0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben aracıma anadolu kasko yaptırdım ve1400 tl ye.şimdi diyeceklerki ooooo nekadar çok vermişsiniz.evet çok verdiğimin farkındayım ama genelde her kaskoya full derler ama hiçte öyle olmuyor işte.oradan buradan kırpıyorlar malıyet düşürüyorlar ama o ufak tefen gözüken kırpmalar birgün olur arabamızdan olmamıza neden olur.(pert olma yada çalınma durumlarında)belkı bütün kasko şirketlerini gezdim hepsi farklı fiat verdi ama ben anadolu sigortaya gidip oradakı şahısla konuşmaya başlamadan önce benım poliçem yalandan full olmasın varsa mega full paketi verin bana ve içerisinden hiçbirşey çıkartmayın artı olarak aracımın değerini yüksek tutun ve kaza anında kaskonun kaşıladığı hastane bedelini en yüksekten işlettim.(bazı full denılen paketlerde kasko kişi başı hastane masrafını 2000 tlye kadar ödüyor ama benım pakette 10000 tl ödüyor)bunlar ince ama gereklı olan detaylar arkadaşlar.daha bunun gibi onlarca cinliği var kasko fiyatını düşük tutmada...toyota yardımıda aldım ayrıca.
benim değerlerde sizinki gibi full şaban bey.10,000+10,000+20,000 ve hatta ücretli otoppark da çalınan araçları kasko karılamıyomuş, benim kaskoda o bile var. ayrıca şöyle bir şey de duydumkasko poliçeniz ne kadar yüksek olursa olsun allah göstermesin pert halinde iken sizin aracın o gündeki değeri üzerinden para ödeniyor. yani mesela 22,000 tl değer üzerinden kaskoladınız ise sanmayın ki pert halinde size 22 verecekler.pert olan günlerde değeri ne ise onun üzerinden veriliyormuş üstelik o değerin hepsi de verilmiyomuş. bunlar sigorta şirketinin oyunu gibime geldi.tabi %100 bir bilgi değil.duyum.
2008 Corolla dizel sahibi bir arkadaşımın arabası bozuldu!! Toyota yol yardımından (zaten garantide standart var) Çorlu/Tekirdağ Köşkdere Toyota yetkili servisine yönlendirmişler. Yer de Çerkezköy. Yaklaşık yarım saatlik mesafe. Arkadaşım arabayı daha yeni almış ve arıza yapmış. Ailesi ile birlikte beklemekten perişan olmuş. 3-4 saat bekletmişler. Bu arada sürekli telefon açıp ne zaman geleceklerini soruyor servisteki kıza. Birazdan geliyorlar, yoldalar vb işletici cevaplar alıyor. Daha fazla tahammül edememiş. Kaskosunu aramış. Çerkezköy'den anlaşmalı bir servise hemen bağlamışlar. Çekici adresi aldıktan sonra 10 dk. sonra yanlarındaymış. Arabayı Silivri maxi toyota'ya çektirmiş. Çorlu köşkdere servisine bi daha ayağını atmamış. Telefon edip, zamanında ilgilenip geldikleri için köşkdere'ye bir güzel teşekkür çekmiş!!! Artık arkadaşım maxi toyota'ya gidiyor.Ha arıza mı neymiş.Akü değişmiş. Akım azalmasından dolayı beyin arabayı kilitlemiş. 1 yaşındaki yeni nesil corolla'ya komple yeni akü takmışlar. Toyota yol yardımından küçük bir ders olsun diye paylaşmak istedim.
Ondan sonra da 3-5 yıl mahkemelerde uğraşırsınız. Neticede de 100TL manevi, 50TL maddi tazminat kazanıp, harcadığınız para, zaman ve sinirlerinizle kazancınızı kıyaslarsınız. Sizin yolunuz mahkemeye ya hiç düşmemiş, ya da hukukçusunuz sanırım.
dostum o şartlar senın için geçerli olabilir ama benim için geçerli değil.hukukçu değilim ama iş bilenin kılınç kuşananındır demişler.
Hazır Yol Yardım konusu açıkken;Kaskoyu Toyota plazanın kendi sigorta acentesine yaptırmakta fayda varmıdır ? (tercih edilesimidir ? )2006 lpg'li corolla hb için ~1000 tl (yeni kasko-full deniyor) öneriliyor, ama asıl ilginç olan:3 farklı firmanın fiyatları Aynı acente çıkartıyor : 1.000 - 1.300 - 1.500 yahu arkadaş; bu kasko denen şey bu kadar fark edermi yahu!hani tamam kafamız basmıyor diyelim.. ülen bu kadar da fark olurmu?bu işin standartı yokmu ?birde kaskoda dip fiyat için veremeyeceğimiz tavisler neler sizce ? konuylada bağlamak için "tüm kaskolar yol yardımı" dahil ediyor
800 tl allianz tüm oto. Bakın derim
Tabii ki tercih edilesidir. En azından bir sorun yaşadığınızda, ki inşallah yaşamazsınız, aracınızı Toyota servise götürüyorsunuz, sigorta şirketiyle muhattap dahi olmuyorsunuz. Tek yerden, herşey yürüyor sizin koşturmanıza gerek kalmadan. Ama dışarıdan yaptıracağınız sigortalarda, aracınızla uğraşırken, aynı zamanda sigortacınızın saçma sapan işlerine de koşturmak zorunda kalıyorsunuz. Can sıkıcı bir durum. Bu benim fikrim tabii..Şimdi mutlaka bunun aksini iddia edenler olacaktır. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. Genel durum benim dediğim gibi. Saygılar...
ben iki defa ak sigorta ve allianz sigortadan kasko kullandım anlaşması olmayan yere yaptırdım aracı ama cebimden 5 kuruş çıkmadı. experin gelmesi boya tamir vs 3 günde aracı teslim aldım
Ben cebinizden para çıkar demedim zaten...Uğraşmak zorunda kalmazsınız dedim. Eksperi görmezsiniz bile. Ya da evraklarla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Aracınızı götürür, sonra da teslim almaya gidersiniz. Hepsi bu. Ama tabiki tercih meselesi. Bu benim fikrim ve tercihim.
ben de kimseyi görmedim
E ne güzel. Şanslıymışsınız siz o zaman. Keşke herkes sizin gibi şanslı olsa. Ben çok acaip hikayeler dinledim çünkü bugüne kadar bu konuda. Ya da sizin çalıştığınız acenteler ve sigortacınız çok iyi... En nihayetinde tabii ki böyle olacağını bilsem, ben de dışarıdan yaptırırım daha avantajlı şartlar ve fiyat yakalarsam. Hatta zamanı gelince size de sorarım sigortacılarınızı, tavsiye alırım sizden Kamil bey...