Gönderen Konu: ccc formatına dönüşen dosya şifreleme virüsü  (Okunma sayısı 5509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
Ynt: ccc formatına dönüşen dosya şifreleme virüsü
« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2016, 23:44:17 »
Bu virüs ün çözümünü arkadaşlar ile uğraşma sonucu bulduk şimdilik çözüyor 10 farklı bilgisayarda denedik sıkıntı çıkmadı.

Hangisine çözüm buldunuz? uzantısı vvv. ccc. zzz gibi olanlara mı? Zira piyasada bir kaç çeşit CryptoLocker virüsü var. Hepsinin şifrelemede kullandığı program ayrı dolayısı ile birinde yarayan işlem yada çözüm diğerlerinde işe yaramıyor.

Şunu iyi bilmek gerekiyor galiba programlar gün geçtikçe yetenek kazandığı gibi neticede program olan Virüslerde gün geçtikçe yetenek ve kabiliyet kazanıyor.Eğer kullanıcı uyanık değilse tuzağa düşme olasılığı o kadar yüksektir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2016, 23:44:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 31, 2016, 23:23:21 »
Hangisine çözüm buldunuz? uzantısı vvv. ccc. zzz gibi olanlara mı? Zira piyasada bir kaç çeşit CryptoLocker virüsü var. Hepsinin şifrelemede kullandığı program ayrı dolayısı ile birinde yarayan işlem yada çözüm diğerlerinde işe yaramıyor.

Şunu iyi bilmek gerekiyor galiba programlar gün geçtikçe yetenek kazandığı gibi neticede program olan Virüslerde gün geçtikçe yetenek ve kabiliyet kazanıyor.Eğer kullanıcı uyanık değilse tuzağa düşme olasılığı o kadar yüksektir.
hepsinde şifreleme algoritması farklı fakat mantık aynı hatta algoritmayı çözen bazı uyanıklar virüs ü kendi yaratmış gibi şifre bile değiştirmeyerek milletten fidye ister duruma geldi . Microsoft bununla ilgili bi yama yayınladı. Tabiki yinede en mantıklısı lisanslı programlar. Gerçi ben kendim kullanmıyorum ama :)
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 01, 2016, 01:26:33 »
Aynı  durum maalesef benim de başıma geldi. Tüm dosyalarımın uzantısı ccc olarak değişti ve açamıyorum. Bilgisayarcı bir arkadaşım ilgilendi ama çözüm bulamadık. Hatta şimdilerde vvv olarak bulaşıyormuş virüs. Biz dosyaları zip halinde bekletiyoruz, olur ya çözüm bulunursa diye.  İnşallah çaresi bulunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 01, 2016, 22:40:28 »
Aynı  durum maalesef benim de başıma geldi. Tüm dosyalarımın uzantısı ccc olarak değişti ve açamıyorum. Bilgisayarcı bir arkadaşım ilgilendi ama çözüm bulamadık. Hatta şimdilerde vvv olarak bulaşıyormuş virüs. Biz dosyaları zip halinde bekletiyoruz, olur ya çözüm bulunursa diye.  İnşallah çaresi bulunur.
Ben de umudu kesip pc nin arama kısmına ccc yazıp artmışdım binlerce ccc dosyası bulmuşdu hepsinide silmişdim,
daha sonra format keşke yedekleseymişim tubitak a örnek göndermişdim bendeki şifrelemeyi çiözmüşler ben dosyaları sildiğim için kurtaramadım, siz bu adrese virüslü örneklerle birlikde mail atın sanırım çözeceklerdir sorununuzu, Zararlı Yazılım Müdahele Ekibi (mrt@tubitak.gov.tr)
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 01, 2016, 23:50:42 »
Ben de umudu kesip pc nin arama kısmına ccc yazıp artmışdım binlerce ccc dosyası bulmuşdu hepsinide silmişdim,
daha sonra format keşke yedekleseymişim tubitak a örnek göndermişdim bendeki şifrelemeyi çiözmüşler ben dosyaları sildiğim için kurtaramadım, siz bu adrese virüslü örneklerle birlikde mail atın sanırım çözeceklerdir sorununuzu, Zararlı Yazılım Müdahele Ekibi (mrt@tubitak.gov.tr)
tamam teşekkür ederim bu bilgi için. Bir araştırayım inşallah hallederler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31800
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 02, 2016, 02:20:58 »
Arkadaşlar 2014 nisan ayında bu virus dizüstü bilgisayarıma bulaştı. Fidye istiyordu. Vermemek için aylarca ugraştım. Word, excel. Resim dosyalarını şifrelemişti. Sıkıştırılmış dosyalarda ise bulaşma olmadığını fark ettim.Hiç birini silmedim. En sonunda bir program buldum ve 2015 temmuzunda bu virüsün şifrelediği tüm dosyaları kurtardım.
Tavsiyem bu sorunu yaşayanlar şifreli dosyalarınızı silmeyin. Programın adını şuanda hatırlamıyorum. Öğrendiğimde buradan paylaşacağım.
Not, önemli dosyalarınızı winrar gibi programlarla zipleyin.
2011 Avensis Elegant Extra 132bg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 03, 2016, 21:42:54 »
Arkadaşlar 2014 nisan ayında bu virus dizüstü bilgisayarıma bulaştı. Fidye istiyordu. Vermemek için aylarca ugraştım. Word, excel. Resim dosyalarını şifrelemişti. Sıkıştırılmış dosyalarda ise bulaşma olmadığını fark ettim.Hiç birini silmedim. En sonunda bir program buldum ve 2015 temmuzunda bu virüsün şifrelediği tüm dosyaları kurtardım.
Tavsiyem bu sorunu yaşayanlar şifreli dosyalarınızı silmeyin. Programın adını şuanda hatırlamıyorum. Öğrendiğimde buradan paylaşacağım.
Not, önemli dosyalarınızı winrar gibi programlarla zipleyin.
Ömer bey daha önce çıkan farklı sürümleri çözmüşler ve sürekli güncelleyerek yenileri çıkıyormuş galiba. Ben de bekliyorum çözülmesini ya da tübitak tan yardım isteyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31800
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 03, 2016, 23:27:01 »
ben bu sorunu Anti-CryptorBitV2.exe adlı progrmla halletmiştim. belki sizinde işinize yarar arkadaşlar. google de arattırın...
kolay gelsin...
2011 Avensis Elegant Extra 132bg