Gönderen Konu: Sigarayı tekrar bıraktım...  (Okunma sayısı 2927 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Sigarayı tekrar bıraktım...
« : Ekim 12, 2015, 11:58:26 »
38 yaşındayım, 16 yaşımda kendimi bir b.k sanmaya başladığım dönemlerde tanıştım sigarayla.
Zaman zaman belli periyotlarda bırakma girişimim olsa da, şu an için tam 22 yıldır içiyorum.
Bir başka hesapla, sigarayı içtiğim dönem, hayatımın çoğunluk kısmını oluşturuyor.

Dediğim gibi, belli dönemlerde bırakmayı denedim, çok kararlı olduğum zamanlar da oldu.
Ama yıllar yılı vücuduma yerleşmiş nikotin alışkanlığı, beynimin her saat başı benden nikotin sorması ve benim bununla mücadele etmem pek kolay olmamıştı.
Ama asıl sorun nikotin değil bence.
Tüm bünyemize, kişiliğimize nüfuz etmiş olan ritmik motor davranışlar sigarayı bırakma aşamasındaki en zor, en amansız düşman.
Yıllarca öğrenilmiş ve yerleşik alışkanlıklar.
Sabah uyanınca içilen sigaralar,
Her yemek arkası içilen sigaralar,
Arabaya binince içilen sigaralar,
Yalnız kalınca içilen sigaralar,
Arkadaş ortamında içilen sigaralar,
İçki-muhabbet ortamında içilen sigaralar,
Yatmadan önce içilen sigaralar,
Manzaraya karşı, tatilde, mutluyken, moral bozukken.....vs
Bu liste kişiden kişiye değişir ama uzar gider.

İşte asıl zorluk burada başlıyor. Yıllarca edindiğin alışkanlıktan vazgeçilememesi.

22 yıldır sigara kullanıyorum ve en son bırakma deneyimim 1 sene kadar önce oldu.
İradesi çok zayıf, nefsiyle giriştiği mücadelelerin birçoğunu kaybeden bir kişi olarak ben, yaklaşık 2 ay sigara içmedim.
Kararlıydım. Nefes alışlarım düzelmiş, daha rahat uyumaya başlamıştım. Yemeklerden, içtiklerimden daha çok tat almaya başlamıştım.
Yani, sigarayı bırakmanın getirilerini somut olarak hissediyordum ve bu beni mutlu ediyordu.
Ekstra motivasyon için spora da başlamıştım, haftanın 3 günü uzun bisiklet turları yapıyordum.
Yıllarca sigaradan heder olmuş dişlerimi temizleterek, diş macunu reklamlarındaki dişlere de sahip olmuştum.
Sigaranın psikolojik ve görsel tüm etkilerinden kurtulmuştum.

En azından ben öyle sanıyordum, zira sigaraya tekrar başlamadaki büyük tehlikelerden birisi de burada; özgüven.
Bu özgüven sizi en zayıf anınızda gafil avlar, çok hain bir tuzak, kurtulması zor bir pusudur.
Ben de bu özgüven tuzağına düşerek, yukarıda anlattığım tüm olumlu şartlara rağmen tekrar başladım sigaraya...

Bir arkadaş ortamında, "nasıl olsa bıraktım, bir tane içeyim zaten tekrar içmiycem" gibi saçma salak bir düşünceyle, göz göre göre bu hatayı yaptım.
O akşam 4 sigara içtim. İçimde can çekişmekte olan, sigara canavarına adeta bir hayat öpücüğü kondurdum. Hem de en şehvetlisinden.
Ondan sonrası malum, ertesi gün, günde birkaç tane içerim kandırmacasıyla alınan bir paket ve devamında artarak içilen sigaralar ve malum sonuç.

Aradan yaklaşık 1 sene geçti, yine bir kararlılıkla bıraktım sigarayı, 15 gün oldu. Kendimi bazen elimi kolumu saçma sapan hareket ettirirken, bazen ağzımı yüzümü oynarken buluyorum. Ama bu sefer o canavara hayat öpücüğü vermemeye kararlıyım. Kahve, çay, alkol gibi maddelerden ve sigara içilmesi racon olan ortamlardan da uzak duracağım bir müddet. Bakalım bu uzun soluklu savaşı kim kazanacak.
Bana dua edin.

Not : Sigarayı bırakmayı isteme+irade dışındaki yöntemlerin (sigarayı bırakma ilaçları, elektronik sigara..vd) yüzde yüz etkili olacağını düşünmüyorum.
Zira etrafımda, sigarayı kendi kendine bırakan nice tiryakiler tanıyorum. Yani isteyen herkes başarabilir aslında. Hiçbir şeye ihtiyaç duymadan.
Dediğim gibi, istemek ve irade.

Toyota Club Türkiye

Sigarayı tekrar bıraktım...
« : Ekim 12, 2015, 11:58:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: Sigarayı tekrar bıraktım...
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2015, 12:30:29 »
Ender bey sizi sonuna kadar destekliyorum, benim size tavsiyem ekşi besinler tüketin bir süre canınız sigara istemiyor, kuruyemiş olabilir aman dikkat bu arada kilo almayın, İnşallah bu sigarayı bırakma teşebbüsünüz sonuncusu olur.
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2015, 12:59:40 »
Ben de 2. denememde bıraktım. 3.5 senedir içmiyorum. Daha önce 1 ay bıraktım, bir taneden birşey olmaz hatasına düşüp tekrar başladım. İlaç kullanarak bıraktım ama, esas işi kafada bitirmek lazım. Şimdi sadece sigara konusu açıldığı zaman aklıma geliyor.
Sigara içilen ortamlardan uzak durun, canınız çektiğinde birşeylerle kendinizi meşgul edin. Ben sakız çiğniyordum yada kısa yürüyüşe çıkıyordum. Başları zor ama zaman geçtikçe istek azalıyor. Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2015, 13:29:53 »
Bir roket için en güç olan atmosferi geçmektir. Sabrederek başaracağınıza inanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2015, 14:19:47 »
30 Yaşındayım. Geçen yıl aynı düşüncelerle (hayatımın yarısından fazlasında sigara içme) bırakmaya karar verdim. Aslında en önemli etken büyüyen oğlumla vakit geçirememekti. Eşimin yanında bile sigara içerken rahatsız olduğumdan, sigara ya da oğlum diye ayrılıyordu vakitler. Daha önceki girişimlerinde başarısız olduğumdan bu sefer farklı bir yol izlemeye karar verdim: Saplantı yapmadan, hiç olmamış gibi davranmak.
Tarih belirledim ve önceki gün yatmadan 2 sigara içtim ve yattım. Kendi kendiyle konuşma, kendini motive etmeye çalışma, kendini uyarma vs. durumlarına hiç girmeden sadece ortamımı/pozisyonumu değiştirme yoluna gittim. Tv izlerken aklıma gelince bahçeyle uğraşma, yürürken aklıma gelince durup dinlenme ya da tam tersleri. İlk 2 ay günde belki 40 kez aklıma gelmiştir.
Ortamımı değiştirmedim pek, aslında ortamları sevmediğimi anladım.
Akşamları evde pek durmazdım, ilk zamanlar eve çakılmış gibi hissetsem de şimdi dengeli biçimde evde ve dışarıda takılabiliyorum.
Oğlumla istediğim gibi vakit geçirebiliyorum.
Sigara içmeyen arkadaşlarıma pek takılmazdım, onlar hep içeri oturmak isterler vs. diye, meğer çok nezih yaşıyorlarmış.:)
Bıraktıktan sonra 5 kilo aldım mevsimin de etkisiyle, eşim sağolsun istersen 20 al ama bırak deyince takıntı yapmadım. Sonra normale döndü tekrar kilom, hatta daha da sağlıklı seviyeye indi.
Uzun yolculuklarda, soğuk havalarda, evin balkon/terasında, sigaranın yasak olduğu ortamlarda vs. çektiklerimi düşünmek iyi ki bırakmışım demeye yetiyor da artıyor zaten.
96-xl
93-gl
98-gli"special"
06-d4d-terra"mmt"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 52 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2015, 15:07:25 »
Bende Sigarayı bırakmak istiyorummmmmmm. :olu: Ama bırakamıyorum.  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2015, 15:13:10 »
Sakız çiğneyin abi. Birçok yakınım bu sekilde birakti. Agzini birseylerle mesgul edince sigarayi dusunmuyorsun. Ben agzima bir tane bile sigara almadim. Sirf calistigim ortamdan dolayi. Dunde garanti 1 paketlik sigara soluyordum
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 52 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2015, 15:22:45 »
İlkeciğim teşekkür ederim tavsiyene nasılsın alışabildin mi kıbrıs'a? (ters akan trafiğe) şu an sigara içmemek için savaşıyorum bugün daha bir tane içtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 12, 2015, 15:30:16 »
İlkeciğim teşekkür ederim tavsiyene nasılsın alışabildin mi kıbrıs'a? (ters akan trafiğe) şu an sigara içmemek için savaşıyorum bugün daha bir tane içtim.
Alışabildim abi. Zaten alışmak zorundayım :) Ufak bir kazam oldu. O da dalgınlığımdan sağımı solumu kontrol etmeden yola atladım. Çamurluk yamuldu düzeltilecek o kadar :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 12, 2015, 19:50:42 »
Arkadaş şu sigaraya bir ben başlayamadım. Etrafımdaki hemen hemen herkez içiyor. Ama benim canım hiç içmek istemiyor.
Ben de de sigara olarak değilde abur cubur (cips, cola, jelibon) tabir edilen besinlere karşı büyük zaafım var. Yemeyim içmeyeyim diyorum ama işten eve gelirken uğradığım market çıkışında bir bakıyorum elimdeki poşet abur cubur dolu [emoji23] [emoji23] [emoji23]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 12, 2015, 20:02:32 »
Dumanından bile nefret ederim,belki spor düşkünü olduğumdan olabilir ,ileride çocuklarınızda sizden görüp içeceklerdir bundan hoşnut olanlar içmeye devam etsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 12, 2015, 20:23:13 »
Merhaba bende iki defa sigarayı bıraktım ilk bırakmam 1994 senesinde oldu ve 1998 senesine kadarda sürdü.Taki işyerindeki bir kardeşimin erkek oğlu oldu ve tatlı ile beraber sigara getirmesiylede son buldu.Ogün banada sigara tuttular ve hadi ağzıma alayım unutmuşmuyum bakalım dedim bir arkadaşta çakmağı uzattı ve yaktı bir fırt çektim baktım unutmamışım.Tabiki  yemekten sonra ve çaylarda işyerinde ondan bundan sigara  isteyerek adımız otlakçıya çıkmasın diye paket taşımaya kadar devam etti.2001 senesinde babamı akciger kanserinden kaybedince cebimdeki son paketim dedim ve hakikatende son paketim oldu.O günden beri eşim yanımda içmesine rağmen hiç sigara içmedim ve artık içmemde.Eşimde geçen sene rahatsızlanınca çok şükür sigarayı artık bıraktı ve içmiyor.Evde bazen yeğenim gelipte sigara içince hepimiz rahatsız oluyoruz ve evi hemen havalandırıyoruz.Bırakamıyorum,bırakmak istiyorum ama olmuyor diye bir şey yok aslında bu bir alışkanlık, bağımlılık değil. :kötü:
Nice mutlu dumansız günlere. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 12, 2015, 20:44:12 »
Bende liseye yatılı gidince (15 yaş civarı) meraktan deneyeyim dedim sonra fena halde bağlandım. 29 Ocak 2014 02:30 da bırakma kararı aldım hala içmedim. nargile dahi içmedim. dumansız iyi gidiyor. ben ilk başta çikolataya verdim kendimi sonra sakıza verdim hala arabada evde cebimde hep sakız var :)

dersiniz ki niye bıraktın? arabayı 2013 Aralıkta aldık almak istediklerime yapmak istediklerime param yetmemeye başladı. en son bilet param kalmıştı, bilet mi sigara mı dedim. yarıyıl tatiline eve gideceğim evde zaten içmem dedim bileti tercih ettim
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 12, 2015, 21:00:43 »
Sigara deyince aklıma hep Memduh Şevket ESENDAL'ın ''Otlakçı'' adlı hikayesi gelir.  :D
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 12, 2015, 22:06:17 »
lise sonda basladim aşagi yukari 3-4senedir içiyorum  ve baya fazla içiyorum başlarda çok fazla marka değiştirdim,şimdi sabite bagladim.  Başka marka icemiyorum zor durumda anca birakabilcegimi düşünmüyorum şuan,babam amcam ölünce cebindeki 2 paket sigarayi içip birakmis   bende,1 ay biraktim dogum günümde arkadaşlarim al iç demesiyle tam gaz devam ettim ediyorumda,birakinca diğerleri yaninda içince duman gerçekten rahatsiz ediyor inşallah bende birakabilirim.  :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 12, 2015, 22:20:13 »
Babam günde 3 pakete yakın içerdi. Çakmak kullanmadan birini atarken diğerini cebinden çıkarır ve izmaritle yakardı. Hayret ettiğim ramazan ayında  ne iftarda nede sahurda falan ağzına sürmezdi.Bayramın 1. günü başlardı tekrar.Birdenbire bıraktı 10 yılı aşkın süredir içmiyor. Abim ve ben hiç içmedik ve şu anda yine kullanmıyoruz.Ailede içen kimse yok. Ben arasıra yılda 1 yada 2 çöp keyif olsun diye yakardım. Gönül isterki hiç kimse içmesin. Bırakanlar bayağı zorlanıyor çok agresif oluyorlar. Kafayı ve vücudu birşeylerle oyalamadıktan sonra baya zor diyorlar.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 12, 2015, 22:22:36
Arkadaş şu sigaraya bir ben başlayamadım. Etrafımdaki hemen hemen herkez içiyor. Ama benim canım hiç içmek istemiyor.
Ben de de sigara olarak değilde abur cubur (cips, cola, jelibon) tabir edilen besinlere karşı büyük zaafım var. Yemeyim içmeyeyim diyorum ama işten eve gelirken uğradığım market çıkışında bir bakıyorum elimdeki poşet abur cubur dolu [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Aynı bende öğleyim. Markete girince çocuklar gibi çikolata ve abur cubur reyonuna dalıyorum. Çıkarkende bakıyorum aldıklarım 2 paket iyi sigara parası bile tutmamış  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 12, 2015, 22:49:30 »
ben 4 defa bıraktım :D bırakmakta hiç sıkıntı çekmedim. 2 kez 1'er yıl, 1 kez 2 yıl ve hala sürmekte olan 7'nci senemi bitirdim. daha önceki bırakma girişimlerinde kendi sağlığımı düşünmeden, maddi imkansızlıktan ve eşime destek amacıyla bıraktım. durumlar durulunca tekrar başladım. en son oğlum için aklı başına gelip sigara içtiğimi bellediğinde ona kötü örnek olmamak adına bıraktım ve 7 sene oldu. hoş yine kendi sağlığımı düşünmedim  :D su an hiç aklıma gelmiyor ve aramıyorum tabi. ama yarın öleceğimi bilsem herhalde durmaz yakarım ( bu meret öyle lanet bişey işte)
bırakırken de sigara misali ağzımda kürdan (her ne kadar hoş olmasada) ve areka mint şeker yardımcım oldu diyebilirim.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 12, 2015, 23:24:55 »
Güzel itiraflar geliyor :D Bi sigara yakıp okumak lazım :rofl: :rofl: Şaka bir yana tıp fakültesinde öğrenciyim. Yüzdeye vurunca diğer fakültelerden daha fazla öğrenci ve öğretim üyesi olarak sigara içiyoruz. Aynı zamanda öğrenci topluluğu başkanlığı yapıyorum bi etkinlik yemek bişey organize etsek sigara içilen bölümleri olan yerleri ayarlıyoruz. Toplumu yönlendirebilecek en önemli unsur bizlerken biz toplumdan daha ilerideyiz sigara konusunda. Ama ben şahsen şuanda sigara içmeyi seviyorum. İstemediğim zaman içmiyorum. Bazen günde bir paket bazen 1 dal içiyorum. Ama sigaramı değiştirmem. Malboro Light içerim hep. Uzun zamandır içiyorum. 3ay 5 ay gibi sürelerle hiç içmediğim zamanlar da oldu. Kendimi bağımlı olarak tanımlamıyorum o yüzden. Ama şöyle de bir tespitim var. Arkadaş ortamı sigara içerken bırakılması gerçekten zor bence. Aynı anda molaya çıkıyorsun, ara veriyosun yanında çıkarıp yakıyor bir tane ve bunun günde en az 5 defa tekrarlandığını düşünürsek illaki birinden birinde senin de nefsin kabaracak ve içeceksin.
Uzun zamandır foruma girmeyince çenem düştü. Kusura bakmayın :D
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 12, 2015, 23:31:19 »
Newyork ta yaşayan kuzenim ortalıkta sigara içenler ya zençiler yada Türkler demişti şaşırmıştım :D..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 12, 2015, 23:44:52 »
73 Yaşında babam 3 yaşından beri ortalama 3 paket son 5-6 yıla kadar içiyordu
öyle bir nefes darlığı varki ne etsek bırakmadı yürümede zorlanıyor bir kat merdiven çıksa tıkanıyor , iki üç ayda bir hastanelik oluyor hastanede bi kaç gün bırakıp düzelince içmeye devam ediyor en az 10 dal içiyo günde, bi ara altı ay bırakdı arabayla yolda gidiyoruz uyumuş bi uyandı sigara yere düşdü diyo sigarayı arıyo, adam rüyasında bile sigara içiyormuş,aklımdan çıkmıyor diyor canım sıkılıyor bu durumuna elden bişey gelmiyor,yaklaşık 25 senedir bende içiyorum hiç içmem dediğim sigaraya bir iki yaka yaka alışdık günde bir paketi biraz geçerim, geçen sene bi futbol edelim dedik yıllardır oynamamışdım biraz koşunca 10 dakikada tıkanıp kaldım sigara bizi ne hale getirmiş dedim vücutta  gram da yağ olmadığı halde,6 sene önce falan evin bahçesindeyiz paketi bi köşeye koymuşdum benim kız üç yaşlarındaydı gittim sigarayı bırakdığım yere bitane yakayım diye
sigara yok olmuş ara tara yok kıza soruyorum bilmiyor eve çıkdım aradım orda da yok,gittim bi paket daha aldım,bi kaç saat sonra bulundu, paketi benim ufak kız almış kırabildiğini kırmış atmış göremeyeceğim bi yere o yaştaki çocuk sigaranın kötü birşey olduğunu anlamış beni düşünüyordu paketi kırıp  saklamış çok duygulanmışdım, bende bi gün bırakmak istiyorum ama o gün geldiğinde tek kalemde arkama bakmadan sileceğim inşaAllah geç kalmayız.

95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg