0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, öncelikle aracın bakımları, trafik durumu vb. detaylı bilgiler olmadığı için genel anlamda bir şeyler anlatmak isterim; bakım zamanı yaklaşıyorsa filtre ve yağın ömrü sebebi ile artış olabilir. Kullanılan yağ-yakıt ve hava filtreleri orjinal mi? İnanın kağıt parçası gibi görünen hava filtresinin kalitesi bile çekiş ve yakıt tüketimini etkiliyor. Lastiklerinizin diş derinliği, hava miktarı ( az ise ) vb. etkenlerde yakıt tüketimini arttırabilir. Çok şıkışık dur kalklı trafikte iseniz malum olarak yine yakıt tüketimi artar. Araçta genelde kaç kişi seyahat ediyor ve bagajda gereksiz fazladan ağırlık varsa ya da yük taşıyorsanız ağırlık etkeninden dolayı yine yakıt artar. Son olarak boğaz temizliği yaptırabilir ve her 10 000 kmde bir yakıt deposuna enjektör temizleyici koyarak yakıt depo ve hattının temizliğini yapmanızı nacizane öneririm. Daha deneyimli arkadaşlarımız ve foruma destek veren usta vb. değerli forum kullanıcıları da yardımcı olacaklardır.
Cevabınız için teşekkürler. Aracımın filtreleri daha yeni değişti. Filtreler kaliteli yani o konuda sıkıntımız yok. Lastiklerin havası iyi, bağajda yük yok, Genelde tek kullanıyorum. Aracım Karbüratörlü olduğu için enjektör temizleyici atamam Boğaz temizliğinden kastınız nedir acaba?
1997 model atmosferik ve hala Lpg takılmamış üstelik 90.000 de.Baya özenli bir arabaymış.10 lt şehir içi gayet normal.Ben 2014 cvt aurisle bile bazen bu değerlere çıkıyorum.Kullanım şeklinizi bilmiyorum tabi ama ne kadar az fren ne kadar yüksek vites o kadar ekonomi.Yine de 8-9 lt nin altına pek düşmez şehir içinde.
Arabaya tüp taktırdım ve bujileri yeniledim. benzinli kullanımı bilmem ama LPG de yaklaşık 20-22 kuruş yakıyor. gayet hesaplı. arabanın çekişinde bir düşme oldu tabiki ama çok sıkıntı olmuyor, tek kişi kullanıyorsanız zaten farketmezsiniz bile. ben gayet memnunum
Lpg sistemi hayırlı olsun. Yakıt biraz daha düşer ilerleyen zamanlarda bide lpg ayarı yaptırın benimki uzun yolda 17/18 kuruş yakıyor