Gönderen Konu: "Debriyaj" Kalkışta silkeleme...  (Okunma sayısı 33981 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
"Debriyaj" Kalkışta silkeleme...
« : Ocak 03, 2009, 09:57:56 »
Merhaba arkadaşlar,
Aracım kalkışta silkeleme yapmaya başladı. Gaz verip debriyajdan ayağımı çekerken oldukça şiddetli bir sarsıntı meydana geliyor.
Sakin kalkışlarda oluyor. Bende daha seri ve azcık patinajla kalmaya basladım yoksa sıyıracak debriyajı.Neden olabilir? Dün hava çok soğuktu ve ayağımda kalın botlar vardı acaba benden mi kaynaklandı.Bugün deneme fırsatım olmadı.Anca öğleden sonra bakabilirim.
Aracım 65000 km de ve düne kadar debriyajdan en ufak sorunum yoktu :( .
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Toyota Club Türkiye

"Debriyaj" Kalkışta silkeleme...
« : Ocak 03, 2009, 09:57:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: "Debriyaj" Kalkışta silkeleme...
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2009, 10:23:15 »
Ferdi, botla araç sürmek zor ve tehlikelidir aslında. Bir keresinde ben de denemiş ve özellikle kalkışlarda bayağı zorlanmıştım. Bir diğer ihtimal aşırı soğuktan da kaynaklanmış olabilir. Aracı ne kadar süreyle kullandın? Arabanın ısınmasına imkan tanıdın mı? Bence tekrar bir deneme sürüşü yap.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2009, 11:06:36 »
Ferdi bey aracınızın baskı balatası 65000 km gitmiş galiba bu çok iyi bir km. Benim aracımda yaklaşık 50.000 km den sonra sorun başlıyor.
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2009, 12:07:47 »
  Hafif bir rampa yukarı son viteste 50Km/s. civarı hızda iken gaza yüklen, eğer devir saati artıyor ama araç aynı oranda hızlanmıyorsa debriyajdandır. Ama sorun geçici bir sebeple (soğuk, botlar vs.) de olmuş olabilir. Benim mesela dağ botlarım var ve onunla araç kullanmak acayip tehlikeli oluyor çünkü ne freni, nede gaz pedalını hissetmiyorsun.
 Bu arada silkeleme bujiler ya da distribütör kapağı, yakıt filtresi ve buji kablolarından da olabilir bir ihtimal bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2009, 12:22:17 »
arkadaşım  ya  baskı balata bitik yada ani gaza yüklenmede yapar diye biliyorum ayrıca hakan bey in dediği gibi bot vs olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2009, 16:05:25 »
Biraz önce aracı deneme fırsatım oldu. Az da olsa hala titreme var ancak dünkü kadar değil. Ama debriyaj balatasında bitme veya kaçırma yok ona eminim. Pedal veya diğer aksamlardan şüpheleniyorum.
Yada kendimden :D .

Bir diğer aracım 93 corolla 165.000 km de ve orjinal balatası hala üzerinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2009, 18:12:31 »
benimkininde kalkışta araba zangır zangır oluyordu baskı balata değişecekti tespit etmiştik. asıl şaşırtıcı olan eski baskı balata takımının rende gibi olmuş olması tabi bu rende moduda kalkışta titreme yaratıyor titreme yüzünden ön motor kulağı değişmişti.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2009, 18:31:13 »
Baskı balata derim soğuktan olsa ben -30 da sabah çalıştırıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2009, 18:46:47 »
Arkadaşlar bendede aynı problem var ama 1,5 senedir o şekilde kullanıyorum. Baskı balatadan olsa sorun büyümezmiydi.?
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2009, 18:49:45 »
toyotanın baskı balatasını hiç görmedim.
ama otobüstekilerden biliyorum balata sağlam olduğu halde göbeği oynamışsa kalkışta bu silkelemeyi yapıyor. debriyaj olarak vazifeyi görüyor ama kalkışta sıkıntı var. cumhur arkadaşımızda da böyle bir durum varsa uzun yıllar kullanmış olabilir.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2009, 00:22:26 »
sakin kalkışta aynı sorunla bende karşılaşıyorum araba titriyor 1 nci ve ci 2. viteste gııınnnkk diye bir ses çıkıyor servise gittim özel servis toyotacı adam baskın iyi dedi kendince test yaptı el frenini çekip gaza yüklendi.  1997 modeller yada yerliler deyim montaj hatasından ses yapıyor dedi ve araba 75 km de normalde baskı 130 binde değişiyoz dedi ve ben baskı değişmedim kalkışta biraz sert kalkıyorum titreme olmuyor ama acemi biri kullandıysa bence km ile baskı balatayı ölçmemek gerekir 300 ytl yakın masraf olduğundan değişmedim titremeden baskıdan şüpheleniyorum...
1997 1.6 XEİ " EFSANE " ( yere yakın olandan korkacaksın !.. ARABAM TOYOTA MOTORUM YAMAHA japon)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 09, 2009, 00:27:37 »
Ben ustama gösterdiğimde, baskı balata dedi; bende aldığım adam bir yıl önce değiştirmiş dedim; usta da yan sanayi veya adii takmıştır, baskı çaplaşmıştır veya dalgalı tümseklidir ara ara tutup bırakıyordur dedi ve debriajın çok sert dedi, baskının hatasının sonucu bu sertlik oluşur dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2009, 09:29:38 »
Ne yapalım bizde azcık sert kalkarız havalı olur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2009, 09:51:12 »
arkadaşlar konuyla alakalı diye ayrı bi konu açmadan yardımcı olursanız sevinirim bende de bazen kalkışlarda uğultuya benzer bi ses geliyor bi iki saniye sonra geçiyor baskı balatadan mı acaba hiç değişmedi 165.000 km oldu yukarıda ki testi uyguluyorum bi anormallik görünmüyor neden olablir sizce?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2009, 10:58:32 »
arkadaşlar konuyla alakalı diye ayrı bi konu açmadan yardımcı olursanız sevinirim bende de bazen kalkışlarda uğultuya benzer bi ses geliyor bi iki saniye sonra geçiyor baskı balatadan mı acaba hiç değişmedi 165.000 km oldu yukarıda ki testi uyguluyorum bi anormallik görünmüyor neden olablir sizce?

sadece kalkışlarda mı yoksa hareket halinde belli bir devirde de oluyor mu? aklıma direk egzos geldi de :) bir keresinde geri geri giderken bir taşa çarpıp yerinden oynatmıştım çok tatlı bir uğultu yapıyordu :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2009, 11:41:26 »
toyotaya has hoş bir uğultu, evet bence de egzoz (türk dil kurumu imla klavuzuna göre) gelen ses
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2009, 11:44:26 »
sadece ilk kalkışlarda sonra ses hareket edince kesiliyor ama her zamanda gelmiyor özellikle yokuş yukarı kalkışlarda daha belirgin sanki egzosdan gelmiyor
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2009, 11:53:24 »
sadece ilk kalkışlarda sonra ses hareket edince kesiliyor ama her zamanda gelmiyor özellikle yokuş yukarı kalkışlarda daha belirgin sanki egzosdan gelmiyor
ses hörnn şeklinde mi :) böyle hırıltı gibi :) sevin o sesi, benim dedem bir sorun var diyerek servise götürmüş, bu modeller böyle ama sesi kesebiliriz demişler ve dedem de yapın demişti, artık benim corollam öyle hörn lemiyor :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 Valvematic 132 HP ! 6 Speed !
  • Araç: Auris
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2009, 11:55:34 »
Yumuşak kalkışlarda aynı şey başıma geliyor..İlk sürüşlerimde yuımuşak kalmak istemiştim..Sarsıntı korkutmuştu..Ayağımdada bişey yoktu..Pedalleri iyice kavramak içindi heralde :)

Artık yazlıkta falan bi yere gitmek gerektiğinde sert bir kalkışla sarsıntıyı biraz daha azaltabiliyorum :)
35 BRH 70 :) (: 79 AH 403

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2009, 23:26:06 »
ali koç bey d.bakırda japon oto var ustası baya iyi o bana yerli üretimler bu sesi yapıyor montaj hatası hiç bir sorun yok dedi yani türkiyede montaj olan yada 1997 model yerli montajlarda dedi tam aklıma gelmiyor benim de aynı şekilde ses geliyor adam baskı balatan ömrünü tamlasın değiştirdiğimizde kezser dedi onun yalancısıyım
1997 1.6 XEİ " EFSANE " ( yere yakın olandan korkacaksın !.. ARABAM TOYOTA MOTORUM YAMAHA japon)