Gönderen Konu: Akünün kutup başını söktürdüm ayarları bozulurmu  (Okunma sayısı 12126 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • Model Yılı: '13
  • 18 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar.
Aracım T27 Avensıs
Akünün kutup başlarını serviste söktürdüm sonra, söför tarafı manuel anaktarla açılıp kapanıyormu diye denedik.Sorun yoktu çalışıyor(benim başıma gelen olayla ilgili açılmamasıyla bir sorula karşılaşmıştım)
Daha sonra aracın saat vb gibi ayarlarını serviste yaptıktan sonra başka bir ayar yok denildi servisten cıktım.
Eve geldikten sonra araçta Prins Lpg var , Lpg ciye gitmelimiyim o anda hiç aklıma gelmedi,
Lpg ayarları bozulmuşmudur bilgisi olan varsa paylaşmasını istiyorum.Teşekkürler....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Akünün kutup başını söktürdüm ayarları bozulurmu
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2015, 00:34:14 »
Saat tarih ayarı camların otomatik açılıp kapanması touch ekran radyo frekans ayarlarını yaptıysanız başka bir ayar yapmaya gerek yok.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2015, 01:06:04 »
Lpg'de sıkıntı yaratmaz. Lpg Beyninde pil var gibi birşeyler söylenmişti brc servisinde
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2015, 01:24:28 »
bizde de t27 var prins kitli ayara gittiğim usta prinslere bi kere ayar yap bozulmaz demişti ne kadar doğru bilmiyorum o ayrı bi konu ( malumunuz piyasada bilgi kirliliği  mevcut  )
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2015, 11:45:06 »
Saat tarih ayarı camların otomatik açılıp kapanması touch ekran radyo frekans ayarlarını yaptıysanız başka bir ayar yapmaya gerek yok.

Cavit Abi, ben bu aralar çok söktüm taktım ama saat ve tarih dışında hiç ayar yapmadım. Zaten Touch ekran falan yok ama şu camların otomatik açılıp kapanması olayını anlayamadım. Bu nasıl bir şey? Ben bir şey yapmadım hiç camlarla alakalı.

Bu arada AKü negatif kutup yada komple sökümde arabanın ECU sundaki LTFT -STFT değerleri sıfırlanıyor. Siz lpg bağlattığınızda yada ayar yaptırdığınızda akü bağlantısı kesilmeden yaptıysanız üstündeki mevcut sıfırlanmamış değerlere göre ayar yapıldığından, sıfırlayınca bu ayarlara göre ayarsızlık oluşturuyor. Belli bir süre kullanıncaya yani arabanın ECU su o ayarsız duruma alışıncaya kadar LPG de sıkıntı çekersiniz. Hepsi bu kadar. ÇOK kötü değerlerle ayarlandıysa sizin arabanız yine o ÇOK kötü değerlere geri dönecektir  :rofl: :rofl: :rofl: Bilmem anlatabildim mi, gerçi çoğu LPG ci ayar mayar nedir bilmediğinden arabanız hata verene kadar yada bir yerleri bozuluncaya kadar 15-20 kuruş yaktım LPG de diye dolanır durursunuz.

Bu arada ekleme yapayım Avensiscilere,
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2015, 11:58:29 »
Cavit Abi, ben bu aralar çok söktüm taktım ama saat ve tarih dışında hiç ayar yapmadım. Zaten Touch ekran falan yok ama şu camların otomatik açılıp kapanması olayını anlayamadım. Bu nasıl bir şey? Ben bir şey yapmadım hiç camlarla alakalı.

Bu arada AKü negatif kutup yada komple sökümde arabanın ECU sundaki LTFT -STFT değerleri sıfırlanıyor. Siz lpg bağlattığınızda yada ayar yaptırdığınızda akü bağlantısı kesilmeden yaptıysanız üstündeki mevcut sıfırlanmamış değerlere göre ayar yapıldığından, sıfırlayınca bu ayarlara göre ayarsızlık oluşturuyor. Belli bir süre kullanıncaya yani arabanın ECU su o ayarsız duruma alışıncaya kadar LPG de sıkıntı çekersiniz. Hepsi bu kadar. ÇOK kötü değerlerle ayarlandıysa sizin arabanız yine o ÇOK kötü değerlere geri dönecektir  :rofl: :rofl: :rofl: Bilmem anlatabildim mi, gerçi çoğu LPG ci ayar mayar nedir bilmediğinden arabanız hata verene kadar yada bir yerleri bozuluncaya kadar 15-20 kuruş yaktım LPG de diye dolanır durursunuz.

Camlarda otomatik dediğim tek çekmede açma tuşuna bir defada basmada çamların açılıp kapanması olayıydı.
Ben t25.de kasada bir defa akü söktüm dediklerimin haricinde başka ayar yapmadım.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2015, 12:06:27 »

Yani ne demek abi eklenen resim.  Herkesin İngilizce si yok ki.
Bu arada kutup başını ben de soktum yarım saat falan.  Saat tarih bozuldu bir de rolanti bozuldu. E araç hiç çalışmadı ertesi gün rolanti de kendi kendine duzeldi
Camlarda otomatik dediğim tek çekmede açma tuşuna bir defada basmada çamların açılıp kapanması olayıydı.
Ben t25.de kasada bir defa akü söktüm dediklerimin haricinde başka ayar yapmadım.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2015, 13:07:14 »
Sadece bu bagaj kapağını açıp kapatın diyor. Kontrol etme babından.

10 saniye yada daha fazla bekleyin motoru çalıştırmak için diyor.

Birde Navigasyon ünitli touchscreen li lerde arabayı kapattıktan 1 yada daha fazla süre bekleyin diyor kutup başını sökmeden önce
THE END