Gönderen Konu: bakım sonrası yakıt tüketimi artışı normal mi?  (Okunma sayısı 4544 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
merhaba değerli üstadlar...
silindir kapak contasındaki aşınmadan dolayı aracım hafif su eksiltiyor ve kaçağın olduğu gözdeki buji sürekli pas gibi bir tortu yaptığından motorda titreme oluyordu...
geçenlerde silindir kapak contası değişimi ve diğer genel bakımların yapılması için ustaya götürdüm...
conta değişti, bazı keçeler felan, motor yağını da değiştirmişler...
ancak yakıt tüketimim neredeyse %20-25 oranında arttı bu bakımdan sonra... bu normal bir durummudur? bir süre sonra eski haline döner mi?
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: bakım sonrası yakıt tüketimi artışı normal mi?
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2015, 18:31:34 »
Aşırı tezat olmuş. Tam tersi olması gerekiyordu. Heleki %20 25çok yüksek değerler. Aracınıza bu işlem sonrası kompresör kaçak testi yaptılar mı. Aracın çekişi ne durum da. Acaba araba kendine geldide buna bağlı olarak daha fazla gaza basıp da arabanın keyfini mi çıkarıyorsunuz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2015, 20:45:42 »
Yaris aracımdayken benim de başıma gelmişti, fakat bu durum Şehiriçi kullanımdan ötürüydü, uzun yola çıktığımda aslında yakıt tüketiminin azaldığını gözlemlemiştim. Siz de göstergeyi sıfırlayın uzun yol yaparsanız. Deponun kaç km.de bittiğinden de sağlıklı bir sonuca varabilirsiniz
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2015, 11:50:18 »
Aşırı tezat olmuş. Tam tersi olması gerekiyordu. Heleki %20 25çok yüksek değerler. Aracınıza bu işlem sonrası kompresör kaçak testi yaptılar mı. Aracın çekişi ne durum da. Acaba araba kendine geldide buna bağlı olarak daha fazla gaza basıp da arabanın keyfini mi çıkarıyorsunuz.

aracın çekişinde sıkıntı yoktu... çekişle ilgili hiçbir şikayetim yoktu... şeytan kulağına kurşun, canavar gibi, rampa felan dinlemiyor...
sadece kalkışlarda daha net hissettiğim, motor ısınınca biraz daha azalan hafif bir titreme vardı ve hafif su eksiltme vardı... aynı bujinin sürekli pas gibi bir tortu yapmasından sonra silindir kapak contasında kaçak teşhisi kondu ve çıkan contaya baktığımızda teşhisin doğru olduğu görüldü... conta değişimi yapıldı... motor yağı değişti... o kadar... acaba gaza ayarıyla mı oynadılar dedim, gaz ayarına baktırdım, normal dediler...
anlamadım gitti... bakımdan bir hafta kadar önce tokat'a gittim geldim, 500 km şehirdışı yol yaptım... ölçtüm biçtim, 18 kr yaktım km de...
bakımdan sonra bu haftasonu sinopa gittim geldim... gene aşağı ukarı 400 km felan yaptım... ölçüp biçiyorum 22 kr yakmışım km de..

Mesaj Birleştirildi: Ekim 13, 2015, 11:52:18
Yaris aracımdayken benim de başıma gelmişti, fakat bu durum Şehiriçi kullanımdan ötürüydü, uzun yola çıktığımda aslında yakıt tüketiminin azaldığını gözlemlemiştim. Siz de göstergeyi sıfırlayın uzun yol yaparsanız. Deponun kaç km.de bittiğinden de sağlıklı bir sonuca varabilirsiniz

aynen öyle yaptım zaten efendim. şehiriçi kullanımda zaten ölçmüyorum fazla... çünkü srekli dur kalk, hatta bazen dur kalkma şeklinde gidiyor şehiriçinde...
yakıt ölçümünü uzun yolda yaptım, hep öyle yaparım...

Mesaj Birleştirildi: Ekim 13, 2015, 11:56:49
ben çok sanmıyorum ama hava sıcaklığının bu kadar etkisi olur mu sizce? çünkü iki ölçüm arasında 10-12 derece sıcaklık farkı var hemen hemen... illa ki hava sıcaklığından biraz fark eder de, bu kadar etmez herhalde...
bir de, gaz ayarına baktırmaya gitiğim usta, motor açılınca bu gibi şeyler olabilir, bir süre sonra normale döner gibi bişeyler söyledi... varmı böyle bir şey?
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2015, 20:27:11 »
Hava soğuması arabanın yükü yol durumu gaza basış hepsi etkileyebilir 22 kuruş iyi gibi bende geçen 500 km de uzunda 21 kuruş civarı yakmışım sırasız lpg li arabada iki kişiydik, bazen şehir içi fazlada trafik yokken 30 kuruşa çıkıyor kısa mesafelerde..
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg