Gönderen Konu: AURİS te 2. elde değer kaybı???  (Okunma sayısı 1867 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
AURİS te 2. elde değer kaybı???
« : Ekim 18, 2015, 16:44:55 »
Selamlar; 2. elde otomatik bi araç aramaya başladım;15 yıllık corolla sıktı iyice eşim de araba kullanmayı çözdü;dedim ilanları şimdiden favorileyip 1-2 ay zarfında fiyatlar iyice düşer aralık ocak gibi eli yüzü düzgün yeni model bi araç satın alırım...
Auris advance- active otomatikelre baktım temiz az km 2013 -2014 modelleri 56- 60 bin arası fiyatlara gidiyor aynı aracın sıfırı nerdeyse 75 bin olmuş!! bu durumda acaba auris fazla mı değer kaybetmiş??gerçi benim için çok iyi;mümkünse 50 bine insin ama diğer taraftan acaba kullanıcıları en yeni aurisi benimseyemedi mi??çok memnu kalmadılar mı diye de düşünmeden edemedim...eski kasa tam otomatik aurislere bile 47 -51 bin istenirken yeni kasalar da skypack li de bile 56-57 binler istenince  biraz kafamı kurcalandı??
yoksa  60 bine kadar  dsg  ve 1.2 TSI golfler daha mı mantıklıdır???
eski corollacı yeni Hondacı

Toyota Club Türkiye

AURİS te 2. elde değer kaybı???
« : Ekim 18, 2015, 16:44:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: AURİS te 2. elde değer kaybı???
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2015, 20:10:10 »
makyajlı auris  çıkalı kaç ay geçti bilmiyorum ama sürekli trafikte olmama rağmen henüz yollarda göremedim.yeni fiyatlarla aurisin sansı zor.Ayrıca 55 60 isteyenler zaten araçlarını o fiyatlara aldılar.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2015, 20:56:44 »
O kadar paraları verecekseniz emisyonu yüksek bir golf tavsiye ederim. Zeki beyin dediği gibi daha makyajlı aurisi bende  görmedim yollarda. Tutulan bir b serisi araç bakın astra 1.4 t de sizi daha tatmin eder. 
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2015, 22:02:15 »
2015 makyajlı kasa aurisi bende nedense yollarda pek görmeiuorum.Corolla daha fazla rağbet görüyor Aurise göre. Tavsiye eder misiniz derseniz ben şiddetle tavsiye ederim.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2015, 22:06:05 »
Auris değer kaybı mı yaşıyor?Toyota değil miydi? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2015, 19:16:21 »
Yeni Auris görmüyodum da geçen gün üst üste 1 saat içinde 3 tane birden gördüm :D Auris değer kaybetmiyor. Aradaki fark ÖTV ye gelen zamlardan kaynaklı. Ben de Aurisin her kasasını şiddetle tavsiye ederim. Kırmızı advance skypack çok güzel olur dipnot olarak da bunu yazayım :)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2015, 19:53:06 »
Daha çıkalı 2-3 yıl olmuş bir kasayı makyajlayıp onu da yeni auris diye satıyorlar.Resmen bizim 2014 model aracımız eski kasa oluyor bu durumda.ya paraya kıyıp yeni kasayı ya da makyajlı kasayı artık adı herneyse onu alın..Ya da az daha bekleyin bizim kasalar yeni kasanın satılmasıyla fiyatı iyice düşer ikinci el olarak onu alın.Fiyatı yüksen diyen arkadaşlar için söylüyorum bu ekonomik krizde (kimse  adına kriz demese de) bu türk lirasının değer kaybına rağmen toyota fiyatları son bir yılda az bile yükseldi..NOT:ben 2014 ağustosta advance skypack multidrive s modelini 63.500 TL ye aldım şu an 69.820..pazarlıkla 66.000 e rahat alınır yani 1 yılda ve bu krizde 2.500 TL artış az bile .ikinci el değeri fazla kaybettirmez siz de ikinci el alırsanız pek zararınız olmaz ama sıfır alırsanız kafadan 5000 TL yi gözden çıkarırsınız.Bu her araçta aşağı yukarı böyledir..Tercih meselesi.Toyota genelde uzun ömürlü binicilerin arabasıdır al-sat yapılacak bir araba değil.Ha satılırken de elde kalmaz.
  Bu arada 1.2 nedir ya..tamam turbo v.s araba gidiyordur lafım yok ama psikolojik de olsa 1.6 candır.Turbo boşluğu yok vites geçişi derdi yok DSG ne zaman patlar korkusu yok bizim emisyonda da sıkıntı var mı kaygısı gereksiz golf sevdasının şişirdiği fiyatlar yok..Alın 1.6 CVT auris basın gaza gitsin.6000 devirin kesintisiz gidişini izleyin..Ufak motorlardaki yüksek tork ve beygir, ben de hep yıpranma zamanını kısalttığı hissini yaratıyor.
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2015, 21:00:51 »
Daha çıkalı 2-3 yıl olmuş bir kasayı makyajlayıp onu da yeni auris diye satıyorlar.Resmen bizim 2014 model aracımız eski kasa oluyor bu durumda.ya paraya kıyıp yeni kasayı ya da makyajlı kasayı artık adı herneyse onu alın..Ya da az daha bekleyin bizim kasalar yeni kasanın satılmasıyla fiyatı iyice düşer ikinci el olarak onu alın.Fiyatı yüksen diyen arkadaşlar için söylüyorum bu ekonomik krizde (kimse  adına kriz demese de) bu türk lirasının değer kaybına rağmen toyota fiyatları son bir yılda az bile yükseldi..NOT:ben 2014 ağustosta advance skypack multidrive s modelini 63.500 TL ye aldım şu an 69.820..pazarlıkla 66.000 e rahat alınır yani 1 yılda ve bu krizde 2.500 TL artış az bile .ikinci el değeri fazla kaybettirmez siz de ikinci el alırsanız pek zararınız olmaz ama sıfır alırsanız kafadan 5000 TL yi gözden çıkarırsınız.Bu her araçta aşağı yukarı böyledir..Tercih meselesi.Toyota genelde uzun ömürlü binicilerin arabasıdır al-sat yapılacak bir araba değil.Ha satılırken de elde kalmaz.
  Bu arada 1.2 nedir ya..tamam turbo v.s araba gidiyordur lafım yok ama psikolojik de olsa 1.6 candır.Turbo boşluğu yok vites geçişi derdi yok DSG ne zaman patlar korkusu yok bizim emisyonda da sıkıntı var mı kaygısı gereksiz golf sevdasının şişirdiği fiyatlar yok..Alın 1.6 CVT auris basın gaza gitsin.6000 devirin kesintisiz gidişini izleyin..Ufak motorlardaki yüksek tork ve beygir, ben de hep yıpranma zamanını kısalttığı hissini yaratıyor.

yazdıklarınız mantıklı gerçekten bende 1.2 tsi lara halen acaba diyorum ve ayrıca LPG de çok uyumsuzlar yada gidip 5000 -6000 liralık sıvı yakıtlı kitler takılmak zorunda kalacağıma;gider auris in 1.6 valvematic motorunu alırım LPG de çok daha uyumlu!!!git düzgün montaj ve iyi bir işçilikle atiker tak onunla bile araba uzun süre sıkıntı çıkarmayacaktır...tek soru işareti LPG takıldığında  araç tümden garanti dışında kalacak mıdır???? bir  de 2. elde de şu 2008 - 2009 otomatik honda civiclere 46- 49bin lerin yazıldığını görünce iyice niyeti bozdum ;canım sıkıldı dedim bu araçlar kesinlikle o verilen paraları hak etmiyor; üzerine 6- 7 bin  lira daha koyayım en azından  0. ayarında yüksek modelli  bi araca tepe tepe binerim
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2015, 00:00:02 »
Zaten beni de kızdıran bu ikinci eldeki abartı fiyatlar oldu o yüzden gittim sıfır aldım ve dedim LPG takar keyfime bakarım..Ama baktım araba 7.5 litre yakıyor, ki az yaksın diye alınan birçok 1,2 - 1.33 gibi motorlarda az zorlayınca böyle yakıyor.Ben de LPG den vazgeçtim 12.000 km dir biniyorum..arabamdan memnunum ve tavsiye ederim.Garanti konusune gelince direk bayi kendisi takıp veriyor mu bilmiyorum..Honda yapıyordu sanırım..Ama toyota da arabanın tamamı ve motor yine garanti kapsamında sadece LPG den oluşan hasarları karşılamıyor burda da zaten lpg takan firmanın sorumluluğundasınız.Ama 1.6 olmasına rağmen çok da LPG gerekmiyor hele 10.000 den sonra sanki daha da az yakmaya başladı gibi.
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2015, 00:37:57 »
1.2 lt tsi 105 hp'lik motorlarda triger zinciri sarkma sorunundan ötürü eu6 modellerde kayışa geçiş yapıldı. bu yüzden golf 1.2 lt tsi tavsiye etmiyorum.

öte yandan bugün bayide de inceledim, daha önce fuarda incelemiştim. yeni auris, gerçekten yeni auris. yavaş yavaş arabaya benzemeye başlamış. eski auris'teki göstergeler 1.33 lt haricinde yerini olması gerektiği gibi olan göstergelere bırakmış. ön konsolu biraz toparlamışlar. bence kapıları ağırlaşmış; bu da demektir ki yalıtım mevzusuna da çalışmışlar. koltuk döşemeleri  daha iyi. 4 cam da otomatik ve tuşları ışıklı. daha da sayamayacağım şeyler vardır eminim. takas desteği kampanyası ile 1.6 lt valvematic iyi bir seçim olabilir. keşke 1.2 lt turbo olsaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 20, 2015, 09:21:38 »
Auris'in değer kaybettiğini düşünmüyorum, makyajlı kasadan sonra doğal olarak bir miktar fiyat düşüşü oldu ancak bu kabul edilebilir ölçüler içerisinde. Corolla ise Auris'e göre daha fazla tutuluyor nedeni ise yılların modeli olması ve Türkiye'de hala sedan araçların hb'lere göre daha fazla tercih edilmesi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2015, 09:43:38 »
1.2 16v  BMT TSI motorlar tüketim ve performans bakımından çok verimlidir.. Golf, ford modelleri gibi yol tutan sınıfının en tok aracıdır.. DSG alıcaksanız mutlaka aracın garantisini uzattırın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2015, 15:29:52 »
valla kendi adıma söylemem gerekirse

24 kasımda 1 sene olacak neredeyse Auris Advance Multidrive S aldım aldığım fiyatı şuan teklif etseler vermem

versem yenisini alamıyorum çünkü o bakımdan zarar ettiğimi düşünmüyorum bilakis kardayım gibi geliyor

:saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 20, 2015, 16:10:19 »
Selamlar; 2. elde otomatik bi araç aramaya başladım;15 yıllık corolla sıktı iyice eşim de araba kullanmayı çözdü;dedim ilanları şimdiden favorileyip 1-2 ay zarfında fiyatlar iyice düşer aralık ocak gibi eli yüzü düzgün yeni model bi araç satın alırım...
Auris advance- active otomatikelre baktım temiz az km 2013 -2014 modelleri 56- 60 bin arası fiyatlara gidiyor aynı aracın sıfırı nerdeyse 75 bin olmuş!! bu durumda acaba auris fazla mı değer kaybetmiş??gerçi benim için çok iyi;mümkünse 50 bine insin ama diğer taraftan acaba kullanıcıları en yeni aurisi benimseyemedi mi??çok memnu kalmadılar mı diye de düşünmeden edemedim...eski kasa tam otomatik aurislere bile 47 -51 bin istenirken yeni kasalar da skypack li de bile 56-57 binler istenince  biraz kafamı kurcalandı??
yoksa  60 bine kadar  dsg  ve 1.2 TSI golfler daha mı mantıklıdır???

2013 de aldım. Şuan üzerine rahat 10 bin  TL koydu .
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 20, 2015, 17:41:49 »
Toyota  ikinci el araçlar için en az değer kaybeden markalardan biridir.Her daim müşterisi vardır kısacası amblem yeter gerisi teferruattır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 20, 2015, 17:54:23 »
 Bazı markaların araçlarının ikinci elinin değerini daha çok koruduğu bir gerçek. Diğer yandan değer kaybı da göreceli bir kavram. Daha bir kaç sene önce 40.000Tl lere orta sınıfta dolu bir araç alınabilirken, şu anda aynı sınıfta ikinci elleri bile bundan daha yüksek fiyatlı olabiliyor. Yani bu işte ekonomik faktörler de var, döviz vs gibi.
 Auris ise bence kastedilen anlamda değer kaybedecek bir araç değil.