Gönderen Konu: RAV4 LPG uyumlu değil mi  (Okunma sayısı 19282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: RAV4 LPG uyumlu değil mi
« Yanıtla #20 : Ekim 29, 2015, 22:30:49 »
Gülin hanım,Rav 4 böyle arıza verecek araç değil.Lpg montajı ve sonrası aracınızı gereksiz yere kurcalamışlar gibi geliyor . :(

LPG olunca her hata beklenebilir sanki  :islik:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 29, 2015, 22:30:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 29, 2015, 22:51:53 »
Kaan,  Rav 4 ü olan başka arkadaşlarımda var onların araçlarında LPG benimkinde olduğu gibi onlarda da sorunsuz çalışıyor hatta LPG için üretilmiş desem yeridir.Burada Lpg montaj hatası ve daha sonrası işini bilmeyen ustalar yada kar amacı ile müşteri soyan soysuz tamirciler Bursada bunlardan çok ... >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 29, 2015, 22:57:01 »
Kaan,  Rav 4 ü olan başka arkadaşlarımda var onların araçlarında LPG benimkinde olduğu gibi onlarda da sorunsuz çalışıyor hatta LPG için üretilmiş desem yeridir.Burada Lpg montaj hatası ve daha sonrası işini bilmeyen ustalar yada kar amacı ile müşteri soyan soysuz tamirciler Bursada bunlardan çok ... >:(

Malesef Bursadaki ustalardan eski aracımız varken çok çektik baya çektik o yüzden biliyorum abi durumu malesef :(

Yukarıdaki yorumum şaka mahiyetindeydi. Yoksa LPG kitinin yanında önemli olan usta  :tamam:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 29, 2015, 23:06:38 »
Ne yazık ki böyle bilinçsiz yada kar amacı için araçlarda gereksiz müdahele eden usta diye geçinenler olduğu sürece böyle güzelim araçlardan  soğutuyorlar insanları korkarım ki Gülin hanımda arcından soğuyup satmasın öyle değil mi?  Kaan.. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 29, 2015, 23:12:56 »
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Gaz kesiciyi de değiştirdikten birkaç saat sonra çalıştırdığımda lpg devreye girmeyince bir gece serviste kaldı. Motor soğukken bakıp yazılımı yenilemişler. Şimdilik çalışıyor lpg'de.

Ancak a/t oil temp. uyarısı veriyor araç, neden olabilir?  :-\

Öncelikle gerçekten şanzıman yağ sıcaklığından dolayı mı bu arızayı veriyor, emin olmak lazım. Lpgci ustacıklar bir kabloyu yanlışlıkla koparmış, yuvasından çıkarmış olabilir. Eğer araç ilk çalışır çalışmaz böyle bir hata veriyorsa büyük ihtimal ilk sebeptendir. Eğer araç bir süre gittikten sonra bu arızayı veriyorsa şanzıman yağıyla ilgili bir durum olabilir. km. dolmamasına rağmen 8 senelik bir şanzıman yağının değişmesi gereklidir. Bir an evvel değiştirmenizi öneririm.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 30, 2015, 23:21:34 »
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Gaz kesiciyi de değiştirdikten birkaç saat sonra çalıştırdığımda lpg devreye girmeyince bir gece serviste kaldı. Motor soğukken bakıp yazılımı yenilemişler. Şimdilik çalışıyor lpg'de.

Ancak a/t oil temp. uyarısı veriyor araç, neden olabilir?  :-\

Gülin hanım rav4 konusununda kafanıza takılan herşeyi forumdan Atilla Özdemir amcamıza özelden mesaj atarak en ince detayına kadar öğrenebilirsiniz. Rav4lerin lpg'ye uyumlu olmadığını da düşünmüyorum. Piyasada kalitesizlik ve sorun konusunda nam yapmış olan atikerden kaynaklanıyor bu sorunlar diye düşünüyorum. İnşallah en kısa sürede çözümlenir sorunlar. Çözüldükten sonra da buraya yazarsanız biz de öğrenmiş oluruz.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 44600
  • Model Yılı: '11
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 31, 2015, 17:18:02 »
Merhabalar. Aracimi Toyota'ya goturdum, herhangi bir sorun gozukmedi. Ilk acilis ekraninda cikiyor ki o da normalmis, ben biraz telasli davrandim sanirim ))

Bu arada lpg de sikintisiz calisiyor. Satmak bir yana askimiz tazelenmis durumda  :)

Destek ve onerileriniz icin tesekkur ediyorum. Umarim gerekmez ama gerektiginde belirttiginiz isimlere danisacagim oncelikli olarak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 31, 2015, 23:41:21 »
Merhabalar. Aracimi Toyota'ya goturdum, herhangi bir sorun gozukmedi. Ilk acilis ekraninda cikiyor ki o da normalmis, ben biraz telasli davrandim sanirim ))

Bu arada lpg de sikintisiz calisiyor. Satmak bir yana askimiz tazelenmis durumda  :)

Destek ve onerileriniz icin tesekkur ediyorum. Umarim gerekmez ama gerektiginde belirttiginiz isimlere danisacagim oncelikli olarak..
iyi hadi sorun halledilmiş.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 11, 2015, 14:47:08 »
kitmtm ile 50.000 kmdir tek bir sorun yaşamadım. Saygılarr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 12, 2015, 08:26:41 »
 Benimki de  P R İ N S VSI2- Japan Keihin  enjektörlü Lpg kiti ile 25000 km . dir  sorunsuz .. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 155000
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #30 : Temmuz 26, 2016, 04:07:46 »
konuyu hortlatıyo olabilirim ama paylaşmak istedim,bu tür sıkıntıları bende yaşadım ama iyi bir usta herşeyi normale çevirdi,aracım stop ediyor,gaz kesiyor,lpg de çalışıyor idi 2000 motor bi araca bilinçsiz ustalar küçük araçlar için kullanılan lpg memelerinde kullanmışlar bunlar 15 dk da bilinçli usta tarafında hepsi tamamlandı ve şu an hiç bir sıkıntı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 44600
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 27, 2016, 10:13:48 »
konuyu hortlatıyo olabilirim ama paylaşmak istedim,bu tür sıkıntıları bende yaşadım ama iyi bir usta herşeyi normale çevirdi,aracım stop ediyor,gaz kesiyor,lpg de çalışıyor idi 2000 motor bi araca bilinçsiz ustalar küçük araçlar için kullanılan lpg memelerinde kullanmışlar bunlar 15 dk da bilinçli usta tarafında hepsi tamamlandı ve şu an hiç bir sıkıntı yok.

Merhaba Engin Bey,

Atiker ile sıkıntılarım özellikle kışın tavan yaptığı için İstanbul 2A Mühendislik'te BRC taktırdım. Hem daha sessiz çalışıyor hem de benzin performansını aratmıyor diyebilirim.
BRC'yi tavsiye ederim düşünenlere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 155000
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #32 : Temmuz 28, 2016, 02:09:22 »
Ben lovato anabayine gittim, sorunlarım çözüldü teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 28, 2016, 10:11:33 »
Gülin hanım öncelikle geçmiş olsun . Daha önce 2 defa atiker yüzünden araç satmış biri olarak şunu söyleye bilirim kesinlikle bir araca veya araç sahibine kötülük yapılacaksa atiker takıp göndereceksin bela okusan o kadar tutmaz . Ayrıca bu benim şahsi kanaatim Atiker kullanıp ben çok memnunum şöyle böyle diyecen varsa oda onun şahsi fikri herkesin fikrine saygım sonsuz . Konunun devamını lpg kitini söktürün artırın Brc , Lovato - Prins gibi kendini kanıtlamış bilindik marka taktırın keyfinizi sürün sorun yaşamayın diyecektim ki zaten öyle yapmışsınız . Herkes hem fiyat hem de yerli malı muhabbetiyle taktırıyorsunuz sonra sorunlar başlıyor git gel git gel lpg ciyi yol yapıyorsunuz aracın ayarlarını da bozuyor araçta başka sorunlarda çıkmaya başlıyor .Ben de çok isterdim Atiker in dünyadaki en iyi marka olmasını ama Türk halkı olarak genel ticari yapımız parayı çabuk kazanma olduğu için müşteri memnuniyeti sorunsuzluk uzun ömürlülük gibi şeyleri pek önemsemiyoruz sonuç olarak geneli memnun olmayan bir müşteri kitlesi ortaya çıkıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 89
  • Model Yılı: '08
  • 4 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 07, 2016, 11:11:11 »
Raw 4 lere en uyumlu LPG Prince marka olanıdır.Garanti kapsamında takılan ve halen kullandıgım aracımda sorunsuz 5.000 km yi bitirdim.Sehir dışında otobanda 120 km sabit hızla 9,8 ve sehir içinde sakin kullanımla 10.5 den fazlasını gormedim.Aracı aldıgımda 79,800 km de ve LPG takılmamıstı.Sorun varsa Toyota dan degil verimsiz LPG markasından veya yanlış montajdandır. Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #35 : Eylül 07, 2016, 14:26:13 »
En uyumlu marka şu diyenleri de anlamıyorum.

Farklı mı lpg gönderiyor, nasıl gönderiyor da uyumlu oluyor? Aynı lpg aynı oranda gidiyor. Yüksek hızlarda fark var mı diyorsun, ekonomi yapmak için taktırdığın lpg  de ne diye yüksek hıza çıkıyorsun o zaman derim.

Bu lpg yüzünden araç satanları anlamıyorum.

Her parçanın ömrü var. Sen 60-70 bin km. kullandıktan sonra hangi marka olursa olsun sorunlar baş göstermeye başlar. Lpg ustacığının salaklığını Atiker'e ya da başka markaya yükleyemez kimse. Parçalar ömrünü doldurmuş enjektör, regülatör tümden değişeceksin, bi 60-70 bin km. daha kafan rahat olacak. Sıkıntı ustacıkların deneme yanılma yöntemlerine kullanıcının kendisini bırakmasındadır.
Kaçak var ustacıklar sorunu bulamıyor mu? Zaten 3-4 sene olmuştu deyip tüm hortum sistemini sıfırdan taktıracaksın.
Ayar tutmuyor mu? Beyni değiştir. Bu kadar basit. Atiker uygun fiyatıyla önde, yedek parçalarının fiyatı diğer kaliteli markaların yanında 1/4 fiyatında.

Prins'in bir regülatörü 800 tl, enjektörlerinin tanesi 250 tl. Brc'de regülatör 500 tl.
Bu tür sıkıntılar başka markalarda olmuyor mu sanki?

Bulunduğum ildeki Prins yetkili bayisi BRC dükkanı. Yol ayarı yapmaktan acizler, "Prins kaliteli abi yol ayarı istemez" ve "arıza ışığı yakmıyorsa sorun yoktur" diyebilecek kadar da bilgisizler.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 17, 2016, 09:08:13 »
Dünde ben gittim kompresyon testi istedim. Malesef rolanti ve stop sorununun sübaplardan olduğunu öğrenmiş oldum. Arabanız sağlamsa tüpsüz binin toyotalardaki sübaplar hep aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 29, 2016, 23:43:57 »
Dünde ben gittim kompresyon testi istedim. Malesef rolanti ve stop sorununun sübaplardan olduğunu öğrenmiş oldum. Arabanız sağlamsa tüpsüz binin toyotalardaki sübaplar hep aynı.

geçmiş olsun. . kaçbin km'dir LPG kullanıyordunuz? masraf ne çıkardılar... ne gibi sıkıntılar yaşadınız vs.. elbet hepimiz yaşayacağız çünkü..  genel bilgimiz olsun.. lütfen cevapsız bırakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • 69 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 30, 2016, 10:48:38 »
Mutlu Tekir'e çok hak veriyorum doğrusu. Benzer bir "git gel" hadisesini de ben yaşıyorum. Aracım henüz 30bin km.'de. Elim gidip de lpg taktıramıyorum sırf bu ustacıklar yüzünden. Bilgi de almadık değil aslında fakat yapmış olduğumuz -sadece rav4 değil tsi ve benzeri tecrübeler de dahil olmak üzere- soruşturmalarda bir kez şu cevabı veren bir ustayla karşılaşmadık: "Maalesef, üzgünüz. Bu motora lpg uyumlu değil; yahut dönüşüm uygulasak da size ilerde sorun çıkartır; başınız ağrır." Herkes hiç "sıkıntı" yaşamazsınız; hatta bir kez taktırın bir daha aracınızın lpgli olduğunu dahi hatırlamayacaksınız kabilinden şeyler söylüyor.

Oysa yine bu forumdan valvematic motorların vvti motorlara göre daha fazla sorun yaşayabileceğini öğrendim; bir TCT forum üyesi kadar açık ve berrak değil LPG ustaları. Adapazarı'nda çok aradık ama düzgün bir usta bulamadık örneğin BRC için. Bırakalım BRC'yi kaliteli bir lpg ustası dahi yok. Elbirlik Otogaz'ın kaliteli ustaları maalesef ayrılmış. Herkes AS Otogaz'ı söylüyor İzmit'teki. Beri taraftan bir de Sönmez Otogaz öneriliyor. Fakat o ise -yine İzmit- yağlama kitinin mutlaka olması gerektiğini söylüyor. Fakat Faruk Sevgili aynen şu cümleleri kuruyor: "Delinin biri atmış kuyuya bir taş; yıllardır çıkartamıyoruz. Yağlama kiti tam bir saçmalık." Bunlar bizim tanık olduğumuz tartışmalar.

Kim bilir daha neler yaşanıyordur? İtimat'tan Samed Kayacı ZSA30'larda çok ince bir ayrıntı olduğunu, lpg dönüşümünde bunun fark edilerek işçiliği yapılacak olursa bir sorun çıkmayacağını aksi halde baş ağrıtacağını söylüyor. Bu ayrıntıya bu arkadaş, bir tamir ustası muktesabatıyla hakimse; lpg ustaları ne güne duruyor?

@atilla özdemir (11824) abimiz de yol gösterse pek müteşekkir oluruz. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #39 : Kasım 30, 2016, 15:04:42 »
Mutlu Tekir'e çok hak veriyorum doğrusu. Benzer bir "git gel" hadisesini de ben yaşıyorum. Aracım henüz 30bin km.'de. Elim gidip de lpg taktıramıyorum sırf bu ustacıklar yüzünden. Bilgi de almadık değil aslında fakat yapmış olduğumuz -sadece rav4 değil tsi ve benzeri tecrübeler de dahil olmak üzere- soruşturmalarda bir kez şu cevabı veren bir ustayla karşılaşmadık: "Maalesef, üzgünüz. Bu motora lpg uyumlu değil; yahut dönüşüm uygulasak da size ilerde sorun çıkartır; başınız ağrır." Herkes hiç "sıkıntı" yaşamazsınız; hatta bir kez taktırın bir daha aracınızın lpgli olduğunu dahi hatırlamayacaksınız kabilinden şeyler söylüyor.

Oysa yine bu forumdan valvematic motorların vvti motorlara göre daha fazla sorun yaşayabileceğini öğrendim; bir TCT forum üyesi kadar açık ve berrak değil LPG ustaları. Adapazarı'nda çok aradık ama düzgün bir usta bulamadık örneğin BRC için. Bırakalım BRC'yi kaliteli bir lpg ustası dahi yok. Elbirlik Otogaz'ın kaliteli ustaları maalesef ayrılmış. Herkes AS Otogaz'ı söylüyor İzmit'teki. Beri taraftan bir de Sönmez Otogaz öneriliyor. Fakat o ise -yine İzmit- yağlama kitinin mutlaka olması gerektiğini söylüyor. Fakat Faruk Sevgili aynen şu cümleleri kuruyor: "Delinin biri atmış kuyuya bir taş; yıllardır çıkartamıyoruz. Yağlama kiti tam bir saçmalık." Bunlar bizim tanık olduğumuz tartışmalar.

Kim bilir daha neler yaşanıyordur? İtimat'tan Samed Kayacı ZSA30'larda çok ince bir ayrıntı olduğunu, lpg dönüşümünde bunun fark edilerek işçiliği yapılacak olursa bir sorun çıkmayacağını aksi halde baş ağrıtacağını söylüyor. Bu ayrıntıya bu arkadaş, bir tamir ustası muktesabatıyla hakimse; lpg ustaları ne güne duruyor?

@atilla özdemir (11824) abimiz de yol gösterse pek müteşekkir oluruz. Saygılar.

Bursa'dan İstanbul'a ilker beye lovato taktırmaya giden 2 üyemiz var. İstanbul'da çözüm otogazda lovato taktırabilirsiniz. OBD li olması nedeniyle de, lpg ayarınız bozulmaz. Bir kez yol ayarı sonrası uzun süre sıkıntısız kullanırsınız. Onun dışında Sönmez ustaya da prins taktırabilirsiniz, yağlama kitini ben de saçmalık olarak görüyorum. Her araç lpgden dolayı subap yakacaktır. Bu kaçınılmaz. Ne zaman olacağını ise kullanım tarzı belirler. Toyota kullanıp 200 bin km.lerde sıkıntı yaşayanlar da var, ama öyle kullanıp ki 60-70 bin km. sonra subap yakanlar da var. Subap masrafı açıldığında ise o zamana kadar lpg ile çok daha fazla kar elde etmiş olacaksınız zaten.