Gönderen Konu: 2007 Avensis 2.0D4D 315.000KM Bakım Yapıldı.-Yapılanlar ve Fiyatları..  (Okunma sayısı 2453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 325000
  • Model Yılı: '07
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Herkese Merhabalar..

Aracım 315.000 km, 10.000 bakıma bugün girdi.Sonuçları paylaşayım.
Yağ Filtresi Elemanı,
Arka Fren Balatası,
Kabin Hava Filtresi,
Karter Tapa Contası,
3 adet plaka ve far içinde ki ampul,
315.000 Bakım,
Cam Suyu Katkısı,
Fren Balata Spreyi,
Slikon Sprey,
Dizel Katkısı,
Motor Kompartman Temizliği,
Presto Klima Temizleme Spreyi,
Helix Ultra AV-L 5W-30 Yağ değişimi,
Hava Filtresi Kabı İzole.

Toplam 901 Lira civarı tuttu.Aracın geçmişi servis bakımlı olduğu için 104 Lira indirim aldım.Toplam da 797.49 TL ödeyerek çıktım.

Aracı sabah 09.00 da teslim ettim.12:00 de teslim almam gerekirken 16:30 gibi teslim aldım.
Sebebi ise Şanzıman da yağ kaçağı mevcutmuş.Aracın altı komple temizlenip gözetim altına almışlar.Conta ve keçe lerin değişmesi gerektiğini söylediler.Şanzıman komple sökülecekmiş.400-500 Lira parçaları tutar,1.000 Lira da işçiliği var dedi.Toplam 1.500 Lira civarına yapılırmış.Maddi yönden sıkışık olduğum için henüz yaptırmadım,sürekli şanzıman yağını kontrol etmek şartıyla Mart-Nisan ayı gibi yaptırmayı düşünüyorum,kısmet olursa daha erken..

Xenon Farlarım az ışıtıyordu.Avensis in kronik sorunu.2008-2009 yılında iki far da serviste önceki sahibi tarafından değiştirilmiş.Garanti kapsamında bir kere değiştiriyor Toyota.Şimdi değiştirmek istesem iki far için 4.500 Lira gibi fiyat çıkardılar.Değiştirmeye gerek olmadığını, 380 Liraya sadece ampulün değişimini yapmam gerektiğini tavsiye ettiler.Onu da şanzıman ile birlikte yaptıracağım..

Sol tekerin oradan ses geliyordu,gaza az basıldığında.Sebebi,hava filtresi kabının ses yapmasıymış.İzole ettiler,şuan onda da bir problem yok.Motor durumu da çok iyi dediler.Enjektör temizliğine gerek felan var mı diye sordum,şuan için yok dediler.Şanzıman ve ampulü halledeceğim zaman enjektörleri de temizleteceğim.Temizleme ücreti 150-180 Lira civarıymış.

Ortaköy Toyota Servisin de yaptım bu bakımları.Ortaköy Toyota aynı zamanda ikinci el araç da satıyorlar.

Son olarak yeni Avensis güzelmiş,beğendim..

Herkese kazasız,belasız sürüşler dilerim... 8-)
Toyota Avensis 2.0 D4D Elegant

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Maşallah kilometre neymiş oyle
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Maşallah kilometre neymiş oyle
Eyvallah :D

Aracı daha yeni aldım.Her 10.000 de bir servis kaydı olmasa bu km de ki aracı almazdım aslında.Hedef 1.000.000 . Belki Toyota dan yeni araba kopartırız :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Abicim öncelikle aracını güle güle kullanman dileğimle. Fakat fiyatı çok yüksek.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Maaşallah Tarık, güle güle kullan kardeşim..
2.el araba alıyoruz, sonuçta az çok masrafı göze almak lazım.. Ama bu arabayı biraz elden geçirince bana kalsa uzun süre binersin, sadece bakım yaptırırsın gibime geliyor :)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Abicim öncelikle aracını güle güle kullanman dileğimle. Fakat fiyatı çok yüksek.

Bakım fiyatı mı yüksek yoksa şanzıman onarım ücreti mi yüksek hocam?

Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2015, 22:13:48
Maaşallah Tarık, güle güle kullan kardeşim..
2.el araba alıyoruz, sonuçta az çok masrafı göze almak lazım.. Ama bu arabayı biraz elden geçirince bana kalsa uzun süre binersin, sadece bakım yaptırırsın gibime geliyor :)

Eyvallah,çok teşekkür ederim.Arka balata ve şanzıman kaçağı dışında ekstra masraf çıkartan birşey olmadı.Alırken şanzıman da çok hafif kaçak olduğunu biliyordum fakat bu kadar önemsenmesi gereken birşey olduğunu düşünmemiştim,açıkçası servis biraz korkuttu beni.O yüzden şanzıman onarımı yapılana kadar sürekli şanzıman yağını kontrol edeceğim.

Motor durumu çok iyi dediler, hedef 1.000.000 inşallah :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Forumumuzda @Ufuk Sönmez (16363)  Tem otomotivde bakım yaptırabilir yada parça tedariğini sağlayabilirsiniz :)

maşallah aracınıza çok iyi bakılmış demek ki :)

aracın içinin fotoğrafları var mı? deforme durumu yada şuan ki durumu nasıl acaba? merak ettim :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Forumumuzda @Ufuk Sönmez (16363)  Tem otomotivde bakım yaptırabilir yada parça tedariğini sağlayabilirsiniz :)

maşallah aracınıza çok iyi bakılmış demek ki :)

aracın içinin fotoğrafları var mı? deforme durumu yada şuan ki durumu nasıl acaba? merak ettim :)

Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam.Onarım zamanında kendisi ile iletişime geçebilirim.

İçinin fotoğrafını çekmek nasip olmadı,en yakın zaman da çeker eklerim.Vites topuzu ve körüğü dışında hiç bir yerinde deforme,yırtık,leke vs yok.Benden önceki sahibi tek kişi olarak kullanmış sanırım.Küllük bile pırıl pırıl parlıyor.Bende oluşan ufak lekeler var onları da oto kuaför de temizleteceğim.Vites topuzu ve körüğü isteğe göre değiştirebilirim tabiki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Tarik bey serviste yaptirdiginiz bakimi  özel serviste çok daha uygun fiyata yaptirabilirdiniz.Maximum.450 tl tutardi.
Sanzuman ida.iyi bir özel Seviste yari yariya halledebilirsiniz.
Kaan arkadaşımızın dedigi gibi ufuk bey hem.parça temini hemde.onarim konusunda size yardim edebilir.
1000 tl işçilik nedir.allah için
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Bakım fiyatı mı yüksek yoksa şanzıman onarım ücreti mi yüksek hocam?

Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2015, 22:13:48
Eyvallah,çok teşekkür ederim.Arka balata ve şanzıman kaçağı dışında ekstra masraf çıkartan birşey olmadı.Alırken şanzıman da çok hafif kaçak olduğunu biliyordum fakat bu kadar önemsenmesi gereken birşey olduğunu düşünmemiştim,açıkçası servis biraz korkuttu beni.O yüzden şanzıman onarımı yapılana kadar sürekli şanzıman yağını kontrol edeceğim.

Motor durumu çok iyi dediler, hedef 1.000.000 inşallah :alkis:
Hepsi abi. Fiyatlar acayip derecede fazla
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın .Şunu belirtmek isterim ki aracın geçmişinin servis bakımlı olması sizin açınızdan iyi bir durum fakat bundan sonra servise götürmenizi tavsiye etmem bahsi geçen bakımı 250-300 tl gibi bir rakama çok rahat yaptırırdınız bunu belirteyim .şanzıman yağ kaçakları için İstanbul'dasınız Tem oto ile görüşüp onun yönlendireceği bir ustaya giderek sorunu çok hesaplı şekilde çözersiniz gerekli parça tedarikini kendileri yapacaktır .Bu arada km gerçekten iyimiş dizel bir araç için
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Tarik bey serviste yaptirdiginiz bakimi  özel serviste çok daha uygun fiyata yaptirabilirdiniz.Maximum.450 tl tutardi.
Sanzuman ida.iyi bir özel Seviste yari yariya halledebilirsiniz.
Kaan arkadaşımızın dedigi gibi ufuk bey hem.parça temini hemde.onarim konusunda size yardim edebilir.
1000 tl işçilik nedir.allah için

Normal de bakım fiyatı 450 Lira civarı.Bu seferlik, ekstra şeyler çıktı, o yüzden 797 Lira gibi bir fiyat çıktı. Eğer dışarda özel serviste ekstralar dahil 450 Lira tutuyor ise gerçekten çok uygun olur benim için de..

Mesaj Birleştirildi: Ekim 09, 2015, 10:54:57
Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın .Şunu belirtmek isterim ki aracın geçmişinin servis bakımlı olması sizin açınızdan iyi bir durum fakat bundan sonra servise götürmenizi tavsiye etmem bahsi geçen bakımı 250-300 tl gibi bir rakama çok rahat yaptırırdınız bunu belirteyim .şanzıman yağ kaçakları için İstanbul'dasınız Tem oto ile görüşüp onun yönlendireceği bir ustaya giderek sorunu çok hesaplı şekilde çözersiniz gerekli parça tedarikini kendileri yapacaktır .Bu arada km gerçekten iyimiş dizel bir araç için

Teşekkür ederim,tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım.. 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Yakininizda guvenilir ozel servis yoksa mecbur yetkiliye ama diger turlu yetkili servisler resmen enayi yerine koyuyor malesef...imkaniniz varsa kesinlikle ozel servise gidin en az yari yariya fiyat farki olur. 120 bin icin yetkili servis 500 ile 600 arasi fiyat cikardi ve arti 70 lirada servise gidis mazot parasi. Bulundugum ilde guvenilir bir usta buldum. 1 saatten 260 liraya hallettim bakim isini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Yakininizda guvenilir ozel servis yoksa mecbur yetkiliye ama diger turlu yetkili servisler resmen enayi yerine koyuyor malesef...imkaniniz varsa kesinlikle ozel servise gidin en az yari yariya fiyat farki olur. 120 bin icin yetkili servis 500 ile 600 arasi fiyat cikardi ve arti 70 lirada servise gidis mazot parasi. Bulundugum ilde guvenilir bir usta buldum. 1 saatten 260 liraya hallettim bakim isini.

Parasal yönden mi enayi yerine koyuyor diyorsunuz hocam? Yoksa işleri yarım yamalak yapıp,bu araçta sorun felan yok deyip yolluyorlar mı?
Bugün Turbo dan gelen ses için gittim,ses normal dediler.Turbo, bakımda temizlendiyse ufaktan böyle ses çıkarması normal,turbo hortumunda yırtık,çatlak vs olsa 1.5 ton araba yerinden kalkamaz,bunun çekişi gayet iyi dedi  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
Hem parasal yonden hem is ahlaki yonunden malesef. Yaptigim kazadan gordugum kadariyla isler boyle malesef. Yarim yamalak isler + olmayan ariza icin komple degisimler.  Insanlar servislerdeki basindan gecenleri yazsalar ayri bir konu basligi olur. Hatta oyle bir konu vardi hatirladigim kadariyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Emrah abi kime getiriyosun arabayı? Toptancılar halinin orda Avrupa Oto var. Onların da güzel işçilikleri var.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
Orasi kapandi bidigim kadariyla. Ozkaymaklar oto var sanayi yeni giristen girince sagdaki rot-balanscinin yanindaki.  Castrol 5-40 tam sentetik koydurdum bu sefer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Orasi kapandi bidigim kadariyla. Ozkaymaklar oto var sanayi yeni giristen girince sagdaki rot-balanscinin yanindaki.  Castrol 5-40 tam sentetik koydurdum bu sefer.
Biliyorum orayı. En son o da Auris kullanıyodu. Temiz çalışıyolarmış. Öyle duymuştum. Biz de 5*30 tam sentetik koydurduk serviste. Sonra servis de bize koydu azıcık :D
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti