Gönderen Konu: araba soğukken marşa bastığımda gelen ses....  (Okunma sayısı 6755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
araba soğukken marşa bastığımda gelen ses....
« : Ocak 02, 2009, 17:32:23 »
herkese selamlar.arabam soğukken çalıştırdığımda (marşa bastığımda hemen) ön göğüsten bir ses geliyor (tak diye bir ses).sanki bir şey ön göğse vuruyor gibi.araba ısınıp stop edip tekrar çalıştırdığımda bu ses gelmiyor.ve arabanın gidişinde hiç bir sorun yok.toyotanın ön tarafı soğuktan bu kadar mı etkilenir yoksa başka bir sorun mu vardır merak ediyorum.ve sorunsuzluğuyla övündüğümüz corolla -2 ,-3leri görünce malzemeleri kasılacakmı hep böyle.düşünce ve deneyimlerini paylaşacak olanlara şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

araba soğukken marşa bastığımda gelen ses....
« : Ocak 02, 2009, 17:32:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: araba soğukken marşa bastığımda gelen ses....
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2009, 17:46:09 »
Bence sorunsuzluğu ile övündüğünüz Toyotayı bu kadar çabuk silip atmayın hemen. Bana sorarsanız malzeme veya kasılmayla alakası yok durumun. Benim arabamda da motor soğukken ilk çalıştırmada daha fazla sallanıyor, dolayısı ile motor kulağı toleransı dahilinde biryerlere değiyor veya sadece ses yapıyor olabilir. Motor sıcakken zaten daha çeyrek turda motor sarsıntısız çalışıyor. Bence bir sorun yok...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2009, 02:18:22 »
Bence sorunsuzluğu ile övündüğünüz Toyotayı bu kadar çabuk silip atmayın hemen. Bana sorarsanız malzeme veya kasılmayla alakası yok durumun. Benim arabamda da motor soğukken ilk çalıştırmada daha fazla sallanıyor, dolayısı ile motor kulağı toleransı dahilinde biryerlere değiyor veya sadece ses yapıyor olabilir. Motor sıcakken zaten daha çeyrek turda motor sarsıntısız çalışıyor. Bence bir sorun yok...

Umut bey motor konusunda cok haklısınız sallanma v.s ama gerçekten toyotanın soğukta torpıdo vb plastık aksamının etkilendiği bir gerçek ve rahatsız edici benım corollamdan soğukta ılk calıstırdığımda ve hareket ettiğimde torpıdosundan gelen gıcırtı ve tıkırtı sesleri gerçekten inanılmaz ama motor sıcakladığında ve arabanın ıcı bellı bı sıcaklığa geldiğinde kısmen bu sesler yok oluyor engin beye hak veriyorum toyota soğukta bu tarz seslere gerçeketen açık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2009, 02:27:36 »
aynen yaww soğukta plastik sesi %75 artıyor.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2009, 02:39:16 »
aynen katılıyorum. 3 saat önce arabamla dışarı çıktım hava -21 derece bu arada :) içerden gelen sesleri siz tahmin edin. plastikler sogukta büzüşünce ses büyük oranda artıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2009, 09:13:41 »
Ben de katılıyorum da bu sadece Toyotaya özgü bir durum değildir bence...Fizik sonuçta. Soğukta tren rayları bile büzüşüyor. Bu sorunu Toyotanın sorunu demek yanlış olur...
Ayrıca soğukta ve sıcakta benim arabaya binin ve araçlarınızın ne kadar gürültüsüz olduğunu görün derim ben:))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2009, 09:27:17 »
umut bey teşekkürler.bu sorun sadece toyotada yoktur tabiki.ama bu kadar olmaması gerektiğini düşünüyorum.sorun tam olarak nedir onu da anlayamadım.umarım tamircim halleder.sorun muhtemelen soğuğun o plastik aksamları iyice sertleştirmesi.ama arabamı çok seven biri olarak başka sorun olabilir mi diye düşünmüyor değilim.aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarla paylaşmak istedim.öndeki bölmeleri yapıştırasım geliyor bazen :) takır tukur ses çıkarıyor,el frenin oradaki yerlerin çıkardığı sesler.ve daha bir çok can sıkıcı sesler mevcut.(çoğu soğukta ortaya çıkıyor).tabiki insan sorun sadece ses olsun diye düşünüyor ama niye olsun ki...neyse umut hocam saygılar selamlar.ilgilenen herkese teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2009, 09:30:53 »
ısınınca giden bir sorun ise genleşme ile alakalı basit bir durumdur, nerden kaynaklandığını sesi dinlemeden teşhis etmek zor ayrıca Umut Beyin dediklerine katılıyorum. Sorun bulamayınca kıllanmanın gereği yok :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2009, 09:37:18 »
sinan bey selamlar.zaten asıl sorun yaptığım sadece ses değil marşa bastığımda gelen ses.sorunu daha tam olarak çözmüş yada bulamamış değiliz.araba konusunda kıllanmak benim doğamda var.canımızı taşıyan bir şeyde niye özenli olmayayım ki.doğru,sorun ısınınca gidiyor.bakalım bir şey çıkmayacak sanırım.saygılar selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
« Yanıtla #9 : Ocak 06, 2009, 22:40:31 »
arkadaslar benzer bi sorun bendede var aracım 98xei.sabahları soguk havada ilk basısımda bi kırt sesi geliyor ama biliyorum torpitodan degil .acaba diyoum kontagı fazla mı ceviriyorum ama degil aynı sey babamda da oluyor ve sadece gün içinde ilk calıstırmamda oluyor bi servise gitmelimiyim...?şimdiden tskrlerr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 06, 2009, 23:56:17 »
şunu eklemek istedim arabalarımız gerçekten sağlıklı bu sesler ilk çalıştırma sesleri falan filan hiç sorun değil ben sürekli özel serviste takılıyorum gün içinde ben ne sesler buldum ustam hiç birşey yok arabda para batıyor galiba diyor. (servisten ayrılma) soğuk havalarda düşünün o soğukta motor ne zorlukla çalışıyor.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!