0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mutlu Tekir'e çok hak veriyorum doğrusu. Benzer bir "git gel" hadisesini de ben yaşıyorum. Aracım henüz 30bin km.'de. Elim gidip de lpg taktıramıyorum sırf bu ustacıklar yüzünden. Bilgi de almadık değil aslında fakat yapmış olduğumuz -sadece rav4 değil tsi ve benzeri tecrübeler de dahil olmak üzere- soruşturmalarda bir kez şu cevabı veren bir ustayla karşılaşmadık: "Maalesef, üzgünüz. Bu motora lpg uyumlu değil; yahut dönüşüm uygulasak da size ilerde sorun çıkartır; başınız ağrır." Herkes hiç "sıkıntı" yaşamazsınız; hatta bir kez taktırın bir daha aracınızın lpgli olduğunu dahi hatırlamayacaksınız kabilinden şeyler söylüyor. Oysa yine bu forumdan valvematic motorların vvti motorlara göre daha fazla sorun yaşayabileceğini öğrendim; bir TCT forum üyesi kadar açık ve berrak değil LPG ustaları. Adapazarı'nda çok aradık ama düzgün bir usta bulamadık örneğin BRC için. Bırakalım BRC'yi kaliteli bir lpg ustası dahi yok. Elbirlik Otogaz'ın kaliteli ustaları maalesef ayrılmış. Herkes AS Otogaz'ı söylüyor İzmit'teki. Beri taraftan bir de Sönmez Otogaz öneriliyor. Fakat o ise -yine İzmit- yağlama kitinin mutlaka olması gerektiğini söylüyor. Fakat Faruk Sevgili aynen şu cümleleri kuruyor: "Delinin biri atmış kuyuya bir taş; yıllardır çıkartamıyoruz. Yağlama kiti tam bir saçmalık." Bunlar bizim tanık olduğumuz tartışmalar. Kim bilir daha neler yaşanıyordur? İtimat'tan Samed Kayacı ZSA30'larda çok ince bir ayrıntı olduğunu, lpg dönüşümünde bunun fark edilerek işçiliği yapılacak olursa bir sorun çıkmayacağını aksi halde baş ağrıtacağını söylüyor. Bu ayrıntıya bu arkadaş, bir tamir ustası muktesabatıyla hakimse; lpg ustaları ne güne duruyor? @atilla özdemir (11824) abimiz de yol gösterse pek müteşekkir oluruz. Saygılar.
Gülsüm kardeşim paylaşımını bugün gördüm, onun için cevabım biraz gecikti kusura bakma.Ben bugüne kadar hiç lpg taktırmadım ,kaputu açıyorum kesilip biçilecek hortumları monte edilecek parçaları delinecek manifoldu yanacak sibopları düşündükçe kafamda olan lpg taktırma düşüncesi uçup gidiyor.Benzinli arabanın neredeyse hiç bakım yapmadan uzun yıllar kullanabilme özelliği lpg nin devamlı olarak bakım istemesi, riskleri ve arabanın satılması durumunda uğrayacağı değer kaybı üç kuruş yakıt ekonomisinin önüne geçiyor.Bende daha az yol yaparak benzinin maliyetini sübvanse ediyorum.Toyotanın sorunsuzluğunu yaşamak için lpg den uzak duruyorum.
Merhaba Atilla abi..Ben de 2 araç var Bmw 5.20i e39 kasa benzinli haftada 1,2 kez kullanıyorum 0.60 kuruş yakıyor .Az kullandığım için sorun yok .Ama diğer aracımız RAV 4 ile yılda 15 ile 20 bin km. yol yapıyoruz.Eşim işine gidiyor sürekli .Mecburen LPG dönüşümü yaptırdım. Yoksa bende LPG hastası değilim. Peki siz benzinli RAV 4 ünüzle yılda kaç km. yapıyorsunuz. Başka ekonomik bir aracınız olabilir mi? Saygılar Atilla abim
arkadaşlar daha önce de yazmıştım yine yazayım2005 rav4'ümde 140bin kmden beri kitMTM italyan LPG takılı. 4 yıl oldu sanırım. şu an 225 bin civarındayım. NAZAR DEĞMESİN, henüz tık demişliği yok. yakında olacaktır, bekliyorum tabi ki fakat 100 bin kmdir ettiğiim tasarrufu da ben bilirim.. benim montajım ankara ivedik'te Anelsan adında bir yerde yapılmıştı..tavsiye ederim..
Yakıt istatistiklerini devamlı tutarım.2006 model(yeni kasa) rav4 ümde Lpg takılı idi. 40.000 km ortalaması şu şekilde: 100Km de 11,78 Litre Lpg + 0,71 litre benzin. Bugünkü fiyatlar ile (11,78*3,05)+(0,71*5,39)=39,76 eder. 100 km de 39,76 TL2008 rav4 ümde lpg yok yaklaşık 20.000 km dir kullanıyorum.onun benzin ortalaması tam 10.00 litre.Bugünkü fiyatlar ile ölçer isek; 10*5,39=53,90 TLaradaki fark 100 km de 14,14 TL.10.000 Km'de fark 1414 TL.Ben Yılda 15-20 bin km yapıyorum. Lpg taktırmıyorum. Ayarı masrafı araçtan titreşim gelir, acaba lpg denmi, subaplar ne durumda acaba gibi düşüncelerden bıktım.Rav4 ten de vazgeçemiyorum.
LPG taktırmak isteyen arkadaşlara son iki mesaj özlü bir şekilde cevap vermiş zaten.Ben de önermiyorum. Bozmayın güzelim araçların motorunu, içini, dışını, bagajını, yazık oluyor.Ona vereceğiniz parayla bir sürü problem satın almak yerine, veya kafanızda bir sürü soru işaretiyle gezmek yerine,Aracınızın bakımına harcayın, yakıtına harcayın.Dingin, huzurlu bir kafayla gaza basarken, aracınızdan tam performans alın.Sübaplarınız ve piston kafalarınız aşkla kavuşup ateşle dans ederken,Benzinle serinleyen, sağlıklı ve uzun ömürlü bir gömlek tarafından sarılsın.Bırakın silindirlerin içindeki aşıklara eziyet etmeyi ki,Onlar da size tam performans, tam bir sürüş keyfi versin.Üçün beşin hesabını yapıp da kıymayın araçlarınızın ömürlerine, kendi kesenize, bütçenize.Kazasız, belasız, cezasız sürüşler dilerim...
Çok şiirsel...
KitMTM seçmenizdeki gerekçe nedir? Şuradaki http://www.kitmtm.com.tr/?page_id=13 yanıtlar dışında, şahsi görüşünüz ve tecrübenizi merak ediyorum.