Gönderen Konu: Stop Eden Aracın Tekrar Çalışmaması (EAS Akü Taktırdım)  (Okunma sayısı 4495 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.6 HB Corolla (Terra)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Dün opet"te yakıt almak için durduktan sonra araç birdaha çalışmadı, vurdurarak çalıştırdık. (Araç 3 yıldır bende kışın bile ikinci marşa kalmışlığı yok) Olayın şaşkınlığını yaşarken yaklaşık bir kilometre ileride hararet ve yakıt göstergelerinin max.da olduğunu gördüm. Sağa çekip araba kendine gelsin ne oluyor bi bakayım derken stop ettim, birdaha çalışmadı. Takviye atarak çalıştırdık. Ancak biraz ilerde "araba hareket halinde iken" elektrik kesmeye başladı, tam sönme noktasına geldiği an gaz vererek söndürmeye söndürmeye güvenli bir yere kadar gelerek aracı park edip sabah ustaları getirttim.

Dipnot: Takviyeden sonra araç rolantide çalışırken sıkıntı yok ama hareket edince hemen elektrik kesmeye başlıyor.

İki farklı ustada aküyü ölçtü, takviye atarak çalışır vaziyette de ölçtüler, çalışır vaziyetteki ölçümlere göre şarj dinamosunda sıkıntı yok olarak görünüyor. Ustalara ısrarla araba çalışır vaziyette iken elektrik kesiyorsa aküden ziyade şarj dinamosu ile alakalı değilmidir diye sordum, çalışır vaziyette ölçüyoruz iyi şarj ediyor sıkıntı yok diyorlar. Neyse aküden olduğuna karar verdikten sonra ustanın dükkanına gittik akü almaya, dükkanda EAS Aküden başka akü yokmuş, ayıp olmasın diye mecburen almak zorunda kaldım daha önce ismini bile duymadığım bu aküyü. 

Öncelikle akü hakkında bilgisi olan abi ve arkadaşlarımdan bilgi ve aracımın neden bu duruma geldiği hakkında yorumlarını alırsam sevinirim.
2006 1.6 HB Corolla (Terra)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
Ynt: Stop Eden Aracın Tekrar Çalışmaması (EAS Akü Taktırdım)
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2015, 14:51:26 »
bana sarj motoru arızası gibi geldi. geçmiş olsun. eas akü hakkında fikrim yok. ancak iki yıl her türlü garanti sağlamaları lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2015, 16:08:09 »
Eas cok iyi olmasa da iyidir. Sorun cıkartmayacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2015, 17:10:32 »
bana sarj motoru arızası gibi geldi. geçmiş olsun. eas akü hakkında fikrim yok. ancak iki yıl her türlü garanti sağlamaları lazım.

Banada öyle geldi de ısrarla kesinlikle değil dediler, bakalım zaten eğer öyle ise muhtemelen bir kaç güne kadar takılan sıfır akü bitecektir diye tahmin ediyorum.

Eas cok iyi olmasa da iyidir. Sorun cıkartmayacaktır

Umarım öyle olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2015, 18:50:35 »
Bende sarj dinamosundan supheleniyorum.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2015, 19:19:26 »
Alternatör degilde diyot arızasında boyle oluyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2015, 21:31:46 »
Dün opet"te yakıt almak için durduktan sonra araç birdaha çalışmadı, vurdurarak çalıştırdık. (Araç 3 yıldır bende kışın bile ikinci marşa kalmışlığı yok) Olayın şaşkınlığını yaşarken yaklaşık bir kilometre ileride hararet ve yakıt göstergelerinin max.da olduğunu gördüm. Sağa çekip araba kendine gelsin ne oluyor bi bakayım derken stop ettim, birdaha çalışmadı. Takviye atarak çalıştırdık. Ancak biraz ilerde "araba hareket halinde iken" elektrik kesmeye başladı, tam sönme noktasına geldiği an gaz vererek söndürmeye söndürmeye güvenli bir yere kadar gelerek aracı park edip sabah ustaları getirttim.

Dipnot: Takviyeden sonra araç rolantide çalışırken sıkıntı yok ama hareket edince hemen elektrik kesmeye başlıyor.

İki farklı ustada aküyü ölçtü, takviye atarak çalışır vaziyette de ölçtüler, çalışır vaziyetteki ölçümlere göre şarj dinamosunda sıkıntı yok olarak görünüyor. Ustalara ısrarla araba çalışır vaziyette iken elektrik kesiyorsa aküden ziyade şarj dinamosu ile alakalı değilmidir diye sordum, çalışır vaziyette ölçüyoruz iyi şarj ediyor sıkıntı yok diyorlar. Neyse aküden olduğuna karar verdikten sonra ustanın dükkanına gittik akü almaya, dükkanda EAS Aküden başka akü yokmuş, ayıp olmasın diye mecburen almak zorunda kaldım daha önce ismini bile duymadığım bu aküyü. 

Öncelikle akü hakkında bilgisi olan abi ve arkadaşlarımdan bilgi ve aracımın neden bu duruma geldiği hakkında yorumlarını alırsam sevinirim.

Talha bey akü değişimini yaptınız sanırım, şuanda da aynı sıkıntı devam ediyor mu? 
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2015, 09:52:02 »
Talha bey akü değişimini yaptınız sanırım, şuanda da aynı sıkıntı devam ediyor mu?

Suan icin sıkıntı yok ancak aku yeni oldugu icin sarj dinamosunda sorun olsa bile birkac gun yada hafta sorun cikarmaz diye tahmin ediyorum

Mesaj Birleştirildi: Ekim 07, 2015, 09:52:58
Alternatör degilde diyot arızasında boyle oluyordu

Ne diyotu, hangi diyotu kontrol etmeliyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '04
  • 27 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2015, 00:01:36 »
Ben opetten nezaman gaz alsam normalin iki katindan az yakmiyor.