0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha çıkalı 2-3 yıl olmuş bir kasayı makyajlayıp onu da yeni auris diye satıyorlar.Resmen bizim 2014 model aracımız eski kasa oluyor bu durumda.ya paraya kıyıp yeni kasayı ya da makyajlı kasayı artık adı herneyse onu alın..Ya da az daha bekleyin bizim kasalar yeni kasanın satılmasıyla fiyatı iyice düşer ikinci el olarak onu alın.Fiyatı yüksen diyen arkadaşlar için söylüyorum bu ekonomik krizde (kimse adına kriz demese de) bu türk lirasının değer kaybına rağmen toyota fiyatları son bir yılda az bile yükseldi..NOT:ben 2014 ağustosta advance skypack multidrive s modelini 63.500 TL ye aldım şu an 69.820..pazarlıkla 66.000 e rahat alınır yani 1 yılda ve bu krizde 2.500 TL artış az bile .ikinci el değeri fazla kaybettirmez siz de ikinci el alırsanız pek zararınız olmaz ama sıfır alırsanız kafadan 5000 TL yi gözden çıkarırsınız.Bu her araçta aşağı yukarı böyledir..Tercih meselesi.Toyota genelde uzun ömürlü binicilerin arabasıdır al-sat yapılacak bir araba değil.Ha satılırken de elde kalmaz. Bu arada 1.2 nedir ya..tamam turbo v.s araba gidiyordur lafım yok ama psikolojik de olsa 1.6 candır.Turbo boşluğu yok vites geçişi derdi yok DSG ne zaman patlar korkusu yok bizim emisyonda da sıkıntı var mı kaygısı gereksiz golf sevdasının şişirdiği fiyatlar yok..Alın 1.6 CVT auris basın gaza gitsin.6000 devirin kesintisiz gidişini izleyin..Ufak motorlardaki yüksek tork ve beygir, ben de hep yıpranma zamanını kısalttığı hissini yaratıyor.
Selamlar; 2. elde otomatik bi araç aramaya başladım;15 yıllık corolla sıktı iyice eşim de araba kullanmayı çözdü;dedim ilanları şimdiden favorileyip 1-2 ay zarfında fiyatlar iyice düşer aralık ocak gibi eli yüzü düzgün yeni model bi araç satın alırım...Auris advance- active otomatikelre baktım temiz az km 2013 -2014 modelleri 56- 60 bin arası fiyatlara gidiyor aynı aracın sıfırı nerdeyse 75 bin olmuş!! bu durumda acaba auris fazla mı değer kaybetmiş??gerçi benim için çok iyi;mümkünse 50 bine insin ama diğer taraftan acaba kullanıcıları en yeni aurisi benimseyemedi mi??çok memnu kalmadılar mı diye de düşünmeden edemedim...eski kasa tam otomatik aurislere bile 47 -51 bin istenirken yeni kasalar da skypack li de bile 56-57 binler istenince biraz kafamı kurcalandı??yoksa 60 bine kadar dsg ve 1.2 TSI golfler daha mı mantıklıdır???