Gönderen Konu: Ford C max  (Okunma sayısı 2181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
Ford C max
« : Kasım 03, 2015, 22:48:10 »
Arkadaşlar eniştemde 2009 model C-max titanyum X var. araç 72.000 km de ve 3 parça çizik boyası var, ilk sahibi. 45-46 bin e bırakacak.

Bende de 2011 model corolla comfort extra var. Standart donanıma ilave olarak BRC LPG, çelik jant , bagaj spooler ve kapı çıtaları var. benim aracım 35.000 km de ve hatasız.

sizce benim aracı satıp c-max ı alsam mı, ilk el ve dizel olması cezbediyor. ancak şehir içinde kullanıma çokta uygun değil gibi. kararsız kaldım. 

Sizce benim aracım ne kadar eder.

Fikirlerinize ihtiyacım var, Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Ford C max
« : Kasım 03, 2015, 22:48:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: Ford C max
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2015, 22:50:26 »
Arkadaşlar eniştemde 2009 model C-max titanyum X var. araç 72.000 km de ve 3 parça çizik boyası var, ilk sahibi. 45-46 bin e bırakacak.

Bende de 2011 model corolla comfort extra var. Standart donanıma ilave olarak BRC LPG, çelik jant , bagaj spooler ve kapı çıtaları var. benim aracım 35.000 km de ve hatasız.

sizce benim aracı satıp c-max ı alsam mı, ilk el ve dizel olması cezbediyor. ancak şehir içinde kullanıma çokta uygun değil gibi. kararsız kaldım. 

Sizce benim aracım ne kadar eder.

Fikirlerinize ihtiyacım var, Teşekkürler.
Bence değişmeyin. Sizin aracınız Cmax'e göre 2. elde çok daha hızlı giden ve tutulan bir araç.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2015, 22:56:36 »
Cmax yere çok yakın diye biliyorum yükleyince her kasiste sürtüyor
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2015, 23:01:48 »
şehir içi kullanım için corolla daha iyi gibi sanki, çok kararsız kaldım. internette de çok farklı fiyatlar var

benim aracın emsallerine 45-46 isteyende var 50-52 isteyende.  benim araç 49-50 eder mi acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2015, 23:25:45 »
Değecek bir alışveriş olmayacak gibi geliyor bana. Eski kasa değil de, C-maxin yeni kasaları çok güzel.  Aile arabaları çok tutulmuyor ama sınıfında en çok tutulan C-max. Genel olarak satışı çabuk olmaz. Yakıt mevzusuna gelirsek focus şehiriçi  1.6 tdci  dizel olarak normalden biraz fazla yaktığı söyleniyor. C-Max focustan fazla yakacağını düşünüyorum. Kasa ağır çünkü. Ford donanım olarak çok zengin, toyotayla kıyaslanamaz.  Altıda çok alçak C-maxin. Sizin arabanızın kmsi  çok az yıllarca binersiniz. Ama C-max 100binden sonra satışı yavaş olur.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2015, 13:54:07 »
Teşekkürler arkadaşlar, Anlaşılan ağrımayan başımızı ağrıtmaya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2015, 16:18:43 »
Bende 1 ay önce bir niyetlendim arkadaşım 2007 cmax ghia sı vardı araçta öyle donanımlar var ki hani insanı çok cezbediyor hız sabitleyiciden, ön cam rezistansına kadar herşey mevcut arkadaşımın aracı açık mavi ve kaza boya değişeni olmayan gerçekten sınıf araçtı .39 istedi ben biraz araştıma yaptım araçla ilgi sıkıntı yok fakat ikinci eli  nazlı olduğunu duydum birde km 140 binde idi alsam 40 da be binsem 180 binde ben kime satacam birde o km reyi yapmış araç o saatten sonra ne sorun çıkartır orası da hiç belli değil .

Sizin duruma gelince macera aramayın aracınıza binin aracınızda lpg var mış zaten yakıt konusunda sıkıntınız olmaz km niz de hayli düşük konfor olarak kesinlikle aracınız üstün ikinci elde de eliniz her daim güçlü geriye bir şey kalmıyor bence binin aracınıza
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2015, 08:52:07 »
cmax güzel araç. ikinci elide nazlı değil. arkadaşım 2012 1.6 düz benzinli modelini sattı 1 haftada. araç temiz olsun bakımlı olsun yeter.
dizelleride sorunsuz motor. yakıtı ortalama şehir içi 6.5 lt civarı. bastınmı kolay kolay kimse yakalayamaz iyi yürürler titanium modellerinde geometrik turbo ve intercooler var 109 ps olması lazım. donanım olarakta şımartacak kadar olmasada baya donanımlı bir araç. sony müzik sistemi araçta mükemmel ses sunuyor. ben yerinizde olsam temizse hiç düşünmez alırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2015, 09:39:53 »
cmax güzel araç. ikinci elide nazlı değil. arkadaşım 2012 1.6 düz benzinli modelini sattı 1 haftada. araç temiz olsun bakımlı olsun yeter.
dizelleride sorunsuz motor. yakıtı ortalama şehir içi 6.5 lt civarı. bastınmı kolay kolay kimse yakalayamaz iyi yürürler titanium modellerinde geometrik turbo ve intercooler var 109 ps olması lazım. donanım olarakta şımartacak kadar olmasada baya donanımlı bir araç. sony müzik sistemi araçta mükemmel ses sunuyor. ben yerinizde olsam temizse hiç düşünmez alırdım.
Doğru söylüyorsunuz. Araç ne marka olursa olsun temizse satılması daha kolay oluyor. Piyasası nazlı olduğu için zaten daha uygun fiyatları. Ama bu değildir ki piyasası nazlı araçlar kötü araçlar. Bence çokta kaliteli araçlar.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2015, 09:44:11 »
ikinci eli sıkıntı iken birde boyalı parça var bencede başınızı ağrıtmayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2015, 09:56:02 »
Haşmet bey arkadaşın alacağı kasa, eski kasa Cmax. Sizin arkadaşınızın sattığı en güzel kasa olan Son kasa. Bunlar satışta çok etken. Yeni kasanın her halükarda gideri var.
Yakıt tüketimi verileri şehiriçi 7.1 gösteriyor. Ben fabrika verilerini yakalayacağını düşünmüyorum 7.5-8rahat yakar. Yeni   kasada revizyona gitmiş olabilirler.  Arkadaşın yakıttan karı olmuyor. Zaten lpgli ve aracı daha az yakıyor cmaxten. Bence  2011 corolla 35bindeki araba eski kasa cmax için kıyılacak araba değil.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2015, 11:19:26 »
Barış sonuna kadar hakli.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2015, 14:33:18 »
Bende aynı fikirdeyim. Evet donanım olarak üst sevilerde ama c-max yerine corolla tercihimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2015, 19:42:07 »
Donanım ilk basta cazip sonra sıkılırsınız. Aracınız düşük kilometrede zaten az biniyorsanız dizele gerek var mı? Donanım icin değmez. Tork çekiş vs iyide.... kilometreyi arttırıp aracı yaşlandıracak sınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 06, 2015, 00:20:51 »
 Aracı takas etmek sana kalmış. Yanlız şunu bil. C-max'in koltuğuna oturduktan sonra diğer araçlara binmek bile istemezsin sana sıkıcı basık gelir. Yüksek oturuş pozisyonunun verdiği sürüş keyfi Corolla'dan daha yumuşak süspansiyon ve mükemmel yol tutuşu. Altının da engin olması bundan kaynaklı zaten. Eğer uzun süreli binmeyi düşünüyorsan kesinlikle öneririm.

Yakıt konusunda Barış abimize katılmıyorum o araç o kadar yakmıyor ş.içi 6,5 litre yakıyor anca zorlarsan o değerlere ulaşır. Araca inip binmesi bile rahat park etmesi daha kolay güç kuvvet maşallah ona zaten laf yok. Benim gözümde kusursuz bir araba tek sıkıntı ülkemiz de rağbet görmemesi lakin mpv tarzında en çok rağbet gören araç...

Kullanım amacına göre Corolla ve C-max arasında karar vermelisin Mustafa abi. Ben eski Ford çalışanı olarak Ford'un ürettiği en iyi araç C-max diyorum...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 06, 2015, 10:39:15 »
Haşmet bey arkadaşın alacağı kasa, eski kasa Cmax. Sizin arkadaşınızın sattığı en güzel kasa olan Son kasa. Bunlar satışta çok etken. Yeni kasanın her halükarda gideri var.
Yakıt tüketimi verileri şehiriçi 7.1 gösteriyor. Ben fabrika verilerini yakalayacağını düşünmüyorum 7.5-8rahat yakar. Yeni   kasada revizyona gitmiş olabilirler.  Arkadaşın yakıttan karı olmuyor. Zaten lpgli ve aracı daha az yakıyor cmaxten. Bence  2011 corolla 35bindeki araba eski kasa cmax için kıyılacak araba değil.
kasa olarak 2005 c-maxlar bile kapış kapış gidiyor. nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ford arabası elde kalmaz.
ben kullandığım için iyi biliyorum yakıt durumunu vs.
lpg'li araçtan her türlü karda olur dizel araç.
özellikle kış aylarında. 7 lt bile yaksa ortalama 27 28 krş arasına tekabül eder dizelin.
lpg'li aracın kışın kafadan 2 3 km yolu benzinde gitmesinide hesaba katarsanız fazla yakacaktır. üstüne birde dizelin performansınıda eklersek bence konu tartışmaya bile kapanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 06, 2015, 14:41:36 »
Arkadaşlar yorumlarınız dan dolayı teşekkür ederim. Büyük bir ihtimal corolla ile devam edeceğim. Cmax'ı eniştem sıfır almıştı titanyum x kasa olduğu için düşünmüştüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 06, 2015, 19:59:26 »
 Yanliz c-max'in 2004 modellerini önermiyorum çok sıkıntılı oluyor. Bilginiz olsun...

Mesaj Birleştirildi: Kasım 06, 2015, 20:01:12
Arkadaşlar yorumlarınız dan dolayı teşekkür ederim. Büyük bir ihtimal corolla ile devam edeceğim. Cmax'ı eniştem sıfır almıştı titanyum x kasa olduğu için düşünmüştüm.
İcine hangisi siniyorsa onunla devam etmek gerek. İkisi de hoş güzel araçlar...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...