 2009 corolla comfort d4d.
Ali Rıza Bey'in yazdıklarına aynen katılıyorum. Araçla ilgili detaylı bir açıklama yapmış ve benim de aynı şeyleri yazmama gerek yok.

Yağ konusunda bana bu yönde bir bilgi vermediler. 1.000 bakımını yaptırdım ve bu konudan bahsetmediler. Az önce servisim Derindere Kartal'ı aradım. Yatan araçlara yani 1 ya da 2 ay arabanızı kullanmadıysanız 6 ayda bir yağ değişimini öneriyoruz dediler. Garaj arabası olsa bile haftada en az bir kere bile aracı kullanıyorsanız değişime gerek olmadığını söylediler. Değiştirmezsem araca zarar verip vermeyeceğini sorduğumda zarar vermeyeceğini ilettiler.
Kısacası aracınızı aktif kullanıyorsanız 10.000 km'ye kadar bekleyebilirsiniz. En azından ben bekleyeceğim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2009, 17:13:25 »
  Bakalım benzinli hakkında ne gibi yorumlar gelecek? Ama tüm açıklamalardaki detaylar bence çok iyi olmuş, konu hakkında hiç bir bilgisi olmayan bile gerekli ip uçlarını öğrenmiş olur sayenizde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2009, 17:18:01 »
Araci kullansaniz da kullanmasaniz da yag zamanla ozelligini kaybediyor. O yuzden bir sure koymuslar. 6ay makul bence. Burada 3 ay ya da 3000 mil (yaklasik 5000km) diyorlar.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2009, 20:39:31 »
  Benzinli kullanan yokmu acaba? :) Görünüşe göre gerçektende genelde D4D satılıyor heralde. Birde Corolla diselde bahsedilen depo çalkantı sesi Auris diselde de var mı acaba? Sizinde sorularınız olursa maddeler halinde ekleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 06, 2009, 20:42:29 »
benzinli 2009 model aracımız bugün hazırlandı, yarın teslim alıncak ancak izmirde olmadığım için test imkanım olmayacak, bakalım 16-18 ocak arası gidip 2-3 hafta orda kalacağım detaylı bir şekilde test eder görüşlerimi yazarım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Ocak 06, 2009, 20:56:54 »
  :) Test için alınmış gibi oalcak sizin araç Türkay. :)
 Yeni aracın şimdiden hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2009, 20:59:46 »
  :) Test için alınmış gibi oalcak sizin araç Türkay. :)
 Yeni aracın şimdiden hayırlı olsun.
foruma test lazım diye benzinli aldık :) teşekkür ederim ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2009, 00:32:24 »
selam  arkadaşlar benzinli ile ilgili sizlere 3 yıllık deneyimlerimi aktarayım. hakan kardeş uyarıların için sağ ol. genelde aracımı şehir içi kullanıyorum aracın verisine göre kışın benzin tüketimi 7,5 yazın 7 yi geçmedi sehirler arası (ayda bir bursa yada aydına giderim) kendi hesaplamam göre 5,5 yakıyor 0,2 artı eksi olabilir. ilk hızlanma m/m da hantal manuelde daha seri. ara hızlanmalar 3 den sonra sorunsuz. ( ışıklarda benden önce kalkan araçları ilerde yakalayıp rahatlıkla geçiyorum enzevkli yanı da öndeki aracın dikiz aynasından sürücünün suratını görmek) yokuş yukarı kalkışlarda zorlandığı doğru ancak sabit bir hızla gelirken yokuşu rahatlıkla alabiliyorsunuz tabi devirde sorun olması normal. sabuncu beli ve sakar geçitleri en iyi örnekdir. otoyolla ilgili birşey sölemiyorum ilk aldığımda merakdan aydı izmir otobanına 185 gördüm sonrasına cesaret edemedim. yüklü iken çekiş sorunu hiç yok diye bilirim 4 kişi ful bagaj tatile çıkmışdık hatta ışıklarda arkadan biaraç duramadı ani bi kalkış yapıp araç ı kurtardım ama diğer araçlara çarptı vatandaş. servis konusu aldığımdan beri her 6 ayda bir gidiyorum. yaklaşık 7000 km yapıyorum. yağ değiştiriyorlar. kafam rahat olsun. ancak uyduruk şeylere para kesiyorlar. yok somunların sıkılması, yok camsuyu, atık maddelerin temizlenmesi 1-3-5 derken 30-40 lira veriyoruz. enson bakımda 175 lira verdim 190 dan fazlada para verdiğimi hatırlamıyorum. yanlız burada hizmet süper işcilik zayıf. afyondaki servisdede hizmet yokdu işcilik süperdi. ikisinin tam olduğu neresi var bilmiyorum. kasgodeğeri aynı yıllık nisan 2008 950 ye yaptırdım aksigorta. depodanda çalkantı sesi gelmiyo genelde 30lt den aşağı benzin almam. buaraç dan sonrada herhalde bi rav4 alırım diye düşünüyorum. bayiye sordum 30 a sayarız dedi şimdilik bukadar başka ayrıntı isterseniz fırsatım olunca verebilirim. kalın selametleeeee
hayat yüreğin kadar, yaşamak nekadar gülebiliyorsan o kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 28, 2009, 01:10:47 »
Bugün VVT-I ile D4D'nin kalkıştaki farkını gördüm. Tesadüfen Aydın çıkışındaki son ışığa doğru yavaşça yaklaşırken, en önde ama sol şeritte kırmızıda bekleyen gümüş gri renkte yeni corolla'nın yanına yaklaştım. Arkasında D4D yazmadığına göre VVT-I olsa gerek, yanlışım varsa düzeltiniz. Elegant donanımlı idi, yanına yanaştığımda orta konsoldan anladım. Yalnız sürücüsü bayandı. Aklıma geldi, VVT-I ile D4D'yi kalkışta bir test edelim derken yeşil yandı veeee... 3-5 sn'de belki de 30 metre fark yedim.  :wacko: :wacko:   D4D'nin turbo boşluğu esnasında VVT-I fark atıyor hakikaten... Ama sonra çabuk toparladı ve yetiştim... Bu arada kadın da bayağı hızlıymış... >:(
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #14 : Ocak 28, 2009, 02:11:34 »
benzinli comfort modeli
şehir içi 7 7.5 lt gibi tüketimler imkansız görünüyor. Siz nasıl bu kadar düşük değerler verdiniz anlamadım. fabrika verisi 9.0lt ve istanbul için ortalama bu değeri tutturuyorum. 15-20dk dur-kalk yapmıyorsanız şehiriçi sayılmaz. Yazın 8.0lt ye düşmek mümkün. Şehirlerarası rekorum 5.8lt/100km ama ekomomi yapacağım diye kasmazsam normalde 6.7-.6.9lt gibi yakıyor. vvti kalkışta ve son süratte d4d ye tabi ki nal toplatır. Ancak ara viteslerde başa baş gideceğini tahmin ediyorum. d4d nin ara hızlanmaları fena değil 3.4 viteste vvti performansını yakalar. Son sürat 215km/h i gördüm Bursa çevreyolunda. Ama sürat felakettir diyerek bu konuyu kapatıyorum. Özetle vvti yüksek hızlarda oldukça stabil ve rahat. Yokuş yukarı zorlandığı olmadı şimdiye kadar. Bakımlar d4d ye göre daha hesaplı 10000km bakımı 185TL idi. 20000km bakımı da 230TL imiş. Aynı km deki d4d lerde ekstra değişen yakıt filtresi gibi parçalar var bu yüzden bakımları biraz daha fazla tutar.
6 ayda bir yağ değişimine gerek yok, çok km yapmıyoruz nasılsa yılda bir veya 10000km bakımları benim aynı tarihlere gelecek gibi görünüyor. O da yağ değişimi için yeterli bir periyot. Mutlaka 6 ayda yağ değişmesi lazım özelliğini kaybediyor tarzı yaklaşımlar bana biraz pazarlama taktiği gibi geliyor. ben böyle bir zorlama görmedim servislerde. parası çok olan 6 ayda bir yağ değiştirmeye devam etsin.
Kaskom 440TL ama ucuz olmasının nedeni 7 yıldır hasarsızlık indirimim var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 28, 2009, 10:35:58 »
Bugün VVT-I ile D4D'nin kalkıştaki farkını gördüm. Tesadüfen Aydın çıkışındaki son ışığa doğru yavaşça yaklaşırken, en önde ama sol şeritte kırmızıda bekleyen gümüş gri renkte yeni corolla'nın yanına yaklaştım. Arkasında D4D yazmadığına göre VVT-I olsa gerek, yanlışım varsa düzeltiniz. Elegant donanımlı idi, yanına yanaştığımda orta konsoldan anladım. Yalnız sürücüsü bayandı. Aklıma geldi, VVT-I ile D4D'yi kalkışta bir test edelim derken yeşil yandı veeee... 3-5 sn'de belki de 30 metre fark yedim.  :wacko: :wacko:   D4D'nin turbo boşluğu esnasında VVT-I fark atıyor hakikaten... Ama sonra çabuk toparladı ve yetiştim... Bu arada kadın da bayağı hızlıymış... >:(

gayet normal bi sonuç ben 1,4 polo ile rolling yapmıştım 2 vites 40km den başladık 160 a kadar devam ettik 3 vites biterken benden 1 boy ondeydı ama 4 te arayı açmaya başladı fark baya açıldı 0 dan kalksaydık fark dahada açılırdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2009, 17:28:22 »
arkadaşlar yakıytkonusunda arkadaşların sorunu olmuş şuan aracımda tüketim 7,6 lt gösteriyor. 8 i hiç görmedim. enson uzun yolculuğu yıl başında bursaya giderek yaptım. şehir içi ne gelince balıkesir zaten 15-20 dk da biten birşehir. evimle işyerim arası 3 km yolda giderken 3 lamba dönüşdede 5 tane tümsek engel var. giderken bazen yeşil dalgayı yakalarsam hiç durmuyorum. ama genelde en az 1 kere duruyorum. 70-30  arası hızla gidiyorum. araçda 3 kişiyiz. araca bindiğim günden beri hiç başka marka benzin almadım. şehirler uzun zamandır 90-100 arası gidiyorum. otoban hariç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2009, 17:55:49 »
Serkan Bey, ben de Bandırmalıyım. ölçümleriniz çok kısa mesafe için ve anladığım kadarıyla rahat bir güzergah yine de başarılı tüketim değerleriniz var benzinliye göre. Benim o kadar istikrarlı mesafelerim olmuyor zaten istanbulda bu değerlere yaklaşmak imkansız. e5 de trafik bir kilitlendimi minimum 10-15dk dur-kalk yapıyorsunuz. 3 km yolu bazen 30dk da ancak alabiliyorsunuz. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ocak 28, 2009, 23:32:42 »
haklısınız. mesafeler ve yolun durumu bunda çok etkili. izmir veya bursaya gittiğimde ara ara anlık tüketime bakıyordum ciddi derecede artıyor. balıkesiri bilirseniz yayada dan devlet hastanesi bahsettiğim mesafe. arasıra çarşı tuıruda yapıyorum. arabanın rolantide çalışmasıda tüketimi ciddi oranda arttırıyor tabi. sırf trafiği yüzünden büyük şehirlerde yaşamayı sevmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #19 : Şubat 27, 2009, 00:55:38 »
benim aracımda 2009 corolla D4D  confort. D4D ile Dual VVT-i kıyaslamak gerekirse kalkışlarda benzinli Ali Rıza beyin dediği gibi az farkla önde gidebilir. Bunun sebebide bence d4d lerde kalkış esnasında motorun turboya hemen geçmemesidir. Zaten 2.nci vitese geçtiğin anda turboya da devrin 1800 ün üzerine çıktığı için doğal olarak geçiyorsun. Ondan sonrası malum. bence karşındaki çok profesyonel bir sürücü olmadığı sürece dizel benzinliyi geçer diye düşünüyorum.
   D4D'lerde  bilhassa rampa çıkarken devir olayını ayarladıktan sonra vites bile yükseltebiliyorsun. birde ne olursa olsun bence yakıt konusunda dizel %40 oranında daha avantajlı.