Gönderen Konu: Yakıt Tüketimi - 1.4 D4D Toyota Auris ve 1.6 TDI Seat Leon  (Okunma sayısı 3499 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
     Merhaba arkadaşlar . Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim.
     Aurislerde şanzıman sorununu gayet bildiğimiz üzere ve çok sarsıntılı  olduğunu biliyoruz. Ben DSG şanzıman hayranıyım bundan dolayıda Seat Leon almak istiyorum. Ancak yakıt tüketimeri hakkında pek bir bilgim yok. Bende 1.4 D4D Auris var Trafikli Yolda genel olarak 6-6.5L yakmaktadır. Trafiksiz yolda 5.5L ve daha aşağısında tükeyimi sağlıyor. Şehirlerarası yollarda ( İstanbul Bahçelievler-Altınoluk arası Tekirdağ üzerinden gidildi )  ise araçta 3 kişi ( yaklaşık 210 kg ) ve bagaj yarı dolu halde gidildi ve tüketimi 4.6L yaktı.
 Sizce Seat Leon 2014 veya 2015 kasa aracın tükeitm değerleri ne olur yada KULLANAN VARSA benimli paylaşırsa çok sevinirim. Ayrıca araç 80 kg daha hafif - 1.6 TDI motor ve 105 hp
 İyi akşamlar herkese

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Tüketimi - 1.4 D4D Toyota Auris ve 1.6 TDI Seat Leon
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2015, 19:02:34 »
Benim değil ama çok yakın bir arkadaşım leon tdi (105 hp) kullandı.  Leondan önce onunda auris dizeli vardı. Söylediği leon aurise göre min. yarım lt az yakıyor diyordu.  Ancak ben yerinizde olsam peugeot 308 1.6 bluehdi active tam otomatik alırdım. Dizelde fransız araçları çok güzel ayrıca 6 ileri tam otomatik şanzıman artısı var.
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2015, 19:17:52 »
Benim değil ama çok yakın bir arkadaşım leon tdi (105 hp) kullandı.  Leondan önce onunda auris dizeli vardı. Söylediği leon aurise göre min. yarım lt az yakıyor diyordu.  Ancak ben yerinizde olsam peugeot 308 1.6 bluehdi active tam otomatik alırdım. Dizelde fransız araçları çok güzel ayrıca 6 ileri tam otomatik şanzıman artısı var.

Ya aslında asıl amacım az yakması değil. Yeni kasa leonları çok sevdim almayı düşünüyorum ama baya bir fiklir ayrılığına düştüm. Leon 80 kg daha hafif , DSG şanzıman var , ayrıca çok daha donanımlı , 1.6 motor ve 105hp bence leon ama hala araştırıyorum. Cevabının için çok teşkkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13800
  • Model Yılı: '15
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2015, 20:18:18 »
Auris hakkında pek bi bilgim yok ama Leonu az çok arkadasımdan biliyorum. Ankara da dikmende(harbiden de diktir yolları) oturuyor ortalama tüketimi 5.4-5-8 arasında dsg şanzıman çok iyi,araçta spor araba hissi var ve sürekli gazlayasın geliyo. Donanım olarak dolu,koltukları rahat fakat arkaya 3. kişi zor oturur şaft tüneli çok yüksek.
Bana sorarsanız Leon yerine biraz daha fazla verip Golf almak daha mantıklı
Bu arada Leon 4 senedir üretiliyor kasa değiştirmesi yakındır
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2015, 20:22:46 »
Ya aslında asıl amacım az yakması değil. Yeni kasa leonları çok sevdim almayı düşünüyorum ama baya bir fiklir ayrılığına düştüm. Leon 80 kg daha hafif , DSG şanzıman var , ayrıca çok daha donanımlı , 1.6 motor ve 105hp bence leon ama hala araştırıyorum. Cevabının için çok teşkkür ederim.

yakıtı sorunca doğal olarak ona göre cevap vermiş arkadaşımız.. nedir kafanızı karıştıran, onu anlatırsanız ona göre yardımcı olmaya çalışalım..

Leon kasası çok tuttu ve Türkiye'deki "seat" algısının önüne geçti.. Bu sebeple 2.elde satış zorluğu çıkarmaz.. alman konforuna ve sessizliğine(yalıtımına) sahip olduğundan sizi üzmez de..toyotadan sonra size sessiz geleceği kesin..  dsg hakkında çok şey yazılıp çiziliyor ama kullanmasını bilen de sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum.. Bence kesinlikle pişman olmayacağınız bir araç olur..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2015, 20:24:52 »
leonda tek korku sanzuman dsg :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2015, 20:40:41 »
leonda tek korku sanzuman dsg :)
Hocam aracı sıfır alacak olursanız bence dsg o kadar korkulacak bir şanzıman değil. Çünkü chip,  box vs uygulamalar yapılmayınca problem olma riski azalıyor.  Bizim ailede iki dsg var ve yazılıp çizilen sorunlar bizde yok.  Sadece sıkışık trafikte yaklaşık 40bin km sonra kavrama  değişimi istiyor ki bu bir arıza değil.
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2015, 21:12:01 »
Hocam aracı sıfır alacak olursanız bence dsg o kadar korkulacak bir şanzıman değil. Çünkü chip,  box vs uygulamalar yapılmayınca problem olma riski azalıyor.  Bizim ailede iki dsg var ve yazılıp çizilen sorunlar bizde yok.  Sadece sıkışık trafikte yaklaşık 40bin km sonra kavrama  değişimi istiyor ki bu bir arıza değil.

aynen kardeşim de  4-5 yıldır dsg şanzıman kullanıyor.. önce scirocco, sonra passat..ikisini de sıfır aldı.. bugüne kadar hiç bir sorun çıkarmadı araçlar..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 04, 2015, 22:04:37 »
Auris hakkında pek bi bilgim yok ama Leonu az çok arkadasımdan biliyorum. Ankara da dikmende(harbiden de diktir yolları) oturuyor ortalama tüketimi 5.4-5-8 arasında dsg şanzıman çok iyi,araçta spor araba hissi var ve sürekli gazlayasın geliyo. Donanım olarak dolu,koltukları rahat fakat arkaya 3. kişi zor oturur şaft tüneli çok yüksek.
Bana sorarsanız Leon yerine biraz daha fazla verip Golf almak daha mantıklı
Bu arada Leon 4 senedir üretiliyor kasa değiştirmesi yakındır
Açıkcası GOLF e param yetmez aynı dolulukta bir golf çok daha pahalıya denk gelir :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2015, 22:05:38
     Bende öyle düşünüyorum yada çok temiz kullanılmış bi dgs de işimi görür bence :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2015, 22:08:55
yakıtı sorunca doğal olarak ona göre cevap vermiş arkadaşımız.. nedir kafanızı karıştıran, onu anlatırsanız ona göre yardımcı olmaya çalışalım..

Leon kasası çok tuttu ve Türkiye'deki "seat" algısının önüne geçti.. Bu sebeple 2.elde satış zorluğu çıkarmaz.. alman konforuna ve sessizliğine(yalıtımına) sahip olduğundan sizi üzmez de..toyotadan sonra size sessiz geleceği kesin..  dsg hakkında çok şey yazılıp çiziliyor ama kullanmasını bilen de sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum.. Bence kesinlikle pişman olmayacağınız bir araç olur..
Sanırım asıl amacım SEAT LEON 1.6 TDI DSG li aracın TOYOTA 1.4 D4D AURİS 'ten daha mı az yakıyor bunu öğrenmek istiyorum. Çünkü diğer konularda sıkıntımı giderdim :D
Daha donanımlı - daha güvenli - daha konforlu - ve daha güzel bir görüntüsü var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2015, 22:13:52 »
Leon alırsanız led far ekleyin bence yakıt konusu Leon forumları daha net bilgi verir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2015, 22:31:41 »
Leon alırsanız led far ekleyin bence yakıt konusu Leon forumları daha net bilgi verir

birde galiba Led paket olarak sunuluyor. Led ön far,led stop, cam tavan bir paketti diye hatırlıyorum

bence alırken artı olarak 17 jant alın. aracın duruşu değişiyor. 16 jant birazcık "tırt" :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 04, 2015, 22:40:46 »
Açıkcası GOLF e param yetmez aynı dolulukta bir golf çok daha pahalıya denk gelir :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2015, 22:05:38
     Bende öyle düşünüyorum yada çok temiz kullanılmış bi dgs de işimi görür bence :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2015, 22:08:55
Sanırım asıl amacım SEAT LEON 1.6 TDI DSG li aracın TOYOTA 1.4 D4D AURİS 'ten daha mı az yakıyor bunu öğrenmek istiyorum. Çünkü diğer konularda sıkıntımı giderdim :D
Daha donanımlı - daha güvenli - daha konforlu - ve daha güzel bir görüntüsü var :)

zaten dizel alıyorsunuz, arada 0,5- 1 lt oynasa da çok farketmez ki, bence yakıta takılmadan beğendiğiniz aracı alın..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 04, 2015, 22:43:34 »
1.6 tdi ile dsg yi kullanmadım fakat 1.4 tsi ile dsg tam uyumlu ve keyifli onu çok iyi biliyorum .. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2015, 20:55:18 »
 Tekrardan teşkkür ettim ama tek bilmediğim mevzu yakıt ekonomisi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 05, 2015, 21:01:29 »
Yakıt ekonomisi şöyle : 21 yaşında bir genç düşünün. Sıfırdan beri sahibi. Trafikte hızlı kullanıyor, çabuk gaza geliyor dip gaz gidiyor
Adana-Gaziantep arası beraber yolculuk yaptık. Bazı zamanlar çok yüksek sürate çıktı. 120 km hıza sabitleyip devam ettik (otobanda yolculuk yaptık,hız limiti:120)
6.0 yaktı. Ki bence o kullanım için ideal
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 05, 2015, 21:22:07 »
Araç almadan önce 308 1.6 tam otomatik bkue hdi yi test etmeniz. Muhteşem bir yakıt tüketimi ve sıfır sarsıntı.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 09, 2015, 22:46:18 »
Araç almadan önce 308 1.6 tam otomatik bkue hdi yi test etmeniz. Muhteşem bir yakıt tüketimi ve sıfır sarsıntı.

Kesinlikle Leon Üstüne yoğunlaştım :D 

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2015, 22:47:34
Yakıt ekonomisi şöyle : 21 yaşında bir genç düşünün. Sıfırdan beri sahibi. Trafikte hızlı kullanıyor, çabuk gaza geliyor dip gaz gidiyor
Adana-Gaziantep arası beraber yolculuk yaptık. Bazı zamanlar çok yüksek sürate çıktı. 120 km hıza sabitleyip devam ettik (otobanda yolculuk yaptık,hız limiti:120)
6.0 yaktı. Ki bence o kullanım için ideal

Açıckası bende ilk aldığım zamanlar o şekilde kullanıyordum fakat artık normal hatta azaltmak adına kullanıyorum. Normal trafikte 6-6.5 L ARASI YAKKIYOR. Bende Leonun kini çok merak ettim. Bilgisi olmadığım tek konu o açıkcası :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 09, 2015, 23:08:10 »
birde galiba Led paket olarak sunuluyor. Led ön far,led stop, cam tavan bir paketti diye hatırlıyorum

bence alırken artı olarak 17 jant alın. aracın duruşu değişiyor. 16 jant birazcık "tırt" :)
Seat leon fr da 17 alaşım jan , led ön far paketi, sounroof mevcut donanımın için de [emoji5]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."