Dün opet"te yakıt almak için durduktan sonra araç birdaha çalışmadı, vurdurarak çalıştırdık. (Araç 3 yıldır bende kışın bile ikinci marşa kalmışlığı yok) Olayın şaşkınlığını yaşarken yaklaşık bir kilometre ileride hararet ve yakıt göstergelerinin max.da olduğunu gördüm. Sağa çekip araba kendine gelsin ne oluyor bi bakayım derken stop ettim, birdaha çalışmadı. Takviye atarak çalıştırdık. Ancak biraz ilerde "araba hareket halinde iken" elektrik kesmeye başladı, tam sönme noktasına geldiği an gaz vererek söndürmeye söndürmeye güvenli bir yere kadar gelerek aracı park edip sabah ustaları getirttim.
Dipnot: Takviyeden sonra araç rolantide çalışırken sıkıntı yok ama hareket edince hemen elektrik kesmeye başlıyor.
İki farklı ustada aküyü ölçtü, takviye atarak çalışır vaziyette de ölçtüler, çalışır vaziyetteki ölçümlere göre şarj dinamosunda sıkıntı yok olarak görünüyor. Ustalara ısrarla araba çalışır vaziyette iken elektrik kesiyorsa aküden ziyade şarj dinamosu ile alakalı değilmidir diye sordum, çalışır vaziyette ölçüyoruz iyi şarj ediyor sıkıntı yok diyorlar. Neyse aküden olduğuna karar verdikten sonra ustanın dükkanına gittik akü almaya, dükkanda EAS Aküden başka akü yokmuş, ayıp olmasın diye mecburen almak zorunda kaldım daha önce ismini bile duymadığım bu aküyü.
Öncelikle akü hakkında bilgisi olan abi ve arkadaşlarımdan bilgi ve aracımın neden bu duruma geldiği hakkında yorumlarını alırsam sevinirim.