Gönderen Konu: Direksiyondan gelen ses  (Okunma sayısı 6210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Direksiyondan gelen ses
« : Ekim 13, 2015, 22:58:16 »
Herkese merhaba
Konu başlığım biraz genel oldu ama konuyu anlatacağım. Arabayı ilk çalıştırdığımda yerinde iken direksiyonu sağa sola çevirdiğimde herhangi bir ses olmuyor lakin biraz sürdüğümde direksiyon kutusundan sağa sola bağlantı kollarından bir ses geliyor. Bu ses aynı bir aracın frenlerinin havasını alırken çıkan basınçlı hidrolik sesine benziyor. hızlandığım zaman bu sesi duyamıyorum ne zaman ki durmaya yaklaşıyorum ve direksiyonu yarım turdan fazla sağa kırıp tekrar geriye topluyorum o zaman bu kıyıklanma sesi geliyor.

Direksiyonla ilgili ikinci problemim
Direksiyonda biraz boşluk olduğunu düşünüyorum. Araç ile hızlandığımda direksiyon çok sertleşmiyor ve yaklaşık yarım santim bir boşluk var gibi hissediyorum yani sağa sola hafif oynatıyorum bi etki olmuyor. Yolun durumuna göre bazen şeridi ayarlamakta zorlandığımda olmuştur ama bu çok sık olmuyor heralde yol dönüyor ve bana öyle geliyor olabilir. Direksiyon kutusunda bir problem yokmuş ama ben bağlantı mafsallarından şüpheleniyorum bunu anlamanın bir yolu var mı? Başka bir efsane kasa sürme şansım olmadığı için direksiyonları nasıldır bilemiyorum. Yani başka arabalarda direksiyon çok tok ve sert ben kendi arabamda bu sertliği ve tokluğu hissedemedim açıkcası ama arabanın yaşına veya bunlarda böyle olduğuna inandırdım kendimi şimdilik.

Çevaplar için teşekkür ederim.
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Toyota Club Türkiye

Direksiyondan gelen ses
« : Ekim 13, 2015, 22:58:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyondan gelen ses
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2015, 23:12:52 »
Hami bey araç hakkında bilgi verirmisiniz kaç model? km vs. buradan vereceğimiz bilgi tahmini olacaktır sonuca ulaşmak için rot ayarlarına baktırmanız lazım diye düşünüyorum benim fikrim.
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2015, 00:22:49 »
Bende başka bir ae 101 sürmedim
arabanın direksiyon çevirirken pamuk gibi boşluk yok sağa sola çekme yok,tokluk hissi veriyor, hızlanınca yaptığın hıza göre sertleşmeye başlıyor virajlara dengeli giriyor, yanıltmak da istemiyorum sizin  kayış gevşek olabilir yağı kaçırmış eskimiş olabilir sağlam bi ön takımcı ve tamirci baksa iyi olur
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2015, 01:58:58 »

Araç 2000 model sw 255 bin km de...
Benim başka bir sw yada sedan surmem lazım belki bana yumuşak geliyordur...
Peki yeni model bir araçla karşılaştırdığınız oldu mu direksiyonu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 24, 2015, 23:40:51 »
muhtemelen aracınız aks körük lastiği eskimiş, yırtılmıştır. İçindeki yağ dışarının pisliğinde tozundan kurur bu sesi çıkartır. tamircinize anlatın gerekeni yapar.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2015, 10:09:29 »
ses direksiyon bilyası olabilir. sürtme sesi genelde bu bilyadan geliyor. direksiyonu araba dururken sıkıca çekin , yukarı aşağı oynatın. ufacık boşluk varsa bilya olabilir.

mafsallardan birinde boşluk varsa direksiyon uçarmış gibi his verir. hatta direksiyon maksinun boşluğu 3cm dir. dikkatli olmak lazım. mafsalın burçları 10 tl . bilyasını bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 25, 2015, 11:30:24 »
ses direksiyon bilyası olabilir. sürtme sesi genelde bu bilyadan geliyor. direksiyonu araba dururken sıkıca çekin , yukarı aşağı oynatın. ufacık boşluk varsa bilya olabilir.

mafsallardan birinde boşluk varsa direksiyon uçarmış gibi his verir. hatta direksiyon maksinun boşluğu 3cm dir. dikkatli olmak lazım. mafsalın burçları 10 tl . bilyasını bilemiyorum.
Mafsal burçlarının bir resmi falan var mı? Nereden bulabilirim bunları...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 25, 2015, 11:57:45 »
Mafsal burçlarının bir resmi falan var mı? Nereden bulabilirim bunları...

parçacılara sormalısınız. tabi hepsinden önce sorunu tam tespit edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 01, 2015, 20:13:31 »
Hami bey mafsal bu komple sıfır olarak bulunuyormuş fakat uyum sorunu olabilir demişti parçacım geçen yıl bana. Bende aşırı ses vardı direksiyon kutusunu  komple değiştirdim yine düzelmedi 5 tane rot balansçı  sorun kutuda dedi. Geçen izinde köyde söktüm vidalar sıkmıyor gibi geldi bana  dediğim  gibi biri yalama olmuş. Vidaları yeniledim  pay vardı karşısına fiberli somun takarak 2 taraflı sıktım şimdi tık ses yok

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 01, 2015, 20:32:43 »
Hami bey mafsal bu komple sıfır olarak bulunuyormuş fakat uyum sorunu olabilir demişti parçacım geçen yıl bana. Bende aşırı ses vardı direksiyon kutusunu  komple değiştirdim yine düzelmedi 5 tane rot balansçı  sorun kutuda dedi. Geçen izinde köyde söktüm vidalar sıkmıyor gibi geldi bana  dediğim  gibi biri yalama olmuş. Vidaları yeniledim  pay vardı karşısına fiberli somun takarak 2 taraflı sıktım şimdi tık ses yok

bu olayı biraz daha açık anlatabilir misiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 01, 2015, 20:43:28 »
Kapağı söktüm 1. fotoğrafta bulunan direksiyon kutusundan çıkan mile geçen yeri elimle oynattım biraz boşluk vardı vidayı sıkayım dedim civata boşa döndü tornacıya gidip diş açtırmak  için araç lazım köydeydim tekrar toplayıp sökmek gerekecekti.  2. fotoğrafta dişler yalama belli oluyor zaten bende uzun somunlu civata takarak karşılıklı sıktım. Sıkarkende boşluk kalmasın diyerek direksiyona baskı uygulattım içeriden topladım şimdi çok güzel önce asfaltta bile ses yapıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 01, 2015, 20:44:05 »

Bende bir de 100 km sonrası ufak bi boşluk oluşuyor gibi araba çalışmazken aracın içindeki mafsalı tutarak direksiyonu salladım o mafsalda sanki bir boşluk varmış gibi hissettim sizin aracınızda nasıl acaba? Araba çalışmazken bi kontrol edebilir misiniz? He bu arada mafsallar orjinal olarak var servis getiriyor acaba piyasada yan sanayisi var mı? Gerçi direksiyon önemli onlar da yan sanayi alınır mı bilemedim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 01, 2015, 20:53:57 »
Bende bir de 100 km sonrası ufak bi boşluk oluşuyor gibi araba çalışmazken aracın içindeki mafsalı tutarak direksiyonu salladım o mafsalda sanki bir boşluk varmış gibi hissettim sizin aracınızda nasıl acaba? Araba çalışmazken bi kontrol edebilir misiniz? He bu arada mafsallar orjinal olarak var servis getiriyor acaba piyasada yan sanayisi var mı? Gerçi direksiyon önemli onlar da yan sanayi alınır mı bilemedim?
Benim araçtada boşluk vardı şu an yok.Muhtemelen yan sanayidir piyasadaki mafsal özellikle kontrol ettim boşluk kaybolmuş. Ben direksiyondan gelen milden şüphelenip Ufuk beye sormuştum  dışarıdan siparişle 45 günde falan geliyormuş bende öyle kullanmaya devam etmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 01, 2015, 21:03:48 »

Benim araçtada boşluk vardı şu an yok.Muhtemelen yan sanayidir piyasadaki mafsal özellikle kontrol ettim boşluk kaybolmuş. Ben direksiyondan gelen milden şüphelenip Ufuk beye sormuştum  dışarıdan siparişle 45 günde falan geliyormuş bende öyle kullanmaya devam etmiştim.

Tamamdır teşekkür ederim o zaman bende kontrol ettireceğim o noktayı...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 06, 2015, 15:05:24 »
teşekkür ederim @Yaşar Akgün (20123) benim aracımda tıkırtı var fakar direksiyona biraz açı verirsem ses kesiliyor. çok rahatsız oluyorum. bir çaresine bakacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 06, 2015, 15:49:55 »
teşekkür ederim @Yaşar Akgün (20123) benim aracımda tıkırtı var fakar direksiyona biraz açı verirsem ses kesiliyor. çok rahatsız oluyorum. bir çaresine bakacağız.
Rica ederim Anıl hocam. Şöyle bi öneride bulunsam. Mafsalı gevşettikten sonra teker dönmeyecek şekilde direksiyonu dönderip mafsalı söküp taksanız ve sıksanız belki bi çözüm olur. Direksiyon simidi yan olsada bildiğiniz üzere sökülüp düzeltilebilir.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 06, 2015, 16:11:14 »
Rica ederim Anıl hocam. Şöyle bi öneride bulunsam. Mafsalı gevşettikten sonra teker dönmeyecek şekilde direksiyonu dönderip mafsalı söküp taksanız ve sıksanız belki bi çözüm olur. Direksiyon simidi yan olsada bildiğiniz üzere sökülüp düzeltilebilir.

ben şunu denedim. mafsalı gevşettim. sonra gerdirerek tekrar sıktım. ama bir şey değişmedi. benim aracımda direksiyon boşluğu yok. usta ise kutuda var diyor ama bukadar mı tıkırtı yapar bir kutu. bir boşluk var gibi. gevşeklik var. o yüzden sordum.
şimdi başıma bir bela geldi. onunla uğraşıyorum. yakında kutu falan sökülecek gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 06, 2015, 18:21:43 »
ben şunu denedim. mafsalı gevşettim. sonra gerdirerek tekrar sıktım. ama bir şey değişmedi. benim aracımda direksiyon boşluğu yok. usta ise kutuda var diyor ama bukadar mı tıkırtı yapar bir kutu. bir boşluk var gibi. gevşeklik var. o yüzden sordum.
şimdi başıma bir bela geldi. onunla uğraşıyorum. yakında kutu falan sökülecek gibi.
Hayırdır geçmiş olsun? Bende aynı şekilde mili gerip sıktım ses dahada çoğaldı. Daha sonra direksiyonu söktüm rulmanın bu tarafındaki sekman yerinden çıkmış taktım biraz azaldı fakat kesilmedi. 2 yıl önce sıfır komple rotbaşları üzerinde kutu alıp taktırdım yine çözülmedi. Ben kutuyu tamir ettirecektim parçacıda aynı araba vardı boşver uğraşma benimkimi mahvettiler yeni verelim deyince aldım taktırdım. Benim direksiyonda bahsettiğin gibi boşluk direksiyonu bi tarafa çevirimce kayboluyordu. Benim bahsettiğim mafsalı söküp  çevirip taksan bi faydası olurmu?