Gönderen Konu: Janttan aldığım ufak bir hasar yardımınıza ihtiyacım var  (Okunma sayısı 3001 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '15
Dün talihsiz bir kaza geçirdim, ufak sayılabilecek bir kaza. Hava baya yağmurluydu hiç beklemediğim yerde önüme aniden yaya atlayınca direksiyonu kırmak zorunda kaldım ve kaldırıma arabanın jantını vurdum. Vuruş hızım 10-20 arası bir şey, fakat çok sağlam bir çaat sesi geldi aha dedim tamponu bıraktık heralde indiğimde şaşırdım arabada 1 çizik bile yok . Sol tekere baktım tekerde bir şey yok janta baktım üstten çok hafif bir şekilde tekerle ayrılmış. Sabah bir sanayiye gittim jantı felan 5 dakikada düzeltti şuan bakıldığında arabada en ufak bir şey yok dedi birde ön takımlara bakalım baktı bir şey yok dedi, sonra rot ayarlarımı nedir bir makineye bağladılar arabayı ve amortismanın çok az bir şey yamulduğunu söyledi yenisini almak pahalıya patlıyacağını bizde yaptırırsan 250 tl ye düzeltebileceğini söyledi..

http://i.hizliresim.com/9E4LV3.jpg bu arabanın jantı çıktıktan sonra çektim.
http://hizliresim.com/vRE4L6 bu ise adamın elime verdiği rapor altını çizdiği - bi yer var sanırım o yamuk olan yer.

Adama bir şey olur mu diye sorduğumda uzun vadede lastiğin ömrünü yer sadece dedi aklıma takıldı.. Acaba napmam gerek ? Şu aralar sıkışığım biraz yaptırmasam bir süre problem çıkartır mı ? Bilenler bir bakabilirse sevinirim.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 12, 2015, 14:24:05
Amortisman demişim özür diliyorum herkesden , amortisör.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 12, 2015, 14:26:35
Şunuda eklemekte fayda var arabanın aksanında hiç bir problem yok , eskisi gibi normal devam ediyor.
Titreme , sağa sola çekme gibi.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: Janttan aldığım ufak bir hasar yardımınıza ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2015, 15:13:45 »
Semih bey öncelikle geçmiş olsun profil bilgilerinizi doldurursanız aracınız hakkında daha fazla bilgiye sahip olur ve yanıt verebiliriz.
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2015, 15:17:58 »
Araciniz nedir ne degildir bilmiyorum.
Amörtisör düzeltme işlemi nasıl yapılıyor onu bilmiyorum. Ama pek sağlıklı düzeltme yapamayacakları kanısındayım. Amortisör alabilirsiniz tamir parasına.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2015, 15:34:41 »
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için arabamın markası 2015 model corolladır.
14.000 KM de ilk kazamdı. Sizce değiştirmediğim taktirde bir sorun oluşur mu ? Profilimi hemen yeniliyorum bilgi için sağolun. Kaskomu bozdurmak istemiyorum ve bildiğim kadarıyla amortisörlerin fiyatları baya pahalı.. Dediğim gibi az bir yamukluk mevcut dedi raporuda burada paylaştım anlayanlar varsa bir göz atıp bilgilendirirse sevinirim. Bir sorun olmayacaksa 2-3 ay bu şekilde sürmeyi düşünüyorum. Şuanda ayıptır söylemesi biraz borçlar içindeyim , arabayı satmayı felanda düşündümde vazgeçtim şimdilik. O yüzden tamir yada yeni bir amortisör biraz zor gözüküyor fakat illa lazım derseniz mecbur yapıcaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2015, 15:58:02 »
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için arabamın markası 2015 model corolladır.
14.000 KM de ilk kazamdı. Sizce değiştirmediğim taktirde bir sorun oluşur mu ? Profilimi hemen yeniliyorum bilgi için sağolun. Kaskomu bozdurmak istemiyorum ve bildiğim kadarıyla amortisörlerin fiyatları baya pahalı.. Dediğim gibi az bir yamukluk mevcut dedi raporuda burada paylaştım anlayanlar varsa bir göz atıp bilgilendirirse sevinirim. Bir sorun olmayacaksa 2-3 ay bu şekilde sürmeyi düşünüyorum. Şuanda ayıptır söylemesi biraz borçlar içindeyim , arabayı satmayı felanda düşündümde vazgeçtim şimdilik. O yüzden tamir yada yeni bir amortisör biraz zor gözüküyor fakat illa lazım derseniz mecbur yapıcaz.
Kamber olduğu için lastiği yer. Ama ne kadar yer bilemem abi. Arabada belki çok ufak bir miktar çekme olabilir. Birde hasarlı bölge sanırım sol taraf. Direksiyonu sola daha ağır çevirirsiniz sağa nazaran.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2015, 16:02:48 »
Kamber olduğu için lastiği yer. Ama ne kadar yer bilemem abi. Arabada belki çok ufak bir miktar çekme olabilir. Birde hasarlı bölge sanırım sol taraf. Direksiyonu sola daha ağır çevirirsiniz sağa nazaran.

Eğer sadece lastiği yiyecekse sorun değil dostum kalsın bir süre ileride lastiğide onuda düzelttiririm. Aynen öyle sol direksiyon tarafından aldım hasarı. Direksiyonu çevirirken ona dikkat etmedim ama bindiğimde biraz daha dikkat ederim sağolasın yorumun için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2015, 17:40:44 »
 Geçmiş olsun.
Tamir edilebilen tipte de(belli durumlar için, örneğin yağ kaçağı) amortisörler vardır ama sizin durum için pek geçerli değildir. Yapılan işlemler sağlıklı olmaz büyük ihtimal. Ayrıca amortisörden ziyade alt salıncağa bakmak lazım.
 Aracın sol çamurluğundan, gerekli güvenlik önlemlerini alıp, kaportaya da zarar vermeden, kuvvetlice bastırıp bırakın. İlk seferde nispeten kolay bir salınım gösteriyor mu? Ardından tekrar deneyin, sertleşme görülüyor mu? Bu sırada sıradışı bir ses var mı?
 Güvenli ve boş bir yolda, düşük hızlarda giderken direksiyonda çekme var mı? Bu sırada, yine güvenlik önlemleri tam şekilde alınmışken, fren yapıldığında çekme var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2015, 18:31:46 »
Geçmiş olsun.
Tamir edilebilen tipte de(belli durumlar için, örneğin yağ kaçağı) amortisörler vardır ama sizin durum için pek geçerli değildir. Yapılan işlemler sağlıklı olmaz büyük ihtimal. Ayrıca amortisörden ziyade alt salıncağa bakmak lazım.
 Aracın sol çamurluğundan, gerekli güvenlik önlemlerini alıp, kaportaya da zarar vermeden, kuvvetlice bastırıp bırakın. İlk seferde nispeten kolay bir salınım gösteriyor mu? Ardından tekrar deneyin, sertleşme görülüyor mu? Bu sırada sıradışı bir ses var mı?
 Güvenli ve boş bir yolda, düşük hızlarda giderken direksiyonda çekme var mı? Bu sırada, yine güvenlik önlemleri tam şekilde alınmışken, fren yapıldığında çekme var mı?

Bastırıp bırakmayı denemedim , yarın ilk işim denemek olucak.
Fakat yol esnasında viraj dönerken yüksek hız giderken ses yok. Boş bir yolda yüksek-düşük hızlardada direksiyonu bırakarak denedim hiç çekme yok.
Frenide aynen boş bir yolda hem sert hem yavaş olmak üzere güzel bir test yaptım ondada hiç bir çekme yok. Yani görünüşe bakılırsa hiç bir problem yok gibi ama adam amortisör hafiften yamulmuş dedi. Eğer bir çukura felan sert girersen komple götürürsün dedi. Verdiği raporda kafamı karıştırdı biraz ikileme düştüm yaptırsammı yaptırmasammı diye. Dediğim gibi sadece çamurluklardan bastırmayı denemedim onuda arabaya geçtiğim zaman deniyeceğim. Birde bozuk bir yol bulursam oraya girip sesi dinlemeyi düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz genel olarak ? Yaptırmamın acelesi varmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 12, 2015, 18:40:25 »
Kimi insan aracını şuan sizin durumunuzda kullanıyor. Eğer jant ta kusur oluşmasaydı sizde aynı şekilde kullanmaya devam edecektiniz. Hakan abide belirtmiş amortisör değilde benim aklımada alt salıncak ta kusur oluşmuş olma ihtimali aklıma geldi. Bir başka yere daha sorup fiyat almanızda fayda var. Usta sizi iş bilmiyor görüp yüksek fiyat söylemiş olabilir. Benim fikrimce kendinize dert etmenizi gerektirecek bir durum yok.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Ekim 12, 2015, 19:07:18 »
Kimi insan aracını şuan sizin durumunuzda kullanıyor. Eğer jant ta kusur oluşmasaydı sizde aynı şekilde kullanmaya devam edecektiniz. Hakan abide belirtmiş amortisör değilde benim aklımada alt salıncak ta kusur oluşmuş olma ihtimali aklıma geldi. Bir başka yere daha sorup fiyat almanızda fayda var. Usta sizi iş bilmiyor görüp yüksek fiyat söylemiş olabilir. Benim fikrimce kendinize dert etmenizi gerektirecek bir durum yok.

Teşekkür ediyorum herkese değerli yorumları için, içim rahatladı biraz o zaman en azından işlerim rayına oturana kadar 2-3 ay gibi bir süre erteliyorum . 2 ay sonra felan gidip başka bir yerde baktırır yaptırırım.