0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bakanlık kışlık lastiklerin özel araçlar için zorunlu olmadığını açıkladı,
Özel araçlar için bizim ülkemizde zorunlu olmayacaktır. Fakat yaşadığımız bölgenin şartlarına ve bunun yanında Kışları gittiğimiz bölgenin şartlarına uygun olarak doğru lastiği seçmek uzun vadede ekonomi ve mutluluk olarak yansıyacaktır.
İstanbul şartlarında hangi 4 mevsimi tavsiye edersiniz peki? Lastik alıcam ama karar veremedim.
Ya kış lastiği takmayan biri gelip vurursa ama biz takmışsak nasıl mutlu olacağız Tekin abi? Bu mutluluk keşke toplumsal olsa ama nerdee..
idari makamların şöyle bir uygulaması olur,örneğin bir kaza halinde kışın yazlık lastik takana,hem 622 tl yazılır hemde 8 de şu kadar hatalı ,asli kusurlu yazarlarsa..şeklinde düşünerek,vatandaş olarak bizimde genelge ,yönetmelik gibi idari tasarrufların yanı sıra sorumluluk almamız gerekir şeklinde düşünüyorum.
aracımın lastıklerınn uretım suresı olan 5 yıl doldu dolacak 1 aya kadar lastik alacagım , trabzondayım ve 4 mevsim dusunuyorum, vector4 degılde crossclımate aklımda vardı, bugun nette dolasırken clımate etıket degerlerınde kımılerınde 205*55*16 ıcın yakık :c ve ıslak kuru fren mesefası ıcın kımı etıkette b kımı etıkette a ıbaresını gordumbunun uzerıne nette bır bakayım dedım, cross clımate etıket degerı 205*55*16 ıcın 91 ve 94 olanlarının ses degerı 69, yakıt:c ve ıslak kuru fren degerı b ımıs, bunun uzerıe nokıan watherproof un etıket degerlerıne baktıgımda ses degerı aynı, yakıt:c ve ıslak kuru fren degerı 91 de a ve 94 de b olarak yazılmıs, sımdı crossclımate ıle ılgılı kafamda sorun olustu, en nıhayetınde arac lastıgının etıket degerlerı sıtelerde neden farklılık gosterıyor acaba sıtede farklı olmamasına ragmenayrıca etıket degerlerınden ben unu anlıyorum watherproof un ıslak kuru performansı 91h nın crossclımate ye gore daha ıyı, buda nokıan ın mıchelın den daha ıyı oldugunu sanırım gosterıyor tabı lastık model arasındakı karsılastırmada bu arada olurda 4 mevsımden vazgecerım dıye nette yazlık lastıklere baktım malum trabzoda cetın kıs kosulları yok, kar cok yagmaz, mıchelın, nokıan ve good year lastıklerıne baktım nokian ın bir yaz lastiği dikkatimi cekti Nokian eLine 2 diye , etiket degerleri olabildiğince iyi hatta ses 68 yakıt:a ve ıslak kuru fren mesefası : a verılmıs, o degerde baska lastık modelı gormedım, tecrube eden varsa da yazarsa sevınırım
175/60/13 dört mevsim lastik gerekiyor. Hankook'u tavsiye etmiştim ancak fiyatı emsallerine göre yüksek, alternatif tavsiyeleriniz nelerdir. Kullanılan bölgede yollar oldukça bozuk, bu yüzden dayanıklılık da önemli.