Gönderen Konu: Oda termostatı ile kombinin kavgası ?  (Okunma sayısı 3784 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Oda termostatı ile kombinin kavgası ?
« : Ekim 26, 2015, 21:32:59 »
arkadaslar bugun malum havalar sogudu diye kombiyi çalıstırayım dedim. geçen sene baglattıgım ariston kombi ayrıca bir de oda termostatı aldım general St 300 geçen kış sorunsuz kullandım. bugun kombiyi çalıstırdım yalnız ikisi farklı alemlerde kafalarına göre takılıyolar oda termostatı yanıyor gözükürken kombi yanmıyor sonra kombi termostata kafa tutup kendi kendine tekrar çalısıyor ikisi arasında bir uyumsuzluk oldu yarın servisi arayacagım. bilgisi olan arkadas varsa gece donmayalım.

edit. yanlıs yere açmıs olabilirim konuyu :D
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Toyota Club Türkiye

Oda termostatı ile kombinin kavgası ?
« : Ekim 26, 2015, 21:32:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Oda termostatı ile kombinin kavgası ?
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2015, 21:48:05 »
Oda termostadı elektriği bıraktığı anda kombi devreye girmez, önce devirdaim pompası çalışır, sistem kalorifer suyunun kendi su termostad değerinden soğuk olduğuna karar verir ve yanmaya başlar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2015, 21:57:30 »
Kullandığınız oda termostadı nasıl birşey bilmiyorum ama Tekin Abinin dediği gibi çalışır, benim gördüğüm oda termostadları sadece elektrik anahtarı mantığıyla çalışıyorlar. Ayarlanan sıcaklığın altına düşünce anahtarı kapatıyor, sıcaklığın üstüne çıkınca da anahtarı açıyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2015, 21:57:46 »
arkadaslar bugun malum havalar sogudu diye kombiyi çalıstırayım dedim. geçen sene baglattıgım ariston kombi ayrıca bir de oda termostatı aldım general St 300 geçen kış sorunsuz kullandım. bugun kombiyi çalıstırdım yalnız ikisi farklı alemlerde kafalarına göre takılıyolar oda termostatı yanıyor gözükürken kombi yanmıyor sonra kombi termostata kafa tutup kendi kendine tekrar çalısıyor ikisi arasında bir uyumsuzluk oldu yarın servisi arayacagım. bilgisi olan arkadas varsa gece donmayalım.

edit. yanlıs yere açmıs olabilirim konuyu :D

Umut bey oda termostatınız kablolumu kablosuzmu?
Bunu belirtirseniz daha çok yardımcı olan olabilir.
eğer kablosuz ise pillerinizi bitmiş olabilir.pilleri değiştirin.pilleri iyi durumda ise kombi anakartında sorun vardır.
Ariston kombilerinde eğer yoğuşmalı ise genelde anakart arızaları olabilyor.
eğer kablolu ise kumanda menüsünden hata sorgulama ekranı vardır.bu işlemi yaptığınızda zaten kombiyi görmüyor ise size Error Kodu verir.
servisler ise bu kodun ne anlama geldiğini biliyordur zaten.
geçmiş olsun.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)