0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kıbrıs'ta şunu farkettim. Insanlar yol verecegini belirtmek amacli yakiyor
- inişli çıkışlı yollarda tırmanma sırasında dik bir rampada iken tepe noktasını aşacak şekilde selektör yapmak görmediğiniz kısımdan gelen veya hatalı sollama yapmakta olan araçlar tarafından fark edilmenizi sağlar.- gece araç sollamadan önce selektör yapmak önde giden araç sürücüsünün dikkatini çeker ve geçeceğinizi anlar.- karşıdan gelen araç ışıklandırmasının rahatsız olduğunu düşündüğünüz zaman selektör yaparak "birader bu nasıl far ?" diyebilirsiniz. o da selektör yapar ve "ben senin farının ayarına.." ya da "benim gözler bozulmaya başlamış." dersiniz.diğer söyleyeceklerim yukarıda belirtilmiş zaten.
Böyle zamanlarda selektör yapılır.. http://www.haberturk.com/video/haber/izle/bu-sahne-ancak-filmlerde-olur/151078
Bu konu detaylı şekilde paylaşılmıştı başka konuların içinde. Sellektörün bir anlamı var, ülkemizde çok değişik şekil ve anlamlarda kullanılmasına rağmen. Yol veriyorum demektir. Uzun aracı sollayana, metrelerce önceden sellektör yaparak gelmek örneğin tacizdir ve anlamsızdır. Sollaması bitince normal şeridine dönmemek de öyle. Yani hata hatayı doğuruyor genelde. Karanlık ve yaya ile karşıdan gelenin olmadığı yollarda, uzun hüzmeli farlar kullanılabilir.Mesaj Birleştirildi: Ekim 04, 2015, 15:18:43 Aynı muamma, ülkemizde dörtlü flaşörler için de geçerlidir maalesef.
...Sellektörün bir anlamı var, ülkemizde çok değişik şekil ve anlamlarda kullanılmasına rağmen. Yol veriyorum demektir...
Kesinlikle böyle demektir.Selektörü "çıt-çıt" şeklinde kısa yaparsanız "yol veriyorum" anlıyorlar; yok yol vermek istemiyorsanız veya yol veremeyecek konumda iseniz "çıt-----(burada el selektör kolunda ve kol çekili vaziyette duruyor---çıt" olarak yaparsanız da "yola çıkma duramam" olarak anlıyorlar.