Gönderen Konu: Belli bir hızdan sonra ses alması  (Okunma sayısı 8322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Belli bir hızdan sonra ses alması
« : Ekim 05, 2015, 18:23:43 »
80-100 arası giderken çok fazla ses almıyor araç, ama daha fazla hızlandığımız zaman 120 civarı çok ses alıyor aşırı derecede hava almıyor ama ses alıyor. Bunun için çözümü olan varmı
2-  klima , kalorifer kapalı olmasına rağmen ayaklara doğru gelen hava var. soğuk hava ve hava çıkışları olan gözlerdende bu kanalları kapatmadığımız zaman hava veriyor içeriye bunu nasıl önleriz
3- 120 110 dan sonra lastikler hızı cok hissettiriyor ve yolu lastikler fabrika cıkıslı turanza arabadan mı yoksa lastiklerden mi neden lastikler öyle yapıyor lastiklerden se ?

Toyota Club Türkiye

Belli bir hızdan sonra ses alması
« : Ekim 05, 2015, 18:23:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Belli bir hızdan sonra ses alması
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2015, 19:07:33 »

80-100 arası giderken çok fazla ses almıyor araç, ama daha fazla hızlandığımız zaman 120 140 160 civarı çok ses alıyor aşırı derecede hava almıyor ama ses alıyor. Bunun için çözümü olan varmı
2-  klima , kalorifer kapalı olmasına rağmen ayaklara doğru gelen hava var. soğuk hava ve hava çıkışları olan gözlerdende bu kanalları kapatmadığımız zaman hava veriyor içeriye bunu nasıl önleriz
3- 120 110 dan sonra lastikler hızı cok hissettiriyor ve yolu lastikler fabrika cıkıslı turanza arabadan mı yoksa lastiklerden mi neden lastikler öyle yapıyor lastiklerden se ?
çözüm=yalıtım+lastik değişimi
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2015, 20:21:19 »
kalorifer kapalı olmasına rağmen bir miktar hava akışı olması doğaldır. yüksek hızlarda sesi bir yere kadar kesersiniz. o da lastikleri değiştirerek. rüzgâr sesini motor sesini çözemezsiniz. hız hissiyatına da bir şey yapamazsınız. bunları kafaya takarsanız o araçtan hemen kurtulmanız gerekir.

ayrıca forum kuralları gereği karayollarında belirtilmiş olan hız sınırlarına dikkat etmeniz gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2015, 20:30:08 »
bence de arabayı satın. cidden söylüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2015, 20:37:58 »
Benim Corolla artık çok sessiz.2 aydır çıt yol sesi yok.İstemeyerekte olsa ses sorunu çözüldü.Araba yol çalışması sebebiyle komple zift oldu.Mazotla temizledik.Lastik içlerindeki davlumbazlar hala baya zift.İnşallah uzun süre dayanır yol sesi artık yok.Araba Alman arabası gibi oldu.Sessiz. :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2015, 20:43:51 »
160km/h süratte ses alması normaldir, Teyyarelerde aynı sesten var, 160 ile havalanıp havada çok rahat kalınabiliyor.

Marka ne olursa olsun, Otobanlarda dahi 120km/h üstüne çıkmak çok riskli ve trafik kural ihlalidir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2015, 20:53:14 »
Aynı araba bende de var. Üzerinde de Turanza'lar var. Pütürlü asfaltta yol sesini alıyor ve zaten hız sınırlarının üzerine çıkınca da sesi alması da normal. Tekin bey doğru demiş. Kaymak asfalt da yani pütürsüz asfalt da o kadar çok ses almıyor ancak Turanza'lar daha doğrusu Bri'ler gürültülü lastikler olup pek konfor odaklı değil ama bozuk yollar için caziptir. Ve benden tavsiye, 120 hadi en fazla 125 km/h üzerine çıkmayın oto yol da. Ben Bodrum dönüşü İzmir oto yolunda  hız sınırını 2 km/h ile geçtiğimden gezici radar yapıştırıp cezayı postaladı evime. Aman geçmeyin 120'yi derim.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 06, 2015, 07:56:39
İlk defa mı araba kullanıyorsun anlayamadım. Arabanda ki klima manual olup 3 tane yuvarlak kumanda kolu var. En solda ki üzerinde ki figürlere göre çevirdikçe hava üfler ki klima kapalı da olsa. En soldakini camlara getir ve ızgaraları kapat hava vs gelmez daha. Camlara derken o en solda ki yuvarlak kolun üzerinde ki cam işaretine yani buğu işaretine getirin camlara vermek için. Ve ortada ki, yanlarda ki hava ızgaralarını kapatın. Yanlarda ki ızgaraları kapatmak için sol tarafı en sola, sağ tarafı en sağa itin. Ortaların konumu şimdi aklımda değil ama onuda çözersiniz. Yanında iki tane yuvarlak ayar klapesi var.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • yenikrediler.com
    • Yeni Krediler
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2015, 20:16:50 »
civic aracımda da aynı sesten vardı. ki daha fazla lastik sesi alıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2015, 11:05:29 »
kim nederse desin japon arabalar ses alıyor 100 den sonra. test sürüsünde tantım yapan bayan hızlanmaya başlayınca müziğin sesini açmıştı :rofl: :rofl:
bende dur bakalım yalıtımı bir test edelim dedim suratıma baktı nedemek istediğimi...
 sonra japon varsın olsun .buda sorunsuz olmasından dolayı.. es geç duyma... honda mazda onlarda aynı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 31, 2015, 19:20:43 »
Japon arabalari demeyin. Yeni Mazda3 test videosun bakin otopark comda.
Adamlar yapmisllar.Power sense donanimindaki oyuncaklar corollada olsa.enaz 110 bin lira olur.Mazda 3 dun baktim.Powe sense otomatik 90 binlira.
Corolla premium  navigasyon multidrive s benzinli 87 bin lira.
Ama bu iki arac ta mazda 3 corollaya fark atar.Adaptif cruise.den şerit takip sistemine bose muzik.sistemi gibi bir sürü fazlalığı var.
Ama  genişliği diz mesafesi corolla gibi degil.Donanim farkliliklarina bakinca görürsünüz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 31, 2015, 23:03:13 »
Malesef o hızlarda ses alması normal. Arabanın tasarımıyla ilgi birşey. Yol sesini lastik ile çözersinizde o rüzgar sesini çözemezsiniz. Aracı baştan yapmanız lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2015, 23:06:08 »
Japon arabalari demeyin. Yeni Mazda3 test videosun bakin otopark comda.
Adamlar yapmisllar.Power sense donanimindaki oyuncaklar corollada olsa.enaz 110 bin lira olur.Mazda 3 dun baktim.Powe sense otomatik 90 binlira.
Corolla premium  navigasyon multidrive s benzinli 87 bin lira.
Ama bu iki arac ta mazda 3 corollaya fark atar.Adaptif cruise.den şerit takip sistemine bose muzik.sistemi gibi bir sürü fazlalığı var.
Ama  genişliği diz mesafesi corolla gibi degil.Donanim farkliliklarina bakinca görürsünüz

Tuncay abi çok haklısın. Ama onda da 100-110 dan sonra ses geliyor diyorlar. :) Benim şimdiki mazdamda da (2010 model) 90 ı geçtikten sonra rüzgar sesi gelmeye başlıyor. Yol sesi konusunda hepsi Japon, geliyor illaki yol sesi.
Ha o kadar paraya gider avensis ya da mazda 6 alırsın daha iyi :) en azından bu tür şikayetleri olmaz insanın.

Bu arada mazdanın HUD kullandığını da belirteyim. :) Tabi trim sesi olmasın diye bez bant kullandığını da.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 01, 2015, 01:20:23 »
otopark in testinden.cok begendiler.Dün bende bakti bayide aklimi cekmiyor.degil.Testte cok rüzgarlı havada.degilseniz. 120 130 bandindan bile rahatsiz etmiyor diyor.
Valla kardeş kredi işine girmek.istemiyorum.Yoksa yarim saatte alinir.
Bu aralar mazda ya taktim.sifir 3 mu ikinci el yeni kasa 6 mi.
Verso dan.sonra hacim.rahatlik acisindanda crv veya  rav4 mi alayim diyorum bir yandan da.
Bu aralar kaşıntı var.
Ama dedigin gibi izolasyon cok.önemli.
Mesela corollada teybin arkasindaki kablo demeti sade.Avensite etrafi sungerle cevrili.Yada baska yerlerde.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 01, 2015, 01:24:34 »
otopark'ta bazı araçları abartıyorlar, çok tutarlı testleri yok. tarafsız test ettiklerini sanmıyorum. bu demek değil ki mazda 3 kötü araç fakat 6 ile arasında ciddi farklar var. izolasyon da bunlardan biridir. en iyisini araç sahipleri bilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 01, 2015, 01:32:11 »
Hakli olabilirsiniz en iyisi kullanici yorumları elbette.Ama suanda.corolla nin.premium aracina 87 verilmez.Mazda 3 power sense donanimi olarak cok iyi.Kullanılan malzeme iscilikte zaten belli ediyor.
Neyse cok konuyi dagitmadan belli bir hizdan sonra.rüzgar sesi her markada.her sinif ta var.
Ama buda parayla ters orantili azalip artiyor.
Ben verso nun kapi döşeme lerini yenilerken  kapi gövdesinin üzerine  mobilyacidan cok ince sünger alarak kapladim.Güya izolasyon yapmaya calistim. Ayrica  kapinin iç yüzünde bazi yerlerde siyah sungerler vardi curumustu. Onlarida yeniledim. hava gelecek yerleride kapattim.Kablolorun etrafini bez bantla.sardim.Aynanin cam acma kabloloru ve kapi anahtari kiidinin kablolarini. Psikolojik mi etkisi oldu bilmiyorum  rüzgar sesi daha az kapi da daha bir tok oldu.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 12, 2015, 11:37:32 »
Eski 99 Astra G aracımı kayınpedere satmıştım. Bayram seyran gittiğimizde halen kullanmaktayım. Bozuk yol, mıcır yol, otoban, hız 60-120 fark etmiyor. Neredeyse ses yok. Tabi bunları 99 model bir araç için söylüyorum.
Şuan yeni çıkan Astra 200kg hafifletmişler. Bence aynı Corolla gibi olmuştur. Az yaksın güzel görünsün fiyatı cazip olsun yeter.