0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben kaçtım. [/quote
Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.1. Aracı almadan önce cvt şanzımanla ilgili epey araştırma yaptım. CVT bulunan araçlarda kavrama olarak tork konvertörü veya kuru tip otomatik kavrama kullanılabiliyor. Scooter tipi motosikletlerde olduğu gibi, kavrama kullanmayan tipler de var. Motor bölmesine göz attığım zaman ve ilk hareketteki davranış incelenince (dururken gaza basılınca önce devir yükseliyor, aynı gazla hareketi müteakip devir hemen düşüyor) sanki tork konvertörü varmış gibi geldi, onun için sormuştum.2. Araç deposu 42 litre, çok az yakıt alındığında gösterge ekranı güncellenmeyebilir. Uzun yola çıkmayacaksam genelde 10-15 litre yakıt alıyorum ve gösterge her seferinde birkaç metre ileri hareketten sonra güncelleniyordu. İlk defa geri gitmek zorunda kaldım ve gösterge ekranı güncellenmedi. Yakıt ölçme sisteminin geri hareketle nasıl bir ilgisi bulunduğunu çözebilmiş değilim. (klasik km.saatlerinde de geri giderken odometre çalışmaz). Geri manevra tamamlanıp ileri harekete geçtiğimde de ekran aynı kaldı, bir daha yakıt alana kadar...3. Aracımda hız sabitleyici yok.4. Eski dizel aracımın (manuel vites) kılavuzunda şöyle bir ifade vardı: "Motorun rölantide 2 dk.dan fazla çalıştırılması sakıncalıdır. Hemen hareket edin. Hareket halindeyken motor daha kolay ısınır ve gereksiz yakıt sarfiyatının da önüne geçilmiş olur." Şimdiki araçta motorun ısınıp rölanti devrinin normale inmesini bekleyeyim mi? Kılavuzda bu konuda bir açıklamaya rastlamadım.5. Bu araçların yakıt sisteminde su filtresi veya benzeri bir eleman var mı? Yoksa, depoda su toplanmasını önlemek için depoyu sürekli dolu bulundurmak zorunda mıyım?İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.