Gönderen Konu: DENEYİMİMİ PAYLAŞIYORUM (BEN YAPTIM OLDU) :)  (Okunma sayısı 2637 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • inci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20200
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
DENEYİMİMİ PAYLAŞIYORUM (BEN YAPTIM OLDU) :)
« : Ekim 30, 2015, 16:21:44 »
Arkadaşlar merhaba, ilk deneyişimde hüsranla sonuçlanıp perte çıkardığım plakalarımı trafikte yenisi ile değiştirdikten sonra nihayet çerçevelerini silerek aracıma yapıştırmayı başardım.  :rofl: Yaptığım işlemler ile alakalı sizlere de yardımcı olması açısından aşamaları paylaşıyorum.

Öncelikle temel malzemelerimiz selülozlu tiner ya da asetonsuz oje çıkarıcı, pamuk, maskeleme bandı, siyah silikon, çift taraflı bant.

1. resimdeki gibi köşeleri silmeden önce çıkarıcının harf ve rakamlara bulaşmaması için maskeleme bandı ile bantlıyoruz.
2. resimdeki gibi küçük pamuklar kopararak çıkarıcı yardımıyla kısım kısım siliyoruz. Dikkat edin pamuğu en fazla bir kaç kez kullanın yoksa pamuğa bulaşan siyah boya yayılır. Ben çıkarıcı olarak oje çıkarıcısı kullandım. İkinci bastırmamda boya çıktı.
3. resimde çerçevesi silinmiş plakayı görüyorsunuz. Çerçeveyi sildikten sonra ufak tefek bulaşanları temizlemek için bir kez daha üstünden geçebilirsiniz.
4. resimde çift taraflı bandı dikleme yapıştırıyoruz ve boşluklara siyah silikon sıkıyoruz. Silikonu biraz az sıkmışım siz biraz daha fazla kullanabilirsiniz. Ancak dikkat edin banda bulaşmasın ve dışarı taşmasın.
5. ve 6. resimlerde de sonuç. Yapışkanların ve silikonun iyice tutması için maskeleme bandı ile tampona sabitliyoruz ve bir kaç dakika bastırıyoruz. 1 gün kadar kalabilir. Bu işlemi sıcak havada yapmak daha etkin sonuç verecektir. Bu nedenle sıcaklığın 15-20 derecenin altında olmamasında fayda var.

Artık aracımız şık bir görünüme kavuşmuş oldu.

NOT: Plaka çerçevesi silmek araştırdığım kadarı ile sanırım yasak. Bunu da belirtiyim.

Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehir içi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş
yollarda 110km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.

Toyota Club Türkiye

DENEYİMİMİ PAYLAŞIYORUM (BEN YAPTIM OLDU) :)
« : Ekim 30, 2015, 16:21:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: DENEYİMİMİ PAYLAŞIYORUM (BEN YAPTIM OLDU) :)
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2015, 16:34:31 »
ee devamı????
2006 1.4 D4-D TERRA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • inci beyazı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2015, 17:05:14 »
Tuşa yanlış basmanın kurbanı oldum :rofl: . Yazıyı revize yaptım fotoları da ekliyorum.

[attach=1]
[attach=2]
[attach=3]
[attach=4]
[attach=5]
[attach=6]

Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehir içi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş
yollarda 110km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2015, 17:08:23 »
Resimler gözükmüyor :)

Ayrıca bu kadar çok uğraşacağınıza plakayı bastırırken maskeleme bandıyla çerçeve kısmını bantlayıp o şekilde boyattırsaydınız. Boyadan çıkınca da hemen bantları sökerdiniz. Tertemiz iş olurdu.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • inci beyazı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2015, 17:14:55 »

Mesaj Birleştirildi: Ekim 30, 2015, 17:19:39
Resimler gözükmüyor :)

Ayrıca bu kadar çok uğraşacağınıza plakayı bastırırken maskeleme bandıyla çerçeve kısmını bantlayıp o şekilde boyattırsaydınız. Boyadan çıkınca da hemen bantları sökerdiniz. Tertemiz iş olurdu.

Valla hiç o aklıma gelmedi  :). Gerçi kabul ederler mi böyle bir şeyi siz yaptınız mı. Silmek için pek uğraşmadım toplam yarım saatimi falan aldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2015, 18:55:53 »
Güzel olmuş bende benim araba siyah olunca tam tersini yaptım siyaha boyadım çerçeveyi. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 31, 2015, 00:35:55 »

Mesaj Birleştirildi: Ekim 30, 2015, 17:19:39
Valla hiç o aklıma gelmedi  :). Gerçi kabul ederler mi böyle bir şeyi siz yaptınız mı. Silmek için pek uğraşmadım toplam yarım saatimi falan aldı.

Şuanki aracın plakalarını babam bastırmıştı o yüzden boyanmış komple ben de sizin gibi tinerle silmiştim. Ama ondan önceki aracımız için ben çerçeve kabartmasını yaptırtmamaya çalıştım. Kalıpta olduğu için onu yapamadık ama görevli arkadaş çerçeve olmasın istiyosan bantlayalım öyle boyayalım sonra bantı sökeriz diye kendisi teklif etti :)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2015, 09:13:06 »
Çok güzel olmuş emeğinize sağlık.

Ama plakayı bastırırken çerçeveyi boyatmak istemiyorum demeniz yeterliydi :). Ben böyle dedim ve çerçeve boyanmadı. Aklınızda bulunsun diye söylüyorum :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh