0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim değil ama çok yakın bir arkadaşım leon tdi (105 hp) kullandı. Leondan önce onunda auris dizeli vardı. Söylediği leon aurise göre min. yarım lt az yakıyor diyordu. Ancak ben yerinizde olsam peugeot 308 1.6 bluehdi active tam otomatik alırdım. Dizelde fransız araçları çok güzel ayrıca 6 ileri tam otomatik şanzıman artısı var.
Ya aslında asıl amacım az yakması değil. Yeni kasa leonları çok sevdim almayı düşünüyorum ama baya bir fiklir ayrılığına düştüm. Leon 80 kg daha hafif , DSG şanzıman var , ayrıca çok daha donanımlı , 1.6 motor ve 105hp bence leon ama hala araştırıyorum. Cevabının için çok teşkkür ederim.
leonda tek korku sanzuman dsg
Hocam aracı sıfır alacak olursanız bence dsg o kadar korkulacak bir şanzıman değil. Çünkü chip, box vs uygulamalar yapılmayınca problem olma riski azalıyor. Bizim ailede iki dsg var ve yazılıp çizilen sorunlar bizde yok. Sadece sıkışık trafikte yaklaşık 40bin km sonra kavrama değişimi istiyor ki bu bir arıza değil.
Auris hakkında pek bi bilgim yok ama Leonu az çok arkadasımdan biliyorum. Ankara da dikmende(harbiden de diktir yolları) oturuyor ortalama tüketimi 5.4-5-8 arasında dsg şanzıman çok iyi,araçta spor araba hissi var ve sürekli gazlayasın geliyo. Donanım olarak dolu,koltukları rahat fakat arkaya 3. kişi zor oturur şaft tüneli çok yüksek.Bana sorarsanız Leon yerine biraz daha fazla verip Golf almak daha mantıklıBu arada Leon 4 senedir üretiliyor kasa değiştirmesi yakındır
yakıtı sorunca doğal olarak ona göre cevap vermiş arkadaşımız.. nedir kafanızı karıştıran, onu anlatırsanız ona göre yardımcı olmaya çalışalım..Leon kasası çok tuttu ve Türkiye'deki "seat" algısının önüne geçti.. Bu sebeple 2.elde satış zorluğu çıkarmaz.. alman konforuna ve sessizliğine(yalıtımına) sahip olduğundan sizi üzmez de..toyotadan sonra size sessiz geleceği kesin.. dsg hakkında çok şey yazılıp çiziliyor ama kullanmasını bilen de sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum.. Bence kesinlikle pişman olmayacağınız bir araç olur..
Leon alırsanız led far ekleyin bence yakıt konusu Leon forumları daha net bilgi verir
Açıkcası GOLF e param yetmez aynı dolulukta bir golf çok daha pahalıya denk gelir Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2015, 22:05:38 Bende öyle düşünüyorum yada çok temiz kullanılmış bi dgs de işimi görür bence Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2015, 22:08:55 Sanırım asıl amacım SEAT LEON 1.6 TDI DSG li aracın TOYOTA 1.4 D4D AURİS 'ten daha mı az yakıyor bunu öğrenmek istiyorum. Çünkü diğer konularda sıkıntımı giderdim Daha donanımlı - daha güvenli - daha konforlu - ve daha güzel bir görüntüsü var
Araç almadan önce 308 1.6 tam otomatik bkue hdi yi test etmeniz. Muhteşem bir yakıt tüketimi ve sıfır sarsıntı.
Yakıt ekonomisi şöyle : 21 yaşında bir genç düşünün. Sıfırdan beri sahibi. Trafikte hızlı kullanıyor, çabuk gaza geliyor dip gaz gidiyor Adana-Gaziantep arası beraber yolculuk yaptık. Bazı zamanlar çok yüksek sürate çıktı. 120 km hıza sabitleyip devam ettik (otobanda yolculuk yaptık,hız limiti:120)6.0 yaktı. Ki bence o kullanım için ideal
birde galiba Led paket olarak sunuluyor. Led ön far,led stop, cam tavan bir paketti diye hatırlıyorumbence alırken artı olarak 17 jant alın. aracın duruşu değişiyor. 16 jant birazcık "tırt"