Gönderen Konu: avensis lpg ve toyota tocuh  (Okunma sayısı 1965 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
avensis lpg ve toyota tocuh
« : Ekim 07, 2015, 14:20:53 »
1.6 132 ps motora sahip avensis sahipleri yaptırdıkları lpg uygulamaları ve karşılaştıkları sorunları ve tecrübeleri paylaşabilirmi acaba?yine arabada bulunan mm sistemi touch u güncelleyen sürüm yükseltebilen oldumu?

Toyota Club Türkiye

avensis lpg ve toyota tocuh
« : Ekim 07, 2015, 14:20:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis lpg ve toyota tocuh
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2015, 15:36:45 »
1.6 132 ps motora sahip avensis sahipleri yaptırdıkları lpg uygulamaları ve karşılaştıkları sorunları ve tecrübeleri paylaşabilirmi acaba?yine arabada bulunan mm sistemi touch u güncelleyen sürüm yükseltebilen oldumu?

Ben aracıma brc my11 lpg sistemi taktırdım ve 13500 km yaptım hiç bir problemle karşılaşmadım ve çok memnunum.
Touch ekrana gelirsek servise sorduğumda güncellemenin olmadığını söylediler.Touch ekranlara güncelleme geleceğinide zannetmiyorum.Sisteminiz touch 2 ise güncelleme geldi diye hatırlıyorum. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2015, 20:41:26 »

forumu araştırın. oldukça detaylı tüketim konumuz var
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2015, 11:52:20 »
tüketimden ziyade sorun yaşayan varmı onu merak ettim.Daha önce suzuki grand vitara aracıma taktıdır aşağı yukarı her hafta lpg cide orada olmadığım zamanlar sevisteydim önce ayar sorunu oldu sonra titremeler başladı en son rölantide stop ediyordu sübaplar hasar gördü vs..bu tür sorunlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2015, 12:50:03 »
Şu an tr de en az sorun yaşayacak motor tipidir valvematik. Çok iddialı konuştum biliyorum ama yanlışım varsa biri alıntı yapsın
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 150000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2015, 13:01:47 »
Selamın aleyküm
forumda yazdığına göre 3000-3500 devir üstünde kulanmayın deniliyo süpaplar gdebilirmiş ileriki zamanlarda ama zaman ne kadar bilmiyorum
forumda çok yazan olmuş
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2015, 14:03:39 »
Çağlar bey, bu formlarda genellikle her kes taktırdığından memnun olduğunu söylüyor.Ama birde problem çıkaranları dinleseniz iyi ki taktırmamışım dersiniz. Geçen otuz bin bakımına gittiğimde yetkili servis elemanı ile  yaptığım söyleşide genel de problem olmuyor ama olunca da çok büyük sıkıntılar yaşanabiliyor demişti. Anlayacağınız bu tamamiyle şans işi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2015, 14:49:08 »
Çağlar bey, bu formlarda genellikle her kes taktırdığından memnun olduğunu söylüyor.Ama birde problem çıkaranları dinleseniz iyi ki taktırmamışım dersiniz. Geçen otuz bin bakımına gittiğimde yetkili servis elemanı ile  yaptığım söyleşide genel de problem olmuyor ama olunca da çok büyük sıkıntılar yaşanabiliyor demişti. Anlayacağınız bu tamamiyle şans işi.

İskender Abi,

Borsada yatırım yapan çevrenizde insanlar var mı? Benim çevremde var, genelde herkes ne zaman kazansa "şöyle kazandım böyle 2 ye katladım" falan der, ama kimse kaybettim paramı azaldı falan demez :) ama hakikatte çoğusu ya direk kaybeder yada kazandığını satamadan kaybeder :)

Bilmem anlatabildim mi  :islik: :islik: :islik: İnşallah gerçek kazananlardan olmuşuzdur, ne diyelim ben taktırdım şimdilik kazanıyorum ama neler kaybediyorum yada kaybedeceğim bilemiyorum  :rofl: :rofl: :rofl: Bu noktada artık en güzel kelime HAYIRLISI :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 09, 2015, 18:35:55 »
Km de yaklaşık 20 kuruş civarı yakıttan tasarruf yapıyorum. Ayda 2bin km yol yapıyorum. Yani ayda 400 lira gibi bir rakam tasarrufum var. İnşallah sorun çıkarmaz. Ama çıkarırsa da çok üzülmem sanırım. Araç bu sorun çıkarır elbet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2015, 20:14:09 »
1.6 132 ps   lovato obd ll . 16000 km oldu. Hicbir sikinti yok. Umraniye candan muhendislik tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 16, 2015, 19:17:02 »
lovato uygulama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene
    • TurkSpace
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 4580
  • Model Yılı: '15
  • 52 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 16, 2015, 19:32:37 »
Hayırlı olsun işallah sorunsuz kullanırsınız..ben hiç lpg taktırmayı düşünmedim düşünmeyeceğimde sanırım..zaten aylık yaptığım km 250-300 km yi geçmiyor zaten..Taktıracak olsaydım ilk başta direk dizelini alırdım..
touch 2 ekrana gelince benimki 2 servismi yapıyor acab güncellemeyi otomatikmi ?? güncellemede ne gibi değişiklikler oluyor yaptıran varmı??

saygılar.
En iyi nasihat,İyi örnek olmaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ekim 16, 2015, 20:40:54 »
saolun yeni taktırmadım. 16000 km oldu hiç sorun yok.gayet tasarruflu.dizelden daha tasarrufludur iddia ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 16, 2015, 22:51:24 »
gerçekten bende iyiki takmışım diyorum bi ışık yanma muhabbeti oldu ama düzelttirdim bidaha olmaz dedi ustam ortalama km de 18 20 kuruş civarı lpg yakıyorum gerçekten harika bence lpg yi 2.32 den alıyorum uzun yolda tasarruf kasarsam 15 kuruş oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ekim 16, 2015, 22:53:58 »
murat abi 1 .resim de manifolda giden gaz borusu.delinen nokta orası.boru hafif kırmızlaşmış.delerken gördüm.regülatörü ilk önce iki ayağınıda torpidonun önündeki duvara koydular çok ses yapıyordu gittim tek ayağını yan tarafa aldırdım şimdi daha sessiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 19, 2015, 15:22:59 »
bende arada bir ilk çalıştırmada abs trc lambası yanık kalıyor sorun galiba lpg kaynaklı aracı serviste incelediler abs beyni değişti ama hala oluyor sorun artık ilk fırsatta lpgciye gitcem tesisatı kontrol ettirecem ne olursa olsun iyi bir yerde montaj yaptırın ben romano taktırdım yakıtta sonradan arttı lpg filtresinin kmsi geçti ondanmı bilemiyorum ama artık hayırlısı diyorum  çokta fazla düşünmemeye çalışıyorum ...

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2015, 15:24:08
gerçekten bende iyiki takmışım diyorum bi ışık yanma muhabbeti oldu ama düzelttirdim bidaha olmaz dedi ustam ortalama km de 18 20 kuruş civarı lpg yakıyorum gerçekten harika bence lpg yi 2.32 den alıyorum uzun yolda tasarruf kasarsam 15 kuruş oluyor

uğur bey kit markası nedir acaba şehir içi tüketim değerleriniz çok iyi bence
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 19, 2015, 17:31:42 »
aynı sorun lpg yi ilk taktıktan sonra bende olmuştu farklı ışıklardı ama konusu bile var forumda ayar yapınca geçti lpg kitim landirenzo ankarada efe oto bayisinde garantiden çıkartmadan taktırdım ben şuan 6 bin km oldu sıkıntı yok bi ışık olmuştu oda bidaha olmaz dedi usta bakalım