Gönderen Konu: Avensis T27 alarm  (Okunma sayısı 2405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Avensis T27 alarm
« : Ekim 18, 2015, 20:34:39 »
Avensis elegant extra anahtarsız giriş sisteme alarm taktıran oldumu.Sistemin çalışmasında bir problem olurmu kumandayı anahtara yerleştirebilirlermi daha önceki aracımda alarm aracın kendi kumandasına entegre edilmişti.Aracıma taktırmak istiyorum fakat çekincelerim var. :hoş:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

Avensis T27 alarm
« : Ekim 18, 2015, 20:34:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 alarm
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2015, 20:59:39 »
Benimki 2013 elegant extra. Sıfır  alırken serviste taktırdım. Orijinal kumanda ve kapı kolu sensorleriyle entegre çalışıyor. 2 yıldır herhangi bir problemi yok. Kesme biçme yapılmadı , soketlerle monte edildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2015, 21:02:14 »
Benimki 2013 elegant extra. Sıfır  alırken serviste taktırdım. Orijinal kumanda ve kapı kolu sensorleriyle entegre çalışıyor. 2 yıldır herhangi bir problemi yok. Kesme biçme yapılmadı , soketlerle monte edildi.

Atilla bey servis anladığım kadarıyla cenmax ürünlerini kullanıyor.Siz taktırdığınızda fiyatı ne kadardı. :saygi:

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2015, 22:00:49 »
Atilla bey servis anladığım kadarıyla cenmax ürünlerini kullanıyor.Siz taktırdığınızda fiyatı ne kadardı. :saygi:

takip.

şu cam kapatma modulu gelseydi de ikisini birden halletseydik iyi olurdu :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2015, 22:05:57 »
takip.

şu cam kapatma modulu gelseydi de ikisini birden halletseydik iyi olurdu :)

Bekir bey pek foruma girmiyor galiba cam kapatma modülü ile ilgili kendisinden bilgi bekliyoruz.

@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2015, 22:45:20 »
Bende de var alarm. Aracı aldığımda yetkili serviste ön-arka park sensörü ile beraber 825 tl gibi bir miktara takılmıştı. Cenmax marka. Herhangi bir sorun çıkarmadı. Anahtara entegreli. Bulunduğunuz yerde Cenmax yetkili bayisi varsa oradan uygun fiyata yaptırabilirsin Cavit ağabey.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2015, 23:06:03 »
Bu takılan alarm ne işe yarıyor? Herhangi bir çarpmada yada yanından bağırta bağırta geçen birisi olduğunda ötüyor mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2015, 23:12:51 »
Bende de var alarm. Aracı aldığımda yetkili serviste ön-arka park sensörü ile beraber 825 tl gibi bir miktara takılmıştı. Cenmax marka. Herhangi bir sorun çıkarmadı. Anahtara entegreli. Bulunduğunuz yerde Cenmax yetkili bayisi varsa oradan uygun fiyata yaptırabilirsin Cavit ağabey.

Cenmax alarm modeli hakkında elinizde bir döküman varmı.Cenmax toyotaya soketli halde üretiyor kablo kesmeden montajını yapıyor servisler, piyasada takılanlarda kablo kesme olayı varmış diye bir yerde okumuştum.Önceki başka marka aracıma cenmax alarm taktırmıştım ve bayağı memnundum bir ara taktırdığım yere gidip sorayım bakalım sisteme enteğre edebileceklermi.Servislerde bayagı pahalıya maloluyor dışarda taktırmak daha tasarruflu tabiki becerebilirlerse. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2015, 23:14:42 »
Cavit abi bu alarm ne işe yarayacak? aslında normal alarmı monte edebiliriz herhalde :)
 koskoca ayna kapama modülü eklemiş adamlarız :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 18, 2015, 23:17:12 »
Bu takılan alarm ne işe yarıyor? Herhangi bir çarpmada yada yanından bağırta bağırta geçen birisi olduğunda ötüyor mu?

Aynen öyle.Araç kapısı zorlandığındada devreye giriyor.Hırsızları caydırıcılık fonksiyonu daha önemli tabiki.Haasasiyet ayarı iyi yapıldığında her araç yanından geçtiğinde ötmez hassasiyet ayarı var modül üzerinde iyi ayarla etrafıda rahatsız etmez.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 18, 2015, 23:19:06
Cavit abi bu alarm ne işe yarayacak? aslında normal alarmı monte edebiliriz herhalde :)
 koskoca ayna kapama modülü eklemiş adamlarız :)

Anahtarsız giriş olduğundan sisteme entegre edilmesi lazım anahtarsız giriş olmasa her türlü alarm takılabilir. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 18, 2015, 23:20:50 »
Abi normal alarm nasıl takılıyor? Bizde sonuçta aynalara komut yolluyoruz, ayanalar kapanınca alarm devreye girer, aynalar açılınca devreden çıkar.

Alarm devresi nasıl bağlanıyor bilsek çözeriz olayı. :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 18, 2015, 23:25:37 »
Abi normal alarm nasıl takılıyor? Bizde sonuçta aynalara komut yolluyoruz, ayanalar kapanınca alarm devreye girer, aynalar açılınca devreden çıkar.

Alarm devresi nasıl bağlanıyor bilsek çözeriz olayı. :)

Benim burda alarm satan yer cenmax bayisi önceki aracımda ücretsiz monte etmişlerdi yarın fırsatım olursa bir arayıp soyayım bakalım ne diyecekler.Alarmı harici kumanda hariç aracın kendi kumandasına entegre ediyorlar fazladan kumanda taşımıyorsun ve sistemle entegre çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ekim 18, 2015, 23:29:03 »
Bana kolay iş gibi geldi abi :) herhangi bir alarmı bile takabiliriz, sonuçta bunlarda elektrik almayacaklar mı? Youtube ta bakayım bakalım alarm nasıl takılıyor :) Esas alarm dediğin de cam kırma kaput açma falan olaylarıda olması lazım, hatta kendi aküsü bile olması lazım. Bu servislerde takılanlarda sanmıyorum cam kırma kaput açma ve benzeri şeyler olsun. Ek switch falan takmaları lazım.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 18, 2015, 23:30:55 »
bu alarm için ekstra hoparlör mü kuruluyor yoksa kornaya mı bağlı?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ekim 18, 2015, 23:33:29 »
Bana kolay iş gibi geldi abi :) herhangi bir alarmı bile takabiliriz, sonuçta bunlarda elektrik almayacaklar mı? Youtube ta bakayım bakalım alarm nasıl takılıyor :) Esas alarm dediğin de cam kırma kaput açma falan olaylarıda olması lazım, hatta kendi aküsü bile olması lazım. Bu servislerde takılanlarda sanmıyorum cam kırma kaput açma ve benzeri şeyler olsun. Ek switch falan takmaları lazım.

Motor kaputuna zaten siviç koyuyorlar çam kırmadada zaten darbe sensörü devreye giriyor. Şimdiki alarmlarda batarya olayı yok çok eski alarmımda vardı akü bağlantısı kesilse bile devrede oluyordu

Mesaj Birleştirildi: Ekim 18, 2015, 23:34:42
bu alarm için ekstra hoparlör mü kuruluyor yoksa kornaya mı bağlı?

Kendi sireni var ama istersen kornayada bağlanabilir kaan ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 150000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 19, 2015, 00:40:43 »
selamın aleyküm
hatunun  avensisdede var bu alarm dediklerine göre alarm kumandasını bi yere takmıyolar arabanın sinayllerinden bağlanıyo ama nasıl oluyo bilmem alırken takmışlar kapıyı kitleyince bip bip diyo ama korna gibi diil sesi bir problemide yok olsa söylerdi ne markadır onuda bilmiyorum
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ekim 19, 2015, 14:17:02 »
Bugün biraz araştırma yaptım servis haricinde aldığım fiyat cenmax 922 alarm (Aracın kendi kumandasına enteğre olacak) 190+75 takma parası 265 tl fakat ellerinde kalmamış yeni ürün fiyatı farklı olabilir dediler.
Toyota resmi servis takma fiyatı içinde 400 tl. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 19, 2015, 16:43:06 »
Cavit abi serviste ayni ürünü takiyordur muhtemelen.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 21, 2015, 11:34:56 »
Cavit Bey yanlış hatırlamıyorsam 400TL. idi fiyatı. Evet, cenmax üretimi. Araca özel yaptıkları için soketlerle monte ediliyor. Rivayete göre dışarıya satılmıyor bu orjinal soketli alarm. (!) Ama biraz araştırma ile bulunur sanırım.
Şu anki fiyatları bilmiyorum, alırken de hediye babında aldığımdan fiyatına da çok dikkat etmedim.

Önceki aracımda da (2003 corolla) aynı şekilde yapmıştım alarm işini. 12 yıldır problemsiz çalışıyor. Avensiste de 2 yıldır problem yaşamadım.

Sıfır araç için serviste taktırmanin artısı, herhangi bir problem durumunda garantiyle ilgili sıkıntı yaşamamak. Yoksa aracın radyatöru delinse servis bunu orjinal olmayan alarma bağlayabilir. :) Onun dışında başka bir esprisi yok.