Gönderen Konu: Motor arıza,abs,vsc,lastik basınç sensör uyarı işaretleri  (Okunma sayısı 3672 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 18841
  • Model Yılı: '14
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Günaydınlar hayırlı işler,hayırlı haftalar,mutlu günler diliyorum bütün forum üye abilerime kardeşlerime.Bu sabah evden işe çıktım işyerimin önüne park ettiğim sırada birde ne göreyim corollamın gösterge paneli panayır yeri gibi yanmayan uyarı işareti kalmamış.Motor arıza,abs,vsc,lastik basınç sensörü.İlk defa böyle oldu bu durum başına gelen  var mı yada bir tahmini olan?
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Kişisel Sayfam
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 97000
  • 6 kere teşekkür edildi
Merhabalar soğuk yüzünden canbustan modüller (abs, lastik basınç) ile iletişim kurulamıyor (ya da temassızlık) olabilir. Bir önceki aracımda soğuk havalarda aynı şekilde oluyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
Fatih bey lastik basıncı soğuk havalarda yanıyordu ama sönüyordu hepsinin yanması kafamı karıştırdı acaba motora fare girip kabloları mi kemirdi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Sebep soğuksa bile arıza. Lpg varsa tesisatının se ep oldugunu okumustum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
Sebep soğuksa bile arıza. Lpg varsa tesisatının se ep oldugunu okumustum.
Lpg yok servisi aradım durumu ilettim benzinli aracın arıza ışığını yakmaması gerektiğini ve hepsinin aynı anda yandığını ilk duyduklarını söylediler.Bende fotoğrafını çektiğimi ilettim.Biran önce servise getirmemi söylediler.Yarın götüreceğim bakalım ne çıkacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Çekici yollasınlar hocam, bu şekilde belki yola çıkmak bile tehlikeli olabilir. Böyle saçma durum mu olur yahu, servise giderken bu arızadan dolayı başınıza bir iş gelse allah muhafaza ne yapacaklar? Direk arabanın yanına gelsinler baksınlar, gerekirse çekici ile servise götürsünler.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 44 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Çekici yollasınlar hocam, bu şekilde belki yola çıkmak bile tehlikeli olabilir. Böyle saçma durum mu olur yahu, servise giderken bu arızadan dolayı başınıza bir iş gelse allah muhafaza ne yapacaklar? Direk arabanın yanına gelsinler baksınlar, gerekirse çekici ile servise götürsünler.  :tamam:

murat beye katılıyorum toyota asist varsa ordan çekici isteyin veya acil yol yardımdan ekip göndermelerini isteyin tabi kabul ederlerse...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti

murat beye katılıyorum toyota asist varsa ordan çekici isteyin veya acil yol yardımdan ekip göndermelerini isteyin tabi kabul ederlerse...
Servisi aradım çekici istedim.Sağolsun  çekici servisi hemen yola çıktığını iletti bir iki saate  burada olacaklar sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '15
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar konu dağılabilir ama benim aracımda yol bilgisayarı 35 km menzil yazmasına rağmen benzin ışığı yanmıyor . Bunu yaşayan var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
Arkadaşlar konu dağılabilir ama benim aracımda yol bilgisayarı 35 km menzil yazmasına rağmen benzin ışığı yanmıyor . Bunu yaşayan var mı ?
Bende sadece bir kere oldu o da menzil sıfır gösterdikten sonra yandı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '15
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor arıza,abs,vsc,lastik basınç sensör uyarı işaretleri
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2015, 17:51:29 »
Bende her zaman oluyo ki benim gerçekten depomda benzin kalmadığı halde yanmıyo. Focusumu sattığım için gerçekten pişmanım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
Ynt: Motor arıza,abs,vsc,lastik basınç sensör uyarı işaretleri
« Yanıtla #11 : Ekim 07, 2015, 10:53:35 »
Bildiğiniz gibi aracım arıza ışıklarını yakmış ve akabinde çekici ile servise çekilmişti.Araç bir gün serviste kaldıktan sonra dün akşam 5 de aracımın probleminin hallolduğuna dair haber geldi aracımı teslim aldım.Sorun aracın şase kablosunun temassızlığından dolayı ken bos yada box ( tam emin değilim ) denen parçanın aküden düşük voltaj almasından dolayı motor beynine bağlanamaması ve iletişiminin çalışır halde  kopmasından kaynaklanmış.Şase bağlantısı kontrol edilmiş,akü şarj edilip değerler kontrol edilmiş sorun ortadan kalkmış.