Gönderen Konu: yeni corolla debriaj sorunu  (Okunma sayısı 1356 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
yeni corolla debriaj sorunu
« : Ekim 04, 2015, 11:31:27 »
arkadaşlar arabam 2013 temmuz cıkışlı corolla yeni kasa km 10.000 de şu anda fazla kullanmıyoruz ancak 10 küsür yıldır araba kullanmamıza ragmen corollanın debriajına bi türlü alışamadım cok yukardan kavrıyor ve yokuş kalkış destegi kullanmadan rampada durup hareket ederken kaydırmamak imkansız gibi, ben sürekli yokuş kalkışı kullanmaya alıştım ancak babam malesef hala sıkıntı yasıyor , bunun bi çözümü yokmu orta seviyeye ayarlayamıyormuyuz bir şekilde

Toyota Club Türkiye

yeni corolla debriaj sorunu
« : Ekim 04, 2015, 11:31:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni corolla debriaj sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2015, 12:00:41 »
Kızmak yok, darılmak da yok. Sorun sizde. Daha doğrusu seri hareket etmeniz lazım. Alışamamışsınız demek ki halen. Ben tam 10 ay oldu alalı ve 12150 km deyim. İlk aldığım günün ertesi iki üç kere stop ettirdim çünkü alışamamıştım. Renault'dan kalma alışkanlığım devam ediyordu. Hatta gaz ve debriyaj pedalı bu arabalar da biraz hassas. Ama üçüncü gün alıştım. Yokuş kalkış desteğini sadece çok dik rampalar da kullanıyorum. Onun dışında gayet sorunsuz kullanıyorum. Hatta bana göre debriyaj pedalı da yumuşak.  Seri hareket edeceksiniz. Frenden ayağınızı çektiğiniz an sol ayağınız debriyaj ile  kavrama yapmış olacak ve o sırada sağ ayak gaz vermiş olacak. Bu durumda zaten 1 -  cm. kayar araba o da normaldir.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2015, 12:40:17 »
Ben de 3 aydır kullanıyorum aynı modeli. İlk iki ay her kalkışta problem yaşadım, hafif dik bir yerde dursam bile yokuş kalkış desteğine alışamadığımdan elim sürekli el frenine gidiyordu. Ancak son zamanlarda debriyajın yukarıda kavramasına alıştım, artık sorun yaşamıyorum. Debriyaj teli aşağı alınıyor bildiğim kadarıyla ancak alıştırma yapıp orijinalini bozmamak tavsiyemdir.
Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2015, 13:09:44 »
arkadaşlar kendim için cok fazla sıkıntı etmiyorumda baba orta yaşlı bi adam 58 inde o büyük sıkıntı yaşıyor , basit bi palio bile direk yürürken debriaj yüzünden corollanın geri kaçması biraz sorun yaratıyor onda , yinede pedaldan ayarlanan birşeyse bi baktıralım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2015, 14:50:52 »
hakan kardeşim bende aynı dertten sıkıntıdayım....arkadaş fabrikalar önceliği kullanıcının konforuna vermiyorlarmı! tam en yukarıda kavrıyor arkadaş !! o kadar araba kullandım böyle birşey görmedim..berbat ötesi.....yemin ediyorum başka araba kullanınca işte bu diyorum ....sen git 70 küsür bin lira para ver sonra alışırsın de...olduuuuu!!!!!!  berbattttttttt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2015, 20:26:58 »
sormayın bi çözüm yolu bulmak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2015, 11:10:24 »
babaya al bir araba dizel punto clio. getz... geç sonra allah göstermesin kaza yapsa canın yanar acır...