Gönderen Konu: Talihsiz bir kaza  (Okunma sayısı 3339 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: Talihsiz bir kaza
« Yanıtla #20 : Ekim 19, 2015, 20:08:58 »
Hata sizdeyse karşıda masraf azsa işi resmiyete dökmeden pazarlıkla halledin bence,
resmiyette araçlarda hasar kaydı gözükecek sizin sigorta karşı tarafın masrafını karşılasa bile
o parayı sizden alacaklar sigorta priminiz yükselecek bildiğim kararıyla,
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 19, 2015, 20:08:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 25, 2015, 21:59:06 »
peki kırmızı aracın şeridi sola dönme şeridi ise ve düz gidecekse o şeritte ne işi var?
 bence kırmızı aracın şeridi sola dönüş (kapalı dönen ve tekrar sol şeritte kalan araçlar için) yeşil aracın şeridi ise hem düz gidecek hem de sola dönüp döndükten sonra sağ şeritte kalacak araçların şeridi  diye düşünüyorum.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 25, 2015, 23:34:56 »
peki kırmızı aracın şeridi sola dönme şeridi ise ve düz gidecekse o şeritte ne işi var?
 bence kırmızı aracın şeridi sola dönüş (kapalı dönen ve tekrar sol şeritte kalan araçlar için) yeşil aracın şeridi ise hem düz gidecek hem de sola dönüp döndükten sonra sağ şeritte kalacak araçların şeridi  diye düşünüyorum.

Tamda aynı şeyi yazacaktım. Sol şerit sola dönmek içindir. Karşıya geçecekler orta yada sağ şeritleri kullanmak zorundadır.

Ek olarak Ulaş bey sola dönüp karşı istikamete gideceği için sola dönerken orta şeride geçmeliydi zaten burada bir hata yok.  Çoğu kavşakta en sol şeritten sola dönüp düz giderseniz refüjle karşı karşıya gelirsiniz. En azından bursada durum böyle. Kavşaklar çoğu yerde 3 şerittir. Döndüğünüz yer 2 şeride düşer. Buralarda orta ve sağ şeridin devamıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 28, 2015, 16:21:09 »
şekli yeniden düzenledim. yeşil araba geldiği şeritten gelse ve sola dönüp kırmızı okla gösterdiğim ve siyah yola (sağa ) girmek istese hangi şeritten gelecek? (bizim burada böyle bir kavşak var) dediğiniz gibi soldan gelse kavşağa girse ve sağdaki yola girse trafik allak bullak olmaz mı?

bence ulaş bey haklı.... diğer taraf haksız.....
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 28, 2015, 16:35:31 »
Zannımca burada trafik ışığı yok.Herkesin geçişi gözle denetlemeye kaldı ise;sadece krokiyle hatalı olanı bulmak zor.Kamera kaydıyla araçların hareket zamanlamalarına bakmak lazım.Ayrıca polis nasıl gelemem der.Mecbur gelecek.Gelmem diyenler şikayet edilebilir.Belki kaza polis için önemsiz olabilir.Ancak sürücülerin zor anı kazadır.İnsanın psikolojisi olumsuz etkilenir.Polise ve onun güvenilirliğine asıl o anlarda ihtiyaç vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 28, 2015, 17:22:27 »
Zannımca burada trafik ışığı yok.Herkesin geçişi gözle denetlemeye kaldı ise;sadece krokiyle hatalı olanı bulmak zor.Kamera kaydıyla araçların hareket zamanlamalarına bakmak lazım.Ayrıca polis nasıl gelemem der.Mecbur gelecek.Gelmem diyenler şikayet edilebilir.Belki kaza polis için önemsiz olabilir.Ancak sürücülerin zor anı kazadır.İnsanın psikolojisi olumsuz etkilenir.Polise ve onun güvenilirliğine asıl o anlarda ihtiyaç vardır.
Hakan abi lütfen söylediklerimi saygısızlık olarak algılama ama istanbul da gerçekten resmi araçların girmesinin sakıncalı oldukları yerler var. Elbet polis gidecek ama bazı yerlerde yukarısı talimat veriyor o bölgeye zırhlı hariç resmi araç girmeyecek.  Gelelim kazaya kayşaklarda belli kurallar vardır. Kavşak içindeki daima haklıdır. Daha öncede belirttim eğer araçların geldikleri yol çift şeritse sağ taraftaki zaten şerit ihlali yapıp sol şerittekinin yoluna giriyor. Eğer yol tek şerit ve geniş bir yol ise ilk araç kayşağa girdiği için çarpan araç burada haksız duruma düşüyor. Gerçi polisin tuttuğu tutanakta %100 geçerli diyemeyiz. Sizi haksız dahi gösterse mahkemeye başvurup haklı olabilirsiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '14
  • 43 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 28, 2015, 21:24:43 »

Hakan bey kavşakta trafik ışığı vardı ve ben tam da kırmızı ışıkta durmak üzereydim. Çünkü önümde de araçlar vardı.  Ilk bakışta diğer aracın önüne kırmisim gibi anlaşılıyor fakat öyle değil. Çarpan araç ile yan yana gitmiyorduk benim yanımda başka araç vardı o da kavşakta döndü. Bende dönüşümü neredeyse tamamlamak üzere iken kırmızı araç bana çarptı ve aracimin ilk darbe aldığı yerde arka tampon.
1.6 Advance Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 28, 2015, 21:45:20 »
Hakan abi lütfen söylediklerimi saygısızlık olarak algılama ama istanbul da gerçekten resmi araçların girmesinin sakıncalı oldukları yerler var. Elbet polis gidecek ama bazı yerlerde yukarısı talimat veriyor o bölgeye zırhlı hariç resmi araç girmeyecek.  Gelelim kazaya kayşaklarda belli kurallar vardır. Kavşak içindeki daima haklıdır. Daha öncede belirttim eğer araçların geldikleri yol çift şeritse sağ taraftaki zaten şerit ihlali yapıp sol şerittekinin yoluna giriyor. Eğer yol tek şerit ve geniş bir yol ise ilk araç kayşağa girdiği için çarpan araç burada haksız duruma düşüyor. Gerçi polisin tuttuğu tutanakta %100 geçerli diyemeyiz. Sizi haksız dahi gösterse mahkemeye başvurup haklı olabilirsiniz.
Kesinlikle saygısızlık olarak anlamam.Elbette özel durum ve yerler vardır.Yaşamadan bilemeyiz.Ayrıca bu kadar güzel üsluplu bir arkadaşımızı hiç bir zaman yanlış anlamam.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 28, 2015, 21:50:28
Hakan bey kavşakta trafik ışığı vardı ve ben tam da kırmızı ışıkta durmak üzereydim. Çünkü önümde de araçlar vardı.  Ilk bakışta diğer aracın önüne kırmisim gibi anlaşılıyor fakat öyle değil. Çarpan araç ile yan yana gitmiyorduk benim yanımda başka araç vardı o da kavşakta döndü. Bende dönüşümü neredeyse tamamlamak üzere iken kırmızı araç bana çarptı ve aracimin ilk darbe aldığı yerde arka tampon.
Ulaş Bey,hayırlısı olsun.Kazalar zaten an meselesi.Olacak oluyor.Bugün bir anlık dikkatsizliğim arka tamponumun 15 cm içeriye göçmesine neden oldu.Trafik kazalarında kazaya karışanlar insan evladıysa sorun yok.Ama bir de yalancı ve Allahtan korkmazsa al başına belayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '14
  • 43 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 28, 2015, 22:04:52 »
Sizede çok geçmiş olsun