Hocam turbo dizel araçlarda radikal yağ değişimlerinde bu tip durumlar ile karşılaşabilmekte. Turbo, turbo bağlantılarına sevisinde baktırmanızı tavsiye ederim. TEM Oto'dan Ufuk Beyde size yardımcı olabilir.
Özellikle, 315.000 km bakımını serviste yaptıktan sonra,yani yağ değişimi gerçekleştikten sonra bu sorun çıktı ortaya, o yüzden direk oraya götüreceğim.Ayrıca şehir içi trafikte yakıt tüketimim, 11-11.5 L oldu

Mesaj Birleştirildi: Ekim 14, 2015, 09:52:30
14.10.2015(Bugün) tarihinde Ortaköy Toyota Plazaya gittim.Usta, ses turbodan geliyor dedi,fakat bu ses normalmiş.Bakımda Turbo temizlendiyse böyle ses çıkarabilirmiş.25 yıllık usta ile test sürüşüne çıktım.Herhangi bir sıkıntısı yok,turbo borusunda çatlak vs veya turboda herhangi bir arıza olsa 1.5 ton araç böyle gitmez dedi.Çekişi de normal dedi.
Debriyaja basınca gıcırtı gibi ses geliyordu,yayına yağ sıktı,o ses de gitti.
Benim aracın aynısından 2 adet daha geldi.Satılık ilanı neden az diye söylenip dururdum,meğersem alan bir daha satmıyormuş

Bu arada Servis,yolun 25m altında kalıyor.Yolun altında,fabrika gibi epey büyük bir yer.En az 100-150 araç vardı orada