0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2009 model yıl dolayısı ile temizlemelidir.diğer arkadaşım gerek yok gibi...ama temizletmekte fayda var zor bişi değil zararı da yok...Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2015, 20:53:47dpf otomatik...ışıkla birlikte devreye girer ışık sönüce biter.uzun yol.10-120 km sürat en iyi temzlik yolu...
20 bin km çoğunluğu şehirler arası dpf temizliği yapmaması normal mi? Yapsa kesin görürdüm benden başka kullanan yok.
Hocam dpf ışığı her zaman yanmaz. Doluluk oranı çok fazla olunca yanar. Demekki sizde ara ara yapılan temizlik yeterli olmuş ve ışık yanmamış
Bu edindiğim tecrübelerimi siz kullanıcılarla acizane paylaşmak istedim.başınıza gelecek olan problemleri bir nebze çözümüne rehberlik eder sanayilerde bilgili ustaları tenzi ederek abuk sabuk dededen kalma bilgilerle aracınız yaptırmassınız.Bilindiği üzere 1.2008-2010 arası 1nd-tv 190nm 5 ileri vitesli motorumuz oalan auris corolla yaris2.2010-halen 1nd-tv 205nm yeni nesil 6 ileri motorlarımız var.Bu motorlardaki kronkl sorunlar1.maf sensörünün temizlenmemesi sonucu bozulması ..çözüm.maf sensörü temizlenmeli.şayet temizlik sonrasında dış hava sıcaklığını 10 derece ve üztü gösteriyor ise bozulmuştur.değişmesi gerekir.semptomları aracın dengesiz çalışması veya 3000 devirden sonra gitmemmesi.2.turbo vnt egzost kısımlarının tıkanması sonucu vnt nin tıkanması.olay aslında enjektörlerin yakıtı doğru yakamaması sonucu oluşan dumandan kaynaklanmaktadır.tıkanan vnt aracın subaplarının şakırdaması veya bayılması dediğimiz çekiş düşüklüğü ile baş gösteriyor.çözüm urbo söküüp temizlenmeli3.egr tıkanması.egr ninde sebebi kötü maot ve enjektörlerin yanlış yakıt atması.egr sökülüp temizlenmeli her 50 000 km de.4.enjektörlerin aşınma sonucu yakıt gerekli değerlerde atamaması.bu konu çok önemli.çünkü aracın arızalarının ana konusu bu.şakırdama,titreşimi çalışma,fazla yakıt,duman,ara gazda ve kalkışta duman,yokuş çıkamama gibi sorunların kaynağı enjektördür.bu motorların 2008-2010 motorlardaki enjektör selenoid valfli enjektördür.bosch markadır.bu enjekör aşındığında veya kötü yakıtla karşılaşınca kendini ve üzerindeki alfa numeric kodu bozmaktadır.bir yetkili bosch diesel servisinde onarılmaktadır.fakat enjektörlere yeni alfa numerik kod verilemediğinden onarılan enjektörler gene fazla yakmaktadır.bu nrmaldir.ben bosch almanya ile bu konuyu görüşüyorum.inşallah bir netice alacağım.2010-şimdi 205 nm lik motorda pezo bosch enjektör vardır tamiri yoktur.değişmesi gerekir.5.yağ yakma 2010-üstü motorlarda klasik sorun olup zaten toyota blokları değiştirmektedir.intercooler ıda buna eklemiştir.6.şarj dinamosu kaplini yani kasnağı zamanla bozulup ses yapmaktadır.değişimi kolay basittir.dinamo diyotları bozulmaktadır.değişimi yapılmaktadır.7.klima kompressor kasnağı bulur.sakın kompresorü değiştirmeyin kasnak değişimi ile iş bitmektedir.vaya üzerinde bir otomatik var o değişmektedir.bu motorlarda enjektör o kadar önemlidir ki yanlış yakıttan dolayı krank arızası ve kol çıkartmaya kadar giden sonuçları vardır.enjektörler bu motorda çok önemlidir.motor dışında ise mmt şanzumanlarda mmt vites motorlarının kömürleri bitmektedir yolda bırakmaktadır.kömür olayı çözüldü.artık motora 500 tl vermeyeceğiz.ön kaliper pimlerini oring uygulaması ile sesi kesilmektedir.arka balata sesi balata pimi düzeltilerek gierilmektedir.aklıma geldikçe yazarım sizde sorun cevaplamaya çalışayım...
egr ve maf sensörü temizliği nasıl yapılır? nerde yapılır? maliyeti nedir bilgi olan var mı? biz yapabiliyor muyuz?
Bu edindiğim tecrübelerimi siz kullanıcılarla acizane paylaşmak istedim.başınıza gelecek olan problemleri bir nebze çözümüne rehberlik eder sanayilerde bilgili ustaları tenzi ederek abuk sabuk dededen kalma bilgilerle aracınız yaptırmassınız.Bilindiği üzere 1.2008-2010 arası 1nd-tv 190nm 5 ileri vitesli motorumuz oalan auris corolla yaris2.2010-halen 1nd-tv 205nm yeni nesil 6 ileri motorlarımız var.Bu motorlardaki kronkl sorunlar1.maf sensörünün temizlenmemesi sonucu bozulması ..çözüm.maf sensörü temizlenmeli.şayet temizlik sonrasında dış hava sıcaklığını 10 derece ve üztü gösteriyor ise bozulmuştur.değişmesi gerekir.semptomları aracın dengesiz çalışması veya 3000 devirden sonra gitmemmesi.2.turbo vnt egzost kısımlarının tıkanması sonucu vnt nin tıkanması.olay aslında enjektörlerin yakıtı doğru yakamaması sonucu oluşan dumandan kaynaklanmaktadır.tıkanan vnt aracın subaplarının şakırdaması veya bayılması dediğimiz çekiş düşüklüğü ile baş gösteriyor.çözüm urbo söküüp temizlenmeli3.egr tıkanması.egr ninde sebebi kötü maot ve enjektörlerin yanlış yakıt atması.egr sökülüp temizlenmeli her 50 000 km de.4.enjektörlerin aşınma sonucu yakıt gerekli değerlerde atamaması.bu konu çok önemli.çünkü aracın arızalarının ana konusu bu.şakırdama,titreşimi çalışma,fazla yakıt,duman,ara gazda ve kalkışta duman,yokuş çıkamama gibi sorunların kaynağı enjektördür.bu motorların 2008-2010 motorlardaki enjektör selenoid valfli enjektördür.bosch markadır.bu enjekör aşındığında veya kötü yakıtla karşılaşınca kendini ve üzerindeki alfa numeric kodu bozmaktadır.bir yetkili bosch diesel servisinde onarılmaktadır.fakat enjektörlere yeni alfa numerik kod verilemediğin en onarılan enjektörler gene fazla yakmaktadır.bu nrmaldir.ben bosch almanya ile bu konuyu görüşüyorum.inşallah bir netice alacağım.2010-şimdi 205 nm lik motorda pezo bosch enjektör vardır tamiri yoktur.değişmesi gerekir.5.yağ yakma 2010-üstü motorlarda klasik sorun olup zaten toyota blokları değiştirmektedir.intercooler ıda buna eklemiştir.6.şarj dinamosu kaplini yani kasnağı zamanla bozulup ses yapmaktadır.değişimi kolay basittir.dinamo diyotları bozulmaktadır.değişimi yapılmaktadır.7.klima kompressor kasnağı bulur.sakın kompresorü değiştirmeyin kasnak değişimi ile iş bitmektedir.vaya üzerinde bir otomatik var o değişmektedir.bu motorlarda enjektör o kadar önemlidir ki yanlış yakıttan dolayı krank arızası ve kol çıkartmaya kadar giden sonuçları vardır.enjektörler bu motorda çok önemlidir.motor dışında ise mmt şanzumanlarda mmt vites motorlarının kömürleri bitmektedir yolda bırakmaktadır.kömür olayı çözüldü.artık motora 500 tl vermeyeceğiz.ön kaliper pimlerini oring uygulaması ile sesi kesilmektedir.arka balata sesi balata pimi düzeltilerek gierilmektedir.aklıma geldikçe yazarım sizde sorun cevaplamaya çalışayım...
Merhabalar, konu ile ilgili başlık açmıştım ama yeri gelmişken sormak istiyorum. 2012 dizel mmt auris aracım var. 58000 kmde ve son bakım hariç yetkili serviste yapıldı. Son bakımı ise 1500-2000 km önce ufuk sönmez den orijinal parça temini ile yapıldı. Araç hareket etsin veya etmesin, viteste olsun veya olmasın, devir 1500e geldiğinde sinek vızıltısı gibi bir ses geliyor. Devir yükselirken veya düşerken o aralıktan geçişte sesi duyuyorum. Servise gitmeden önce fikri olan, daha önce başına gelmiş olan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bir fijrin var ama ondanmı bikenedim benim aracımda garip bir ses vardı aldığım arkadaş daha önce yoktu son bakımda oldı dedi kafam takıldı biraz araştırdım hava filtresinden çıktı orjinal kullanılmadığı için boşluk ypıyormuş hava emişindede ses yapıyormuş değiştirdim düzeldi sizinkide bir ihtinal gevşek kalan hava hortumu filtre kutusunun tam oturmamsından olabilirmi diye aklıma takıldı polen filtresi takılan yerede bakarsanız fan içine çerçöp sıkışmış olabilir