Arkadaşlar merhaba, ilk deneyişimde hüsranla sonuçlanıp perte çıkardığım plakalarımı trafikte yenisi ile değiştirdikten sonra nihayet çerçevelerini silerek aracıma yapıştırmayı başardım.

Yaptığım işlemler ile alakalı sizlere de yardımcı olması açısından aşamaları paylaşıyorum.
Öncelikle temel malzemelerimiz selülozlu tiner ya da asetonsuz oje çıkarıcı, pamuk, maskeleme bandı, siyah silikon, çift taraflı bant.
1. resimdeki gibi köşeleri silmeden önce çıkarıcının harf ve rakamlara bulaşmaması için maskeleme bandı ile bantlıyoruz.
2. resimdeki gibi küçük pamuklar kopararak çıkarıcı yardımıyla kısım kısım siliyoruz. Dikkat edin pamuğu en fazla bir kaç kez kullanın yoksa pamuğa bulaşan siyah boya yayılır. Ben çıkarıcı olarak oje çıkarıcısı kullandım. İkinci bastırmamda boya çıktı.
3. resimde çerçevesi silinmiş plakayı görüyorsunuz. Çerçeveyi sildikten sonra ufak tefek bulaşanları temizlemek için bir kez daha üstünden geçebilirsiniz.
4. resimde çift taraflı bandı dikleme yapıştırıyoruz ve boşluklara siyah silikon sıkıyoruz. Silikonu biraz az sıkmışım siz biraz daha fazla kullanabilirsiniz. Ancak dikkat edin banda bulaşmasın ve dışarı taşmasın.
5. ve 6. resimlerde de sonuç. Yapışkanların ve silikonun iyice tutması için maskeleme bandı ile tampona sabitliyoruz ve bir kaç dakika bastırıyoruz. 1 gün kadar kalabilir. Bu işlemi sıcak havada yapmak daha etkin sonuç verecektir. Bu nedenle sıcaklığın 15-20 derecenin altında olmamasında fayda var.
Artık aracımız şık bir görünüme kavuşmuş oldu.
NOT: Plaka çerçevesi silmek araştırdığım kadarı ile sanırım yasak. Bunu da belirtiyim.