Gönderen Konu: Şoklardayım  (Okunma sayısı 8613 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Şoklardayım
« : Kasım 04, 2015, 22:16:14 »
İyi aksamlar arkadaslar ev kredim bitmek uzere oldugundan suan 2006 otomatik corolla mi satip yerine 2014 yada 2015 cvt advance almak istiyordum.

Bu hafta tesadufen 3-4 tane yeni kasa corolla gordum ve inceleme firsatim oldu detayli bir sekilde.

Aracin disina zaten asigim dicej lafin yok ama ici icin ayni seyi soyleyemem. İc kisminda kullanilan plastik kismi b sekmenti bir arac gibi olmus o vites kisminin oldugu yeri soyle bir tutup ileri geri yaptigimda sok oldum resmen 3 santim gitti geldi kendi aracimda 1vmilim bile oynamadi. o kapilarda kullanilan plastikler gercekten cok pasit kacmis acaba dusuk versiyonlarda mi bu boyle dedim ama advance versiyonunada baktim ama nafile oda oyle. Forumdaki Ahmet beyim tavsiyesi uzerine al yeni kasa cvt al lpg de taktir arkana bakma dedi ama icini inceleyince inanin sok oldum bendeki e 12 kasadaki plastik aksam bile bu aracta 10 kat daha kaliteli gibi geliyor. Anlicaniz hayalkerim suya dustu. Acaba diyorum ben mi cok bir beklenti içibe girdim de oyle geldi bana yoksa gercekten boylemi. Sizlerinde ozellikle bu araci kullananlar plastik aksamiyla ilgili dusuncelerinizi alabilirmiyim. Tesekkurlerrr

2006 corolla 1,6 terra oto.

Toyota Club Türkiye

Şoklardayım
« : Kasım 04, 2015, 22:16:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Ynt: Soklardayim
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2015, 22:37:48 »
Hepsi aynı. Konsol plastiği bana göre iyi ama vites kolu ve el freninin olduğu plastik kısım kötü. Kapı plastiği benim ki Life olduğu için olduğu gibi plastik olup halı kaplı değil ama Jetta'nın baz donanımı olan Trendline'de öyle. Ve kapı içinde ki cam kenarı plastiği hani o dirseğimizi dayadığımız kısım yine bana göre iyi gibi ama eğer dirseğini çok dayarsan oraya  iz yapabiliyor. Yani kötü. Çok fazla dayayamıyorum kolumu oraya.  Bir de konsoldan özellikle bozuk yolda, mıcırlı yolda tıkırtılar gelebiliyor. Ben şahsen takmıyorum kafama sesleri. Ama pürüzsüz kaymak asfaltta tıkırtı sesi yok. Yine direksiyonun alt tarafında ki plastik aksam kötü. Altta kaldığı için sorun yok ama bazen paspasları silkelerken ve süpürmek için eğilince gördüğümde canımı sıkıyor. Ama işte, oldum olası Corolla'yı sevdiğimden dolayı birde bu yeni kasa ilk çıktığında çok beğendiğimden dolayı bu tip şeyleri görmezden gelip aldım ve 15 gün sonra bir yaşında olacak. Hadi benim ki 1.33 / Life donanım. Ama 1.6 Advance ve hatta en üst versiyon Premium'da bu tip olması can sıkıcı.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30342
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2015, 22:37:50 »
2015 cvt kullanıcısıyım ve malesef plastik aksam dediğiniz gibi benimde beklentim fazlaydı ki 97 corolla aracımdaki plastik kalitesi daha iyi geliyordu ve 2015 in handikapı diyelim buna insan alışıyor benimsiyor bir süre sonra ben yine de tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2015, 22:52:18 »
b sınıfı araçlarda komple taş plastik c sınıflarında ise kısmi yaklaşık 1 mm esneyen altı plastik üstü yumuşatılmış plastik ile kaplı yani uzun lafın kısası d sınıfı alıp keyif yapacaksın. KAldi ki onlarda bile kapılarda konsol altı bölümlerde sert plastik kısımlar var.
seni öldürmeyen herşey güçlendirir.
         AURİS 2013  D4D ACTİVE SKYPACK BİYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2015, 23:06:02 »
Kusursuz araç yok,fiyatına göre değişiyor bu tabiki kapı tutamağı soyulan volkswagen mesela,ben deki golfde var sanıyordum meğerse arkadaşın toureg de bile kapı tutamakları soyulmuş vw lerin bazı sorunlarından bir tanesi .Şu an kullandığım Rav 4 yenisinden daha sağlamdır garanti ederim.Beğendiğiniz bir araç varsa bastırın alın beklentinizi ne derece karşılıyor ona göre alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2015, 23:19:08 »
Bu nedenle 0 C sınıfı yerine, az km.de 2. el öneririm eğer şehiriçinde park sıkıntısı çok yaşamıyorsanız, gerçi yeni corollanın boyutları bir önceki avensis kasası ile aynı.
2010 üstü 1.8 ve 2.0 avensislerde hem lpg takılabiliyor hem de multidrive s var. Plastik kalitesi çok daha iyidir ve daha konforludur. Eğer uzun süre kullanacaksanız mazda 6 lara da bakmanızı öneririm.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2015, 06:42:07 »
VW Tiguana bin birde. Herhalde şok değil travma geçirirsin. O da kötü. Patronumun arabası 2012 Tiguan ve çocuklar yüzünden 2001 model ilk sahibi olduğu BMW 320 yi satıp onu aldı ve pişman ama kullanıyor işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2015, 09:03:35 »
Yıllar ilerledikçe kalite geriliyor :(.

http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2015, 09:07:57 »
Orta sınıf araçlarda genel itibari ile iç mekan kalitesinde azalma var, demek ki firmalar başka şeylere daha fazla yoğunlaşıyorlar. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Şoklardayım
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2015, 09:37:01 »
[emoji16]  Konu arada yine vw ne kayıp gelmiş. E12 Corollanın için de kullanılan plastik kosomlar gerçekten kaliteli bir hava veriyor. Yenilerde işe kısmen yumuşak ve sert plastik kullanmışlar. O nedenle marka olarak değerlendirmek yerine içinize sinen aracı alın. Hemen hemen hepsi aynı.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2015, 09:52:09 »
 Biraz da beklenti ile alakalı bir durum bu aslında.
 Bu arada araçlarda kullanılan malzemelerin geri dönüşüm oranları da önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2015, 10:22:40 »
Kala kala aracımın göğsüne mi kaldı çevre kirliliği,pet şişeleri dönüştürsünler,dönüştürecek plastik mi kalmadı ??? Geri dönüşüm, çevre kirliliği kaygıları vs. güzel şeyler ama otomobil üreticilerinin bunları bahane ederek olaya daha çok ticari açıdan baktıklarını düşünüyorum.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2015, 10:35:14 »
 Bu da önemli bir ayrıntı yalnız. Zaten bu ayrıntıların toplamı anlam kazanıyor. Hem geri dünüşümlü, hem tatminkar kalitede olmaz diye de bir şey yok. Yalnız kullanılan ürünlerin ısı vs altında insan sağlığı üzerinde etkileri de önemli. Yani bu materyalleri seçerken önemli kısıtlar mevcut. Araçların boyalarının bile kimyasal yapıları değişti mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2015, 11:11:42 »
İyi aksamlar arkadaslar ev kredim bitmek uzere oldugundan suan 2006 otomatik corolla mi satip yerine 2014 yada 2015 cvt advance almak istiyordum.

Bu hafta tesadufen 3-4 tane yeni kasa corolla gordum ve inceleme firsatim oldu detayli bir sekilde.

Aracin disina zaten asigim dicej lafin yok ama ici icin ayni seyi soyleyemem. İc kisminda kullanilan plastik kismi b sekmenti bir arac gibi olmus o vites kisminin oldugu yeri soyle bir tutup ileri geri yaptigimda sok oldum resmen 3 santim gitti geldi kendi aracimda 1vmilim bile oynamadi. o kapilarda kullanilan plastikler gercekten cok pasit kacmis acaba dusuk versiyonlarda mi bu boyle dedim ama advance versiyonunada baktim ama nafile oda oyle. Forumdaki Ahmet beyim tavsiyesi uzerine al yeni kasa cvt al lpg de taktir arkana bakma dedi ama icini inceleyince inanin sok oldum bendeki e 12 kasadaki plastik aksam bile bu aracta 10 kat daha kaliteli gibi geliyor. Anlicaniz hayalkerim suya dustu. Acaba diyorum ben mi cok bir beklenti içibe girdim de oyle geldi bana yoksa gercekten boylemi. Sizlerinde ozellikle bu araci kullananlar plastik aksamiyla ilgili dusuncelerinizi alabilirmiyim. Tesekkurlerrr

Serkan bendede 2055 HB E12 vardı , o araçtaki kaliteyi Toyota birdaha zor yakalar, toyotayı boşver eğer araç değiştireceksen başka markalarıda incele derim.  E12 Corollanın 2. efsane kasası olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 05, 2015, 11:29:54 »
Size sadece şu kadar yorum yapayım  A101 ilk efsane - E12 ikinci efsane -  Daha üçüncü efsane kasa çıkmadı Toyota E11 le birlikte baya kan kaybetmişti gerek kasa gerek motor sıkıntıları beklentiyi karşılamadı ve  E12 kasa ile namını geri toparladı tabi kullanılan malzeme kalitesi işçilik sorunsuzluk E12 kasada üst seviyede .Ben E12 sonrası kasalara bakıyorum tamam dış tasarımlarına lafım yok hayli iyi ama içine oturunca ben kendi aracımı çok daha kaliteli buluyorum sadece 2012-2013 kasa elegant donanımlılar hoşuma gidiyor onlar bir nebze daha kaliteli .Fakat gel gelelim onlarında motorları cansız deniyor valvematİc motorlar alt devirleri cansız ancak üst devirlerde kullanıcıya istenileni veriyor diyor E12 den sonra biraz cansız gelebilir. Anlayacağınız şu ki aracınızdan memnunumsanız devam edin :D
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 05, 2015, 11:34:30 »
Malzeme kalitesinin düşmesindeki asıl sebep araç döngüsünün 90 lı yıllara göre zamanımızda daha fazla olması. Günümüzde ise çok hızlı araç ve model değişimi olduğundan markalar da daha basit ancak göz alıcı estetik unsurlara yönelmekte. Ayrıca 90'lar da maaliyet algısı evet önemliydi ancak günümüzdeki kadar değil. Özellikle 2000 li yıllarda tüm dünyayı kısmen de olsa etkileyen ekonomik kriz markaların maliyet algılarında da değişikliğe gitmelerine sebebiyet verdi, bu da doğal olarak kalite olgusuna olumsuz yönde yansıdı. Temel güvenlik ekipmanlarının ise fazlalaştığını da eklemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 05, 2015, 13:13:09 »
Net fenomeni var ya
Ben sok
Ben iptal
Ben vefat [emoji1]
Yıllardır söylüyorum toyota tr de satılan tüm araçları parasının aracı değil. Değil deeeegil...
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 370
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 05, 2015, 13:48:41 »
Arakdaşlarım :)
İlk sıfır aracım 2015 Multıdıreve S advance.
Ben daha önce sıfır araç kullanmamış biri olarak aracımı çok seviyorum. Ancak böyle yorumlar gelince bakıyorum hakkat dediğiniz gibi ve üzülüyorum.
Sırf bu yüzden araçta bir sorun olmadıkça foruma girmek istemiyom :)
Şaka şaka forumu ve yardımlaşmayı çok seviyorum. İyiki bu forum var.
Bu ara önceki aracım megane hb idi ( fransız ithal olan ) reno formunda da aktiftim inşallah burda da öyle olur.
Herşeyi için foruma şi,mdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2015, 13:49:48 »
VW'ye kaymış konu diyor bir arkadaş. E yani patronumun arabası Tiguan ise ve 15 gün önce binmişsem arabasına ben ne yapayım?

Peki, aynı durumlar başka firmalarda da var. Opel Astra Sedan baktım yazın. Çünkü bir arkadaşıma Corsa alıyorduk ve beklerken işlemlerini Astraya baktım. Baktığım Opel baz donanımdı ve onda da yer yer plastik kaslitesizliği vardı.

Mercedes'de bile var bu durum. Hatta günümüz Mercedeslerinde geçmiş yıllarda ki kalite yok bana göre. Bir 2015 model E 200 Mercedes ile 1987 model W124 kasa 200 E yan yana gelsin ben 87 modeli alıp giderim arkama bakmadan. W116 kasa 280 SE, 350 SE, 450 SEL desen ayrı bir kültür ve sanat eseri. Bana göre S kasanın atası ve miladı.

Hobimden örnek vereyim. 108 tane 1/18 ölçek diecast model arabam var. Misal, Autoart firmasının eski üretimi arabalar ile günümüz de ürettiği arabalar arasında kalite farkı var. GMP firmasının modelleri mesela, eline alsan zor taşırsın o derece ağırdır. Şimdi yeniden GMP / ACME adı altında eski ürettikleri arabaları yeniden üretmeye başladılar ve şimdi üretilenler de eski tokluk ve kalite yok. Ve GMP firması hep kaslı Amerikan yani Muscle Car arabaları üretir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 05, 2015, 14:32:37 »
Şimdi şöyle söyleyeyim
Benim makyajlı Aurise hayran kalma sebebim işte bu konu
Bir aracın her yanı mı yumuşak olur. Elledikçe elleyesin geldi aracı. Gerçekten bizim araçtan daha ileriye taşımışlar
Başka markaya geçmek istemiyorum ama C segmenti olarak bakarsak 308 i beğenmiştim ben. Diğer markalarda Leon donanım olarak cazip Astra yeni dizel motoru olarak cazip bence

Onun için tavsiyelerimde size yazdım. Auris Touring Sport. Bagajda var kocamaaaan :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara