Gönderen Konu: Tavan Döşemesine Sızan Su  (Okunma sayısı 6371 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Tavan Döşemesine Sızan Su
« : Ekim 21, 2015, 18:03:19 »
Arkadaşlar dün aracı yıkatırken tavan döşemesinin su aldığını gördüm. Biraz inceleyince suyun, bagaj elektrik aksamının ve fıskiye bağlantılarının kaportaya monte olduğu yerde ki plastik aksamın kaportadan ayrılarak aradan su kaçırdığını anladım. Sizce bunu garanti kapsamında yaptırmalımıyım? Ve burayı sabitlemek için nasıl bir malzeme kullanabilirim ? Çok hareketli olmasa da hareketli bir parça ile bağlantılı.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Toyota Club Türkiye

Tavan Döşemesine Sızan Su
« : Ekim 21, 2015, 18:03:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Tavan Döşemesine Sızan Su
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2015, 19:10:36 »
Araç garanti kapsamındaysa servise göstermenizde fayda var.  Eski arabalarda dahi oradan su alanını görmedim garibime gitti. Resimlerde arka sütunun üzerinde air bag yazısı var. Sütun atkasında Elektronik devre olma ihtimali var mı varsa bu sudan etkilendimi baktırmak gerekiyor. Birde tavanınızın ıslanan bölümünde kuruyunca leke kalabilir bilginiz olsun.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2015, 09:27:07 »
@Gökhan Kanlı (30967) Garantisi bitmiş olsa bile, servise gösterin, aracın içine su girmesi hoş bir durum değil. Herhangi bir darbe ve oynama olmamasına rağmen su alıyorsa bunu halletmeleri gerekir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2015, 09:37:08 »
Gökhan geçmiş olsun da bana sanki oradan değilmiş gibi geldi. Suyun miktarına bakarsak çok fazla su girmesi lazım. Normal yağmur yağdığında falan durum ne? Yağmur yağdığında da aynı şekil olması lazım, eğer bu kadar su giriyorsa.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2015, 09:55:24 »
Benim son 2 resimde dikkatimi bir husus çekti açıklığı gösterdiğiniz parça kanallı bir yapıya sahip resimde göründüğü kadarı ile kanal kısmı da dışarıda duruyor .İnce uçlu tornavida yardımı ile parçanın kanal kısmına kaporta aksamının içine oturacak şekilde sokarsanız su  girme işlemi kesilecektir düşücesindeyim .Daha önce bu parça o veya bu sebeple yerinden çıkarılmış ve söken kişi paraçayı yerine tam oturtmadan öylece koymuş gibi görünüyor

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2015, 10:01:07
Evet evet son resimde alenen belli plastik parça kanalından çıkmış vaziyette kanalına oturtulması halinde su almayacaktır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2015, 10:31:04 »
Evet Yücel Hocam dediğin gibi çıkmış ama acaba Gökhan fotoda görünsün diye kendisimi çıkarttı? Eğer bu şekildeydi ise dediğiniz gibi o kısımın içeri iteklenmesi lazım, pıt diye içinde oturması lazım komple çevresinin. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2015, 11:03:05 »
4 numaralı fotoğrafta (ışık yanıltmıyorsa) sanki daha önceye ait bir iz var gibi duruyor. Üstelik şu ankine göre daha fazla alana yayılmış.
Aynı yerden daha önce de su almış ve siz fark etmeden kurumuş olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2015, 14:37:57 »
 Olası bir durum. Ara bağlantı kablo borusu yerine tam oturuyor mu? Oynamış ve sızdırma yapmış olabilir.
 O boruyu tam yerine oturtup, tavan içini uygun bir ıslak mendil ile temizlemek iyi olur. Kuruduktan ve iz gittikten sonra izlemek lazım. Tekrar sızıntı olursa servis gerekli müdahaleyi yapacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TMMT
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 105000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2015, 20:35:41 »
Gromet yerinden çıkmış.Kanalı olanyere panel geçmesi lazım.
1,6 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2015, 11:51:35 »
Araç garanti kapsamındaysa servise göstermenizde fayda var.  Eski arabalarda dahi oradan su alanını görmedim garibime gitti. Resimlerde arka sütunun üzerinde air bag yazısı var. Sütun atkasında Elektronik devre olma ihtimali var mı varsa bu sudan etkilendimi baktırmak gerekiyor. Birde tavanınızın ıslanan bölümünde kuruyunca leke kalabilir bilginiz olsun.

Mehmet bey teşekkürler, dün servise gittim garanti kapsamında olmadığını söyledi. Uzatılmış garantisi de mekanik parçaları kapsıyormuş. Ve airbag hassas bir konu uyardığınız için ayrıca teşekkür ederim 3-4 bin  km sonra bakıma girecek o zaman baktıracağım kesinlikle. Ve malesef leke olmuş eski lekelerde mevcut  :(

Mesaj Birleştirildi: Ekim 23, 2015, 11:59:01
@Gökhan Kanlı (30967) Garantisi bitmiş olsa bile, servise gösterin, aracın içine su girmesi hoş bir durum değil. Herhangi bir darbe ve oynama olmamasına rağmen su alıyorsa bunu halletmeleri gerekir.

Teşekkürler Aytaç bey, malesef garanti kapsamında değilmiş o parça. Ve usta bu yerinden çıkarılmış, geri takılırken de iyi takılmamış dedi. Kim nasıl oynar niye oynar o parça ile anlamadım doğrusu. Servisten çıktıktan sonra ustanın dedikleri ile aklıma gelen geri vites kamera sisteminin bağlantıları da oradan geçiyor ama onun için ayrı bir kablo yok benim bildiğim ışık kablosundan alıyor tüm veri ve elektriği. Hal böyle olunca oranın açılması mantıksız geliyor bana ama ayrıca bir kablo geçirildiyse sebep bu kesin. Çıkarmışlar ve geri takamamışlar yada takmışlar zamanla yerinden tekrar çıkmış. Olan tavana oldu  :( çok belli değil ama su lekesi var uygun bir ürünle temizliğe girişeceğim artık. Usta parçayı tekrar yerine taktı ( foto atarım en kısa sürede ) ama yinede içime sinmiyor birleşme yerine bir tür silikon uygulamayı düşünüyorum .

Mesaj Birleştirildi: Ekim 23, 2015, 12:04:37
Gökhan geçmiş olsun da bana sanki oradan değilmiş gibi geldi. Suyun miktarına bakarsak çok fazla su girmesi lazım. Normal yağmur yağdığında falan durum ne? Yağmur yağdığında da aynı şekil olması lazım, eğer bu kadar su giriyorsa.

Abi çok teşekkür ederim, sanırım yeri orası. Yağmur suyu almıyor gibi geldi bana çünkü muhakkak fark ederdim. Hatta normal tabancayla yıkanınca bile girmiyordu kesin çünkü gene fark ederdim. Fakat bu sefer kalın hortumla yıkadım bol su ile köpürte köpürte, onun için girdi herhalde. Öncesinde bir kaç defa daha almış lekelere bakılırsa. Her yıkamada yada yağmurda girseydi fark ederdim gibi geliyor. Ama olan oldu  :(

Mesaj Birleştirildi: Ekim 23, 2015, 12:08:31
4 numaralı fotoğrafta (ışık yanıltmıyorsa) sanki daha önceye ait bir iz var gibi duruyor. Üstelik şu ankine göre daha fazla alana yayılmış.
Aynı yerden daha önce de su almış ve siz fark etmeden kurumuş olabilir mi?

Aynen öyle olmuş Özgür bey ama ne zamandır su aldığı muallak. Çok teşekkür ederim,  tesellim tavanda sarkma olmaması şükür birde o çıkmadı başıma.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 23, 2015, 12:10:53
Olası bir durum. Ara bağlantı kablo borusu yerine tam oturuyor mu? Oynamış ve sızdırma yapmış olabilir.
 O boruyu tam yerine oturtup, tavan içini uygun bir ıslak mendil ile temizlemek iyi olur. Kuruduktan ve iz gittikten sonra izlemek lazım. Tekrar sızıntı olursa servis gerekli müdahaleyi yapacaktır.

Abi çok teşekkür ederim, servise gösterdim garanti kapsamında değil dedi ama usta sağ olsun yerine taktı. Fakat dediğin gibi izlemedeyim yinede içime sinmiyor oraya bir silikon uygulayacağım.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 23, 2015, 12:11:59
Gromet yerinden çıkmış.Kanalı olanyere panel geçmesi lazım.

Evet, teşekkürler Özgür bey.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 23, 2015, 12:18:00
Benim son 2 resimde dikkatimi bir husus çekti açıklığı gösterdiğiniz parça kanallı bir yapıya sahip resimde göründüğü kadarı ile kanal kısmı da dışarıda duruyor .İnce uçlu tornavida yardımı ile parçanın kanal kısmına kaporta aksamının içine oturacak şekilde sokarsanız su  girme işlemi kesilecektir düşücesindeyim .Daha önce bu parça o veya bu sebeple yerinden çıkarılmış ve söken kişi paraçayı yerine tam oturtmadan öylece koymuş gibi görünüyor

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2015, 10:01:07
Evet evet son resimde alenen belli plastik parça kanalından çıkmış vaziyette kanalına oturtulması halinde su almayacaktır

Yücel bey çok teşekkür ederim , ve aynen anlattığınız gibi. Parçayı usta yerleştirdi tekrar ama içime sinmiyor. Belkide dediği gibi açılmış ve yerine oturtulamamıştır yada oturtmuş ama tekrar kendiliğinden çıkmış olabilir mi? Ya yeniden çıkarsa. En kısa zamanda siyah silikon atmayı düşünüyorum. Yada daha uygun bir malzeme araştırıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 23, 2015, 12:18:49
Evet Yücel Hocam dediğin gibi çıkmış ama acaba Gökhan fotoda görünsün diye kendisimi çıkarttı? Eğer bu şekildeydi ise dediğiniz gibi o kısımın içeri iteklenmesi lazım, pıt diye içinde oturması lazım komple çevresinin. :tamam:

Abi orası ayrıktı ama iyice görünsün diye yukarı kaldırdım.
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 24, 2015, 11:52:39 »
 Direk silikon uygulama bence, tam monte oldu ise izle. Yine sızma varsa müdahale edilir.
 Garanti durumu da arı bir konu olmuş üzücü şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2015, 12:15:48 »
Direk silikon uygulama bence, tam monte oldu ise izle. Yine sızma varsa müdahale edilir.
 Garanti durumu da arı bir konu olmuş üzücü şekilde.

Saolasın abi, takipteyim  :)
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2015, 13:10:15 »
Ufak ama can sıkıcı bir durum. Servisin aslında kayıt alması ve genel merkeze bildirmesi lazım. Tamam belki kullanıcıdan kaynaklı bir sorun olabilir ama ufak bir parça belkide 2-3 tl bir değeri var. Baksa değiştirse ne kaybeder yani.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 28, 2015, 09:17:49 »
Silikon uygulama su alan bölge zaten tespit edilmiş ve şu an için müdahale edilmiş durumda çok yüksek ihtimal bir daha böyle bir sorun yaşamazsın .Ama takibini da yap dönem dönem o parçayı yerinde mi diye kontrol et yerinde oturmuş vaziyette duruyor ise sorun yok demektir çok yüksek ihtimal elektriksel bir işlem için çıkartılmış olabilir çıkartan kişi de geri takmamış görünüyor .Bunla geçmiş olsun eğer parça yerine oturtulduğu halde su giriyorsa o zaman silikon uygulaması yapın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "