0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ses direksiyon bilyası olabilir. sürtme sesi genelde bu bilyadan geliyor. direksiyonu araba dururken sıkıca çekin , yukarı aşağı oynatın. ufacık boşluk varsa bilya olabilir. mafsallardan birinde boşluk varsa direksiyon uçarmış gibi his verir. hatta direksiyon maksinun boşluğu 3cm dir. dikkatli olmak lazım. mafsalın burçları 10 tl . bilyasını bilemiyorum.
Mafsal burçlarının bir resmi falan var mı? Nereden bulabilirim bunları...
Hami bey mafsal bu komple sıfır olarak bulunuyormuş fakat uyum sorunu olabilir demişti parçacım geçen yıl bana. Bende aşırı ses vardı direksiyon kutusunu komple değiştirdim yine düzelmedi 5 tane rot balansçı sorun kutuda dedi. Geçen izinde köyde söktüm vidalar sıkmıyor gibi geldi bana dediğim gibi biri yalama olmuş. Vidaları yeniledim pay vardı karşısına fiberli somun takarak 2 taraflı sıktım şimdi tık ses yok
Bende bir de 100 km sonrası ufak bi boşluk oluşuyor gibi araba çalışmazken aracın içindeki mafsalı tutarak direksiyonu salladım o mafsalda sanki bir boşluk varmış gibi hissettim sizin aracınızda nasıl acaba? Araba çalışmazken bi kontrol edebilir misiniz? He bu arada mafsallar orjinal olarak var servis getiriyor acaba piyasada yan sanayisi var mı? Gerçi direksiyon önemli onlar da yan sanayi alınır mı bilemedim?
Benim araçtada boşluk vardı şu an yok.Muhtemelen yan sanayidir piyasadaki mafsal özellikle kontrol ettim boşluk kaybolmuş. Ben direksiyondan gelen milden şüphelenip Ufuk beye sormuştum dışarıdan siparişle 45 günde falan geliyormuş bende öyle kullanmaya devam etmiştim.
teşekkür ederim @Yaşar Akgün (20123) benim aracımda tıkırtı var fakar direksiyona biraz açı verirsem ses kesiliyor. çok rahatsız oluyorum. bir çaresine bakacağız.
Rica ederim Anıl hocam. Şöyle bi öneride bulunsam. Mafsalı gevşettikten sonra teker dönmeyecek şekilde direksiyonu dönderip mafsalı söküp taksanız ve sıksanız belki bi çözüm olur. Direksiyon simidi yan olsada bildiğiniz üzere sökülüp düzeltilebilir.
ben şunu denedim. mafsalı gevşettim. sonra gerdirerek tekrar sıktım. ama bir şey değişmedi. benim aracımda direksiyon boşluğu yok. usta ise kutuda var diyor ama bukadar mı tıkırtı yapar bir kutu. bir boşluk var gibi. gevşeklik var. o yüzden sordum. şimdi başıma bir bela geldi. onunla uğraşıyorum. yakında kutu falan sökülecek gibi.