0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için arabamın markası 2015 model corolladır.14.000 KM de ilk kazamdı. Sizce değiştirmediğim taktirde bir sorun oluşur mu ? Profilimi hemen yeniliyorum bilgi için sağolun. Kaskomu bozdurmak istemiyorum ve bildiğim kadarıyla amortisörlerin fiyatları baya pahalı.. Dediğim gibi az bir yamukluk mevcut dedi raporuda burada paylaştım anlayanlar varsa bir göz atıp bilgilendirirse sevinirim. Bir sorun olmayacaksa 2-3 ay bu şekilde sürmeyi düşünüyorum. Şuanda ayıptır söylemesi biraz borçlar içindeyim , arabayı satmayı felanda düşündümde vazgeçtim şimdilik. O yüzden tamir yada yeni bir amortisör biraz zor gözüküyor fakat illa lazım derseniz mecbur yapıcaz.
Kamber olduğu için lastiği yer. Ama ne kadar yer bilemem abi. Arabada belki çok ufak bir miktar çekme olabilir. Birde hasarlı bölge sanırım sol taraf. Direksiyonu sola daha ağır çevirirsiniz sağa nazaran.
Geçmiş olsun.Tamir edilebilen tipte de(belli durumlar için, örneğin yağ kaçağı) amortisörler vardır ama sizin durum için pek geçerli değildir. Yapılan işlemler sağlıklı olmaz büyük ihtimal. Ayrıca amortisörden ziyade alt salıncağa bakmak lazım. Aracın sol çamurluğundan, gerekli güvenlik önlemlerini alıp, kaportaya da zarar vermeden, kuvvetlice bastırıp bırakın. İlk seferde nispeten kolay bir salınım gösteriyor mu? Ardından tekrar deneyin, sertleşme görülüyor mu? Bu sırada sıradışı bir ses var mı? Güvenli ve boş bir yolda, düşük hızlarda giderken direksiyonda çekme var mı? Bu sırada, yine güvenlik önlemleri tam şekilde alınmışken, fren yapıldığında çekme var mı?
Kimi insan aracını şuan sizin durumunuzda kullanıyor. Eğer jant ta kusur oluşmasaydı sizde aynı şekilde kullanmaya devam edecektiniz. Hakan abide belirtmiş amortisör değilde benim aklımada alt salıncak ta kusur oluşmuş olma ihtimali aklıma geldi. Bir başka yere daha sorup fiyat almanızda fayda var. Usta sizi iş bilmiyor görüp yüksek fiyat söylemiş olabilir. Benim fikrimce kendinize dert etmenizi gerektirecek bir durum yok.