Gönderen Konu: Dizel T25 Avensis ten Gelen Islık Sesi [ Servis Cevap Verdi]  (Okunma sayısı 1656 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 325000
  • Model Yılı: '07
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Herkese Merhabalar,

Aracımın 315.000 bakımını serviste yaptırdıktan sonra,ıslık sesi türemeye başladı.Bu ses de beni korkutuyor açıkçası.Ses aynen şu video daki şekilde..

https://www.youtube.com/watch?v=0ga7cimd-CU

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim..

-----------------------------

14.10.2015(Bugün) tarihinde Ortaköy Toyota Plazaya gittim.Usta, ses turbodan geliyor dedi,fakat bu ses normalmiş.Bakımda Turbo temizlendiyse böyle ses çıkarabilirmiş.25 yıllık usta ile test sürüşüne çıktım.Herhangi bir sıkıntısı yok,turbo borusunda çatlak vs veya turboda herhangi bir arıza olsa 1.5 ton araç böyle gitmez dedi.Çekişi de normal dedi.
Debriyaja basınca gıcırtı gibi ses geliyordu,yayına yağ sıktı,o ses de gitti.

Benim aracın aynısından 2 adet daha geldi.Satılık ilanı neden az diye söylenip dururdum,meğersem alan bir daha satmıyormuş :P

Bu arada Servis,yolun 25m altında kalıyor.Yolun altında,fabrika gibi epey büyük bir yer.En az 100-150 araç vardı orada |-\
Toyota Avensis 2.0 D4D Elegant

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel T25 Avensis ten Gelen Islık Sesi
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2015, 14:42:32 »
Herkese Merhabalar,

Aracımın 315.000 bakımını serviste yaptırdıktan sonra,ıslık sesi türemeye başladı.Bu ses de beni korkutuyor açıkçası.Ses aynen şu video daki şekilde..

https://www.youtube.com/watch?v=0ga7cimd-CU

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim..

Bu turbo kaynaklı bir ses. En son bakımda kullanılan motor yağı öncekilerden farklı mıydı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2015, 14:45:19 »
Bu turbo kaynaklı bir ses. En son bakımda kullanılan motor yağı öncekilerden farklı mıydı?

Aracı daha yeni aldım hocam,farklı olabilir.Ne yapmam gerekli?Sorun neyden kaynaklanır?Çok masraf açar mı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2015, 08:42:04 »
Hocam turbo dizel araçlarda radikal yağ değişimlerinde bu tip durumlar ile karşılaşabilmekte. Turbo, turbo bağlantılarına sevisinde baktırmanızı tavsiye ederim. TEM  Oto'dan Ufuk Beyde size yardımcı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2015, 11:41:28 »
Hocam turbo dizel araçlarda radikal yağ değişimlerinde bu tip durumlar ile karşılaşabilmekte. Turbo, turbo bağlantılarına sevisinde baktırmanızı tavsiye ederim. TEM  Oto'dan Ufuk Beyde size yardımcı olabilir.

Özellikle, 315.000 km bakımını serviste yaptıktan sonra,yani yağ değişimi gerçekleştikten sonra bu sorun çıktı ortaya, o yüzden direk oraya götüreceğim.Ayrıca şehir içi trafikte yakıt tüketimim, 11-11.5 L oldu :wacko:

Mesaj Birleştirildi: Ekim 14, 2015, 09:52:30
14.10.2015(Bugün) tarihinde Ortaköy Toyota Plazaya gittim.Usta, ses turbodan geliyor dedi,fakat bu ses normalmiş.Bakımda Turbo temizlendiyse böyle ses çıkarabilirmiş.25 yıllık usta ile test sürüşüne çıktım.Herhangi bir sıkıntısı yok,turbo borusunda çatlak vs veya turboda herhangi bir arıza olsa 1.5 ton araç böyle gitmez dedi.Çekişi de normal dedi.
Debriyaja basınca gıcırtı gibi ses geliyordu,yayına yağ sıktı,o ses de gitti.

Benim aracın aynısından 2 adet daha geldi.Satılık ilanı neden az diye söylenip dururdum,meğersem alan bir daha satmıyormuş :P

Bu arada Servis,yolun 25m altında kalıyor.Yolun altında,fabrika gibi epey büyük bir yer.En az 100-150 araç vardı orada |-\