Gönderen Konu: 2005 Corolla sol Sarsma Sorunu  (Okunma sayısı 1352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
2005 Corolla sol Sarsma Sorunu
« : Ekim 03, 2015, 00:49:11 »
Merhaba geçenlerde manisa taraflarında benzin aldıktan sonra yolda sabit hızla giderken aracın ön tarafından sarsılmaya başladı.Sanki çok bozuk yolda gider gibi sarsılıyordu.Kenara çektik baktık motorda, tekerleklerde birşey göremedik.Yola devam ettik bir daha aynısı olmadı. Aracı kullanmaya çekiniyorum.
Arkadaşım otomatik vitesten olabilir dedi iyice endişelendim. Bir sorun açsa ocağıma incir diker. 2 ay önce aracı özel servise götürmüştüm orada direksiyon tarafında bir sorun olduğunu söylediler 800 lira isteyince yaptırmadım. Sadece sıktılar direksiyonda boşluk varmış.
Acaba bu sorun direksiyondan olabilir mi?
Bir de izmir tarafında düzgün toyotadan anlayan usta veya özel servis bilen bana tavsiye edebilir mi?

Toyota Club Türkiye

2005 Corolla sol Sarsma Sorunu
« : Ekim 03, 2015, 00:49:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Corolla sol Sarsma Sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2015, 09:10:21 »
Kesin bir şey söylemek zor, vakit kaybetmeden etraflıca gösterin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2015, 05:04:29 »
Aracı gösterecek sağlam bir tamirci tanımıyorum. Özel servise gitmiştim onlar bile pek iyi gözükmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2015, 05:18:50 »
Merhaba geçenlerde manisa taraflarında benzin aldıktan sonra yolda sabit hızla giderken aracın ön tarafından sarsılmaya başladı.Sanki çok bozuk yolda gider gibi sarsılıyordu.Kenara çektik baktık motorda, tekerleklerde birşey göremedik.Yola devam ettik bir daha aynısı olmadı. Aracı kullanmaya çekiniyorum.
Arkadaşım otomatik vitesten olabilir dedi iyice endişelendim. Bir sorun açsa ocağıma incir diker. 2 ay önce aracı özel servise götürmüştüm orada direksiyon tarafında bir sorun olduğunu söylediler 800 lira isteyince yaptırmadım. Sadece sıktılar direksiyonda boşluk varmış.
Acaba bu sorun direksiyondan olabilir mi?
Bir de izmir tarafında düzgün toyotadan anlayan usta veya özel servis bilen bana tavsiye edebilir mi?
Yakıt aldıktan sonra ses başladı yazmışsınız,öncesinde bir problem yok muydu?Yakıttan kaynaklı problem olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2015, 20:00:47 »
Yakıt aldıktan sonra ses başladı yazmışsınız,öncesinde bir problem yok muydu?Yakıttan kaynaklı problem olabilir mi?
Olabilir ama kenara çekip tekrar çalıştırdığımda aynısı olmadı. Ben direksiyon veya otomatik şanzımandan şüpheleniyorum. Gerçi araba 37 bin kilometrede şanzımandan sıkıntı olmaması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2015, 09:35:12 »
Mehmet bey benzeri bir durumu kendi aracımı ilk aldığımda yaşadım. Ankara ya yeni açılan bir benzin istasyonun kampanya yaptığını duydum tipik Türk gibi koşa koşa gittim depoyu fullettim daha sonra evime giderken bir rampa çıkmaya başladım araç başladı silkelenmeye durduk yere akabinde 1-2 hafta bu böyle devam etti ustamı aradım yahu dedim durduk yere böyle böyle oluyor .Ucuz benzinden sende mi aldın dedi bende hee dedim .Git benzinlikten yakıt katkısı al kat aracına üstüne de 97 oktan benzin koydur düzelir dedi .Bende aynen öyle yaptım yakıt katkısı alın koyun aracınıza üstüne de 97 oktan Shell veya opet gibi bilindik ve büyük bir istasyondan yakıt alın koyun bir süre sonra düzelecektir ha 1 hafya geçti düzelme yoksa veya azalma yoksa başka sıkıntı olabilir aracı gösterin o zaman .Bahsi geçen direksiyondaki boşluk direksiyon kutusundaki boşluk sorun teşkil etmez sadece stabilze yollarda veya köy yollarında tıkırtı sesi yapar .Ankara da 20-300 tl arası tamiri yapılıyor .800 tl çok uçuk rakam
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 17, 2015, 05:02:33 »
Yok arkadaşlar aracı test ediyorum bu benzinden falan değil.
Hafif dalgalı asfalt yolda, dümdüz ama pütürlü asfalt yolda bile sanki köy yolunda gider gibi sallanıyor. Direksiyonda boşluk veya ön takımdan şüpheleniyorum.
Bakım yaptırırken direksiyonda boşluk var demişlerdi. Bakalım yaptıracak düzgün bir usta bulacak mıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 17, 2015, 10:00:12 »
37 binde ne boşluğu anlamadım. kaza mı var ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 17, 2015, 10:18:46 »
Aynı şey kızkardeşimin 2006 model henüz 60000de corolla hb 1.6 sol otomatik en ufak hatası olmayan aracında da var. Ön takımı ustaya gösterdik hiç bir problem yok. Mesela kasislere, asfalt yollardaki hafif çukurlara yamalara hızlı bile girsem tık ses gelmiyor araçtan. Ama taşlı mıcırlı toprak yollarda ilerlerken direksiyonda hissettiğim fazladan bir ses sanki bir yerlerde bir boşluk gibi bi durum var. Ustanın da söyledigi bu araçlardaki direksiyon kutusu...  Çözümü nedir, yaptırsak tekrar ortaya çıkar mı bilmiyorum... Ama bu kasada bu problemi çok duyuyorum.
     Konuyu baştan okuyunca arkadaşın farklı bir şeyden bahsettiğini anladım... Bir onceki mesajda direksiyon denilince yazmıştım... Kusura bakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 17, 2015, 12:14:20 »
istanbulda direksiyon kutusunu yaptircak yer neresi var ayni şey bizim araçtada var otopark parke taş tak tuk ses geliyor surekli
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE