Gönderen Konu: 2008 verso tavan anteni çürüdü. ..  (Okunma sayısı 2754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
2008 verso tavan anteni çürüdü. ..
« : Ekim 09, 2015, 15:35:51 »
2008 model Elegant corolla verso sahibiyim. Arka tarafta tavandaki anten çubuğu ve taban kısmı çürüdü.  Tavandan şu almasından endişe ediyorum. Bu sorunu yaşayıp da serviste komple anten değiştiren arkadaşlar var mı ? Anten değişimi için tavan izolasyonu sökülmesi lazım diyor servis ! Bu konuda tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar yardimci olursa sevinirim. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2008 verso tavan anteni çürüdü. ..
« : Ekim 09, 2015, 15:35:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 verso tavan anteni çürüdü. ..
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2015, 23:32:46 »
Benimde antendeki çürüdü ama taban sağlam hala.. Taban nasıl çürüdü resim ekleyebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2015, 23:41:06 »
Benim aracın da anteni çürümüştü, geçen sene aşağıdaki antenle değiştirmiştim.
Görünümü bence daha güzel, kullanımı ise kesinlikle pratik. (oto makine yıkamada hiç çıkartılmıyor)
Radyo kalitesi bence çok az düştü gibi çok farkedilecek kadar değil. Yani bununla da radyo çalışıyor, şehir dışında sanki eskiden az biraz daha iyi çekiyor gibiydi.

http://urun.n11.com/anten/shark-oto-anten-tam-fonksiyon-kopek-baligi-anten-P15082279

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2015, 00:58:52 »
2008 model Elegant corolla verso sahibiyim. Arka tarafta tavandaki anten çubuğu ve taban kısmı çürüdü.  Tavandan şu almasından endişe ediyorum. Bu sorunu yaşayıp da serviste komple anten değiştiren arkadaşlar var mı ? Anten değişimi için tavan izolasyonu sökülmesi lazım diyor servis ! Bu konuda tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar yardimci olursa sevinirim. Teşekkürler.

Evet tavan döşemesinin arka kısmı sökülmesi gerekiyor. Ben passatımada corollamada bu antenden aldım. böylelikle kafam rahat. http://www.aliexpress.com/item/Car-Shark-Fin-Antenna-With-blank-radio-signal-shark-fin-for-For-Volkswagen-VW-Passat-B5/32280740862.html
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2015, 23:17:50 »
tavan anteninin takildigi yerin altinda plastik conta var.Bu zamanla çürüyor. O tavan anteninin takildigi  yer serviste yillar önce 470 tl idi.
oradan su almasi zor.çünkü alttaraftada conta var. Cikmacilarda tek o contayi alabilirsiniz.Servis tek conta satmiyor.benim verso dada anten cürüdü.Alttaki contada bayagi deforme olmuş catlaklar mevcut. Ama cikmadi.hala yerinden.
Aliexprestt 6 dolara köpek baligi anteni seklinde antenlerde var.
aksesuarcidan benim.gibi 10 tl ye.daha küçük antenden alabilirsiniz
Anten değişimi için tavan.komple sökülmüyor.Ikitane segman cikartilip az bir acikliktan değiştiriyorlar. Önceki 2004 hb corollamda öyle yapmistim.
onun cikmasini 2011 yilinda sadece contasini.50 tl ye almistim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2015, 10:03:56 »
Linea ile aynı anteni kullanıyor benim anteninde üst kısmı çürüdü linea anteni aldım birebir uyuyor alt tarafıda muhtemel aynıdır .Sökme takma işi alt tarafın zahmetli arkadaşlarında belirttiği gibi köpek balığı anten hem o bölgenin su alması engelleyecek hem de  görüntüsü hoş duruyor .Bağlantısı da bir o kadar kolay
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2015, 15:24:24 »

Passattada aynı anteni koymuşlar. Antenin üst kısmı güneşten hali kalmamış. Alt kısmınında contası kalmamış. Çürümüş parçalanmış.
Toyotaya yaptigim gibi bunada kopek baligi sırtı seklinde olan antenden siparis ettim. Onu takacağım.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...