Merhabalar
2012 corolla ya amfi takmadan sadece hoparlörleri değiştiren varmı daha üst bir marka ile mesela bang and olufsen ile yada daha farklı?
kendi üzerindeki orjinal markası nedir bilen varmıdır
Teşekkürler
siz sahneleme için mi bu markayı istiyorsunuz gücü için mi ?
daha berrak ses için istiyorum
daha güç istemiyorum çünkü amfi takmak istemiyorum
sadece var olan hoparlörlerin yerine bunlardan edinmek istiyorum
teşekkür ederim ama dediğim gibi sadece hoparlör değiştirmeyi düşünüyorum
boş yere para harcamayın derim ohalde.
Aynen anila katiliyoruj.Bende ana uniteyi degismeden alpine hoparlör aldim ama.bir degisiklik yok.
Ben Sadece ön kapılardaki hoparlörleri değiştirdim, biraz iyileşti ama 100tl harcanarak ses kalitesinde ancak hassas kulakların uygun müzikle farkedebileceği kadar artış olur
Önceki aracımda ana üniteyi de değiştirmiştim, ses bariz değişmişti. (en az bin tl masraf)
Daha fazla kalite için komponent ve bas lazım, bunları kullanabilmek için de anfi şart.(en az bin tl daha masraf)
yazılanlardan yola çıkarak,farklı markaların aynı güçdeki hoparlör lerinde ses kalite farkı yokmudur?varsa bu kadar azmıdır?
kapı hoparlörleri genelde aracın kapı hacmine göre tasarlanır. Yani değiştirdiğinizde malzeme olarak daha kaliteli bile olsa, genel bir kapı hacmine göre tasarlanan bir hoparlöre geçmiş olursunuz, yani bir yandan kalite artar ama başka bir yandan da düşer.
yazılanlardan yola çıkarak,farklı markaların aynı güçdeki hoparlör lerinde ses kalite farkı yokmudur?varsa bu kadar azmıdır?
çok değişmez. hoparlörün aslı titreşim. her frekansı verebilmesi lazım. tek yollu hoparlör olduğunda belli frekans aralığını iyi verebilir. bazı markalar belki daha hassas olduğundan frekans aralığı geniş olabilir. ama hoparlörden beklenen her frekansı temiz vermesidir. bunun için üzerine genellikle ince sesleri ayrıca veren küçük hoparlörler koyarlar. bazı hoparlörler ise bass ağırlıklı çalışır. ama subwofer kadar düşük frekanslı çalışmazlar. haliyle 3 yollu bir hoparlör nispeten her frekans için ayrı bir sürücü olduğundan sesi daha temiz verebilir.
bunlardan daha önemlisi özellikle bass ses için hoparlör kontrolü iyi olan bir çıkışa ihtiyaç var. yani amfi olmadan tam bir kontrol mümkün değil. haliyle tertemiz kristal sesi yine alamazsınız. isterseniz hoparlöre binlerce dolar verin.
yine diyorum. temiz ses için sürücüsü bol hoparlör ve temiz ses veren bir teyp almak lazım. fakat siz ne ölçüde düzgün ses istiyorsunuz , nitelik olarak nasıl istersiniz ve ne para harcayacaksınız bilemiyoruz.