0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç garanti kapsamındaysa servise göstermenizde fayda var. Eski arabalarda dahi oradan su alanını görmedim garibime gitti. Resimlerde arka sütunun üzerinde air bag yazısı var. Sütun atkasında Elektronik devre olma ihtimali var mı varsa bu sudan etkilendimi baktırmak gerekiyor. Birde tavanınızın ıslanan bölümünde kuruyunca leke kalabilir bilginiz olsun.
@Gökhan Kanlı (30967) Garantisi bitmiş olsa bile, servise gösterin, aracın içine su girmesi hoş bir durum değil. Herhangi bir darbe ve oynama olmamasına rağmen su alıyorsa bunu halletmeleri gerekir.
Gökhan geçmiş olsun da bana sanki oradan değilmiş gibi geldi. Suyun miktarına bakarsak çok fazla su girmesi lazım. Normal yağmur yağdığında falan durum ne? Yağmur yağdığında da aynı şekil olması lazım, eğer bu kadar su giriyorsa.
4 numaralı fotoğrafta (ışık yanıltmıyorsa) sanki daha önceye ait bir iz var gibi duruyor. Üstelik şu ankine göre daha fazla alana yayılmış.Aynı yerden daha önce de su almış ve siz fark etmeden kurumuş olabilir mi?
Olası bir durum. Ara bağlantı kablo borusu yerine tam oturuyor mu? Oynamış ve sızdırma yapmış olabilir. O boruyu tam yerine oturtup, tavan içini uygun bir ıslak mendil ile temizlemek iyi olur. Kuruduktan ve iz gittikten sonra izlemek lazım. Tekrar sızıntı olursa servis gerekli müdahaleyi yapacaktır.
Gromet yerinden çıkmış.Kanalı olanyere panel geçmesi lazım.
Benim son 2 resimde dikkatimi bir husus çekti açıklığı gösterdiğiniz parça kanallı bir yapıya sahip resimde göründüğü kadarı ile kanal kısmı da dışarıda duruyor .İnce uçlu tornavida yardımı ile parçanın kanal kısmına kaporta aksamının içine oturacak şekilde sokarsanız su girme işlemi kesilecektir düşücesindeyim .Daha önce bu parça o veya bu sebeple yerinden çıkarılmış ve söken kişi paraçayı yerine tam oturtmadan öylece koymuş gibi görünüyor Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2015, 10:01:07Evet evet son resimde alenen belli plastik parça kanalından çıkmış vaziyette kanalına oturtulması halinde su almayacaktır
Evet Yücel Hocam dediğin gibi çıkmış ama acaba Gökhan fotoda görünsün diye kendisimi çıkarttı? Eğer bu şekildeydi ise dediğiniz gibi o kısımın içeri iteklenmesi lazım, pıt diye içinde oturması lazım komple çevresinin.
Direk silikon uygulama bence, tam monte oldu ise izle. Yine sızma varsa müdahale edilir. Garanti durumu da arı bir konu olmuş üzücü şekilde.