Gönderen Konu: TOYOTA COROLLA 1.3 XE 1997 Aşırı yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 14119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Selamun aleyküm arkadaşlar. 90.000'de 1.3 XE Corolla 1997 model aracımda şu anda LPG yok. benzinle kullanımımda Aşırı derecede yakıt tüketimi olduğunu gözlemledim. forumda aradım bir türlü bulamadım. Bu araçlar benzinli kullanımda kaç litre tüketim yapıyorlar. benim aracım yaklaşık olarak;

100 KMde şehiriçi 9,5 LT - 10 LT

ŞehirDışına çıkıncada bu değerler çok farketmiyor. şunuda belirtmek isterim ki kullanım konusuna aşırı dikkat etmekteyim. aracı tasarruflu kullanmaya özen göstermekteyim.

Sizin araçlarınız ne kadar tüketim yapıyor. ayrıca bu araca LPG taktırmak sizce mantıklı mı?

EDİT:

evet tüp taktırmak mantıklı şehir içinde 20-22 kuruş uzun yolda 16-20 kuruş yakıyor. çekişde filan hiçbir sıkıntı yok

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA COROLLA 1.3 XE 1997 Aşırı yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2015, 11:00:38 »
Merhaba, öncelikle aracın bakımları, trafik durumu vb. detaylı bilgiler olmadığı için genel anlamda bir şeyler anlatmak isterim; bakım zamanı yaklaşıyorsa filtre ve yağın ömrü sebebi ile artış olabilir. Kullanılan yağ-yakıt ve hava filtreleri orjinal mi? İnanın kağıt parçası gibi görünen hava filtresinin kalitesi bile çekiş ve yakıt tüketimini etkiliyor. Lastiklerinizin diş derinliği, hava miktarı ( az ise ) vb. etkenlerde yakıt tüketimini arttırabilir. Çok şıkışık dur kalklı trafikte iseniz malum olarak yine yakıt tüketimi artar. Araçta genelde kaç kişi seyahat ediyor ve bagajda gereksiz fazladan ağırlık varsa ya da yük taşıyorsanız ağırlık etkeninden dolayı yine yakıt artar. Son olarak boğaz temizliği yaptırabilir ve her 10 000 kmde bir yakıt deposuna enjektör temizleyici koyarak yakıt depo ve hattının temizliğini yapmanızı nacizane öneririm. Daha deneyimli arkadaşlarımız ve foruma destek veren usta vb. değerli forum kullanıcıları da yardımcı olacaklardır.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2015, 11:13:44 »
Merhaba, öncelikle aracın bakımları, trafik durumu vb. detaylı bilgiler olmadığı için genel anlamda bir şeyler anlatmak isterim; bakım zamanı yaklaşıyorsa filtre ve yağın ömrü sebebi ile artış olabilir. Kullanılan yağ-yakıt ve hava filtreleri orjinal mi? İnanın kağıt parçası gibi görünen hava filtresinin kalitesi bile çekiş ve yakıt tüketimini etkiliyor. Lastiklerinizin diş derinliği, hava miktarı ( az ise ) vb. etkenlerde yakıt tüketimini arttırabilir. Çok şıkışık dur kalklı trafikte iseniz malum olarak yine yakıt tüketimi artar. Araçta genelde kaç kişi seyahat ediyor ve bagajda gereksiz fazladan ağırlık varsa ya da yük taşıyorsanız ağırlık etkeninden dolayı yine yakıt artar. Son olarak boğaz temizliği yaptırabilir ve her 10 000 kmde bir yakıt deposuna enjektör temizleyici koyarak yakıt depo ve hattının temizliğini yapmanızı nacizane öneririm. Daha deneyimli arkadaşlarımız ve foruma destek veren usta vb. değerli forum kullanıcıları da yardımcı olacaklardır.

Cevabınız için teşekkürler. Aracımın filtreleri daha yeni değişti. Filtreler kaliteli yani o konuda sıkıntımız yok. Lastiklerin havası iyi, bağajda yük yok, Genelde tek kullanıyorum. Aracım Karbüratörlü olduğu için enjektör temizleyici atamam :) Boğaz temizliğinden kastınız nedir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2015, 11:17:45 »
Cevabınız için teşekkürler. Aracımın filtreleri daha yeni değişti. Filtreler kaliteli yani o konuda sıkıntımız yok. Lastiklerin havası iyi, bağajda yük yok, Genelde tek kullanıyorum. Aracım Karbüratörlü olduğu için enjektör temizleyici atamam :) Boğaz temizliğinden kastınız nedir acaba?
Boğaz dan kasır bağaz kelebeği. Sizin aracınız karbüratörlü ise karbüratörün temizliğini  ve bakımını yaptırınız. Şehir içi olarak tüketim hesaplamadaki etken çok fazla. Şehir içi için eğer düz  trafiksiz bir yolda 10 tl tüketiyorsa fazla ama trafik , ışık, aşırı dur kalk ve rampa lı bşr yol kullanıyorsanız bana göre az bile.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2015, 15:42:15 »
normal yakıtı 7 litre zaten, şehir içinde 10 yakması gayet doğal değil mi ?

siz klavuzu alın bakım programına harfiyen uyun. 2500 de vites değiştirin ve frene basmamaya çalışın. bakalım neler olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2015, 09:51:36 »
2500 devir civarı 2500 ü geçmeden vites atıyorum zaten. sakin kullanıyorum arabayı. Karbüratörü temizletmeyi düşünüyorum 2-3 güne kadar. bakalım sonuç ne olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Öğretmen
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 8
  • Model Yılı: '14
  • 14 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2015, 00:08:50 »
1997 model atmosferik ve hala Lpg takılmamış üstelik 90.000 de.Baya özenli bir arabaymış.10 lt şehir içi gayet normal.Ben 2014 cvt aurisle bile bazen bu değerlere çıkıyorum.Kullanım şeklinizi bilmiyorum tabi ama ne kadar az fren ne kadar yüksek vites o kadar ekonomi.Yine de  8-9 lt nin altına pek düşmez şehir içinde.
Toyota Auris 1.6 Advance Skypack multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2015, 22:58:56 »
1997 model atmosferik ve hala Lpg takılmamış üstelik 90.000 de.Baya özenli bir arabaymış.10 lt şehir içi gayet normal.Ben 2014 cvt aurisle bile bazen bu değerlere çıkıyorum.Kullanım şeklinizi bilmiyorum tabi ama ne kadar az fren ne kadar yüksek vites o kadar ekonomi.Yine de  8-9 lt nin altına pek düşmez şehir içinde.

Arabanın maşallahı var da işte maalesef yakıt konusu beni çok sıkıntıya sokuyor aylık yaklaşık 1500KM yol yapıyorum birde.

forum dışında bazı 1.3 LPGli toyota corolla sahipleri ile görüştüm(Aynı kasa) Onlar Benzinli kullanımda 6,5 - 7 Litre yaktıklarını söylediler yani 30 kuruşa tekabül ediyor. LPG li kullanımda şehir içi 20- 22 kuruş şehirdışında ise 16 kuruşa kadar düştüğünü söylediler. Şu LPGyi taktırayım birkaç işlem daha yaptıracağım daha sonra sonuçları burda paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 24, 2015, 00:24:43 »
Arabaya tüp taktırdım ve bujileri yeniledim. benzinli kullanımı bilmem ama LPG de yaklaşık 20-22 kuruş yakıyor. gayet hesaplı. arabanın çekişinde bir düşme oldu tabiki ama çok sıkıntı olmuyor, tek kişi kullanıyorsanız zaten farketmezsiniz bile. ben gayet memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 24, 2015, 01:42:17 »
Arabaya tüp taktırdım ve bujileri yeniledim. benzinli kullanımı bilmem ama LPG de yaklaşık 20-22 kuruş yakıyor. gayet hesaplı. arabanın çekişinde bir düşme oldu tabiki ama çok sıkıntı olmuyor, tek kişi kullanıyorsanız zaten farketmezsiniz bile. ben gayet memnunum
Lpg  sistemi hayırlı olsun.  Yakıt  biraz daha düşer ilerleyen  zamanlarda  bide lpg  ayarı yaptırın benimki uzun yolda 17/18 kuruş yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 24, 2015, 14:00:45 »
tüp taktıysanız subap ayarına bir baktırın , güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 24, 2015, 14:03:12 »
Benzinli bir.arabanın şehir içinde ne yakmasi bekleniyorki.
Biri çıkıyor benim arabam 8 litrr yakiyor diyor.Adamin.yaşadığı yerde trafik yok lamba yok dur kalk yok.
Ben günlük gidiş geliş 40 km yapiyorum.Ve ayni guzergahta  tek gidiste  saydim 18 toplamda 36 trafik lambasi var.Ve sehir içi 11-12arasi gösteriyor.
Burada  kimin ne yaktigina bakmayin.Benzinli oldugu.icin 9-10 ltr normal değerler.
Yanlış anlasilmasin bu yüzden kimin ne yaktigina bakmiyorum.Fazla da yaksa binmeyecekmisiniz.
O yüzden nekadar yaktigini da hesaplamiyorum yol bilgisayarinada bakmiyorum.Lpg ve benzin bitince gidip seve seve.aliyorum.
Bakiminizi yaptirin araciniza binin.
Benzin.ile katlanamiyorsaniz 600 tl civari mikserli lpg sistemi taktirin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 24, 2015, 22:50:16 »
Lpg  sistemi hayırlı olsun.  Yakıt  biraz daha düşer ilerleyen  zamanlarda  bide lpg  ayarı yaptırın benimki uzun yolda 17/18 kuruş yakıyor

Teşekkürler. Evet bende öyle duydum uzun yol için 16 kuruşa kadar inen varmış. Şehir içinde ortalama ne yakıyor acaba? daha test etme imkanım olmadı :D