0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bir dakika olay karışmasın-Farlarımız kapalı iken : Selektör yaparsak uzun farlar kısa farlarla beraber yanıyor. kolu geriye itersek yanmıyor(onuda denedim) -Farlar açıkken zaten malum benim istediğim Farlar kapalı iken selektör yapınca kısalar yanmasın
sadece uzunları yakınca kısalar yanmıyor. Ayrıca sadece uzunlarıda yakabiliyoruz.
Murat abi sadece uzunları yakamayız hiçbir zamanfarlar kapalıyken kolu geriye itince hiçbir şey olmaz. uzunların yanması için illaki kısalar yanacak
Cahilliğimi mazur görün. Xenon sistemlerde ani voltaj verilip kesilince ömrü azalıyor mu ?
kısa far kapalı ilen röle normalde kapalı kontağına bağlı halojen ile selektör yapacaksınız. mercek perdesi hareket etmeyecek.kısa farı yaktığınızda ise röle çekecek ve uzun far mercek selenoidi ve holojen uzuna uygun direnç e bağlanacak. direnç sayesinde araç hata vermeyecek ama sadece mercek üzerinden selektör yapacaksınız. aynı sistemi ben kendi aracıda kullanmaktayım. ama bende lamba hatası olmadığı için direnç yok. size sadece fazladan bir direnç eklenecek. 3 ohm civarı ve 20 watt direnç işinizi görecektir. ancak direnç metal gövdeye temes etmeli çok iyi soğutulmalıdır.
Bu arabanın sigorta kutusunda işlem yapılacağı anlamına geliyor sanırım. O da garanti açısından sıkıntı yaratır. Tek çare gündüz selektör yapmayacağız. Yine de teşekkürler açıklama için
Benim arabada uzunlar bir perdenin kalkmasından ibaret .
Tamam abi ya hemen eziyorsun bizi bizim bi-xenonumuz yok ama benzer olsun diye çabalıyoruz Bu devreyi elektrikçi yapar mı ki?