0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gülin hanım,Rav 4 böyle arıza verecek araç değil.Lpg montajı ve sonrası aracınızı gereksiz yere kurcalamışlar gibi geliyor .
Kaan, Rav 4 ü olan başka arkadaşlarımda var onların araçlarında LPG benimkinde olduğu gibi onlarda da sorunsuz çalışıyor hatta LPG için üretilmiş desem yeridir.Burada Lpg montaj hatası ve daha sonrası işini bilmeyen ustalar yada kar amacı ile müşteri soyan soysuz tamirciler Bursada bunlardan çok ...
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Gaz kesiciyi de değiştirdikten birkaç saat sonra çalıştırdığımda lpg devreye girmeyince bir gece serviste kaldı. Motor soğukken bakıp yazılımı yenilemişler. Şimdilik çalışıyor lpg'de. Ancak a/t oil temp. uyarısı veriyor araç, neden olabilir?
Merhabalar. Aracimi Toyota'ya goturdum, herhangi bir sorun gozukmedi. Ilk acilis ekraninda cikiyor ki o da normalmis, ben biraz telasli davrandim sanirim )) Bu arada lpg de sikintisiz calisiyor. Satmak bir yana askimiz tazelenmis durumda Destek ve onerileriniz icin tesekkur ediyorum. Umarim gerekmez ama gerektiginde belirttiginiz isimlere danisacagim oncelikli olarak..
konuyu hortlatıyo olabilirim ama paylaşmak istedim,bu tür sıkıntıları bende yaşadım ama iyi bir usta herşeyi normale çevirdi,aracım stop ediyor,gaz kesiyor,lpg de çalışıyor idi 2000 motor bi araca bilinçsiz ustalar küçük araçlar için kullanılan lpg memelerinde kullanmışlar bunlar 15 dk da bilinçli usta tarafında hepsi tamamlandı ve şu an hiç bir sıkıntı yok.
Dünde ben gittim kompresyon testi istedim. Malesef rolanti ve stop sorununun sübaplardan olduğunu öğrenmiş oldum. Arabanız sağlamsa tüpsüz binin toyotalardaki sübaplar hep aynı.
Mutlu Tekir'e çok hak veriyorum doğrusu. Benzer bir "git gel" hadisesini de ben yaşıyorum. Aracım henüz 30bin km.'de. Elim gidip de lpg taktıramıyorum sırf bu ustacıklar yüzünden. Bilgi de almadık değil aslında fakat yapmış olduğumuz -sadece rav4 değil tsi ve benzeri tecrübeler de dahil olmak üzere- soruşturmalarda bir kez şu cevabı veren bir ustayla karşılaşmadık: "Maalesef, üzgünüz. Bu motora lpg uyumlu değil; yahut dönüşüm uygulasak da size ilerde sorun çıkartır; başınız ağrır." Herkes hiç "sıkıntı" yaşamazsınız; hatta bir kez taktırın bir daha aracınızın lpgli olduğunu dahi hatırlamayacaksınız kabilinden şeyler söylüyor. Oysa yine bu forumdan valvematic motorların vvti motorlara göre daha fazla sorun yaşayabileceğini öğrendim; bir TCT forum üyesi kadar açık ve berrak değil LPG ustaları. Adapazarı'nda çok aradık ama düzgün bir usta bulamadık örneğin BRC için. Bırakalım BRC'yi kaliteli bir lpg ustası dahi yok. Elbirlik Otogaz'ın kaliteli ustaları maalesef ayrılmış. Herkes AS Otogaz'ı söylüyor İzmit'teki. Beri taraftan bir de Sönmez Otogaz öneriliyor. Fakat o ise -yine İzmit- yağlama kitinin mutlaka olması gerektiğini söylüyor. Fakat Faruk Sevgili aynen şu cümleleri kuruyor: "Delinin biri atmış kuyuya bir taş; yıllardır çıkartamıyoruz. Yağlama kiti tam bir saçmalık." Bunlar bizim tanık olduğumuz tartışmalar. Kim bilir daha neler yaşanıyordur? İtimat'tan Samed Kayacı ZSA30'larda çok ince bir ayrıntı olduğunu, lpg dönüşümünde bunun fark edilerek işçiliği yapılacak olursa bir sorun çıkmayacağını aksi halde baş ağrıtacağını söylüyor. Bu ayrıntıya bu arkadaş, bir tamir ustası muktesabatıyla hakimse; lpg ustaları ne güne duruyor? @atilla özdemir (11824) abimiz de yol gösterse pek müteşekkir oluruz. Saygılar.